Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Οι U10 ειναι καλυτερες απο τις καινουριες U20? Επειδη βλεπω οτι εξακολουοθουν και ειναι πιο ακριβες? Εκτος και αν τις εχουν ετσι, επειδη δεν υπαρχει και αντιστοιχη ζητηση...

Είμαι και εγώ ένας ευτυχής κάτοχος μιας TX-P42U10 αλλά έχω ένα πρόβλημα το οποίο είχα διαβάσει κάπου ότι αντιμετωπίζεται με ένα update. Όταν έχω σε λειτουργία το PS3 σε μια HDMI και βάζω να παρακολουθήσω τηλεόραση (και αναλογική και ψηφιακή), μου χαλάει το τηλεοπτικό σήμα. Όποιος μπορεί ας μου βρει μια λύση γιατί είναι λίγο σπαστικό να συμβαίνει αυτό.

Οι U10 ειναι καλυτερες απο τις καινουριες U20? Επειδη βλεπω οτι εξακολουοθουν και ειναι πιο ακριβες? Εκτος και αν τις εχουν ετσι, επειδη δεν υπαρχει και αντιστοιχη ζητηση...

Δύο σελίδες πιο πίσω έχει συζητηθεί το θέμα:

Yπάρχουν κάποιοι τομείς, όπου η U20 είναι καλύτερη της U10:

- Ελαφρώς καλύτερο απόλυτο μαύρο
- Ελαφρώς υψηλότερη μέγιστη φωτεινότητα
- Χαμηλότερη κατανάλωση
- Το ΕPG δουλεύει και στην επιλογή χώρας "Ελλάδα"
- Υποστήριξη ARC σε μία από τις HDMI
- Αισθητήρας για λειτουργία C.A.T.S. (ECO Mode)
- Μοde με σωστό κορεσμό στο πράσινο, αλλά ελαφρώς υποκορεσμένο κόκκινο

Μαζί με τα παραπάνω όμως, παίρνει κανείς και:

- Πάρα πολύ επιθετικό περιορισμό APL, ο οποίος δημιουργεί floating blacks και έντονο line bleeding με το παραμικρό
- Σημαντικά χειρότερη απόδοση της κίνησης σε πηγές 50Hz, λόγω έλλειψης IFC (αν δε λύσει το 50Hz-Bug η Panasonic, καλά θα κάνει να μην πουλάει συσκευές χωρίς IFC στην Ευρώπη)
- Υψηλότερη επίπτωση flickering
- Mη σωστή υποστήριξη 24p (αυτό ίσως να είναι θέμα firmware)
- Πολύ χαμηλό και λιγότερο "ευθειασμένο" gamma, χωρίς δυνατότητα άλλης επιλογής

Αν ξέχασα κάτι, ας συμπληρώσει ο Γιώργος (petasis)... :flipout: :flipout:

Είμαι και εγώ ένας ευτυχής κάτοχος μιας TX-P42U10 αλλά έχω ένα πρόβλημα το οποίο είχα διαβάσει κάπου ότι αντιμετωπίζεται με ένα update. Όταν έχω σε λειτουργία το PS3 σε μια HDMI και βάζω να παρακολουθήσω τηλεόραση (και αναλογική και ψηφιακή), μου χαλάει το τηλεοπτικό σήμα. Όποιος μπορεί ας μου βρει μια λύση γιατί είναι λίγο σπαστικό να συμβαίνει αυτό.

Έχει αναφερθεί ότι αντιμετωπίζεται το πρόβλημα, αν ανoίγεις πρώτα την τηλεόραση και έπειτα το PS3...

Εγώ πάντως, θα δοκίμαζα και ένα καλώδιο HDMI με καλύτερη θωράκιση...

Στην u10 υπαρχει επιλογη για να ανεβασω τα Hz απο 50 σε 100?Ακουσα οτι στην u20 αυτη η επιλογη υπαρχει

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Στην u10 υπαρχει επιλογη για να ανεβασω τα Hz απο 50 σε 100?Ακουσα οτι στην u20 αυτη η επιλογη υπαρχει

Στις περισσότερες Panasonic ισχύει το παρακάτω.

Μενού- Ρυθμίσεις-Ρυθμός ανανέωσης 50hz-100hz.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ σε αντίθεση με τους προλαλήσαντες είμαι πολύ δυσαρεστημένος από την 50άρα:
Έχει καταντήσει το σπίτι μου κέντρο διερχομένων. Φίλοι έρχονται να βλέπουμε μπάλα HD & να παίζουμε pro. Φίλες της συμβίας μου έρχονται και βλέπουν επίσης HD ταινίες & σειρές.
Όπως καταλαβαίνετε όλες αυτές οι επισκέψεις συνοδεύονται από την παρασκευή διαφόρων κρεατικών, ποτών, σνάκς, αναψυκτικών, γλυκών κλπ, γεγονός που με έχει φέρει σε δεινή οικονομική θέση. Σκέφτομαι σοβαρά να την πουλήσω και να πάρω μια 32άρα LCD HD ready να γλιτώσω...

P.S. Ξέχασα να αναφέρω τα απορρυπαντικά πλυντηρίου πιάτων & πατωμάτων, ξεσκονόπανα, ξύλα για το τζάκι κ.ο.κ....

Πηγαινε και παρε μια Philips 3605.

Οχι μονο δεν θα ξαναπατησει κανενας αλλα και εσυ θα πηγαινεις σε αλλα σπιτια για να βλεπεις μπαλα και θα τρως τσαμπα σνακ.:award:

Τα 100 Hz ειναι ενεργοποιημενα ετσι και αλλιως οπως και σε G10/S10/V10 αλλα και S20/G20 κτλ.

Απο τα περυσινα μοντελα μονο η U20 ειχε επιλογη να ριξεις τα Hz στα 50.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Πως ειναι ενεργοποιημενα απο την στιγμη που δεν παρατηρω την κινηση να ειναι πιο smooth κ πιο γρηγορη οταν βλεπω ταινιες?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Σε ποια μοντέλα; Έψαχνα τα εγχειρίδια και το βρήκα μόνο στην U20 και κάτω, σε όσες δηλαδή δεν έχουν IFC... Από S20 και πάνω, νομίζω δεν υπάρχει, σωστά;

Πως ειναι ενεργοποιημενα απο την στιγμη που δεν παρατηρω την κινηση να ειναι πιο smooth κ πιο γρηγορη οταν βλεπω ταινιες?

Η U10 δουλεύει στα 96Hz με σήματα 24Hz, στα 100Hz με σήματα 50Hz και στα 120Hz με σήματα 60Hz και δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να αλλάξει αυτό.

Η αύξηση των Hz στις Plasma έχει να κάνει με την αύξηση της φωτεινότητας, την αύξηση των χρωματικών διαβαθμίσεων και την μείωση του flickering και όχι με την βελτίωση της κίνησης.

Το βελτιωτικό κίνησης της U10, ως αλγόριθμος frame interpolation, είναι το Intelligent Frame Creation, το οποίο θα το βρεις στο υπομενού "Μενού -> Ρυθμίσεις -> Άλλες ρυθμίσεις". Μετατροπή ταινίας σε "σαπουνόπερα" κάνει όμως εξαιρετικά σπάνια, καθώς η ρύθμισή του, όπως και στις S/G10, είναι συντηρητική και επικεντρωμένη στα σήματα εγγενούς βίντεο (δίνει παρόμοιο αποτέλεσμα με τον MotionPlus της Samsung σε custom mode -> Blur Reduction=10, Judder Reduction=0).

Η U10 δεν έχει τέτοια επιλογή στα μενού της:

Σε ποια μοντέλα; Έψαχνα τα εγχειρίδια και το βρήκα μόνο στην U20 και κάτω, σε όσες δηλαδή δεν έχουν IFC... Από S20 και πάνω, νομίζω δεν υπάρχει, σωστά;

Σωστά... :a0210:

Last edited:
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Έχει καταντήσει το σπίτι μου κέντρο διερχομένων. Φίλοι έρχονται να βλέπουμε μπάλα HD & να παίζουμε pro. Φίλες της συμβίας μου έρχονται και βλέπουν επίσης HD ταινίες & σειρές.
Όπως καταλαβαίνετε όλες αυτές οι επισκέψεις συνοδεύονται από την παρασκευή διαφόρων κρεατικών, ποτών, σνάκς, αναψυκτικών, γλυκών κλπ, γεγονός που με έχει φέρει σε δεινή οικονομική θέση. Σκέφτομαι σοβαρά να την πουλήσω και να πάρω μια 32άρα LCD HD ready να γλιτώσω...

P.S. Ξέχασα να αναφέρω τα απορρυπαντικά πλυντηρίου πιάτων & πατωμάτων, ξεσκονόπανα, ξύλα για το τζάκι κ.ο.κ....

και γω αυτο το δραμα ζω...

και η κακομοιρα η LG (37 LH5000 για την κρεβατοκαμαρα) που ηταν και πιο ακριβη και 200Ηz και και εχει γραψει το 1/10 των ωρων...

Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος!!!

:p:p

Η ιδέα αυτή έχει αρχίσει και μου τριβελίζει το μυαλό για το γραφείο όμως. Στα 3 μέτρα από τον τοίχο θα έχω τουλάχιστον 60" εικόνας???
Έχω και τα Altec Lansing 5.1 που κάθονται, θα γίνει το γραφείο ένα playroom μούρλια. Θα γλιτώσω και τη γκρίνια γιατί βλέπω συνέχεια μπάλα σε HD και δεν μπορεί να δει η κυρία σειρές και ταινίες.
Σας το λέω και να το θυμάστε: Αν δεν πάρω το προβόλι θα έχω άσχημα ξεμπερδέματα μ' αυτή την παλιοπλάσμα που πήγα και πήρα...

Να ρωτησω παλι ρε παιδια. Επειδη θελω να μεταφερω την τηλεοραση στο εξοχικο μου, παλια ειχα ρωτησει και μου ειπατε οτι δεν πρεπει να ειναι καθιστη η πλαγιαστη, λογω του πλασμα. Δλδ τι ζημια μπορει να γινει?

Σκεφτομαι να την φορτωσω στην οροφη του αυτοκινητου με σχαρα και θα πρεπει να την καθισω κατω. Υπαρχει περιπτωση να γινει ζημια δλδ?

Δεν έχει καμμία σχέση με το "πλάσμα".

Kαι οι LCD και οι Plasma τηλεοράσεις, πρέπει να μεταφέρονται όρθιες για τον ίδιο λόγο που μεταφέρονται όρθιοι και οι υαλοπίνακες: γιατί, ξαπλωτά, είναι πιο εύκολο να σπάσουν, από κάποιο τράνταγμα ή χτύπημα...

Ναι οντως δικιο εχεις τελικα. Διαβασα το παρακατω και νομιζω οτι δεν κανει λογο της τεχνολογιας της, οχι οτι ειναι πιο επιρρεπης στα χτυπηματα.

επισης εχε υποψιν σου οτι πρεπει να ειναι ορθια ,,, δεν κάνει να ειναι ξαπλωμενη
ο μονος σωστος τροπος ειναι ορθια στα πισω καθισματα,, εαν χωραει στο αμαξι σου ,,, δεν ξερω

Που να χωρεσει ομως ρε παιδια αυτο το πραμα οριθιο σε επιβατικο? Εχει ενας φιλος μου φορτηγακι, αλλα λεει οτι τωρα τελευταια τους την εχει σφυριξει και σταματανε συνεχεια για ελεγχους και αμα δεν εχεις φορτωτικη, σου κανουνε ζημια. Οποτε μαλλον μονο αν την φορτωσω καθιστη στην οροφη θα μπορεσω να κανω κατι. Βασικα 5 λεπτα δρομος ειναι μεχρι να την παω στο λιμανι. Επειτα οταν φθασει το καραβι εχω ατομο με φορτηγακι με καροτσα να μου την παει σπιτι.

Οποτε τι στοκ καλο, λες σε 5 λεπτα διαδρομη να σκασει σε καμμια λακουβα και να πααθει ζημια? Μαλλον ετσι λεω να το επιχειρησω...

Είναι ρίσκο πάντως...

Δεν έχεις κανέναν γνωστό με πολυμορφικό ή ψηλό hatchback/station, που να την χωρέσει άμα ρίξεις τα πίσω καθίσματα;

Για πες μου ονομαστικα κανα εμπορικο μοντελο να δω τι μπορω να κανω.... ;)

Αλλα δεν νομιζω κανας γνωστο μου να οδηγει κατι τετοιας κατηγοριας.