Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

βάλτε με στην λίστα των 42 παρακαλώ!!

η τηλεόραση ζωγραφίζει... στρώσιμο τώρα και εντυπώσεις σε λίγες μέρες.

Σάκη πολύ γρήγορος είσαι. Πότε την είδες πότε το αποφάσισες, πότε την αγόρασες....... Μπράβο! Καλορίζικη λοιπόν και καλά games..... -bye-

Σάκη πολύ γρήγορος είσαι. Πότε την είδες πότε το αποφάσισες, πότε την αγόρασες....... Μπράβο! Καλορίζικη λοιπόν και καλά games..... -bye-

είχα ένα προαίσθημα, είχα την βοήθειά σας και δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ τελικά! ευχαριστω!! -bye-

με χρωματιστές καρτέλες, ανακαλυψα και ένα black subpixel το οποίο είναι ορατό μόνο στην κόκκινη στα 40-50 εκατοστά και βασικά..... δεν με πειράζει καθόλου! :laugh:

με χρωματιστές καρτέλες, ανακαλυψα και ένα black subpixel το οποίο είναι ορατό μόνο στην κόκκινη στα 40-50 εκατοστά και βασικά..... δεν με πειράζει καθόλου! :laugh:

Δώσε στην τηλεόραση λίγο χρόνο....άσε τη να ´παίξει καμμιά 10-20 ώρες και ξαναέλεγξε! Μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα.
Έτσι και εγώ στην V10 είχα ένα pixel κολλημένο αλλά μετά απο κάποιες ώρες έφτιαξε!
Πάντως σε καμμία περίπτωση δεν είναι ενοχλητικό κάτι τέτοιο αφού είναι στην πράξη αόρατο! -bye-

χαα, το τσάκωσα...
ιδού και σε μεγένθυση. παρατηρήστε την "παράξενη" δομή των pixels!

ss20091215093501.jpg

φυσικά η φωτογραφία τραβηγμένη με panasonic lx3!

(μήπως γίνομαι panasonic fan boy?! :laugh: )

Επειδή με έχετε παρακινήσει και εμένα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Αν τη λειτουργώ κυρίως σε aspect ratio 4:3 θα της δημιουργήσω πρόβλημα; Τη θέλω κυρίως για τηλεοπτικές εκπομπές και δε μου αρέσει να τις βλέπω παραμορφωμένες ή κομμένες.

Καλη ερωτηση...

Επισης τι πρεπει να την ταισουμε στην αρχη ωστε να στρωσει καλα και για ποσες ωρες?

Αντε γιατι σχεδον το αποφασισα...

Επειδή με έχετε παρακινήσει και εμένα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Αν τη λειτουργώ κυρίως σε aspect ratio 4:3 θα της δημιουργήσω πρόβλημα; Τη θέλω κυρίως για τηλεοπτικές εκπομπές και δε μου αρέσει να τις βλέπω παραμορφωμένες ή κομμένες.

Ξέχασέ το. Οτι και να παρακολουθείς θα το βλέπεις σε όλη την επιφάνεια της οθόνης (16:9, wide κ.λ.π.). Σε plasma απαγορεύεται δια ροπάλου το 4:3 (το ίδιο βέβαια ισχύει και στις LCD) αν δεν θέλεις να έχεις πρόβλημα.

Καλη ερωτηση...

Επισης τι πρεπει να την ταισουμε στην αρχη ωστε να στρωσει καλα και για ποσες ωρες?

Αντε γιατι σχεδον το αποφασισα...

Τίποτα ιδιαίτερο. Λίγο πιο χαμηλά την φωτεινότητα και την αντίθεση για τις πρώτες 200 ώρες.

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ U10

------------------------------------------
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

1. JL_?……...............……..…..42U10…….24/11/09 (OK)
2. Yperion....….…................42U10……..25/11/09 (OK) http://www.avclub.gr/forum/showpost....23&postcount=1
3. 1thodoros ....….…............50U10…….??/11/09 (OK)

------------------------------------------
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

4. Yperion..........................50U10.......10/12/09 (OK)
5. garfield..........................50U10.......11/12/09 (OK)
6. Nrgakos.........................42U10.......11/12/09 (OK)
7. underdog.......................42U10.......11/12/09 (OK)
8. Isokratis........................50U10.......Eν αναμονή παραλαβής...
9. gike..............................50U10.......Eν αναμονή παραλαβής...
10. sfortis..........................42U10.......14/12/09 (OK)
11.Deminio11......................42U10.......16/12/09 (Παραλαμβανω)
Μεγεια και περιμενουμε εντυπωσεις....:D

:BDGBGDB55:

Φιλε , εγω που βλεπω σε 16/9 απο την εποχη των crt , θα ελεγα πως δεν μπορω να δω 4/3 πλεον...
Μου φαινεται "παραμορφωμενο" :BDGBGDB55:
Θεμα συνηθειας ειναι και θα σε ξενιζει λιγο το πρωτο διαστημα μονο...
-bye-

Τίποτα ιδιαίτερο. Λίγο πιο χαμηλά την φωτεινότητα και την αντίθεση για τις πρώτες 200 ώρες.

Εγω δεν κανω κανενα στρωσιμο , στο "κανονικο" την εχω...απλως βαζω καπου καπου την "μεγεθυνση 1" (zoom) για να μην φαινονται λογοτυπα απο καναλια και μαυρες μπαρες στα DVD...-bye-

έχω πάθει πλάκα με το τηλεοπτικό σήμα το οποίο απλά δεν συγκρίνεται με την LCD που είχα και το μαύρο στο οποίο θα δεις ενα πολύ ελαφρύ γκρί μόνο με τελείως σβηστά φώτα και την οθόνη να μην δείχνει τίποτα!

:flute:-bye-

επιβεβαιώνοντας τον Yperion, μέτρησα 30c το πάνελ και 40c τις πάνω εξόδους εξαερισμού με IR θερμόμετρο μετά απο 1 ώρα χρήσης και θυμίζω οτι η τηλεόραση είναι fanless!

Σε καμια δυο μερες που θα εχει "στρωσει" λιγο θα ειναι ακομη καλυτερη απο οτι βλεπεις ως τωρα...-bye-

Τα παιδια μου εβλεπαν την Τινκερμπελ σε DVD προχθες και ειχα χαζεψει με την εικονα...φαντασου να δω και Bluray...:idea:

μην ξεχνάμε οτι το "just" mode, φτιάχνει λίγο την γεωμετρία και δεν φαίνονται τόσο streched

Η 'Πλήρης κάλυψη οθόνης' είναι κατάλληλη μόνο για τηλεοπτικό σήμα....για ταινίες από DVD ή BD το Aspect πρέπει να είναι στο 16:9 και από το Μενού ρυθμίσεων το Μέγεθος Σάρωσης θα πρέπει να είναι στο Όχι, (για να ´φανεί' η επιλογή του overscan στις ρυθμίσεις θα πρέπει απαραίτητα να έχει γίνει επιλογή του Aspect σε 16:9)....

...το Aspect στο 'Αυτόματο' δουλεύει στο τηλεοπτικό και όταν ανιχνεύσει μπάρες ή μετάδοση 16:9 (συχνό φαινόμενο τώρα τελευταία στην ΕΤ) βγάζει το χαρακτηρισμό 'Ευρεία' πάνω αριστερά και προσαρμόζει την εικόνα στο panel εξαφανίζοντας τις μαύρες μπάρες.

Αν έχουμε επιλέξει 16:9 στο τηλεοπτικό και βάλουμε Όχι στο 'Μέγεθος Σάρωσης' θα εμφανιστεί μια λευκή γραμμή που τρεμοπαίζει στο πάνω μέρος της οθόνης.

Όλες οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται ανά είσοδο, δλδ....

..Τηλεοπτικό --- Aspect 'Πλήρης κάλυψη οθόνης' --- Μέγεθος Σάρωσης>Ναι...

...HDMI 1 --- Aspect '16:9' --- Μέγεθος Σάρωσης>Όχι...

Υ.Γ.: Για σύνδεση με PS3 το RGB θα πρέπει να είναι στο Limitied (video levels) και όχι στο Full (pc levels)... ;)

:flute:-bye-

Σε καμια δυο μερες που θα εχει "στρωσει" λιγο θα ειναι ακομη καλυτερη απο οτι βλεπεις ως τωρα...-bye-

Τα παιδια μου εβλεπαν την Τινκερμπελ σε DVD προχθες και ειχα χαζεψει με την εικονα...φαντασου να δω και Bluray...:idea:

ασε ασε ήδη αυτή την ώρα που είμαι στο γραφείο, το ο φώσφορος στρώνει με το break-in dvd .

Οι ρυθμίσεις που έχω είναι

• cinema mode
  • brightness -4
  • contrast 25
-bye-

Παιδια να ρωτησω κατι?

Υπαρχει οριο για το ποσες ωρες πρεπει να παιζει συνεχομενα?
Δηλαδη μετα απο καποιες ωρες πρεπει να την κλεινουμε ή του δινουμε και καταλαβαινει ...