Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Μετα το τελευταιο update (που οι U που εχουν πουληθει στην Ελλαδα το εχουν ηδη ενσωματωμενο) σε ολες τις Panasonic εχουμε αναπαραγωγη στα 96 Hz , στα δικα μου ματια το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο...

Γιάννη οι Ευρωπαίκες Panasonic πάντα στα 96Hz κάνανε την αναπαραγωγή, με τις Αμερικάνικες νομίζω υπήρχε πρόβλημα.

κ εγω στους κατοχους 42u10 απο προχτες...
δεν εχω ξετρελαθει με τη φωτεινοτητα ουτε κ με την τηλεθεαση ποδοσφαιρικου αγωνα στον σκαι. μου φαινεται λιγο"θολη" η κινηση οπως κ στη σονυ των γονιων μου(kdl40L4000) πραγμα που δεν το περιμενα... υπαρχει περιπτωση με το περας του χρονου κ αφου αρχιζω να παιζω με τις ρυθμισεις να δω βελτιωση? ποια η δικια σας εμπειρια στο θεμα? επισης ,αν και υποκειμενικο θεμα, μετα το στρωσιμο τι ρυθμισεις χρησιμοποιειτε?
κατα τα αλλα δεν πορω να πω οτι ειμαι απογοητευμενος... πιστευω οτι ειναι value for money...

Σήμερα οριστικοποίησα κι εγώ την παραγγελία μου για την 50U10, την οποία θα παραλάβω Τρίτη. Είχα ξεκινήσει παραγγέλνοντας την 50G10 στις 28/11, αλλά επειδή η προβλεπόμενη παράδοση ηταν μετά τα μέσα Ιανουαρίου, είπα ότι το γοργόν και χάριν έχει και έτσι έφτασα σε αυτήν την απόφαση. Για να είμαι ειλικρινής, περνώντας μια βόλτα από το Πλαίσιο Συντάγματος μόνο και μόνο για να δω δίπλα-δίπλα την S10 με την G10, η δεύτερη φαινόταν πολύ πιο ζωντανή και με μεγαλύτερη φωτεινότητα (δεν γνωρίζω για τις ρυθμίσεις που εφαρμόζονταν, υποθέτω ότι η αντιανακλαστική επίστρωση της G10 έπαιζε σημαντικό ρόλο), κάνοντάς με λίγο διστακτικό να αλλάξω την αρχική μου παραγγελία, από την άλλη όμως, πέτυχα μια εξαιρετική τιμή για την 50U10 + ένα σημαντικό ποσόν σε δωροεπιταγή (εξαιτίας της καθυστέρησης της παραγγελίας και λόγω Χριστουγεννιάτικης προωθητικής ενέργειας από το κατάστημα που την παρήγγειλα - μου έκανε πολύ θετική εντύπωση η επαγγελματική συμπεριφορά τους:SFGSFGSF:), με αποτέλεσμα να καταλήξω στην U10. Νεώτερα αφού τη στήσω και αποκομίσω τις πρώτες εντυπώσεις.

κ εγω στους κατοχους 42u10 απο προχτες...
δεν εχω ξετρελαθει με τη φωτεινοτητα ουτε κ με την τηλεθεαση ποδοσφαιρικου αγωνα στον σκαι. μου φαινεται λιγο"θολη" η κινηση οπως κ στη σονυ των γονιων μου(kdl40L4000) πραγμα που δεν το περιμενα... υπαρχει περιπτωση με το περας του χρονου κ αφου αρχιζω να παιζω με τις ρυθμισεις να δω βελτιωση? ποια η δικια σας εμπειρια στο θεμα? επισης ,αν και υποκειμενικο θεμα, μετα το στρωσιμο τι ρυθμισεις χρησιμοποιειτε?..

Αν η εικονα ενος σταθμου ειναι απο την εκπομπη χαμηλης ποιοτητας καμια τηλεοραση δεν μπορει να κανει πολλα πραγματα...

Η φωτεινοτητα θα αυξηθει σταδιακα οπως και τα χρωματα θα βελτιωθουν μετα τις πρωτες 50 ωρες οταν θα "στρωσει" η τηλεοραση...

Σε μετριας ταχυτητας κινηση και σε γρηγορη , η εικονα μοιαζει σα να πηδαει ...

Δοκιμασες καθολου τις ρυθμισεις που σου ειπα? Για δοκιμασε και αλλο καλωδιο HDMI για καλο και για κακο , εγω τον δεκτη μου τον εχω συνδεσει μεσω scart και μεσω HDMI και δοκιμασα σημερα εξοδο 576i/50 Hz , 576p/50 Ηz , 480i/60 Ηz , 480p/60 Ηz (δυστυχως δεν κανει upscale ωστε να δοκιμασω και αλλες αναλυσεις)...στα 50 Hz δεν ειδα προβλημα , στα 60 ομως ειδα νομιζω καποια μικροσπασιματα , προφανως γιατι κανει ο δεκτης μετατροπη τα 50 Hz του PAL στα 60 του NTSC....

Καλα αυτοι ανοιγουν το σακουλακι με τις μακακιες και οποιον παρει ο χαρος...-bye-

Σαφώς, αλλά είδα τουλάχιστον έναν συμφορουμίτη να έχει πλάσμα και πανασόνικ και σάμσουνγκ (εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά - διαβάζω καμοιά φορά τα πόστ "διαγώνια" :blush:) και έκανε ανάλογες παρατηρήσεις, οπότε μου ήρθε φλασιά ότι κάτι είχε γράψει το περιοδικό, που ήταν και σε αντίθεση με αυτό που έγραψε το cnet... -bye-

Οποιος διαβαζει Hitech δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να βγαλει ασφαλες συμπερασμα για τηλεοραση (η οποιοδηποτε αλλο ειδος)...περαστικους να μαζευαμε απο τον δρομο καλυτερα θα εγραφαν...

Aπο τα βιντεακια που ανεβηκαν σε προηγουμενο ποστ "σοκαριστηκα" απο τη δραματικη χειροτερευση της u10 με το που αυξανοταν ο περιβαλλοντας φωτισμος...δεν ξερω αν θα ειναι τοσο αντιληπτο σπιτι μου οπου δεν θα εχω την 750 διπλα ,αλλα "ξενερωσα"....κ πανω που σκεφτομουν οτι τουλαχιστον εχω φωτιστικο δαπεδου που διαχεει το φως κ ισως τα πραγματα να μην ειναι τοσο χαλια,ερχεται και η διευκρινηση οτι στο "τεστ" ο φωτισμος ηταν αναλογος....
Στην κινηση φαντως μου φανηκε αρκετα πιο ομαλη η u10...
σιγουρα αναλογες διπλα-διπλα συγκρισεις απο κατοχους "ξεκαθαριζουν" αρκετα για εμας τους υποψηφιους αγοραστες χωρις να υποβαθμιζω τις γνωμες των κατοχως μιας εκ των δυο...
Απο την αλλη,οπως επεσημανε ενας φιλος πιο πανω, μιλαμε για συγκριση τηλεορ. 550-600 με μια των 1000-1100 ευρω....
ενδιαφερον θα ειχαν τα αποτελεσματα σε αναλογη αυξομειωση του φωτισμου στην s10 και g10...πιστευω οτι οι επιστρωσεις θα βοηθανε...."πεταγομαι" στα αντιστοιχα thread ...
κ εκει που κατεληγα σε u10.....

Στο καθιστικο μου εχω 4 παραθυρα και ποτε δεν εχω ουσιαστικο προβλημα , η μονη περιπτωση η τηλεοραση να "καθρεφτιζει" ειναι οταν δεν δειχνει τιποτα...

Τα αντιανακλαστικα φιλτρα στις Panasonic (οταν υπαρχουν) ειναι εσωτερικα αναμεσα στο γυαλι και το πανελ και προσωπικα δεν ειδα να προσφερουν ουσιαστικη βελτιωση στην εικονα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Δεν μου έχεις δώσει την εντύπωση Γιώργο οτι ´´πείθεσε´´τόσο εύκολα από ένα και μόνο μήνυμα κάποιου συμφορουμίτη.Απλά μήνυμα μετέφερα, όπου στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Κώστας και ο Κώστας είχαν συγκεκριμένες απόψεις , ο καθένας διαβάζει και βγάζει τα συμπεράσματά του
Μπορείς άλλωστε εύκολα με ένα quote στο μήνυμα του φίλου να ρωτήσεις τυχών απορίες.Αλλά μάλλον δεν βλέπω να έχεις την ´´ίδια´´ διάθεση και στο νήμα της B650 με εδώ.
Για εσένα πραγματικά αυτή η εξίσωση υπάρχει ;

Αφού ξέρεις, εγώ άμα δεν δω, δεν πιστεύω... :flipout:
Έτσι που τα έβαλες, με το που τα διάβασα αμέσως ζωγραφίστηκαν τα "συνεπάγεται" στην οθόνη... Δεν ξέρω γιατί (καλά, ξέρω αλλά τέλος πάντων... :flipout:) αλλά αμέσως φτιάχτηκε η εξίσωση στο μυαλό μου!
Εννοείται ότι για μένα η εξίσωση δεν ισχύει, αλλά δεν μπορώ να πω και ποια ισχύει. Δυστυχώς λίγοι μόνο έχουν πολλές τηλεοράσεις και μπορούν να κάνουν συγκρίσεις. Εγώ μόνο την δικιά μου έχω δει, οπότε δεν ξέρω. Αισιοδοξώ να μαζέψουμε πολλές φωτογραφίες στο σχετικό νήμα ή να κάνουμε πάλι κανένα συγκριτικό...

Το νήμα της Β650 (της LCD) το διαβάζω, αλλά είναι λίγο βαρετό (συζητάνε για κάτι προβλήματα με κάτι καλώδια, κλπ.). Έχω χάσει επεισόδια; Για πες...
Αντίθετα το εδώ νήμα έχει ενδιαφέρον, γιατί μπήκαν θέματα σύγκρισης με άλλα μοντέλα (μερικά με λίγο υπερβολικό τρόπο) και άρχισε η κουβέντα... -bye-

Στο καθιστικο μου εχω 4 παραθυρα και ποτε δεν εχω ουσιαστικο προβλημα , η μονη περιπτωση η τηλεοραση να "καθρεφτιζει" ειναι οταν δεν δειχνει τιποτα...

Τα αντιανακλαστικα φιλτρα στις Panasonic (οταν υπαρχουν) ειναι εσωτερικα αναμεσα στο γυαλι και το πανελ και προσωπικα δεν ειδα να προσφερουν ουσιαστικη βελτιωση στην εικονα...

Δηλαδή θεωρείς ότι η U10/S10/G10 έχουν πανομοιότυπη συμπεριφορά όσον αφορά την εικόνα σε κανονικό φωτισμό; :hmmmm2:
(Εμένα θα μου φανεί περίεργο αν ισχύει...)

σε μπερδεψα γιατι ξεχασα μια λεξη...
"δραματικη χειροτερευση οσον αφορα το "ξεπλυμα" του μαυρου¨
δεν αναφερομουν σε ανακλασεις...

Και εδώ ημέρα...με τα σκούρα ανοικτά και πλάγια πίσω μου. (οκ δεν ήταν και η πιο ηλιόλουστη μέρα!)

Υπόψιν η τηλεόραση παίζει σε cinema mode με κατεβασμένο contrast (30) λόγω στρωσίματος που δεν την καθιστά πολύ φωτεινή.

http://www.youtube.com/watch?v=e7MeR0meq3Y

όπως βλέπεται σε normal οικιακές συνθήκες δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτό που βλέπαμε στα μαγαζιά (με τα τεράστια φώτα ακριβώς απο πάνω που είναι ότι χειρότερο γιατι φωτίζουν κάθετα το panel και εξού η γκρί απόχρωση)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σ

´PETASIS :Αφού ξέρεις, εγώ άμα δεν δω, δεν πιστεύω... :flipout:
Μα επειδή ξέρω το έγραψα, γιαυτό μου έκανε εντύπωση.

Το νήμα της Β650 (της LCD) το διαβάζω, αλλά είναι λίγο βαρετό (συζητάνε για κάτι προβλήματα με κάτι καλώδια, κλπ.). Έχω χάσει επεισόδια; Για πες... -bye-
Τι να πω......παίζει MKV αρχεία από την Usb......:D

Εγώ αυτό που έχω να πω ότι είναι δυνατό να ναι τυχαίες οι διαφορές στις τιμές των U/S/G/V/10;
Όπως σε κάθετι, ό,τι πληρώνεις παίρνεις...

νιωθω πολυ γκαντεμης...η τηλεοραση αγοραστηκε χθες και επαιζε απο τις 4 εως τις 1 το βραδυ.την εκλεισα απο το κοντρολ και μετα απο αο on/off.πηγα να την ανοιξω το πρωι και δεν αναβει.υπαρχει μονο αναμεννο το πληκτρο stand by.τι στο καλο επαθε? τα εχω παρει...την ματιασα....

ρε παιδια θα τρελαθω...ξυπνησε και η υπολοιπη οικογενεια και τους ειπα το προβλημα(οχι τιποτα αλλο,αλλα που να την αλλαζω κλπ),παιρνει η συζυγος το κοντρολ στα χερια,παταει το on/off μετα το πληκτρο 1 και η τηλεοραση αναψε.τι να πω,τρεμω να την ξανακλεισω...αληθεια οι panasonic τι service εχουν?ερχεται τεχνικος σπιτι η τρεχεις?μπας και υπαρχει καποιο μενου κλειδωματος...