Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Επίκειται αγορα 40-42 για τη μητέρα μου. 90%+ τηλεοπτικό, και ώς επι το πλήστον θέαση την ημέρα, με τζαμαρία που κοιτά νότο, πίσω και αριστερα απο τηλεόραση.
Είχα καταλήξει στην 40W5500 αλλά με τη δελεαστική τιμή της 42 U10 και τα σχόλια κατόχων απο εδώ μάλλον κλινω προς τα εκεί, γαι αγορά μέχρι Παρασκευή.
Το μόνο που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η μειωμένη φωτεινότητα της...
Panasonic-TC-P50U1-peakbrightness.jpg

θα χρειάζεται να "σκοτεινιάζει" το σαλόνι με κουρτίνες για να δεί κάποιος φυσιολογικά;

Μπορεί κάποιος κάτοχος με εμπειρία σε συνθήκες ημέρας να μοιραστεί την άποψη του;

πρόκειται για άλλο μοντέλο και νομίζω οτι δεν έχει και μεγάλη σχέση με την ευρωπαική σειρά U10

Απο ότι βλέπω απο το review που ανέβασε ο Γιώργος, η U1 βγαίνει και στις 46". Δεν θα ήταν άσχημο να βλέπαμε και μια 46U10 γύρω στα 750 ευρώ.

Το μαύρο της είναι εξαιρετικό. Μην ξεχνάμε ότι πολλές LCD που πετυχαίνουν χαμηλές στάθμες μαύρου, τις πετυχαίνουν μόνο όταν δείχνουν πλήρως μαύρη οθόνη. (αυτό δεν ισχύει στις λίγες και πανάκριβες LCD με Local Dimming)

Πάντως η U1 παρά το εξαιρετικό της μαύρο δεν πιάνει καλές τιμές ANSI αντίθεσης. Σύμφωνα με τις τιμές του site φτάνει το 900:1

Last edited:
Αυτα τα νουμερα αποκλειεται να ισχυουν , στο ιδιο site μετρησαν την S10 στα 170 cd/m2...

Επισης η G10 εχει με τις standard ρυθμισεις 63 cd/m2 αλλα ανετα φτανει τα 100+....

60_608_114.jpg

Αρα κατι υποπτο συμβαινει...-bye-

Πάντως η U1 παρά το εξαιρετικό της μαύρο δεν πιάνει καλές τιμές ANSI αντίθεσης. Σύμφωνα με τις τιμές του site φτάνει το 900:1

Δεν ειναι ANSI αντιθεση αυτη ειναι Οn/off...

Κοινως σβηνω την τηλεοραση εντελως και βλεπω τι μαυρο πιανει και στην συνεχεια βαζω το λευκο στο μεγιστο δυνατο...

Εννοειται οτι αυτη η μετρηση δεν σημαινει τιποτα σε συνδυασμο δε με το αστειο 36 cd/m2 που υποτειθεται οτι μετρησαν οταν η τηλεοραση ανετα βγαζει πανω απο 100 συμφωνα με την δικη μου εμπειρια...-bye-

Παντως οσο 'στρωνει' τοσο ποιο ωραια δειχνει.Μια ασχετη ερωτηση,γιατι οταν εχω συνδεμενω το δεκτη μου(dreambox) η μια αλλη εξωτερικη πηγη μεσω σκαρτ ακουγεται αχνα και ο ηχος απο το αναλογικο καναλι?Φταινε τα καλωδια σκαρτ που εχω?Το ειχα και ποιο παλια με μια crt Philips.Ξερει κανενας?

Another measure is the ANSI contrast, in which the measurement is done with a checker board patterned test image where the luminosity values are measured simultaneously. This is a more realistic measure of system capability, but includes the potential of including the effects of the room into the measurement, if the test is not performed in a room that is close to ideal.

Γιάννη νομίζω μπερδεύτηκες.

Παντως οσο 'στρωνει' τοσο ποιο ωραια δειχνει.Μια ασχετη ερωτηση,γιατι οταν εχω συνδεμενω το δεκτη μου(dreambox) η μια αλλη εξωτερικη πηγη μεσω σκαρτ ακουγεται αχνα και ο ηχος απο το αναλογικο καναλι?Φταινε τα καλωδια σκαρτ που εχω?Το ειχα και ποιο παλια με μια crt Philips.Ξερει κανενας?

Μαλλον χρειαζεσαι αλλο σκαρτ με λιγοτερους ακροδεκτες...
Το ειχα κι εγω το φαινομενο στη philips και λυθηκε ετσι...

Αναμενω να επιβεβαιωσω κι εγω λοιπον με το καλο !!!
Μια ερωτηση , στο μενου για να δεις τις ωρες λειτουργιας μπηκες ?
Η διαδικασια ειναι οπως και στις G ?
:grinning-smiley-043

Ακριβώς η ίδια. Μην λησμονείτε το U10τέφτερο...

Επίκειται αγορα 40-42 για τη μητέρα μου. 90%+ τηλεοπτικό, και ώς επι το πλήστον θέαση την ημέρα, με τζαμαρία που κοιτά νότο, πίσω και αριστερα απο τηλεόραση.
Είχα καταλήξει στην 40W5500 αλλά με τη δελεαστική τιμή της 42 U10 και τα σχόλια κατόχων απο εδώ μάλλον κλινω προς τα εκεί, γαι αγορά μέχρι Παρασκευή.
Το μόνο που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η μειωμένη φωτεινότητα της...

θα χρειάζεται να "σκοτεινιάζει" το σαλόνι με κουρτίνες για να δεί κάποιος φυσιολογικά;

Μπορεί κάποιος κάτοχος με εμπειρία σε συνθήκες ημέρας να μοιραστεί την άποψη του;

Μειωμένη φωτεινότητα δεν έχει η τηλεόραση, απλώς η μέγιστη φωτεινότητα που μπορεί να αποδώσει το πάνελ με όλα τα ρυθμιστικά στο τέρμα, είναι μικρότερη απ' ό,τι της μέσης LCD με όλα τα ρυθμιστικά στο τέρμα. Δεν βλέπει όμως κανείς, με τέτοιες ρυθμίσεις...

Εκτός... και αν έχει μεγάλη μπαλκονόπορτα, ευήλια, που καθρεφτίζεται πάνω στο πάνελ!!! :flipout:

Aν η μητέρα σου έχει CRT στον ίδιο χώρο και δεν έχει πρόβλημα, δεν θα έχει ούτε με την U10. Aν όμως δυσκολεύεται με την CRT σε αυτές τις συνθήκες, ίσως θα έπρεπε να κατευθυνθείς σε LCD...

Btw, 36nits δεν είναι σε καμμία περίπτωση, για 12ης γενιάς πάνελ της Panasonic μιλάμε, όχι για τις πρώτες Plasma του 1997 και των $15.000... :D

OK, thnx!
..μάλλον πάμε για τη προσφορά απο Πλάισιο με το WD player.
Ποιές θα ήταν οι κατάλληλες ρυθμίσεις για τη περίπτωση αυτή;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

OK, thnx!
..μάλλον πάμε για τη προσφορά απο Πλάισιο με το WD player.
Ποιές θα ήταν οι κατάλληλες ρυθμίσεις για τη περίπτωση αυτή;

Δεν κανουμε ενα Power Buy?

Μπορει να πετυχουμε καλη τιμη...

sfortis δεν μιλάω για response time, αυτό το γνωρίζω ότι είναι μηδενικό στα plasma panels, το input lag σε σχέση με την επεξεργασία εικόνας που έχει η tv λέω, έχει game mode η συγκεκριμένη; ευχαριστώ για την απάντησή σου. :)

sfortis δεν μιλάω για response time, αυτό το γνωρίζω ότι είναι μηδενικό στα plasma panels, το input lag σε σχέση με την επεξεργασία εικόνας που έχει η tv λέω, έχει game mode η συγκεκριμένη; ευχαριστώ για την απάντησή σου. :)

και εγώ για αυτό λεω ;) σε game mode είναι γύρω στα 20msec

Last edited: