Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

To πλαίσιο την 42'' την έριξε στο ιντερνετ απο τα 650 στα 600 (σε 12 άτοκες) και αναφέρει "άμεσα διαθέσιμο"
Στο κατάστημα την είχαν στα 550 και με λίγο παζάρι την ρίχνεις στα 500 (οι πωλητές έχουν δικαίωμα τουλάχιστον στα ακριβά είδη να κάνουν μέχρι 10% έκπτωση στο μετρητοίς!)
Ακριβως..ετσι οπως τα λει ο samniotis 600 ιντερνετ - 550 κατάστημα - 500 με λίγο παζάρι την φορτωνεις και φευγεις [τα διαθεσιμα τεμ. ειναι προβλημα το τελευταιο πηρα]
απο χθες ειμαι κατοχος μιας 42' U10
στα αναλογικα δειχνει λιγο καλητερα απο crt ....θα εδειχνε καλητερα αλλα η κεραια ειναι .... τεσπα... στα ψηφιακα ομως δινει ρεστα εβλεπα χθες τεννις ...ονειρο η εικονα και η κινηση
Σας Ευχαριστω ολους που με βοηθησατε

κάτσε βρε γιώργο, μήν βιάζεσαι!
Και γώ τα ίδια είχα πάθει όταν την πρωτοπήρα άλλα δεν είχα δεί ακόμα τίποτα...
Περίμενε να κάψει ο φώσφωρος καμιά δεκαριά μέρες και εκεί θα δείς τί πάει να πεί PLASMA!
Θα ασπρίσει κι άλλο το άσπρο, θα φύγει η πρασινίλα και το μαύρο σε σκοτεινό δωμάτιο.....εγώ προσωπικά δεν το ξεχωρίζω που αρχίζει και που τελειώνει η τv!

Καλησπέρα σε όλους! Έχω τη 42u10 από τις αρχές του χρόνου και πέρα από τις καταπληκτικές εντυπώσεις μέχρι εδώ έχω μια απορία. Όταν είναι σε αναμονή είναι φυσιολογικό ανα τακτά χρονικά διαστήματα να ακούγεται το κλασσικό "κρακ κρακ" (δύο φορές) όπως όταν την ανόιγουμε απο το κουμπί (που ακούγεται μια φορά) από εντελώς κλειστή;

Mήπως σου το κάνει αυτό μόνο όταν την κλείνεις απο λειτουργία DVB-T;
Τελευταία φορά που το παρατήρησα την έβλεπα sport+ τις άλλες φορές δε θυμάμαι. Παίζει ρολο αυτό;

Τελευταία φορά που το παρατήρησα την έβλεπα sport+ τις άλλες φορές δε θυμάμαι. Παίζει ρολο αυτό;

Γύρνα την σε αναλογική TV πριν την κλείνεις. Τα ρελέ που άκουσες, μάλλον ήταν λόγω των αυτόματων ελέγχων για ενημερώσεις του DVB-T...

μηπως καποιος εχει το breakin αρχειο σε avchd φορμά ;;;; για να το φορτωσω στην sd card γιατι και το DVD player και τον MULTIMEDIA Σκληρο τα εχουν τα πιτσιρικια σε αλλο δωματιο και λεω να κανω ''στρωσιμο'' απο την sd card και να το εχω για πιθανό μελλοντικο burn in

Καλησπερα εχω την 50' εδω και 15 μερες χωρις κανενα προβλημα.
Την επιλογη αυτη την εκανα απο τα καλα σχολια που διαβασα εδω.

ρε παιδια,πηγα στο mediamarkt τυχαια σημερα, και εριξα μια ματια απο μακρια σε ολες.ξερετε ποια μου φανηκε οτι ειχε την χειροτερη εικονα?κρατηθητε η δικια μας!οι ρυθμισεις της ηταν cinema contrast 40,φωτεινοτητα 30...τι αποψη εχετε?

Με ποιες την σύγκρινες.
Αν την σύγκρινες με συσκευές LCD τότε το συμπέρασμά σου δεν προκαλεί έκπληξη. Σε συνθήκες καταστήματος μια LCD συνήθως είναι πιο εντυπωσιακή απο μια πλάσμα. Αυτό συμβαίνει λόγω του έντονου φωτισμού που έχει την ιδιότητα να μασκαρεύει τα ελαττώματα μιας LCD (μπλεδίζον μαύρο, clouding) και να αποκρύπτει τα πλεονεκτήματα των plasma (βαθύ μαύρο, υψηλή αντίθεση).
Αν την σύγκρινες με άλλες πλάσμα όπως για παράδειγμα την V10 ή την G10, τότε πιθανόν η έλλειψη αντιανακλαστικών επιστρώσεων στην U10 να έχει ως αποτέλεσμα να "ταλαιπωρείται" περισσότερο η εικόνα της σε συνθήκες έντονου φωτισμού από την εικόνα των G10 (διπλή αντιανακλαστική επίστρωση) και V10 (τριπλή αντιανακλαστική επίστρωση).

ρε παιδια,πηγα στο mediamarkt τυχαια σημερα, και εριξα μια ματια απο μακρια σε ολες.ξερετε ποια μου φανηκε οτι ειχε την χειροτερη εικονα?κρατηθητε η δικια μας!οι ρυθμισεις της ηταν cinema contrast 40,φωτεινοτητα 30...τι αποψη εχετε?

και εγώ στα saturn είχα φρικάρει με την εικόνα... φυσικά ήξερα οτι δεν παίζει ετσι και όντως στο σπίτι η τηλεόραση δεν είχε καμία σχέση.

αιτιο: ο υπερβολικός φωτισμός των καταστημάτων, ευνοούν τις LCD και θάβουν τις πλάσμα.

Cinema ειναι ρυθμιση για σπιτι με συνθηκες χαμηλωμένου φωτισμου (θεαση ταινιας βραδυ δηλαδη) , καμια σχεση με συνθηκες καταστηματος...

Αν και ενα εμπειρο ματι ακομη και σε συνθηκες εντονου φωτος αμεσως βλεπει την διαφορα στην εικονα , ειδικα στην κινηση....

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1048325&postcount=837

JL_? said:
...όταν σε μία μετακίνηση μου προς Θεσσαλονίκη για κάτι δουλειές, επισκέφθηκα το ΜΜ, όπου για καλή μου τύχη, είχαν στημένες δίπλα-δίπλα τις 42U10 και 46S10 και ακριβώς από κάτω τους τις 42G10 και 42V10… Κάτω από τον ισχυρό φωτισμό του καταστήματος, την καλύτερη αντίθεση στο άθλιο σήμα 720/60p με το οποίο τροφοδοτούνταν, την έδινε η… S10 (!), λόγω της υψηλότερης φωτεινότητας του πάνελ των 46 ιντσών. Ακολουθούσαν η V, G και τελευταία η U, λόγω της χειρότερης εντύπωσης που έδινε το μαύρο της σε αυτές τις συνθήκες...

JL_? said:
...Την ίδια μέρα βρέθηκα και στο Public, όπου οι συνθήκες φωτισμού του εκθεσιακού χώρου, βοηθούσαν στην εξαγωγή πιο αξιόπιστων συμπερασμάτων και για καλή μου τύχη η U10 ήταν στημένη δίπλα σε μία G10 της ίδιας διάστασης. Σε αυτό το περιβάλλον, οι Plasma «έλαμπαν» με μεγάλες αντιθέσεις και ολοζώντανη εικόνα, ενώ οι LCD έδιναν την εντύπωση του επίπεδου και ξεπλυμένου, ακριβώς το αντίθετο απ’ ό,τι συνηθίζεται

μου δοθηκε η εντυπωση οτι ηταν η πιο σκοτεινη απ ολες.εριξα μια ματια απο μακρια,φανταζομαι οτι θα ειχε και καμια αλλη plasma πανω στο ραφι.η αληθεια ειναι οτι ειχε πολυ εντονο φωτισμο,οι αντανακλασεις ηταν πολλες!
οι υπολοιπες δεν ειχαν αντανακλασεις καθολου.ηταν καμια 20αρια πανω στο συγκεκριμενο ραφι...μπορει και να μην ειχε αλλη πλασμα,τι να πω...

Σημερα παρηγγειλα την 42U10 απο expert 599E και θα ερθει περιπου σε 5 μερες.Επιφυλασσομαι για εντυπωσεις μολις την παρω

μου δοθηκε η εντυπωση οτι ηταν η πιο σκοτεινη απ ολες.εριξα μια ματια απο μακρια,φανταζομαι οτι θα ειχε και καμια αλλη plasma πανω στο ραφι.η αληθεια ειναι οτι ειχε πολυ εντονο φωτισμο,οι αντανακλασεις ηταν πολλες!

Cinema ειναι ρυθμιση για σπιτι με συνθηκες χαμηλωμένου φωτισμου (θεαση ταινιας βραδυ δηλαδη) , καμια σχεση με συνθηκες καταστηματος....

:grandpa: