Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να δω τους υπότιτλους από το τελετέξτ με πλήρη την εικόνα μου;

Όταν τους βάζω μου χωρίζει την οθόνη στα 2, αριστερά είναι η εικόνα και δεξιά οι υπότιτλοι.

Άλλαξα κάτι ρυθμίσεις που έχω κάνει αλλά άκρη δεν βρήκα, στην παλαιά μου τηλεόραση γινόταν.

Συγνώμη αν έχει απαντηθεί ξανά.

Μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να δω τους υπότιτλους από το τελετέξτ με πλήρη την εικόνα μου;

Όταν τους βάζω μου χωρίζει την οθόνη στα 2, αριστερά είναι η εικόνα και δεξιά οι υπότιτλοι.

Άλλαξα κάτι ρυθμίσεις που έχω κάνει αλλά άκρη δεν βρήκα, στην παλαιά μου τηλεόραση γινόταν.

Συγνώμη αν έχει απαντηθεί ξανά.

Στην οθόνη με το teletext πατάς 2 φορές το πλήκτρο MENU και εμφανίζεται η επιλογή "Εικόνα & Κείμενο" όπου επιλέγεις "Ναι/Όχι".

Το ARC (Audio Return Chanel) Για να το χρησιμοποιησεις πρεπει να εχει hdmi 1.4a και η τηλεοραση? Σκεφτομαι να παρω ενα 5.1 ενισχυτη ο οποιος εχει τετοια θυρα, ωστε να μπορει να παιζει και το τηλεοπτικο προγραμμα στα ηχεια που συνδεονται ο ενισχυτης, αλλα θα μπορω χωρις την καινουρια θυρα απο πλευρας τηλεορασης?

H U10 δεν υποστηρίζει ARC. Οι περισσότερες καινούριες τηλεοράσεις, διαθέτουν τουλάχιστον μία HDMI που το υποστηρίζει, θα πρέπει να ελέγξεις το εγχειρίδιο χρήσης ή τα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή πριν την αγορά για να σιγουρευτείς (αν είναι 3D θα έχει σίγουρα).

Οποτε σαν χαρακτηριστικο του ενισχυτη αχρηστο θα ειναι, εκτος και αν αγορασω καινουρια τηλεοραση. Αλλως τροπος να βγαζω τον ηχο της τηλεορασης στον ενισχυτη? Μονο μεσα απο την τρυπα των ακουστικων τωρα?

Γιατί από τα ακουστικά; Έχει τόσο αναλογική έξοδο line-out σε RCA, όσο και ψηφιακή οπτική έξοδο η U10... :rolleyes:

Ωπ ναι σωστος, δεν μου κοψε. Οποτε οκ, δεν τρεχει και τπτ, αστο να υπαρχει το ARC για μελλοντικα.

Παρεπιπτωντος μια οπτικη υποδοχη γενικοτερα ειναι αμφιδρομη (εισοδος/εξοδος) ή μπορει και να ειναι μονο το ενα εκ των δυο?

Μπορεί να είναι μόνο ένα εκ των δύο. Είτε είσοδος, είτε έξοδος. Αν βλέπεις κόκκινο φως, είναι έξοδος.

Πάντως και το ARC, δεν ξέρω πόσο σωστά λειτουργεί στις τηλεοράσεις που το έχουν. Εξαρτάται τι codecs έχει πληρώσει η κάθε μάρκα...

Σε p42u10e έχω το παρακάτω θέμα.
http://www.youtube.com/watch?v=wzeCBYd3M2E
Δείτε στην κορυφή τα σημάδια που κάνει και που διορθώνονται μόλις επιλέξω ξανά την πλήρη κάλυψη οθόνης.
Ξέρει κανείς τις πταίει;

Νο πρόμπλεμ... :laugh:

Οι εν λόγω γραμμές, εμπεριέχονται στο σήμα. Αν δεν θέλεις να τις βλέπεις:

Mενού -> Ρυθμίσεις -> Άλλες ρυθμίσεις -> Μέγεθος σάρωσης -> Ναι.

Ευχαριστώ!
Εντελώς πληροφοριακά, γιατί εμπεριέχονται στο σήμα;

Last edited:
Βάλε αναλογία εικόνας 16:9 και μετά στις ρυθμίσεις βάλε το overscan (μέγεθος σάρωσης) στο "Ναι"

EDIT. Είχε και άλλη σελίδα το νήμα και δεν την είδα.

Last edited:
Ευχαριστώ!
Εντελώς πληροφοριακά, γιατί εμπεριέχονται στο σήμα;

Είναι οπτικοποιήσεις διαφόρων σημάτων, συνηθέστερα κάποιου timecode. Κανονικά, θα έπρεπε να τις κόβουν μετά το master control του καναλιού, αλλά...

Ρε παιδια ιδεα μου ειναι η σε upscaling ειναι καλυτερη απο τα νεοτερα μοντελα LED-LCD των τελευταιων γενιων? Τη συγκρινω με την HX820 του πατερα μου και νομιζω πως η U10 δειχνει καλυτερα. Και η Sony αναφερει πως ενσωματωνει μια τεχνολογια upscaling που βασιζεται σε μια βαση δεδομενων απο συμβατικες αναλυσεις βαση της οποιας κρινει πως να διαχειριστει το υποδιεσταιρο περιεχομενο. Τριχες κατσαρες?

ιδέα σου ιδέα σου. ακούς εκεί καλύτερο scaling η u10 από τις λενδ και μάλλιστα τη σονυ. απαπα ιεροσυλία............

πέρα από την πλάκα οταν γίνονται τέτοιες συγκρίσεις καλό θα είναι η απόσταση θέασης από τα πανελ να είναι αντίστοιχη των ιντσών τους. δηλαδή δεν είναι δυνατόν να κάθομαι σε μια 46αρα στο 1m και σε μια 40άρα στο 1m και να κρίνω το κακό scaling της 46άρας. βέβαια αν στις ίδιες απόστάσεις η 40άρα δείχνει χειρότερα ειναι προφανές οτι κάτι δεν πάει καλά με αυτή.

H Πανασονικ ειναι 50αρα και νομιζω καθομαι και πιο κοντα! Βεβαια ειναι λιγο υπερυψωμενο οποτε ισως εχει κατακορυφη αποσταση σε σχεση με την Sony 46αρα την οποια την εχω πολυ χαμηλα.

Φυσικά και δεν είναι. Σε αυτά τα θέμα καλό είναι να υπάρχει άμεση αντιπαράθεση, αλλιώς είναι δύσκολο να κάνεις σύγκριση.
Αν και σε ψηφιακό σήμα (digea) η υστέρηση είναι πολύ μικρή.

Τι υλικό σου έδωσε αυτή την αίσθηση; Συγκεκριμένο κανάλι;

Απλώς η 50U10 είναι πλάσμα και ως τέτοια δεν "τονίζει" τις ατέλειες του σήματος.

Η 51Ε530 πάντως που πήρα πρόσφατα είναι ακόμη καλύτερη σαν εικόνα και σαν SD αλλά κυρίως σαν HD.

Παρεμπιπτόντως εδώ και μια εβδομάδα πούλησα την Panasonic , μετά από 2.5 χρόνια και 5500 ώρες περίπου δεν μου είχε βγάλει κάποιο πρόβλημα εκτός από ένα επίμονο IR από το disney channel που βλέπουν τα παιδιά μου (δεν ήταν όμως burn in γιατί έφυγε μετά από μερικές ημέρες) και τα rising blacks που είχαν μετατρέψει το αρχικό μαύρο σε γκρι σκούρο.

Απλώς η 50U10 είναι πλάσμα και ως τέτοια δεν "τονίζει" τις ατέλειες του σήματος.

Δεν είναι θέμα τεχνολογίας, αλλά θέμα επεξεργασίας. Εφαρμόζει αποθορυβοποίηση (την οποία δεν μπορείς να κλείσεις) με αποτέλεσμα να χάνεται λεπτομέρεια. Δείχνει σήμα πιο "θολό" από αυτό που εκπέμπεται. Αν και εμπειρία από σόνυ δεν έχω, μιλάω σε σχέση με φίλιπς (σειρά 9000) και σάμσουνγκ (σειρά 8000).