Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ετσι απο περιεργεια δεν βγαζεις το ιδιο βιντεο και στην Philips για να κανουμε συγκρισεις?

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και από την φίλιπς, αν και εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1259098#post1259098

(αλλά θα δούμε αυτό που λέει ο JL, αν το video υπερτονίζει κάτι από την κίνηση. Ποιος ανεβάζει πάλι όμως 300MB με 2Mbps γραμμή... 4 ώρες έκανε να ανέβει το χτεσινό... :tdown:)

Για να μην πάρει το νήμα περίεργη τροπή και οδηγηθεί σε κλείδωμα/διαγραφή, υπενθυμίζω τον σχετικό κανονισμό του forum:

2.7.α) Η ανάρτηση, δημοσίευση, αναφορά συνδέσμων και η εν γένει συζήτηση σχετικά με παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού (serial number, key generator, crack κλπ) καθώς επίσης και κάθε άλλου περιεχομένου (εικόνες,videos, μουσικά κομμάτια κοκ) υλικού που παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το demo της Panasonic Blu-ray 3D ειναι νομιμο για να το ανεβασω?

@matilda

Μέχρι και το λινκ του rapid share είναι νεκρό λόγω παραβίασης copyright....

This file is copyrighted and may not be distributed without permission of the copyright holder. We will direct you to RapidMovies, where you can buy upcoming games and movies legally online.

.....για προσέχετε λίγο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Last edited:
είμαι πλέον στις 200ώρες στρωσίματος με το breakin.
Mπορώ πλέον άφοβα να βλέπω ταινίες/TV με στατικά logos?

Πάντως για να ειμαι ειλικρινής δεν είδα και καμια σοβαρή διαφορά... Το flickering στις στατικές εικόνες ανοιχτού χρώματος του breakin εξακολουθεί να υπάρχει.

Ιδανικές ρυθμίσεις εικόνας για την U20 υπάρχουν πουθενά ποσταρισμένες?

Ίδιο firmware με S20 μου μυρίζει; :chinscratch:

Μέχρι το φθινόπωρο/χειμώνα, βλέπω να αποκτάει IFC και η U20... ;)

Λες να το έχει και να είναι θέμα firmware; Μακάρι.
Τέλος πάντων λίγο ανησυχητικά όλα αυτά που ακούγονται τελευταία περί non IFC, είδωλα στο rolling κείμενο κτλ.

Στο οτι η u20 δεν μου βρισκει τα mpg4 υπαρχει περιπτωση να φταιει ενισχυτης σηματος της κεραιας?
Αλλα πιανει τα mpg2

Μετα απο 200 και πλεον ωρες που πρεπει να βαλουμε τους δεικτες χρωματος φωτεινοτητας και αντιθεσης για βελτιστη αποδοση εικονας?

Βαγγελης

Σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση αλλα ολα αυτα τα θεματα αφορουν ειδημονες σαν εσας και οχι εμας που δεν εχουμε και τοσο ειδικες γνωσεις.
Επειδη ολοι εσεις πηγαινετε σε διαφορες εκδηλωσεις σε διαφορα συγκριτικα και ανταλασετε αποψεις και γνωμες Θα ηταν πολυ καλλιτερα για μας να μας δινατε αυτες τις τιμες αν και οπως προειπατε μερικες φορες καλλιτερος κριτης ειναι το ματι του καθενος.Και συγχαρητηρια σε ολους σας για τις συμβουλες σας αν και χανετε τον πολυτιμο προσωπικο σας χρονο. Βαγγελης

Βαγγέλη, όλα αυτά που γράφω σημαίνουν ότι όχι εμείς, που δεν είμαστε ειδήμονες στις ρυθμίσεις (εγώ μόνο έναν ξέρω), οποιοσδήποτε κι αν σου δώσει τιμές είναι 'δώρον - άδωρον', τους λόγους τους έχω γράψει όσο πιο αναλυτικά μπορούσα και προσπαθώ να το εξηγήσω όλα αυτά τα χρόνια...από κει και πέρα....:nounder:

Last edited:
Πάντως παράπονο δεν έχετε: ψιλά γράμματα ψάχναμε, εγώ σας βρήκα μεγάλα-μεγάλα... :flipout:

Πέρα από την πλάκα, αποτελεί ένα τεστ, που μπορεί να το κάνει ο καθένας και να βγάλει τα συμπεράσματά του, μιας και είναι ελεύθερα διαθέσιμο σε όλους... ;)

Βαγγέλη, όλα αυτά που γράφω σημαίνουν ότι όχι εμείς, που δεν είμαστε ειδήμονες στις ρυθμίσεις (εγώ μόνο έναν ξέρω), οποιοσδήποτε κι αν σου δώσει τιμές είναι 'δώρον - άδωρον', τους λόγους τους έχω γράψει όσο πιο αναλυτικά μπορούσα και προσπαθώ να το εξηγήσω όλα αυτά τα χρόνια...από κει και πέρα....
Αποδεχομαι απολυτα την απαντηση σου. Βαγγελης

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και από την φίλιπς, αν και εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1259098#post1259098

(αλλά θα δούμε αυτό που λέει ο JL, αν το video υπερτονίζει κάτι από την κίνηση. Ποιος ανεβάζει πάλι όμως 300MB με 2Mbps γραμμή... 4 ώρες έκανε να ανέβει το χτεσινό... :tdown:)

Δυστυχώς, δεν κατάφερα να τραβήξω την φίλιπς. Χρησιμοποίησα την ίδια μηχανή, με τις ίδιες ρυθμίσεις, και το video που βγήκε μοιάζει με αυτό της πανασόνικ. :hmmmm2:
Ενώ όμως στην πανασόνικ αυτό που δείχνει το βίντεο είναι αυτό που βλέπω, στην φίλιπς βλέπω κανονικά τα γράμματα: είναι καθαρά και κυλούν ομαλά. Τι μπορεί να συμβαίνει;
(Η διαφορά 100/50 Hz μεταξύ U20/9731; Τα 50Hz της μηχανής; Θέλει λιγότερα; )
Το θέμα είναι ότι η φωτογραφική μηχανή δεν μπορεί να αλλάξει refresh rate.
Εγώ δεν έχω κάποια άλλη ιδέα... :nounder:

Eίναι ο μεταβαλλόμενος βαθμός αξιοπιστίας των ερασιτεχνικών βίντεο και φωτογραφιών... :p :ernaehrung004:

Αν υπάρχει μη ελεγχόμενη ψηφιακή επεξεργασία στο υπόβαθρο σε μια φωτογραφική μηχανή, βράστα...
Με τη δική μου μηχανή σε video mode, φαίνεται πεντακάθαρο (!) το crawl και ακριβώς το ίδιο, είτε με το IFC, στο on είτε στο off... :flipout: :flipout: :flipout:

Νομίζω παίζει ρόλο ο ρυθμός λήψης. Αλλά δεν ξέρω τι ρυθμός χρειάζεται για να προσομοιώσει το μάτι.
Οπότε δεν έχω να προτείνω κάτι διαφορετικό, από το να προσπαθήσουν να το δουν όσοι ενδιαφέρονται στην δική τους τηλεόραση και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα...

Βλέπω αυτή την ώρα τον άρχοντα στο σταρ, και μπορώ να πω ότι η κίνηση υποφέρει, σε όλους τους άξονες: οριζόντια, κάθετα διαγώνια. Η έλλειψη του interpolation είναι πολύ σημαντική τελικά.

[Από την άλλη θα μου πείτε: τι παραπονιέσαι; Ότι πληρώσεις, παίρνεις συνήθως... :flipout: Και θα έχετε δίκιο... Αλλά μάλλον έπρεπε να είχα πάρει την U10... :chinscratch:]

Βλέπω αυτή την ώρα τον άρχοντα στο σταρ, και μπορώ να πω ότι η κίνηση υποφέρει, σε όλους τους άξονες: οριζόντια, κάθετα διαγώνια. Η έλλειψη του interpolation είναι πολύ σημαντική τελικά.

[Από την άλλη θα μου πείτε: τι παραπονιέσαι; Ότι πληρώσεις, παίρνεις συνήθως... :flipout: Και θα έχετε δίκιο... Αλλά μάλλον έπρεπε να είχα πάρει την U10... :chinscratch:]

Πάντα πίστευα, πως το DNM της Philips ή θα το μισήσει κανείς ή θα το λατρέψει, ενδιάμεσες καταστάσεις δεν υπάρχουν... :D

Εφόσον ανήκει κανείς στη 2η κατηγορία, δεν πρόκειται να βρει ιnterpolation που να δουλεύει με τις ίδιες ή παρεμφερείς παραμέτρους σε άλλη εταιρεία, αυτό είναι γεγονός.

Πάντως, πολύ περισσότερο από οποιεσδήποτε επεξεργαστικές ατέλειες μιας τηλεόρασης, με αποτρέπει από το να δω την συγκεκριμένη ταινία από το συγκεκριμένο κανάλι το γεγονός, πως είναι μία "κομμένη" σε 4:3 εκδοχή, που παίζει από αναλογικό BetaSP με μπουκωμένο, - ο Θεός να τον κάνει - στερεοφωνικό ήχο... :p

Με το pipeline των περισσότερων καναλιών να έχει μείνει στη δεκαετία του '90, περιμένουμε να δούμε και HD, τρομάρα μας... :flipout:

Εδώ μιλάμε για καθόλου interpolation... :flipout:
Πάντως είναι η δεύτερη φορά που γυρίζω από ψηφιακό της digea σε αναλογικό, γιατί δεν μπορώ να δω λόγω κίνησης (και χτες στα βραβεία MAD μια από τα ίδια). Και στο αναλογικό υπάρχει το θέμα, αλλά επειδή η εικόνα είναι θολή, ενοχλεί λιγότερο.

Όσο για τον κομμένο άρχοντα, και η ΝΕΤ που παίζει ζωντανά ποδόσφαιρο, δεν με τρελαίνει κιόλας στην κίνηση (αν και είναι λίγο καλύτερη από τον άρχοντα στην κίνηση). Δεν μπορώ να πω ότι βλέπω ξεκάθαρο προβάδισμα στην κίνηση: το χορτάρι πάλι μια πράσινη μάζα φαίνεται, η μπάλα μια άσπρη βολίδα, που σε κάποια σημεία παραμορφώνεται κιόλας - ότι περιμένεις από μια LCD. Το μόνο που λείπει είναι το trailing που εμφανίζεται σε μερικά χρώματα στις LCD...

Τελικά την κίνηση των πλάσμα δεν ήταν γραφτό να την απολαύσω σπίτι μου... :flipout:

Τελικά την κίνηση των πλάσμα δεν ήταν γραφτό να την απολαύσω σπίτι μου... :flipout:

Από τη στιγμή που μιλάμε για τηλεόραση με βασικές δυνατότητες επεξεργασίας, θα πρέπει να τροφοδοτήσεις με μη προβληματικό αρχικό υλικό για να απολαύσεις τις χάρες του πάνελ (βλ. games στα 60fps, πρωτογενές ψηφιακό βίντεο στα 50/60i).

Aν σε έχω καταλάβει σωστά, Γιώργο, είσαι "φανατικός" interpolationάκιας και βρέθηκες με μία τηλεόραση χωρίς F.I. :flipout: