Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

αυτα που σου ειπε ο φιλος σου ισχυαν ισως παλια οποτε εχει μεινει μαλλον λιγο πισω

εχοντας 2 lcd 2005 και 2006 μοντελα και προσφατα την u μπορω να σου πω οτι η u ειναι με διαφορα η ποιο κρυα απο ολες

ανεμιστηρακια δεν εχει και οσο για τις βλαβες και οι 2 lcd που ειχα βγαλανε προβλημα με το τροφοδοτικο και αλλαχτηκαν στην εγγυηση,η u ειναι πολυ καινουργια ακομα αλλα αν βγαλει καποια βλαβη δεν θα παραξενευτω γιατι πλεον ολες οι tv ειναι πολυ 'ψευτικες' σε σχεση με παλιοτερα,αν και η ποιοτητα κατασκευης των panasonic ειναι εμφανως αρκετα καλυτερη απο αλλες

για την διαρκεια ζωης των πανελ οι ιδιες οι εταιρειες αναφερουν μεγαλυτερες διαρκειες ζωης για τα μοντελα τους plasma παρα για τα lcd

αυτο με την παρωχημενη τεχνολογια τα εχω ακουσει και εγω αλλα οταν ειδαν την εικονα εμειναν με ανοιχτο το στομα ειδικα οσοι τα εσκασαν για τις ανωτερες led (το οτι ενιωσαν μλκες ηταν παραπανω απο προφανες αν τους κοιταγες)

Last edited:
Καλησπέρα. Από χθες διαβάζω τις σελίδες του συγκεκριμένου θέματος (περίπου 50 σελίδες έχω διαβάσει) λόγω του ότι θέλω να αγοράσω μία τηλεόραση. Έχω θορυβηθεί αρκετά βέβαια. Και από τις πλάσμα και από τις Lcd. Είμαι μεταξύ μιας LG 37ιντσών (θα προτιμούσα Samsung αλλά ξεφεύγει η τιμή) και μιας πλάσμα που εν προκειμένου σκέφτομαι την 42U10. Διαβάζοντας τις σελίδες ενθουσιάστηκα. Και ήμουν μάλιστα έτοιμος να την κλείσω από χθες την τηλεόραση. Αλλά κρατήθηκα ώστε να ρωτήσω έναν φίλο μου ο οποίος τεχνολογικά είναι πιο ψαγμένος από μένα. Έτσι λοιπόν μου είπε τα εξής (για τις πλάσμα τηλεοράσεις γενικά):
α) Το πίσω μέρος της οθόνης βράζει. Εκπέμπει στον χώρο πολλή θερμότητα.
β) Αν έχει ανεμιστήρες για το παραπάνω πρόβλημα ανεβαίνει η στάθμη θορύβου.
γ) Σε περιοχή με υγρασία παρουσιάζει το φαινόμενο, λόγω της θερμότητας, να υγροποιούνται μέσα της υδρατμοί με αποτέλεσμα αρκετές βλάβες.
δ) Παρουσιάζονται βλάβες συχνές στο τροφοδοτικό της καθώς το πάνελ χρειάζεται παραπάνω ρεύμα από ότι μία Lcd.
ε) Το βασικότερο πρόβλημά της είναι η διάρκεια ζωής. Επειδή μιλάμε για ευγενή αέρια, αυτά έχουν ημερομηνία λήξης. Ότι και να γίνει τεχνολογικά (που γενικά τις πλάσμα τις χαρακτήρισε παροχημένη τεχνολογία) αυτά χαλάνε. Έτσι λοιπόν μου είπε πως ο πραγματικός χρόνος (και όχι αυτός που αναφέρουν τα χαρτιά) λειτουργίας μιας πλάσμα είναι οι 30000 ώρες ζωής, κάτι που σημαίνει πως στις 15000 ώρες περίπου η απόδοσή της θα έχει πέσει στο μισό.

Και ακούγοντας αυτά κόλλησα. Μετά διάβασα και για το burn in και την προσοχή που θέλει η τηλεόραση και απογοητεύτηκα λίγο. Και απογοητεύτηκα γιατί πίστεψα πως με τα χρήματα αυτά κάνω μία αξιόλογη αγορά. Να αγοράσω μια τηλεόραση που δεν θα αγχώνομαι αν την ξεχνάω ανοιχτή στο μενού επειδή το ένα μου παιδί με ξεθέωσε όλο το απόγευμα και με πήρε ο ύπνος.

Εσείς που το έχετε ψάξει παραπάνω το θέμα τί έχετε να πείτε για τα παραπάνω προβλήματα; Έχετε κάποια πληροφόρηση από άλλα σάιτ;

Αυτό που θέλω από την τηλεόραση είναι να είναι γρήγορη και ζεστή σαν εικόνα. Τα θεάματα που βλέπω είναι απαιτητικά. Ποδόσφαιρο και μπάσκετ που έχουν γρήγορη εναλλαγή εικόνας και ταινίες δράσης Που επείσης η εικόνα αλλάζει γρήγορα. Γι αυτό είπα να πάω σε εικόνα 100HZ και βρήκα αυτήν. Φυσικά σε Lcd η τιμή ανεβαίνει κοντά στο χιλιάρικο για τόσε ίντσες οπότε και δεν το σκέφτομαι.

Σας ζητώ συγνώμη για το ογκώδες κείμενο και σας ευχαριστώ που με ακούσατε και ελπίζω σε απάντησή σας.

α) ΔΕΝ βραζει , για τη ακριβεια ειναι ΑΡΚΕΤΑ πιο ΨΥΧΡΗ απο το μονιτορ lcd 22" που εχω, καθως καξ απο την LCD 42" ενος φιλου μου και χωρις ανεμηστηρες.
β) παραπανω ρευμα? περιπου τα ιδια νομιζω οτι ειναι ασε που θα εχεις την φωτεινοτητα και το κοντραστ οχι τερμα αφου η εικονα θα ειναι εκπληκτικη ετσι, αρα λιγοτερη καταναλωση
γ) Η διαρκεια ζωης ... κακα τα ψεματα ποσο σκοπευεις να κρατησεις την τιβι? πανω απο 6 χρονια? θα εχει παλιωσει μεχρι τοτε η τεχνολογια της. η διαρκεια ζωης κραταει παρα πολυ , πανω απο 10 χρονια νομιζω, θα με επιβαιβεωσουν και τα πιδια απο εδω με αποδειξεις.
δ) δες την εικονα σπιτι σου με κανονικες συνθηκες θεασης και μετα θα καταλαβεις γιατι Oi lcd των φιλων σου στα ιδια χρηματα και παραπανω υστερουνε αρκετα σε εικονα. εγω το καταλαβα.
ε) burn in ... οχι, αν προσεχεις και δεν την αφηνεις ανοιχτη στα καναλια χωρις λογο (οικονομια ρεεε :grandpa: ) δεν θα εχεις προβλημα. εγω εχω ομως με ενα παιχνδιιδ συγκεκριμενο , με ολα τα αλλα δεν εχω μεχρι στιγμης.
στ) οι plasma ειναι κινηματογραφος , οι LCD για να βλεπεις ειδησεις στην κουζινα...

α) Το πίσω μέρος της οθόνης βράζει. Εκπέμπει στον χώρο πολλή θερμότητα.

Η θερμοτητα ειναι η ιδια με την LCD Sony 46W4000 που εχω , δηλαδη λιγη , σε καμια περιπτωση δεν "βραζει"...

β) Αν έχει ανεμιστήρες για το παραπάνω πρόβλημα ανεβαίνει η στάθμη θορύβου.

Δεν εχει ανεμιστηρες

γ) Σε περιοχή με υγρασία παρουσιάζει το φαινόμενο, λόγω της θερμότητας, να υγροποιούνται μέσα της υδρατμοί με αποτέλεσμα αρκετές βλάβες.

Αν υπαρχει υγρασια ισα ισα με την θερμοτητα θα επρεπε να στεγνωνει οποτε ειναι καλυτερη η πλασμα απο μια LCD...δηλαδη αυτο δεν κολαει με το (α)...γενικα δεν εχει νοημα αυτο το πραγμα...

δ) Παρουσιάζονται βλάβες συχνές στο τροφοδοτικό της καθώς το πάνελ χρειάζεται παραπάνω ρεύμα από ότι μία Lcd.

Παραπανω ρευμα καινε οι πλασμα αυτο ειναι αληθεια , χοντρικα 20-30 ευρω το χρονο για μια 42" , τα βγαζει καποιος απο την μικροτερη τιμη αγορας...

ε) Το βασικότερο πρόβλημά της είναι η διάρκεια ζωής. Επειδή μιλάμε για ευγενή αέρια, αυτά έχουν ημερομηνία λήξης. Ότι και να γίνει τεχνολογικά (που γενικά τις πλάσμα τις χαρακτήρισε παροχημένη τεχνολογία) αυτά χαλάνε. Έτσι λοιπόν μου είπε πως ο πραγματικός χρόνος (και όχι αυτός που αναφέρουν τα χαρτιά) λειτουργίας μιας πλάσμα είναι οι 30000 ώρες ζωής, κάτι που σημαίνει πως στις 15000 ώρες περίπου η απόδοσή της θα έχει πέσει στο μισό.

Συμφωνα με την LG που βγαζει και LCD και πλασμα οι ωρες ζωης ειναι...

plasma->100,000 ωρες
CCFL LCD ->60,000 ωρες
LED LCD -> 30,000 ωρες

Αυτό που θέλω από την τηλεόραση είναι να είναι γρήγορη και ζεστή σαν εικόνα. Τα θεάματα που βλέπω είναι απαιτητικά. Ποδόσφαιρο και μπάσκετ που έχουν γρήγορη εναλλαγή εικόνας και ταινίες δράσης Που επείσης η εικόνα αλλάζει γρήγορα. Γι αυτό είπα να πάω σε εικόνα 100HZ και βρήκα αυτήν. Φυσικά σε Lcd η τιμή ανεβαίνει κοντά στο χιλιάρικο για τόσε ίντσες οπότε και δεν το σκέφτομαι.

Αν θελεις εικονα με γρηγορη κινηση η χειροτερη πλασμα ειναι καλυτερη απο την καλυτερη LCD...motion blur δεν υπαρχει...

Πες στον φιλο σου να αρχισει διαβασμα γιατι εχει μεινει πισω...:D

0723_samsung_ue46b8000xw_8.jpg

Δεξια ενα κινουμενο αυτοκινητο οπως φαινεται σε μια πλασμα...αριστερα σε μια LCD με 200 Hz....

Mιας και αναφέρθηκε και το αέριο, το ίδιο μέσες-άκρες αέριο χρησιμοποιούν και οι μη LED-LCD για τον φωτισμό του πάνελ τους...

Και δεν "γερνάει" το αέριο, αλλά άλλα πράγματα σε μία συστοιχία φθορισμού μέσω ιονισμού...

κάτι που σημαίνει πως στις 15000 ώρες περίπου η απόδοσή της θα έχει πέσει στο μισό.
15000 ωρες ειναι ~ 6-7 χρονια (υψηλη θεαση)

τοτε θ αρχισει να πεφτει η τηλεοραση....

μερικες φορες σκεφτομαι οτι στην τσεπη μου κουβαλαω μια p42u10e....απο αποψη τιμης....οσο κανει το iphone κανει κι η πλασμα,,,σκεφτειτε οτι πολλοι απο εμας αλλαζουν κινητα ισαξια με την τηλεοραση καθε χρονο...

καλα δεν αγοραζουμε ολοι iphone ουτε τα ριχνουμε σε ακριβα κινητα χωρις να σημαινει οτι δεν μπορουμε

0723_samsung_ue46b8000xw_8.jpg

Δεξια ενα κινουμενο αυτοκινητο οπως φαινεται σε μια πλασμα...αριστερα σε μια LCD με 200 Hz....

εκανα το λαθος και αγορασα σημερα την LG 37LH5000 κυριως για ψυχολογικους λογους φοβουμενος την πολυωρη χρηση της U10 για PS3 (αν και παρολο το ξεσκισμα που εχει φαει δεν φαινεται να εχει ιχνος IR ή BI), για τα 200Ηz, το χαμηλοτερο βαρος, και την σχετικα καλη τιμη της (649, Public).
Σε σχεση με αλλες LCD εχει παρα πολυ καλη εικονα (πολυ καλο μαυρο, αληθοφανη χρωματα, λιγα artifact) εχει και τα 200Ηz ειναι οτι πρεπει για αθλητικα και γρηγορες σκηνες.
Ομως σε ολα υστερει σε σχεση με την Panasonic. Η εικονα μοιαζει λιγο ψευτικη σε αμεση συγκριση η κινηση ειναι ψευτικη με αρκετο θολωμα στην lg και μαλλον κουραστικη μετα απο μερικη ωρα. ευτυχως δεν εχει input lag για το PS3 και παιζει καλα τα HD απο blue ray και απο pc. Αλλα η Panasonic αν και κοστιζει λιγοτερο ειναι μακραν καλυτερη. εχει καλυτερο upscaler σε ολα (dvd, sd video, τηλεοπτικο σημα), μακραν καλυτερη αντιθεση, μαυρο πραγματικο, αληθινα χρωματα και φυσικοτατη κινηση χωρις artifact.

Ομως σε ολα υστερει σε σχεση με την Panasonic. Η εικονα μοιαζει λιγο ψευτικη σε αμεση συγκριση η κινηση ειναι ψευτικη με αρκετο θολωμα στην lg και μαλλον κουραστικη μετα απο μερικη ωρα. ευτυχως δεν εχει input lag για το PS3 και παιζει καλα τα HD απο blue ray και απο pc. Αλλα η Panasonic αν και κοστιζει λιγοτερο ειναι μακραν καλυτερη. εχει καλυτερο upscaler σε ολα (dvd, sd video, τηλεοπτικο σημα), μακραν καλυτερη αντιθεση, μαυρο πραγματικο, αληθινα χρωματα και φυσικοτατη κινηση χωρις artifact.

Το εχω πει οτι καθε σπιτι πρεπει να εχει μια κυρια τηλεοραση (πλασμα) για BR , τηλεοπτικο και μια βοηθητικη (LCD) για gaming , monitor κτλ.

Το εχω πει οτι καθε σπιτι πρεπει να εχει μια κυρια τηλεοραση (πλασμα) για BR , τηλεοπτικο και μια βοηθητικη (LCD) για gaming , monitor κτλ.

κοιτα την Pana so nic(e) μετα τις 150 ωρες της εχω αλλαξει τα φωτα και δεν μπορω να καταλαβω γιατι ακομα υφισταται η συζητηση εστω και για IR. παιζει 8-10 ωρες (οι 3 τουλαχιστον PS3 και browsing ή επεξεργασια και προβολη powerpoint στο PC τα οποια λογω μεγεθους φαινονται φανταστικα), την εχω ξεχασει 3 φορες για πανω απο 4 ωρες με οθονη desktop (καταραμενη κουραση) και δεν εχω δει ακομα κατι. βεβαια κατα το στρωσιμο την ετρεμα μην παθει τιποτα αλλα τωρα εχω σιγουρευτει οτι δεν υπαρχει τετοιο προβλημα. το μονο παραπονο ειναι το σφυριγμα του τροφοδοτικου το οποιο αργα το βραδυ που ειναι τα παντα ησυχα και επειδη το PC ακομα και οταν παιζει HD 1080p δεν ακουγεται καθολου, οταν βλεπω ταινια ειναι θεμα (παραξενια...)

κοιτα την Pana so nic(e) μετα τις 150 ωρες της εχω αλλαξει τα φωτα και δεν μπορω να καταλαβω γιατι ακομα υφισταται η συζητηση εστω και για IR. παιζει 8-10 ωρες (οι 3 τουλαχιστον PS3 και browsing ή επεξεργασια και προβολη powerpoint στο PC τα οποια λογω μεγεθους φαινονται φανταστικα), την εχω ξεχασει 3 φορες για πανω απο 4 ωρες με οθονη desktop (καταραμενη κουραση) και δεν εχω δει ακομα κατι. βεβαια κατα το στρωσιμο την ετρεμα μην παθει τιποτα αλλα τωρα εχω σιγουρευτει οτι δεν υπαρχει τετοιο προβλημα. το μονο παραπονο ειναι το σφυριγμα του τροφοδοτικου το οποιο αργα το βραδυ που ειναι τα παντα ησυχα και επειδη το PC ακομα και οταν παιζει HD 1080p δεν ακουγεται καθολου, οταν βλεπω ταινια ειναι θεμα (παραξενια...)

δηλαδη μονο εγω ειμαι ο γκαντεμης με το DA:O ???? με εχει ξεσκισει στο IR, μια παιζω 3 ωρες , μια ξεπλνω 6 ωρες... και να πεις οτι εχει σταθερες εικονες, μια διαλογους ,μια inventory , μια μαχες. σε τακτικα διαστηματα... γκρρρρρ
και ειναι το παιχνιδι που με ενδιαφερει πιο πολυ απο ολα... ενας λογος που αγορασα την τιβι

ήθελα να την ποστάρω καιρό την φωτογραφία...

H U10 σε σύγκριση με την 24άρα LG του pc και το netbook :D

ss20100210212640.jpg

Έχει αναφερθεί (αν το έχω καταλάβει σωστά...) πως η U10 "υστερεί" σε σχέση με την B650 στο τηλεοπτικό σήμα, ενώ αντίθετα "υπερέχει" στις ταινίες κλπ.

Με την έλευση των ψηφιακών καναλιών, να υποθέσω πως η B650 θα έχει γενικότερο προβάδισμα;

Το τηλεοπτικο στις Panasonic (οχι μονο στην U αλλα και S, G, V) ειναι πιο soft , κατι που αποτελει πλεονεκτημα ορισμενες φορες και μειονεκτημα αλλες...

Παρολα αυτα τα πολυ σωστα χρωματα και η κορυφαια αντιθεση (και στους δυο τομεις ανωτερη απο τo 99% των LCD) γερνουν την πλαστιγα υπερ της U10 κατα την γνωμη μου...

Ευχαριστώ!!!

(εννοούσα την plasma B650, αλλά αν υπερέχει και από την LCD των 2.000, τότε.... όλα καλά!)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Μπορεί να οφείλεται σε αυτό που λες, μπορεί όμως και να οφείλεται στο γεγονός πως αν δεν κολλήσεις τη μούρη σου πάνω στο πάνελ με καρτέλα 0 IRE και θεοσκότεινο δωμάτιο, δεν το καταλαβαίνεις το image retention... ;)

Καταρχήν, θα ήθελα να ευχηθώ τα καλύτερα, έστω και πολύ ετεροχρονισμένα, στο συντονιστικό έργο του Γιάννη (JL), στη κατηγορία των τηλεοράσεων, ενός ατόμου που συμπαθώ πολύ, :smile: αν και δεν είχα την τύχη ποτέ να γνωρίσω από κοντά. :frown:

Λοιπόν, σήμερα μου παρέδωσε το πνεύμα η 32άρα CRT του σαλονιού, οπότε όπως καταλαβαίνεις Γιάννη μου, ευκαιρία ζητούσα...

Κι ενώ ζαχάρωνα την Panasonic TX-P42U10 στο Πλαίσιο στα 599 ευρώ με 12 άτοκες, μπήκα στο AVclub και είδα ότι είσαι ευτυχής κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου εδώ και τρεις μήνες περίπου.

Διάβασα τις αναλυτικές εντυπώσεις σου από την τηλεόραση, και μια και εμπιστεύομαι αρκετά πλέον τα... μάτια σου, ;) λέω να προχωρήσω κι εγώ στην αγορά της.

Ζαχάρωνα εδώ και καιρό την TX-P42S10E, αλλά από ότι κατάλαβα και από τις δικές σου εντυπώσεις, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές που να χωρίζουν τα δύο μοντέλα.

Το θέμα μου φίλτατε, είναι το εξής απλό: το έτερον ήμισυ βλέπει φανατικά με τις ώρες (πολλές ώρες) κάθε μέρα, ένα συγκεκριμένο ουκρανικό δορυφορικό κανάλι. Αυτό το κ@λ@κάναλο λοιπόν, έχει μόνιμα επί της οθόνης και μάλιστα πάντα στο ίδιο ακριβώς σημείο, στη πάνω δεξιά γωνία, ένα μεγαλούτσικο στρογγυλό σήμα με λευκό περίγραμμα και ανοιχτό πράσινο εσωτερικό χρώμα, καθώς και ένα μεγάλο λευκό γράμμα Η, να σχηματίζεται στο εσωτερικό του κύκλου.

Ποια είναι η γνώμη σου φίλτατε; Δεν υπάρχει κίνδυνος image retention ή ακόμα χειρότερα, burn in, εξαιτίας της παρουσίας αυτού του κ@λ@σήματος, να παίζει επί πολλές ώρες στο ίδιο ακριβώς σημείο στην τηλεόραση;!

παίρνω το θάρρος να απαντήσω εγώ
το μεγάλο πρόβλημα είναι τις πρώτες 200 ώρες, οπότε αν δεν πειράζει το έτερον ήμισυ να βλέπει το αγαπημένο της κανάλι με μεγεθυνση 1 (που ίσα ίσα θα εξαφανίζει το σήμα) τότε μήν το σκέφτεσαι κάν!
εμένα πάντως η δικιά μου ούτε που το κατάλαβε ότι δούλευε τόσο καιρό η tv σε zoom :flipout:

επίσης αν τα έχεις cash παζάρεψε την...όταν στο νέτ την είχε το πλαίσιο 650 , στο μαγαζί την είχαν στα 550 και εγώ την πήρα 500 μετρητοίς!

Ευχαριστώ!!!

(εννοούσα την plasma B650, αλλά αν υπερέχει και από την LCD των 2.000, τότε.... όλα καλά!)

απο την lcd σιγουρα (παντα για sd τηλεοπτικο σημα) γιατι ακομα και στις πιο ακριβες η κινηση ειναι ψευτικη και γεματη artifact, απο την πλασμα μπορει να ειναι χειροτερη αλλα τα παντα ειναι θεμα ρυθμισεων προσωπικου γουστου και κοστους.

δηλαδη μονο εγω ειμαι ο γκαντεμης με το DA:O ???? με εχει ξεσκισει στο IR, μια παιζω 3 ωρες , μια ξεπλνω 6 ωρες... και να πεις οτι εχει σταθερες εικονες, μια διαλογους ,μια inventory , μια μαχες. σε τακτικα διαστηματα... γκρρρρρ
και ειναι το παιχνιδι που με ενδιαφερει πιο πολυ απο ολα... ενας λογος που αγορασα την τιβι

φιλε δεν ξερω, εχω ακουσει κατα καιρους για διαφορα μοντελα κατοχους να γκρινιαζουν για ιδιαιτερη ευαισθησια σε στατικες απεικονισεις αλλα μιλαμε για πολυ λιγες περιπτωσεις. εγω προσωπικα παιζω gran turismo που ολοι οι μετρητες και τα χρονομετρα και οι χαρτες ειναι παντα στο ιδιο σημειο και με λευκο χρωμα και δεν εχω δει καποιο προβλημα (2-4 ωρες σερι). το ιδιο και ο αδερφος μου που παιζει FPS που εχουν ενδειξεις με λευκο στα ιδια σημεια δεν εχει παρατηρησει κατι.

α και κατι σχετικα με την θερμοκρασια της τηλεορασης. την U10 την ψιλοφοβομουν γιατι ειχα ακουσει οτι ανεβαζουν θερμοκρασια λογω λειτουργιας ειχα ακουσει για αλλα μοντελα που ειχαν πανω 4-6 ανεμιστηρακια. στο μεταξυ ειχα πουλησει την philips που ειχα και δεν μπορουσα να κανω αμεση συγκριση (αν και θυμομουν οτι το καλοκαιρι εριχνα το contrast και το backlight γιατι ζεματουσε το πανελ). ε λοιπον με την U10 ακομα και με θερμοκρασια εσωτερικου χωρου 26 βαθμους κοντραστ φωτεινοτητα πανω απο 40 η τηλεοραση δεν εχει προβλημα με την θερμοκρασια ουτε στο πανελ ουτε στο τροφοδοτικο.

Καλημέρα, εγώ σαν κάτοχος της 50U10 είμαι πολύ ευχαριστημένος απ’ την πρώτη εντύπωση, (αν και μόνο μια μέρα την έχω δει), τηλεοπτικό σήμα μια χαρά, τεράστια διαφορά από LG 42 plasma που είχα πριν, έχω κάνει όλα όσα έχετε αναφέρει (χαμήλωμα αντίθεσης, χρώματος, μεγενθύσεις κλπ) και ακόμα και έτσι δείχνει μια χαρά….Αυτό που δεν ξέρω, είναι αν μπορώ να κάνω κάτι με τους υπότιτλους γιατί όταν είναι στο μεγέθυνση 1 δεν μπορώ να δω την δεύτερη σειρά των υποτίτλων ούτε από τηλεοπτικό ούτε από NOVA.….