Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

... παρατηρησα χθες οτι με το που μεινει μια εικονα εστω και για δυο δευτερολεπτα ειτε απο το μενου ειτε υποτιτλοι η games η οτιδηποτε, και βαλω μια μαυρη εικονα εχουν καει ολα πανω στην οθονη αλλα φαινεται μονο οταν παω πολυ κοντα.

Τα ίδια και εγώ με την V10 μέχρι τις 150 ώρες περίπου. Τώρα (είμαι γύρω στις 200) το πρόβλημα είναι πολύ λιγότερο, αλλά μετά την Κυριακή που θα αυξήσω αντίθεση, φωτεινότητα και οξύτητα θα μπορώ να πώ περισσότερα.

Θα σε συμβούλευα επειδή απ' ότι φαίνεται κάθε panel είναι διαφορετικό όταν θα παίζεις παιγνίδια να είσαι λίγο συντηριτικός με το contrast και την φωτεινότητα και κάθε 1-2 ώρες να την "ξεπλένεις" με χιόνι ή τηλεοπτικό για 15-30 λεπτά, αναλόγως αποτελέσματος...

Για πιο έντονα προβλήματα δες και το torrent του sfortis, όσοι το χρησιμοποίησαν είπαν ότι κάνει πολύ καλή δουλειά.

Last edited:
Καλημερα αντιμετωπιζω ενα προβλημα...αφου συμπληρωσα 250 ωρες με zoom x3
χωρις games στατικες εικονες κλπ, παρατηρησα χθες οτι με το που μεινει μια εικονα εστω και για δυο δευτερολεπτα ειτε απο το μενου ειτε υποτιτλοι η games η οτιδηποτε, και βαλω μια μαυρη εικονα εχουν καει ολα πανω στην οθονη αλλα φαινεται μονο οταν παω πολυ κοντα. Στα 3,5 μετρα που καθομαι συνηθως δεν φαινεται κατι, τι γινεται ρε παιδια ειναι φυσιολογικο????:AFADF0:

Image retention ειναι , αν βαλεις κατι να παιζει μετα απο 2 λεπτα δεν θα φαινεται τιποτα...απλως "φορτιζουν" τα κελια οπου υπαρχει εντονο λευκο και χρειαζεται να δειξουν κατι αλλο για να ξεφορτισουν....

Ακριβώς έτσι ειναι!! Δεν είναι κατι ανησυχητικό και οσο γράφει ώρες η τηλεόραση θα γίνεται λιγότερο αντιληπτό. Στην 50G10 που έχω τώρα με γύρω στις 200 ώρες το φαινόμενο αυτό είναι λιγότερο αντιληπτό σε σχέση με την αρχή! Στην HITACHI 42PD7200 με 6500 ώρες πρέπει να την πιέσεις πολύ για να δεις κάτι ανάλογο το οποίο εξαφανίζεται αμέσως με την προβολή κάτι άλλου στην οθόνη. Το ίδιο κ στην PIONEER PDP428 με γύρω στις 3000 ώρες. Και υπόψιν οτι την HITACHI την έδωσα δώρο στην αδερφή μου που τα ανίψια μου δεν καταλαβαίνουν και πολλά ειδικά με τα παιχνίδια! Αυτό που έχω να πω εγω λοιπόν, απο προσωπική εμπειρία είναι οτι πρέπει να δώσεις προσοχή στις στατικές εικόνες! Κ εκεί μόνο!! Κ όχι να γίνεις "αρρωστος" απλά να προσέχεις!! Απο´κει κ πέρα απόλαυσε άφοβα το υπέροχο πλάσμα σου!!!:party:

Ναι! το αποφάσισα και εγώ...

Μπορείτε να με προσθέσετε στη λίστα κατόχων, αφού από αύριο η 42άρα U10 φτάνει στο σαλόνι μου....
Με όσα διάβασα εδώ, δεν έκρινα σκόπιμο να επενδύσω σε κάτι ακριβότερο.
Ερασιτεχνικό Review και εντυπώσεις, σύντομα.... :BDBDG54:

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Ακριβώς έτσι ειναι!! Δεν είναι κατι ανησυχητικό και οσο γράφει ώρες η τηλεόραση θα γίνεται λιγότερο αντιληπτό. Στην 50G10 που έχω τώρα με γύρω στις 200 ώρες το φαινόμενο αυτό είναι λιγότερο αντιληπτό σε σχέση με την αρχή! Στην HITACHI 42PD7200 με 6500 ώρες πρέπει να την πιέσεις πολύ για να δεις κάτι ανάλογο το οποίο εξαφανίζεται αμέσως με την προβολή κάτι άλλου στην οθόνη. Το ίδιο κ στην PIONEER PDP428 με γύρω στις 3000 ώρες. Και υπόψιν οτι την HITACHI την έδωσα δώρο στην αδερφή μου που τα ανίψια μου δεν καταλαβαίνουν και πολλά ειδικά με τα παιχνίδια! Αυτό που έχω να πω εγω λοιπόν, απο προσωπική εμπειρία είναι οτι πρέπει να δώσεις προσοχή στις στατικές εικόνες! Κ εκεί μόνο!! Κ όχι να γίνεις "αρρωστος" απλά να προσέχεις!! Απο´κει κ πέρα απόλαυσε άφοβα το υπέροχο πλάσμα σου!!!:party:

Κριμα ρε γαμωτο και νομιζα οτι μετα απο τοσες ωρες θα μπορουσα να παιζω games απροσκοπτα. Το ιδιο περιπου θα συμβαινει και μετα απο 400-500 ωρες??

Image retention ειναι , αν βαλεις κατι να παιζει μετα απο 2 λεπτα δεν θα φαινεται τιποτα...απλως "φορτιζουν" τα κελια οπου υπαρχει εντονο λευκο και χρειαζεται να δειξουν κατι αλλο για να ξεφορτισουν....

Αυτο θα κανω ευχαριστω για την συμβουλη!!!

Τα ίδια και εγώ με την V10 μέχρι τις 150 ώρες περίπου. Τώρα (είμαι γύρω στις 200) το πρόβλημα είναι πολύ λιγότερο, αλλά μετά την Κυριακή που θα αυξήσω αντίθεση, φωτεινότητα και οξύτητα θα μπορώ να πώ περισσότερα.

Θα σε συμβούλευα επειδή απ' ότι φαίνεται κάθε panel είναι διαφορετικό όταν θα παίζεις παιγνίδια να είσαι λίγο συντηριτικός με το contrast και την φωτεινότητα και κάθε 1-2 ώρες να την "ξεπλένεις" με χιόνι ή τηλεοπτικό για 15-30 λεπτά, αναλόγως αποτελέσματος...

Για πιο έντονα προβλήματα δες και το torrent του sfortis, όσοι το χρησιμοποίησαν είπαν ότι κάνει πολύ καλή δουλειά.

Για να πω την αληθεια με το που περασε τις 200 ωρες αυξησα δραματικα την αντιθεση και τα χρωματα αλλα οχι και την φωτεινοτητα...τι να πω λες καλυτερα να κρατησω τις εργοστασιακες ρυθμισεις για τα games και να παιζω μαζι τους οταν βλεπω ταινιες και tv? Παντως θα χρησιμοποιησω το torrent που μου προτεινες...ευχαριστω!

Κριμα ρε γαμωτο και νομιζα οτι μετα απο τοσες ωρες θα μπορουσα να παιζω games απροσκοπτα. Το ιδιο περιπου θα συμβαινει και μετα απο 400-500 ωρες??

Δεν έχεις κανένα πραγματικό πρόβλημα!!! Όπως έγραψα παραπάνω κ όπως έχουν γράψει κ άλλα παιδιά στο forum θέλει προσοχή στις στατικές εικόνες!! Αν το προσέξεις αυτό δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα!! Ενημερωτικά μετά τις 100 ωρες άρχισα το uncharted 2 το τελείωσα κ τώρα έχω αρχίσει το assassins creed κ είμαι στις 200!! Πάντα σε game mode χωρις να πειράξω ούτε μία ρύθμιση!!! Ουτε ειδικά στρωσίματα έκανα πέρα από το να είμαι προσεχτικός στα αναλογικά κανάλια κ στις μπάρες πάνω κάτω όταν έβλεπα blu-ray!!

Δεν έχεις κανένα πραγματικό πρόβλημα!!! Όπως έγραψα παραπάνω κ όπως έχουν γράψει κ άλλα παιδιά στο forum θέλει προσοχή στις στατικές εικόνες!! Αν το προσέξεις αυτό δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα!! Ενημερωτικά μετά τις 100 ωρες άρχισα το uncharted 2 το τελείωσα κ τώρα έχω αρχίσει το assassins creed κ είμαι στις 200!! Πάντα σε game mode χωρις να πειράξω ούτε μία ρύθμιση!!! Ουτε ειδικά στρωσίματα έκανα πέρα από το να είμαι προσεχτικός στα αναλογικά κανάλια κ στις μπάρες πάνω κάτω όταν έβλεπα blu-ray!!

Αυτο που λες εσυ το εκανα για τις πρωτες 240 ωρες δηλαδη 3x zoom και default ρυθμισεις... ε απο κει και περα ξεκινησα games με ps3 και pc και αυτη τη στιγμη οτι εικονα και να μεινει πανω απο δυο δευτερα καιγεται πανω στη οθονη. Μην φανταστεις τιποτα τρελο μονο οταν πας κοντα φαινεται στα 3,5 μετρα που καθομαι εγω δεν φαινεται απολυτος τιποτα.

games παιζεις απροσκοπτα , καμια πλασμα ουτε gaming mode θελει , ουτε στρωσιμο λες και ειναι αμαξι
Αυτες οι συμβουλες περι στρωσιματος ειναι για ψυχολογικους λογους περισσοτερο , για να αισθαινονται καλυτερα οι κατοχοι των πλασμα οτι το κανουν σωστα

Κοντευω τις 3000 ωρες στην px80 που ειναι υποδεεστερη της u10 , με πολλες ωρες gaming την μερα και χωρις πλεον να την προσεχω αφου μου φυγε η καψα του καινουργιου :guitarist:

http://img20.imageshack.us/img20/2493/84058641.jpg

Τα αναλογικα και τα 4¨3 να προσεχεις ,εχεις πολλαπλασιες πιθανοτητες για burn in σε βαθος χρονου σε σχεση με τα games που οι πιθανοτητες ειναι μηδαμηνες ως ανυπαρχτες

Δεν εχει αναφερθει burn in σε πανασονικ απο games πουθενα

Last edited:

games παιζεις απροσκοπτα , καμια πλασμα ουτε gaming mode θελει , ουτε στρωσιμο λες και ειναι αμαξι
Αυτες οι συμβουλες περι στρωσιματος ειναι για ψυχολογικους λογους περισσοτερο , για να αισθαινονται καλυτερα οι κατοχοι των πλασμα οτι το κανουν σωστα

Τα αναλογικα και τα 4¨3 να προσεχεις ,εχεις πολλαπλασιες πιθανοτητες για burn in σε βαθος χρονου σε σχεση με τα games που οι πιθανοτητες ειναι μηδαμηνες ως ανυπαρχτες

+10:violent-smiley-030::BDGBDGB53:

Το game mode το ανάφερα γιατί είναι πιο φωτεινή κ δυναμική η εικόνα του σε σχέση με το cinema!!! Κ δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα!!!

κι εγω ηθελα να ξερω,που πανε μερικοι φιλοι και βρισκουν τα burnin η ir,με παραμονη 2 λεπτων στατικων εικονων.προσωπικα δεν ειχα ιδεα απο πλασμα και στρωσιμο,βλεπω κανονικα τηλεοραση και ταινιες με μπαρες πανω κατω,εχω συνδεσει και το λαπτοπ πανω και σερφαρω καμια φορα για καμια ωρα.

επειδη εχω διαβασει εδω μεσα γι αυτα τα ιχνη παω και ψαχνω συνεχεια απο κοντα,μπας και εχει κανενα ιχνος γιατι ειμαι και απροσεκτος,αλλα ποτε δεν ειδα τιποτις (φτου φτου στον κορφο μου)

καλο το στρωσιμο και τι πρεπει να προσεχω,αλλα το να καθομαι να βλεπω σκοτεινη τηλεροαση,να μην παιζω παιχνιδια,να την βαζω στο ζοομ3 (που ειναι αθλιο),κι ολα αυτα για 200 και 250 ωρες,μου φαινεται λιγο κουραστικο και πως χανω την χαρα του καινουριου!200 ωρες για μενα ειναι 1,5 μηνας στρωσιμο!δηλαδη για 1,5 μηνα αντι να την χαιρομαι,θα ειμαι χ3σμ3νος μην μου παθει τιποτα!

μουφαινεται σαν το καινουριο αμαξι ειναι κι αυτο,αν σκεφτεσαι ολη την ωρα"ειναι καινουριο μην περασει κανενας λαλακας και μου το γρατσουνισει" στο τελος στο γρατσουνανε κιολας..

Δημήτρη απο την στιγμή που είναι στάνταρ ότι για τις πρώτες 100-200 ώρες ο φώσφωρος της plasma είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος, εγώ προσωπικά το θεωρώ απαραίτητο να την προσέξεις λίγο παραπάνω. Εντάξει, να μήν γίνεις και υπερβολικός άλλα τι αξία έχουν οι 100-200 ώρες προσοχής μπροστά στις 100,000 ώρες απόλαυσης!
Σκέψου να το πάρεις αψήφιστα και να σου κάτσει κάνα βαρβάτο κάψιμο που να μήν φεύγει με τίποτα και κάθε φορά που μαυρίζει η οθόνη να βλέπεις τα σημάδια!

Μήν με παρεξηγείς άλλα την είχα πάθει το 2001 έτσι...
Είχα πάρει μία 32'' Philips wide CRT απο τον Κότσο βιτρίνας απο 900,000-->400,000δρχ και όταν πήγα σπίτι βλέπω στην οθόνη το σηματάκι της νόβα και γύρω γύρω τα κελιά που επαιζε το demo!
Ευτυχώς για καλή μου τύχη μου αλλάξανε απο την philips 200,000δρχ οθόνη μέσα στην εγγύηση!

διπλο ποστ

νταξει δε λέω ότι εχεις άδικο,απλά λέω ότι ίσως μερικοί είναι πολύ περισσοτΕρο προσεκτικοί απ όσο χρειάζεται.εγώ την πρόσεξαν μέχρι τις 150 ώρες.μετά απλά βαρέθηκα.νομίζω ότι 250 που φτάνουν μερικοί φίλοι παραπαει.για μένα θα σήμαινε άλλον ένα μήνα περίπου....

Η panasonic παραδέχεται την αύξηση του black level στην πάροδο του χρόνου μεταβάλοντας το drive level του panel ,προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανά misfires αυτών.

όπως δήλωσε στον τύπο:

Οι Panasonic Viera πλάσμα προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής αυτών. Διάφορα στοιχεία και υλικά μεταβάλλουν τα χαρακτηριστηκά τους κατα την χρήση στην πάροδο του χρόνου. Προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη απόδοση εικόνας καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής τους, Panasonic Viera πλάσμα είναι εφοδιασμένες με ένα αυτόματο έλεγχο που ρυθμίζει μια εσωτερική τάση οδήγησης σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα με βάση τις ώρες λειτουργίας.

Ως αποτέλεσμα αυτής της αυτόματης ρύθμισης τάσης, η φωτεινότητα του φόντου θα αυξηθεί από την αρχική τιμή της. Μετά από αρκετά χρόνια τυπικής χρήσης, τα εσωτερικά χαρακτηριστικά των υλικών θα σταθεροποιηθούν και δεν θα απαιτείται πλέον αυτόματη ρύθμιση της τάσης. Το επίπεδο του μαύρου θα σταθεροποιηθεί σε αυτό το σημείο θα αποφέρει άριστη απόδοση εικόνας.

Τα νεότερα μοντέλα Viera λάσμα ενσωματώνουν ένα βελτιωμένο αυτόματο έλεγχο που προσαρμόζει την τάση σε μικρότερες διαβαθμίσεις. Αυτό οδηγεί σε μια πιο σταδιακή μεταβολή στο επίπεδο του μαύρου με την πάροδο του χρόνου.

http://news.cnet.com/8301-17938_105-10447329-1.html

Πολύυυυ ενδιαφέρον!

Άρα το μαύρο χαλάει με τον καιρό στις πλάσμα, κάτι που πρώτη φορά μαθαίνουμε! Τί έχουν να πουν επ' αυτού οι κάτοχοι των Kuro 508 κλπ; Έχει μετρηθεί ίσως κάποια τέτοια αλλάγή σε νεότερο καλιμπράρισμα;
Το βασικότερο : Ποιά η διάρκεια ζωής του βέλτιστου επιπέδου μαύρου;

Μπράβο στους χρήστες του εξωτερικού, χωρίς αυτούς δεν θα παραδεχόταν ποτέ κάτι τέτοιο η Πανασονικ!

προς το παρόν έχω 170 ώρες και δεν μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα, αλλά αρχίζω και ανησυχώ και εγώ με αυτά που διάβασα στο cnet

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι, επειδή με την πάροδο του χρόνου (δλδ τις ώρες λειτουργίας) πέφτει η φωτεινότητα (φυσιολογικό), υπάρχει αυτή η αυτοματοποιημένη ρύθμιση της τάσης για την αύξηση της φωτεινότητας, ώστε η εικόνα να παραμένει σε αποδεκτά επίπεδα θέασης και να παρατείνει 'έμμεσα' τον χρόνο ζωής, δίνοντας περισσότερη τάση (φωτεινότητα) στον γερασμένο φώσφορο.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να μετράει από μόνη της η τηλεόραση την φωτεινότητα που 'βγάζει', αυτό το χρονοδιάγραμμα πιθανολογώ ότι έχει προκύψει από κάποια στατιστικά στοιχεία που έχουν κρατήσει σχετικά με την συμπεριφορά των panel σε διάφορες στιγμές της ζωής τους, με πραγματικές τιμές φωτεινότητας σε πραγματικούς χρόνους λειτουργίας, αναφέρει δε ότι η αύξηση της φωτεινότητας δεν είναι μόνιμη, που σημαίνει ότι κάποια στιγμή ο φώσφορος είναι τόσο αναίσθητος, που όσο και να αυξηθεί η τάση δεν θα μπορεί να δώσει παραπάνω φωτεινότητα (φυσιολογικό).

Δεν αναφέρει ούτε πότε ξεκινάει αυτή η διαδικασία (π.χ. στις 1.000??, στις 5.000???...στις 10.000 ώρες??), ούτε πότε σταματάει επειδή 'ψόφησε' ο φώσφορος και προφανώς ο μετρητής ξεκινάει με το άνοιγμα της τηλεόρασης να 'διαβάζει' τις ώρες λειτουργίας, ούτε το ποσοστό της αύξησης σε σχέση με τις ώρες.

Μια βλάβη σε αυτό το αυτοματοποιημένο σύστημα, μπορεί να κάνει την αύξηση της φωτεινότητας να ξεκινήσει νωρίτερα ή να ξεκινήσει αργότερα ή να μην ξεκινήσει ποτέ ή να μην σταματήσει ποτέ, επίσης μια βλάβη σε αυτό το σύστημα θα μπορούσε να αυξήσει την τάση περισσότερο ή λιγότερο, από το προβλεπόμενο σε κάποια δεδομένη στιγμή, επίσης δεν είναι διόλου απίθανο η συμπεριφορά του μετρητή να αλλάζει τρόπο μέτρησης με αλλαγές στο Service Menu (*εδώ θα ζητήσω την συμβουλή του Καστρουνή για το αν αυτό είναι εφικτό, γνωρίζοντας ότι στην 42ΡΧ80 του έχει επεκτεθεί και σε άλλα χωράφια, εκτός του απλού καλιμπραρίσματος με φωτόμετρο)

Από το καλοκαίρι που υπήρξαν οι πρώτες αναφορές στην Αμερική, η Panasonic σε πολλές περιπτώσεις έστειλε τεχνικό και άλλαξε το D-Board, με την αλλαγή του οποίου δεν επαναλήφθηκε το φαινόμενο αύξησης της φωτεινότητας, όχι μόνο στον ίδιο χρόνο που είχε εμφανιστεί αρχικά, αλλά γενικότερα. Εκ των υστέρων και σύμφωνα με την παραπάνω δήλωση μπορεί κάποιος να υποθέσει, ότι γνώριζε το λόγο που γινόταν αυτό και δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρχει κατασκευαστικό λάθος σε κάποια παρτίδα D-Board που 'φορέθηκαν'.... σε κάποια σειρά παραγωγής τηλεοράσεων...για κάποια αγορά, φοβούμενη παρατράγουδα τύπου πράσινης γραμμής ΡΧ70.

Σαφώς και συμφωνώ με τον Κώστα ότι αυτή η λειτουργία θα έπρεπε να ήταν γνωστή, πριν την δημιουργία του θέματος. Το ότι υπάρχει σε όλες τις Panasonic και δεν υπάρχει τέτοια είδους αναφορά για παλαιότερα μοντέλα π.χ. ο συντάκτης του άρθρου έχει Panasonic 5ετίας στην οποία δεν έχει διαπιστώσει κάποια αύξηση της φωτεινότητας του μαύρου (και κρατάει στατιστικά στοιχεία από μετρήσεις σε διάφορες φετινές τηλεοράσεις φίλων και συγγενών) μου δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποια παρτίδα που κυκλοφόρησε με 'θέμα', η οποία, από την μία δεν κυκλοφόρησε στην Ευρωπαική αγορά (βλέπε κατάληξη Ε), αλλά από την άλλη ...κυκλοφόρησε γενικότερα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάζουν οι περαιτέρω διευκρινήσεις που έχουν ζητηθεί από την Panasonic, δεδομένων των αποριών που δημιουργούνται από την αρχική Λακωνική της τοποθέτηση, καθώς όλα τα ανωτέρω είναι προσωπικές εκτιμήσεις και υποθέσεις.

Καλημέρα σε όλους τους κατόχους και μη! Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι σχετικά με τη προστασία απο αυξομειώσεις της τάσης του ρεύματος για τη u10. Τι απ'όλα μπορεί να μας καλύψει; Ένα πολύπριζο προστασίας ένας σταθεροποιητής τάσης ένα ups και με τι χαρακτηριστικά;;

Είναι χρήσιμο νομίζω να συζητηθεί και ακόμα να μπει και στο υπόμνημα της πρώτης σελίδας για μελλοντική αναφορά!