Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Αγορα Panasonic TX-P42U10 Plasma TV 42" ~ WD Media Player

panasonic.jpg

Καλησπερα στην μεγαλη παρεα.

Αφου ευχαριστησω την κοινοτητα και καποια παιδια που χαρις τα post τους αποφασισα την αγορα της Panasonic TX-P42U10 και ψαχνοντας την βρηκα σε ενα πακετακι Panasonic TX-P42U10 Plasma TV 42" & WD Media Player απο το πλαισιο που την εχει σε προσφορα 650 ευρω.

Σημαντικα κριτιρια ηταν η τιμη και η ποιοτητα εικονας στις 42''. Αυριο θα την εχω στα χερια μου για να μπορεσω να βγαλω τα συμπερασματα μου.

Η χρηση της θα ειναι 40% παιχνιδια (xbox360) 40% movies και 20% tv

Με το πακετακι αυτο επωφαιλουμαι και το media player που ειχα και σκοπο να παρω.

Ενημερωθηκα για το τι θα πρεπει να προσεχω καθως και για το "στρωσιμο" που αναφερεται απο καποια παιδια περι των plasma τηλεορασεων καθως και την προσοχη για την χρηση της στα παιχνιδια.

Υπαρχει μηπως καποια αλλη λεπτομερια που θα πρεπει να προσεξω στην χρηση της?

Thanks και παλι και καλη συνεχεια σε ολα τα παιδια.

Last edited:
Καλοριζικη !
Τιποτα ιδιαιτερο θα σου ελεγα , απλα δωσε της καποιες ωρες ειδικα στην αρχη να στρωσει λιγο .
Γινεται αλλη τηλεοραση σε σχεση με το πρωτο ανοιγμα
Απο lag σε game mode ειναι εξαιρετικη !
-bye-

Καλοριζικη !
Τιποτα ιδιαιτερο θα σου ελεγα , απλα δωσε της καποιες ωρες ειδικα στην αρχη να στρωσει λιγο .
Γινεται αλλη τηλεοραση σε σχεση με το πρωτο ανοιγμα
Απο lag σε game mode ειναι εξαιρετικη !
-bye-

Συνολικα δεν εχει παιξει η δικια μου ουτε 6 ωρες.Υπαρχει περιπτωση να δω κατι καλυτερο απο αυτο που βλεπω μεχρι στιγμης?

Last edited:
Τις πρώτες ώρες όταν βλέπετε ταινίες με μπάρες πάνω κάτω, κάντε ένα μικρό διάλειμμα και γυρίστε λίγο σε τηλεόραση, πάντα βέβαια σε cinema mode.

Συνολικα δεν εχει παιξει η δικια μου ουτε 6 ωρες.Υπαρχει περιπτωση να δω κατι καλυτερο απο αυτο που βλεπω μεχρι στιγμης?

Οσο περνανε οι ωρες τοσο καλυτερη γινεται η εικονα...-bye-

Τωρα που εχω φτασει στις 50 περιπου εχει σταθεροποιηθει σε πολυ υψηλα επιπεδα...:D

Τις πρώτες ώρες όταν βλέπετε ταινίες με μπάρες πάνω κάτω, κάντε ένα μικρό διάλειμμα και γυρίστε λίγο σε τηλεόραση, πάντα βέβαια σε cinema mode.

Εγω θα ελεγα για καλο και για κακο να μην βλεπει καποιος με μαυρες μπαρες τις πρωτες 200 ωρες...υπαρχει και το zoom...-bye-

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ U10

------------------------------------------
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

1. JL_?……...............……..…..42U10…….24/11/09 (OK)
2. Yperion....….…................ 42U10…….25/11/09 (OK)
3. 1thodoros ....….…............50U10…….??/11/09 (OK)

------------------------------------------
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

4. αδερφός eagle1...............42U10........3/12/09 (OK)
5. Yperion..........................50U10.......10/12/09 (OK)
6. garfield..........................50U10.......11/12/09 (OK)
7. Nrgakos.........................42U10.......11/12/09 (OK)
8. underdog.......................42U10.......11/12/09 (OK)
9. Isokratis........................50U10.......16/12/09 (OK)
10. gike.............................50U10........Eν αναμονή αποσυσκευασίας...
11. sfortis..........................42U10.......14/12/09 (OK) 2 νεκρά υποεικονοστοιχεία
12. Κωνσταντίνος Τ.............42U10........14/12/09 (OK)
13. kover...........................42U10........16/12/09 (OK)
14. jimdominic.....................42U10........16/12/09 (OK)
15. bebakos.......................42U10........16/12/09 (OK)
16. tolis_21........................42U10........16/12/09 (OK)
17. duckino.........................42U10........16/12/09 (OK)
18. zmoustaki......................42U10........16/12/09 (OK)
19. Dbandit.........................42U10........17/12/09 (OK)
20. integRa.........................42U10........17/12/09 (OK)

Μεγεια...-bye-

42αρες vs 50αρες 15-5 !!!!!
:chinscratch:

Yperion , τις 50 ωρες θα μου τις συμπληρωσει σημερα το απογευμα .
Εβαλα παντως χθες να παιξω uncharted se game mode και η εικονα ηταν σκοτεινη , σε σημειο να μην μπορω να διακρινω τα χαρακτηριστικα του ηρωα σε περιοχες που υπηρχαν σκιασεις .
Λιγοτερο lag βεβαια απο την 650 .
-bye-

Yperion , τις 50 ωρες θα μου τις συμπληρωσει σημερα το απογευμα .
Εβαλα παντως χθες να παιξω uncharted se game mode και η εικονα ηταν σκοτεινη , σε σημειο να μην μπορω να διακρινω τα χαρακτηριστικα του ηρωα σε περιοχες που υπηρχαν σκιασεις .

Τι ρυθμισεις εχεις?

Αν PS3 > RGB Limited

Mode: Κανονική
Αντίθεση: 39
Φωτεινότητα: -1
Χρώμα: 32
Οξύτητα: 6
Ισορροπία: Κανονική
Διαχείριση Χρώματος: ΟΧΙ
PNR: ΟΧΙ
ECO: ΟΧΙ

Aspect: 16:9
Μέγεθος Σάρωσης: ΟΧΙ

Κάνε μια δοκιμή με αυτές....

Βλέπω αρκετούς να προβληματίζονται με το θέμα του ''στρωσίματος''

Ως ένας απλός χρήστης που δεν γνωρίζω πολλά πολλά απο τεχνολογίες.....(με μια 32LEA656 παλεύω...) χωρίς όμως ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις....................αν αποφασίσω λοιπόν να πάρω αυτή την τηλεόραση τι πρέπει να προσέξω....

Και εμενα η πρωτη μου πλασμα ειναι αλλα δεν βλεπω καποιο λογο για προβληματισμο...

Την εχω και παιζει κανονικα τηλεοπτικο σημα και στρωνει μονη της , απλως στις ταινιες με μαυρες μπαρες βαζω την "μεγεθυνση 1" (zoom δηλαδη) ωστε να μην φαινονται οι μπαρες...-bye-

Και εμενα η πρωτη μου πλασμα ειναι αλλα δεν βλεπω καποιο λογο για προβληματισμο...

Την εχω και παιζει κανονικα τηλεοπτικο σημα και στρωνει μονη της , απλως στις ταινιες με μαυρες μπαρες βαζω την "μεγεθυνση 1" (zoom δηλαδη) ωστε να μην φαινονται οι μπαρες...-bye-

Xbox παίζεις στην U?

Αν έχετε την καλοσύνη, μπορείτε να υποδείξετε στους «νεόφερτους» χρήστες ικανοποιητικές ρυθμίσεις για 1. αναλογικά κανάλια, 2. DVD/ BR και 3. Playstation;

Ευχαριστώ!!!

Ερώτηση 2η ( & ανησυχία μεγάλη…): διαβάζοντας το thread της G10 στο AVForums, βλέπω ιδιαίτερα πολλά παράπονα για banding. Συνήθως είναι κατασκευαστικό το θέμα – προχειρότητα στην τοποθέτηση της motherboard – και δεν διορθώνεται με ρυθμίσεις από τον χρήστη.

Μπορείτε να σχολιάσετε την εμφάνιση banding ή άλλων IR στην U10;

Για μένα είναι σημαντικός λόγος να μην προχωρήσω σε αγορά. Αν όμως δεν υφίσταται με βλέπω σύντομα στη λίστα…

Αυτές αν δε κάνω λάθος έχουν συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας....

Πόσες περίπου είναι αυτές?

Μπορείτε να σχολιάσετε την εμφάνιση banding ή άλλων IR στην U10;

Για μένα είναι σημαντικός λόγος να μην προχωρήσω σε αγορά. Αν όμως δεν υφίσταται με βλέπω σύντομα στη λίστα…

Εγω σε δυο U10 (42" του πεθερου και 50" δικη μου) δεν ειδα το παραμικρο προβλημα...-bye-

Xbox παίζεις στην U?

Οχι εχω την πιστη 46W4000 πλεον για τον σκοπο αυτο...-bye-

Αυτές αν δε κάνω λάθος έχουν συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας....

Πόσες περίπου είναι αυτές?

plasma -> 100,000 ωρες
LCD -> 60,000 ωρες
LED LCD -> 30,000 ωρες

This LED TV has an approximate lifespan of 30000 hours. ...

http://www.lcdtvreviews.org.uk/lg-lcd-tv/lg-47sl9000-led-tv-2/

plasma -> 100,000 ωρες
LCD -> 60,000 ωρες
LED LCD -> 30,000 ωρες

This LED TV has an approximate lifespan of 30000 hours. ...

http://www.lcdtvreviews.org.uk/lg-lcd-tv/lg-47sl9000-led-tv-2/

Φυσικά δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι γράφει το κάθε site, σωστά;
Αν αλλάξει η σειρά σε LED LCD/LCD/Plasma, και οι ώρες μείνουν ίδιες θα μπορούσα και να το πιστέψω... Έτσι όπως γράφηκαν όμως...

Και η Samsung η 30 η 40 χιλιαδες ωρες δινει για τις LED , μολις βρω την αντιστοιχη παραπομπη θα σε ενημερωσω...

To τι πιστευει ο καθενας ειναι σχετικο , αλλοι πιστευουν στους εξωγηινους , αλλοι βλεπουν οραματα κτλ. Το θεμα ειναι τι λενε οι κατασκευαστες...

Και η Samsung η 30 η 40 χιλιαδες ωρες δινει για τις LED , μολις βρω την αντιστοιχη παραπομπη θα σε ενημερωσω...

To τι πιστευει ο καθενας ειναι σχετικο , αλλοι πιστευουν στους εξωγηινους , αλλοι βλεπουν οραματα κτλ. Το θεμα ειναι τι λενε οι κατασκευαστες...

Συμφωνω απολυτα σε αυτο. Οι πιστοι των lcd κατηγορουνε τις plasma για μικρο χρονο ζωης. Το θεμα ειναι πως οι κατασκευαστες δεν ξερουν το προιον που βγαζουν στην αγορα και απο χαρακτηριστικα βαζουν οτι θελουν??

Μου φαινεται πολυ περιεργο παντως.. Η μηπως εχει κανενας ζωντανο παραδειγμα να του "εληξε" μετα απο 7-8 χρονια?!?!