Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Panasonic plasma:Αύξηση Drive Level-Αύξηση φωτεινότητας-Ώρες λειτουργίας

Επίσης, αν η πανασόνικ εφαρμόζει τέτοια τεχνική για διατήρηση της φωτεινότητας στο χρόνο, τι κάνουν οι υπόλοιποι κατασκευαστές πλάσμα; Δεν τους απασχολεί το θέμα, ή εφαρμόζουν ανάλογες λύσεις;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Χρήστο το κάνεις ξεχωριστό θεματάκι στην γενική κατηγορία;

Έχει πολυ ενδιαφέρον και είναι κρίμα να χαθεί εδώ!

Done ....:a0210:

Μεταφέρω και το post του Γιώργου...η συνέχεια για το θέμα....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1099160#post1099160

να τα μας....απο την μια κανε υπομονη στρωσε την τηλεοραση,ειναι ευαισθητος ο φωσφορος στην αρχη,απο την αλλη οσο περναει ο καιρος χαλαει το μαυρο.....

αισθανομαι σαν να μ εχουν στριμωξει!:grandpa:

ξερω,το μαυρο θ αργησει πολυ να χαλασει κτλ κτλ,ενω το στρωσιμο ειναι μονο για 200 ωρες.....

αυτο που καταλαβαινω εγω με ολα αυτα,ειναι οτι ζουμε σε μια εποχη που τα καταναλωτικα αγαθα δεν διαρκουν πολυ κι ειναι φτιαγμενα κατα τετοιο τροπο,ωστε να αγορασουμε καμια 10αρια απο αυτα οσο ζουμε (τα ακριβα δηλαδη)

σκεφτειτε,παλια επαιρνες ενα αμαξι,το κρατουσες 20 χρονια και πηγαινε ακομη,τωρα στα 5 αρχιζει να σαραβαλιαζει,παλια επαιρνες μια τηλεοραση αλλα 20 χρονια,τωρα στα 5 θελεις παλι καινουρια...μας δουλευουν για να ψωνισουμε περισσοτερο,καταναλωτικη κοινωνια.....οποτε ας τα χαρουμε οσο ειναι καινουρια,θα παλιωσουν γρηγορα..

Last edited:
Βρε Δημήτρη, παλιά δεν έπαιρνες 42αρα με 500 , παλιά για να πάρεις τηλεόραση την έβαζες 2-3 χρόνια δόσεις τις οποίες για όσο καιρό πλήρωνες, δεν σκεφτόσουνα να αγοράσεις τίποτα άλλο.
αναλυτικά, για να αγοράσεις μία σχετικά καλή tv ήθελες 3-4 μηνιάτικα ενώ τώρα θέλεις μισό....πάρε να 'χεις που λένε με το κιλό!

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Σαφώς και συμφωνώ με τον Κώστα ότι αυτή η λειτουργία θα έπρεπε να ήταν γνωστή, πριν την δημιουργία του θέματος. Το ότι υπάρχει σε όλες τις Panasonic και δεν υπάρχει τέτοια είδους αναφορά για παλαιότερα μοντέλα π.χ. ο συντάκτης του άρθρου έχει Panasonic 5ετίας στην οποία δεν έχει διαπιστώσει κάποια αύξηση της φωτεινότητας του μαύρου (και κρατάει στατιστικά στοιχεία από μετρήσεις σε διάφορες φετινές τηλεοράσεις φίλων και συγγενών) μου δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποια παρτίδα που κυκλοφόρησε με 'θέμα', η οποία, από την μία δεν κυκλοφόρησε στην Ευρωπαική αγορά (βλέπε κατάληξη Ε), αλλά από την άλλη ...κυκλοφόρησε γενικότερα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάζουν οι περαιτέρω διευκρινήσεις που έχουν ζητηθεί από την Panasonic, δεδομένων των αποριών που δημιουργούνται από την αρχική Λακωνική της τοποθέτηση, καθώς όλα τα ανωτέρω είναι προσωπικές εκτιμήσεις και υποθέσεις.

Μα τι γνωστο να γινει , ξερει ο καθε κατασκευατης με ακριβεια στις ποσες ωρες θα πεσει η φωτιενοτητα μιας τηλεαρασης για να το πει?

Δεν βλεπεις στις crt το ιδιο πραγμα ισχυει με το που θα πεσει η φωτεινοτητα παει και το contrast πακετο , και αυτο που λενε περι διαρκεια ζωης μιας τηλοεασης , δεν ειναι οτι στις 100.000 θα χαλασει , απλα θα εχει μια εικονα οπως η crt του παππου μας :flipout:

Φαινεται τελικα οτι η φωτεινοτητα στις πλασμα αρχιζει να πεφτει στα 3 χρονια σιγα σιγα , ισως σε καποια μοντελα - εταιριες να αντεχει λιγο παραπανω

Παντως εχετε κολησει ολοι με το μαυρο , το μαυρο το ενα το μαυρο το αλλο , η τηλεοαρση δεν ειναι μονο contrast , η τηλεοραση ειναι πολλοι παραγοντες κυριως ποιοτητα ευκρινειας- sharpness , χρωματα , μαυρο , κινηση ,φωτεινοτητα , ολα αυτα συνθετουν την εικονα της

Ενα σκετο μαυρο χωρις τα υπολοιπα ειναι zero

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Στις τηλεορασεις LED αποχρωματιζονται τα λεντακια , στις CCFL χανει τις ιδιοτητες του το αεριο , στις πλασμα πεφτει η φωτεινοτητα...

Τιποτα δεν διαρκει για παντα σε αυτο τον ματαιο κοσμο...ευκαιρία να αλλαζουμε τηλεοραση καθε 2-3 χρονια...:flipout:

Οπως εγραψα και στο αλλο νημα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Μα τι γνωστο να γινει , ξερει ο καθε κατασκευατης με ακριβεια στις ποσες ωρες θα πεσει η φωτιενοτητα μιας τηλεαρασης για να το πει?

Είδες πουθενά να γράφω ότι ο κατασκευαστής ξέρει με ακρίβεια τις ώρες που θα πέσει η φωτεινότητα???...η λέξη πιθανολογώ δεν αρκεί για να περιγράψει ότι πρόκειται για υπόθεση???

....αυτό το χρονοδιάγραμμα πιθανολογώ ότι έχει προκύψει από κάποια στατιστικά στοιχεία που έχουν κρατήσει σχετικά με την συμπεριφορά των panel σε διάφορες στιγμές της ζωής τους, με πραγματικές τιμές φωτεινότητας σε πραγματικούς χρόνους λειτουργίας.....

Στατιστικά μπορεί να πάρει μεγάλο δείγμα από μετρήσεις μέσω των εντύπων επισκευής που συμπληρώνουν τα service και μπορεί εύκολα να τα επεξεργαστεί με την βάση δεδομένων που κρατάει και αυτό δεν γίνεται μόνο στο service της Panasonic, γίνεται σε όλα τα Service των εταιρειών, είτε πρόκειται για τηλεόραση είτε για οποιοδήποτε είδος.

Εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ αδύνατο να κάνουν και κάποιο είδος test drive στα panel!
Αν σκεφτεί κανείς ότι το έτος έχει πάνω κάτω 8760 ώρες, πόσο δύσκολο είναι να έχεις ένα πάνελ να δουλεύει σε τηλεοπτικό (ώστε να έχει και αυξομειώσεις) μέρα-νύχτα και κάθε π.χ. 1000 ώρες να παίρνεις και μια μέτρηση?

Οταν θα στρωσει θα αυξηθει και η φωτεινοτητα σε σημειο που στο 45 θα σου φαινεται πολυ φωτεινη...

Εγω τωρα στις 500 ωρες περιπου αν βαλω την αντιθεση στο τερμα δεν μπορω να δω τηλεοραση λογω υπερβολικου φωτος οποτε το εχω στο 36-40...

Μακάρι γιατί η φωτεινότητά της είναι πάρα πολύ χαμηλή, εάν δεν το ήξερα αυτό που είπες θα την είχα γυρίσει πίσω χωρίς δεύτερη σκέψη. Υπάρχει περίπτωση να είναι ελλατωματικό κομμάτι το δικό μου; Πως μπορώ να μετρήσω εάν είναι φυσιολογική ή όχι;

Επίσης δεν ξετρελάθηκα με το μαύρο της. Το δοκίμασα το βράδυ χωρίς κανένα φως από πουθενά και όταν έδειχνε φουλ μαύρη εικόνα έβλεπα το "μαύρο" ήταν φωτεινό και έκανε μπαμ μέσα στο χώρο όπως και η sharp lcd μου.

Last edited:
καλημέρα

αναρωτιέμαι αν αυτό που συζητάνε στο αμερικάνικο forum για Infinite black σε vivid mode, ισχύει και για εμάς και αν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα ?

Από σήμερα, ευτυχής κάτοχος και εγώ μιας 42U10E.
Με την πρώτη "επαφή" είμαι χαρούμενος με την επιλογή που έκανα με τη βοήθειά σας...
Για αρχή έβαλα:
- Cinema mode
- Αντίθεση 30
- Φωτεινότητα -5
- Χρώμα 30
- Οξύτητα 0

Πιστεύω είναι καλά...
Εντυπώσεις και σχόλια με νεώτερο...

Ευχαριστώ όλα τα μέλη που έχουν καταθέσει εδώ τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Είναι αυτό που καθιστά το AVclub κορυφαίο!

Και τώρα με συγχωρείτε... Πάω να "ψάξω" το νέο μου απόκτημα... :vroam:

παλληκαρια εφτιαξα ενα dvd για στρωσιμο plasmas tv.το εχω φτιαξει με roxio 6.εχω αφησει απεικονηση τον χρωματων τα 2 sec.εχω βαλει ολα τα βασικα χρωματα και τα 'υποκοριστικα' τους(2-3 στο καθενα).καλο δειχνει ομως δεν ξερω αν θα δουλεψει αν το ανεβασω.σας ενδιαφερει?να το ανεβασω δοκιμαστικα?παιζει με επαναληψη κεφαλαιου στο dvdplayer(η επιλογη γινεται στον player,δεν μπορω να του τη δωσω απο το roxio.τι να κανω?

Καλημέρα σε όλους τους κατόχους και μη! Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι σχετικά με τη προστασία απο αυξομειώσεις της τάσης του ρεύματος για τη u10. Τι απ'όλα μπορεί να μας καλύψει; Ένα πολύπριζο προστασίας ένας σταθεροποιητής τάσης ένα ups και με τι χαρακτηριστικά;;

Είναι χρήσιμο νομίζω να συζητηθεί και ακόμα να μπει και στο υπόμνημα της πρώτης σελίδας για μελλοντική αναφορά!
Κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα;

εμενα μου εδωσαν απο το καταστημα πολυμπριζο τασεως.αυτο μου ειπε ο κυριουλης ειναι αρκετο....τι να πω?TX-P42V10E

Κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα;

Εγω εχω ενα πολυμπριζο MGE με surge protector...

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0178444&catid=030500

Συνδεδεμενο με Sony LCD για 1.5 χρονο και Panasonic 50U10 εδω και 2 μηνες ποτε δεν ειχα προβλημα...

Παρομοια προιοντα βγαζει πχ. APC και η BELKIN...

http://www.skroutz.gr/c/606/polympriza-ups.html?keyphrase=surge+protector

Last edited:
:BDBDG54: Λοιπόν ναι .. Χθές 5/2/2010 μου παραδόθηκε, ανοίχθηκε και τοποθετήθηκε η 42U10.
Αρχικές εντυπώσεις άριστες... όπως τα λέγαν οι παλιότεροι από μένα ....

Θα επανέλθω πιό αναλυτικά, μόλις έχει δουλέψει κανα 200αρι ώρες...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες που είδα μέσα στο forum:firstprize:

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Τι να την κανεις την εσωτερικη ασφαλεια? Το θεμα ειναι να μην φτασουμε μεχρι εκει...

σωστο!τελικα ομως αυτα τα πολυμπριζα παρεχουν ασφαλεια στα "μωρα" μας?

και το δικο μου belkin ειναι.....