Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Μπορεί μήπως κάποιος φίλος να μου πει πως βλέπω πόσες ώρες έχει παίξει?
Εχω χάσει το μέτρημα για το στρώσιμο ....
Ευχαριστώ

SERVICE MENU

Κρατάμε πατημένο το –V στα πλάγια της τηλεόρασης (αν και δεν παίζει ρόλο, προτείνω να είμαστε σε μια είσοδο της τηλεόρασης π.χ. HDMI 1, για να μην αλλάζει κανάλια) και πατάμε τρεις φορές το 0 (000) στο τηλεκοντρόλ.

Στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα ‛StartAdjustment’ και μετά από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίζονται δύο πίνακες, μας ενδιαφέρει ο αριστερά, όπου η περιήγηση (πάνω-κάτω) γίνεται με τα πλήκτρα 1 & 2 του τηλεκοντρόλ.
-------------------------------------------------------------------------
Για να δούμε τις ώρες:

Πατάμε το 2 στο τηλεκοντρόλ για να εμφανιστεί στον αριστερά πίνακα το υπομενού SRV-TOOL και πατάμε ΟΚ.

Εμφανίζεται ένας άλλος πίνακας με δύο στήλες, στα κελιά του πίνακα ορατά στοιχεία είναι μόνο τα TD2Microde, FlashRom, PTCT. Με τον κέρσορα του τηλεκοντρόλ πηγαίνουμε στο κελί που βρίσκεται δεξιά του PTCT:00.00.00.00.00, ώστε να φωτιστεί (εξακολουθεί να μην φαίνεται τίποτα).

Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο MUTE στο τηλεκοντρόλ, και voila εμφανίζονται με κόκκινα γράμματα οι ώρες λειτουργίας και το πόσες φόρες έχει ανοίξει η τηλεόραση.

Για έξοδο κρατάμε 2-3 δευτερόλεπτα το κουμπί ON/OFF στο εμπρός μέρος της τηλεόρασης και το αφήνουμε για να κλείσει η συσκευή.
-------------------------------------------------------------------------

****ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ****

Μετά το –V/000 και την περιήγηση στον αριστερό πίνακα με τα πλήκτρα 1 & 2 μπορεί να πάτε σε κάποιο υπομενού και να δείτε κάποιους αριθμούς να αλλάζουν συνεχώς από μόνοι τους, μην φοβηθείτε….

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ (VOL+) KAI (VOL- ) ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΟΠΟΤΕ...

:slapface: ******ΔΕΝ ΠΑΤΑΜΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ (VOL+) KAI (VOL- )****** :slapface:

….οποιαδήποτε στιγμή πατήσετε το EXIT θα βγείτε από το SERVICEMENU.

Απο το 3ο ποστ του νηματος...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μονο προσοχη , οταν μπαινουμε στο service menu οποιασδηποτε τηλεορασης δεν πειραζουμε τιποτα αν δεν ειμαστε 100% σιγουροι οτι ξερουμε τι κανουμε...υπαρχει περιπτωση να κανουμε ζημια αλλαζοντας τις παραμετρους που αφορουν την εικονα...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

στην αθηνα,εκτος απο καποια καταστηματα πλαισιο οπως αναφερθηκε,παιζει καπου αλλου στα 550ευρω?(public και mediamarkt νομιζω που επαιζε παλιοτερα,υπαρχει ακομα)?

στην αθηνα,εκτος απο καποια καταστηματα πλαισιο οπως αναφερθηκε,παιζει καπου αλλου στα 550ευρω?(public και mediamarkt νομιζω που επαιζε παλιοτερα,υπαρχει ακομα)?

οχι νομιζω τελειωσαν στο μιντια και στο παμπλικ εχει 649 αλλα μαλλον θα την ξαναβγαλουν σε προσφορα. τελικα την μετεφερα στο δωματιο και στα 2.5 μετρα ειναι οτι καλυτερο. ψηνω την s η την g για το σαλονι.

Στο public την είχαν στα 580 (αν θυμάμαι καλά) και είπαν ότι θα τη ξαναφέρουν γιατί τους είχε τελειώσει(πριν από 4-5 ημέρες). Στο πλαίσιο δεν ξέρω αν θα τη φέρουν ξανά , αλλά είναι πολύ πιθανό.

Παιδια χαιρετε. Να ρωτησω τα 100Hz Μπορουν να απενεργοποιηθουν, ή ειναι μονιμως ενεργοποημενα οπως και να το θες?

Ξερετε αν φοραει καποιον απωνυμο upscaler, (faroudja,RQV). Ειναι καλυτερο να αφηνω το upscaling Να γινεται απο την πλευρα της τηλεοραση η εξωτερικου hardware?

ΠΧ στο ps3 εχω ρυθμιζει να δινει σημα 1080p, Pου σημαινει πως οτι διαστασεις και να εχει το υλικο τις μετατρεπει η ιδια κονσολα σε fullhd και η τηλεοραση παιρνει το σημα ετοιμο σε native resolution χωρις να παρεμβει.

Μηπως θα ηταν καλυτερο αν αφησω την τηλεοραση να παρεμβαινει?

Παιδια χαιρετε. Να ρωτησω τα 100Hz Μπορουν να απενεργοποιηθουν, ή ειναι μονιμως ενεργοποημενα οπως και να το θες?

Τα 100 Hz στις πλασμα εχουν σκοπο την εξαλειψη του flicker και οχι την βελτιωση της κινησης οπως στις LCD οποτε δεν εχει νοημα η απενεργοποιηση τους ακομη και αν γινοταν...

To upscaling του PS3 ειναι αρκετα καλο οποτε αφησε το να δινει 1080p...το upscaling της τηλεορασης ειναι πολυ καλο παντως...

H 50U10 είναι εδώ και 3 μέρες στο σαλόνι και παίζει ασταμάτητα μέχρι να συμπληρώσει κοντά στις 200 ώρες. Περιττό να δηλώσω ενθουσιασμένος , ικανοπoιημένος κτλ , το καταλαβαίνετε (οι κάτοιχοι) . Πολύ συνοπτικά οι εντυπώσεις μου ,με περισσή αυστητηρότητα τα αρνητικά:

ΘΕΤΙΚΑ:
- Εντυπωσιακό μαύρο/αντίθεση που το εκτίμησα ακόμα περισσότερο όταν πρόβαλα από την SD κάποιες δικές μου photo.Απλά δεν υπάρχει το "μπλεδίζον" μαύρο που έβλεπα τόσο καιρό στην LCD μου.

-Καλό upsacaling χωρίς πιξελιάσματα

-Πολύ γρήγορο zapping στα κανάλια.
-
Πληθώρα αποτελεσματικών ρυθμίσεων για να φέρετε την εικόνα εκεί που θέλετε.

- Σταθερά χρώματα/φωτεινότητα από κάθε γωνία θέασης.

- Ικανοποιητική θέαση ακόμα και σε χώρο με έντονο φωτισμό*

ΑΡΝΗΤΙΚΑ:
- *Ανακλάσεις αρκετά έντονες σε δωμάτιο με άμεσο ηλιακό φως. π.χ Γίνεται έντονοτερες όταν προβάλονται σκοτεινές σκηνές. Μάλλον ακατάλληλη αν πίσω από τον θεατή υπάρχει μεγάλο παράθυρο.

- Θα μου άρεσε να είχε τη κίνηση των 200Hz που είχα δει στις b750 lcd .

- Το άσπρο είναι κάπως άτονο/χωρίς ένταση (ρυθμίσεις cinema/normal) , αλλά όπως διαβάζω θα στρώσει.

Τέλος , θα παρακαλούσα θερμά για τη βοήθειά σας στο εξής : Έχω συνδέσει ένα δέκτη AZBOX μέσω HDMI στη TV. Από την έξοδο SPDIF της TV παίρνω ήχο και τον "οδηγώ" στο PC μου (κάρτα ήχου με SPDIF in) . Προσπαθώ να παίξω DTS ήχο αλλα δυστηχώς παίρνω μόνο stereo. Μιας και ο Azbox κάνει DTS downmix στην HDMI δε θα έπρεπε η TV να κάνει το DTS-decoding και να μου βγάζει εξακάναλλο στην SPDIF-out της?:ADFAD2:

Yποθέτω πως ο φίλος Focus εννοεί το εφφέ εν είδει βιντεοταινίας που δημιουργεί το interpolation της Β750 και στο κινηματογραφικό υλικό, κάτι που δεν κάνει η U10...

Όχι , σε αυτό έχεις δίκο Yperion :ernaehrung004: Απλά στην B750 κόλαγε το μάτι μου από την ομαλότητα της κίνησης. Σίγουρα μοιάζει ψεύτικη αλλά για κάποιο λόγο με εντυπωσίαζε και μου φαινόταν πιο ξεκούραστο στο μάτι.

Το frame creation της U10 μου φαίνεται να τεμπελιάζει σε 1080p είσοδο. Κατά τα άλλα είναι αψογο με πλήρης απουσία "τεχνουργημάτων". :2thumb22sup:

-Y.Γ JL , με πρόλαβες , ακριβώς αυτό !

Last edited:
Τα 100 Hz στις πλασμα εχουν σκοπο την εξαλειψη του flicker και οχι την βελτιωση της κινησης οπως στις LCD οποτε δεν εχει νοημα η απενεργοποιηση τους ακομη και αν γινοταν...

To upscaling του PS3 ειναι αρκετα καλο οποτε αφησε το να δινει 1080p...το upscaling της τηλεορασης ειναι πολυ καλο παντως...

Α)οκ!

Β)Επειδη προβαλλω SD avi files, αλλα και 720p .mpg (repackaged απο mkv για να τα βλεπει) σιγουρα δεν ειναι καλυτερο να τα αναλαβει η τηλεοραση?

Πσντως στα χαμηλοτερης ποιοτητας video files και συγκεκριμενα αναφερομαι σε TV Shows Μπορω να πω πως διακρινω καποιες ατελειες, με κυριοτερη τον θορυβο υπο μορφη κουκιδων που εμφανιζεται σε διαφορες σκηνες.

Υπαρχου ντπτ τεχνασματα για να βελτιωνω εικονες μικροτερες των 1080p?

Αυτο ισχυει και στα ποιο ακριβα μοντελα?

Επισης κατι τελευταια. Super White και Full RGB υποστηριζει η σειρα U10?

Αν μιλαμε για καμια Pioneer Kuro μπορει να να εχει καλυτερο scaling απο το PS3 , απο εκει και περα η Panasonic σε ολα τα μοντελα εχει ανω του μεσου ορου και κοντα στο PS3 , μονο οι καλες Samsung ισως να εχουν λιγο καλυτερο...

Έχει γίνει αναφορά στις δυνατότητες upscaling της τηλεόρασης εδώ.

Σε σήματα progressive, είναι παρεμφερές του PS3, σε σήματα interlaced είναι soft, έχοντας απόκριση 430 κάθετων γραμμών από τις 720...

1080p.jpg

PS3 upscaling

576p.jpg

Panasonic U/S/G10 upscaling από 576p

576i.jpg

Panasonic U/S/G10 upscaling από 576i

Αν μιλαμε για καμια Pioneer Kuro μπορει να να εχει καλυτερο scaling απο το PS3 , απο εκει και περα η Panasonic σε ολα τα μοντελα εχει ανω του μεσου ορου και κοντα στο PS3 , μονο οι καλες Samsung ισως να εχουν λιγο καλυτερο...

ισως...(1500 ευρω++)

ρε παιδια το image retention ποσο πολυ μπορει να κρατησει?
μονο στα σκοτεινα πλανα φαινεται αχνα απο κοντα ενα σημαδακι απο ενα παιχνιδι, παλια ηταν περισσοτερο και το dvdακι που κατεβασα απο εδω το βοηθησε αρκετα να ελλατωθει αλλα φαινεται οτι εχει μεινει κατι ελαχιστο παρολο που δεν παιζω κανενα παιχνδι μεχρι να φυγει τελειως , επισης εχω δει αρκετα εργα,παρολα αυτα ειναι δυστυχως ακομα εκει.
τι μπορω να κανω? να συνεχισω την χρηση κανονικα?