Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

τελικα με πολυ κοπο καταφερα να βαλω την 50αρα απο εχθες που την πηρα δοκιμαστικα και αφου πηρα το οκ απο τον ΑΡΧΗΓΟ :award: εγινε η μετατροπη στο υπαρχον επιπλο και τα απαραιτητα σημαζεματα

απο εχθες ειχα εντυπωσιαστει με την εικονα τοσο σε 1080 οσο και σε απλο τηλεοπτικο σημα(δεν εχουμε ακομη ψηφιακο εδω)μου φαινοταν λιγο μεγαλη σημερα ομως ειμαι ενταξει

για στρωσιμο δεν ξερω αν τα καταφερω αλλα προσεχω οσο μπορω

ευχαριστω πολυ οσους βοηθησαν με τα γραφωμενα τους :firstprize:

μην το σκεφτεστε με 860ε ειναι κριμα να μην παρεις

Τι να την κανεις την εσωτερικη ασφαλεια? Το θεμα ειναι να μην φτασουμε μεχρι εκει...
sorry, νόμιζα πως θα είναι μια απλή αντικατάσταση μιας καμμένης ασφάλειας, πίσω από 4 βίδες...

Λοιπόν, η τηλεόραση έχει τοποθετηθεί στο σαλόνι και πήρε τη θέση μιας CRT Samsung.
Για εμένα προσωπικά η μετάβαση ήταν μεταξύ κόλασης και παράδεισου!!
Ξεκινάω στρώσιμο.
Έχω μείνει άφωνος απο τώρα...φαντάζομαι τι θα γίνει όταν στρώσει.
Για πολύπριζο ασφαλείας έχω αγοράσει αυτό.

ανησυχω με αυτα που διαβαζω τωρα τελευταια για την πτωση της φωτεινοτητας και την αυτοματη αυξηση της με αποτελεσμα την χειροτερευση του μαυρου,εχουμε κανενα νεοτερο?

ανησυχω με αυτα που διαβαζω τωρα τελευταια για την πτωση της φωτεινοτητας και την αυτοματη αυξηση της με αποτελεσμα την χειροτερευση του μαυρου,εχουμε κανενα νεοτερο?

Για ποτε μιλας; μετα απο 80.000 ωρες ισως... χαχαχαχα... ΟΛΕΣ οι τηλεορασεις απο ενα οριο και μετα, εχουν πτωση σε ΟΛΑ τα επιπεδα,οχι μονο αυτο της φωτεινοτητας... ειτε μιλαμε για LCD ειτε μιλαμε για PLASMA, τα παντα ειναι θεμα ψυχολογικης φασης, αν σου μπουνε φυτιλια, μετα ολα τα θεωρεις οτι δεν παιζουν σωστα...

εγω παντως ΔΕΝ εχω δει στα 900 ευρω που κοστιζει η U50, να παιζει καποια αλλη το ιδιο η καλυτερα... τωρα μετα απο 5 χρονια, αν το ενα και αν το αλλο... ενταξει, θα παμε για αλλη panasonic Plasma! δεν θα πεθανουμε με αυτη μεχρι να λιωσει!

Εγώ προσπαθώ να μην ανησυχώ για πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω. Αν είχα την τηλεόραση, ποιος ο λόγος να αγχώνομαι για κάτι που μπορεί να συμβεί στο μέλλον; Όταν συμβεί και αν το παρατηρήσω, θα ασχοληθώ μαζί του...
Η δική μου η συμβουλή είναι να απολαύσεις αυτό που βλέπεις τώρα. Αν είναι αλήθεια, θα μας πει η πανασόνικ σύντομα. Αν δεν είναι, θα μείνει να πλανάται μια φήμη, μαζί με τόσες άλλες, σε τόσες μάρκες...

Το σίγουρο είναι ότι θα μάθουμε γρήγορα αν συμβαίνει κάτι στις 2000 ώρες. Ο Χρήστος τις πλησιάζει...

Σιγα μην συμβαινει τιποτα στις 2000 ωρες , οι πλασμα εχουν οριο ζωης 100,000 ωρες...

Αν συμβαινει κατι θα συμβαινει στις 20-30,000 μπορει και πιο πανω...

Για ποτε μιλας; μετα απο 80.000 ωρες ισως... χαχαχαχα... ΟΛΕΣ οι τηλεορασεις απο ενα οριο και μετα, εχουν πτωση σε ΟΛΑ τα επιπεδα,οχι μονο αυτο της φωτεινοτητας... ειτε μιλαμε για LCD ειτε μιλαμε για PLASMA, τα παντα ειναι θεμα ψυχολογικης φασης, αν σου μπουνε φυτιλια, μετα ολα τα θεωρεις οτι δεν παιζουν σωστα...

εγω παντως ΔΕΝ εχω δει στα 900 ευρω που κοστιζει η U50, να παιζει καποια αλλη το ιδιο η καλυτερα... τωρα μετα απο 5 χρονια, αν το ενα και αν το αλλο... ενταξει, θα παμε για αλλη panasonic Plasma! δεν θα πεθανουμε με αυτη μεχρι να λιωσει!

χαιρω πολυ,το ζητημα ειναι να μην συμβαινει πολυ νωρις δλδ κατω απο τις 10000 ωρες

Δεν ξέρω πάντως με ανυσηχεί πολύ που είναι τόσο σκοτεινή η εικόνα της. Ακόμα και στο 60 αντίθεση είναι σκοτεινή, σε σύγκριση με την παλιά μου 32άρα sharp LCD 5 χρόνων η διαφορά είναι χαοτική. Στην sharp ακόμα και στο μισό αντίθεσης ήταν φωτεινότερη από το 60 αντίθεσης της u10!

Ελπίζω να κάνω λάθος και να είμαι υπερβολικός αλλά αμφιβάλλω εάν θα αυξηθεί η φωτεινότητα τόσο πολύ με το στρώσιμο...

Μετά από λίγες ώρες χρήσης επανέρχομαι...

Παρατήρησα ότι εάν τη βάλω standby, όταν την ξανανοίξω δεν πάει στην είσοδο με την οποία είχε κλείσει αλλά ανοίγει πάντα σε θέση TV.
Αυτό εμένα δεν με βολεύει καθώς δεν έχω καθόλου εγκατάσταση επίγειας κεραίας. Όλα τα βλέπω μέσω του δορυφορικού δέκτη και άρα με βολεύει να ανοίγει πάντα στη θέση που έκλεισε, δηλ HDM1.
Είναι δυνατόν να μην το κάνει αυτό η U10; Και οι δύο (αρκετά) παλαιότερες τηλεοράσεις μου το κάνουν...

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Δεν ξέρω πάντως με ανυσηχεί πολύ που είναι τόσο σκοτεινή η εικόνα της. Ακόμα και στο 60 αντίθεση είναι σκοτεινή, σε σύγκριση με την παλιά μου 32άρα sharp LCD 5 χρόνων η διαφορά είναι χαοτική. Στην sharp ακόμα και στο μισό αντίθεσης ήταν φωτεινότερη από το 60 αντίθεσης της u10!

Ελπίζω να κάνω λάθος και να είμαι υπερβολικός αλλά αμφιβάλλω εάν θα αυξηθεί η φωτεινότητα τόσο πολύ με το στρώσιμο...

Δώσε τις μερικές ώρες, αν μετά τις 40 εξακολουθεί να σου φαίνεται σκοτεινή, ενδέχεται να έπεσες σε ελλατωματικό κομμάτι. Με την αντίθεση στο 60 η τηλεόραση, φυσιολογικά, πρέπει να δίνει περίπου 180-200 nits. Επίσης, έλεγξε μήπως και έχεις ενεργοποιήσει καμμία εξοικονόμιση ενέργειας, γιατί τότε όντως η φωτεινή εκπομπή της συσκευής περιορίζεται σημαντικά.

Μετά από λίγες ώρες χρήσης επανέρχομαι...

Παρατήρησα ότι εάν τη βάλω standby, όταν την ξανανοίξω δεν πάει στην είσοδο με την οποία είχε κλείσει αλλά ανοίγει πάντα σε θέση TV.
Αυτό εμένα δεν με βολεύει καθώς δεν έχω καθόλου εγκατάσταση επίγειας κεραίας. Όλα τα βλέπω μέσω του δορυφορικού δέκτη και άρα με βολεύει να ανοίγει πάντα στη θέση που έκλεισε, δηλ HDM1.
Είναι δυνατόν να μην το κάνει αυτό η U10; Και οι δύο (αρκετά) παλαιότερες τηλεοράσεις μου το κάνουν...

Ρίξε μια ματιά εδώ, στην ενότητα Hotel Mode...

Την αντίθεση δεν την βλέπω όταν ανεβαίνω από το 52 εως το 60 σε cinema mode.Το έχει διαπιστώσει κανείς`

Δώσε τις μερικές ώρες, αν μετά τις 40 εξακολουθεί να σου φαίνεται σκοτεινή, ενδέχεται να έπεσες σε ελλατωματικό κομμάτι.

Oπως τα λεει και ο Γιαννης για καλο και για κακο ομως δοκιμασε λιγο...

Μενου->ρυθμισεις->Αλλες ρυθμισεις-> Εξ. ενεργειας->οχι

Το wobbling Που αναφερει ο φιλος Yperion απενεργοποειται?

Αν πλησιασεις κοντα στην εικονα το παρατηρεις που μετακινουνται. Μιαζει λες και η οθονη ακτινοβολει, και στην αρχη μου εκανε εντυπωση.

Θελω να δοκιμασω να το απενεργοποιησω να δω αν το φαινομενο αυτο σταματησει.

Δεν ξέρω μόλις την τσέκαρα και είναι στις 62 ώρες και η φωτινότητα της είναι πολύ χαμηλή. Η μόνη ρύθμιση που μπορώ να την ανεχτώ είναι σε mode dynamic και με αντίθεση 60! Για κανονική και cinema mode ούτε συζήτηση.

Αλλιώς δε βλέπεται παρά μόνο σε απόλυτο σκοτάδι (βράδυ με κλειστά όλα τα φώτα και τα παντζούρια). Όταν διάβαζα για συνθήκες σπιτιού δεν περίμενα συνθήκες τυφλοπόντικα... :(

Δεν ξέρω εάν είναι γενικά όλες οι πλάσμα τόσο σκοτεινές αλλά αυτό παραπάει για μένα. Εδώ το netbook από το οποίο γράφω αυτό το μήνυμα και είναι πιο φωτεινό!

Έτσι όπως περιγράφεις την κατάσταση φίλε Nektarios80, θα έλεγα πως μάλλον πρέπει να επικοινωνήσεις με το service ή το κατάστημα, για αλλαγή.

Ορίστε πως δείχνει η δικιά μου 42U10 με την αντίθεση στο 40 και τρεις 60άρες λάμπες στο ταβάνι:

DSC02113.jpg
DSC02089.jpg

Το wobbling Που αναφερει ο φιλος Yperion απενεργοποειται?

Αν πλησιασεις κοντα στην εικονα το παρατηρεις που μετακινουνται. Μιαζει λες και η οθονη ακτινοβολει, και στην αρχη μου εκανε εντυπωση.

Θελω να δοκιμασω να το απενεργοποιησω να δω αν το φαινομενο αυτο σταματησει.

Το wobbling στις ευρωπαϊκές Panasonic δεν απενεργοποιείται (τουλάχιστον όχι από το συμβατικό μενού). Πάντως, έχω την εντύπωση πως αυτό που βλέπεις είναι PMW noise και όχι το wobbling...

PMW noise? Τι ειναι αυτο?

Δεν αναφερομαι σε τηλεοπτικο σημα, αλλα βιντεο αρχεια Mkv καλης ποιοτητας (720p), και επισης ο θορυβος παρατηρειται ακομα και αν εχω παγωμενη την εικονα.

Αρα απο την στιγμη που δεν προκειται για τηλεοπτικη ληψη, και δεδομενου πως αναφερομαι και σε στατικη εικονα, τοτε τα πιξελ θα επρεπει να μην μετακινουνται.

Γι'αυτο το λογο υποπτευομαι το wobblying.