Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μιας και περιμένω την TV στο τέλος της εβδομάδας πρέπει να ομολογήσω ότι ο φίλος petasis με έχει ανησυχήσει λίγο (ή μάλλον αρκετά) με τα σχόλιά του περί σπασίματος της κίνησης. Ήμουν ανάμεσα στην U10 και την U20 αλλά διάλεξα τη U20 με τη λογική ότι είναι νεότερο και καλύτερο μοντέλο. Ελπίζω να μην έκανα λάθος επιλογή...
Τις ίδιες σκέψεις κάνω και εγώ, πόσο μάλλον εφόσον δεν έχω παραλάβει και μπορώ να ακυρώσω. Αν θυμάμαι καλά την είδα να παίζει στα Public και δεν είχε κανένα πρόβλημα σε κίνηση-ανάλυση, αλλά έπαιζε ένα promo bluray(δεν θυμάμαι αν ήταν της panasonic). Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι να πάω να την ξαναδώ και να ζητήσω αν γίνεται να την δώ σε αγώνα ποδοσφαίρου(μουντιάλ-νετ). Εκεί θα φανούν τα όποια προβλήματα κίνησης λογικά...

Εγώ να θυμίσω ότι είμαι λίγο ψείρας, και ότι έχω σαν σημείο αναφοράς την 9731. Το πρόβλημα είναι εμφανές σε κινούμενους υπότιτλους ή τίτλους τέλους που κινούνται οριζόντια ή κατακόρυφα. Σε αγώνες το φαινόμενο φαίνεται λιγότερο, κυρίως αν κοιτάς πράγματα εκτός δράσης (π.χ. το γρασίδι ή τους θεατές). Το ίδιο στην φόρμουλα 1: αν δεν κοιτάς τα αυτοκίνητα και επικεντρώσεις στον γρήγορα κινούμενο περιβάλλοντα χώρο πάλι θα το δεις.
Αν κοιτάς την δράση (που σε αυτά είναι λίγο στατική), ίσως να μην ενοχλήσει τόσο. Γενικά το πρόβλημα είναι εμφανές σε κινούμενα γράμματα και σε ταινίες με δράση. Αλλά δεν σημαίνει ότι είναι σημαντικό για όλους το ίδιο...

Βέβαια το να την δείτε πριν την αγοράσετε και να βγάλετε και μόνοι σας συμπεράσματα είναι πάντα η καλύτερη λύση.

Πλάκα μου κάνεις; Άκου κινηματογράφο... :flipout:

Μόλις βρω κινηματογράφο να παίζει καλύτερα από την φίλιπς, θα το σκεφτώ.
(Είναι πολύ ζημιάρα η 9618. Έπαιρνε το DVD και του έκανε upscale 33% στον οριζόντιο άξονα, εν έτη 2003... :flipout:)

Γιατί λες ότι έχει μόνο απώλεια ανάλυσης; Αφού δεν αναγνωρίζει την σωστή σειρά των καρέ...

(Χώρια που μετά δεν μπορώ να εξηγήσω την τραγική κίνηση του άρχοντα στο σταρ... -bye-)

Aυτό με το 33% upscale ήταν όντως πολύ αστείο, θυμάμαι και άλλους κατασκευαστές να διαφημίζουν έτσι τους καθοδικούς με μικρότερο βήμα κουκίδας, που μπορούσαν να απεικονίσουν τις 720 γραμμές του DVD (οι κλασικοί καθοδικοί έπαιζαν στις 500-550), κρίμα που δεν ήταν διαδεδομένα τα φόρα τότε... :p :BDGBGDB55:

Όσον αφορά τις αλληλουχίες, αυτή που μας ενδιαφέρει αποκλειστικά στο τηλεοπτικό, σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού, είναι η 2:2. Σε αυτήν, τα 25 καρέ του επιταχυσμένου φιλμ, διανέμονται ως ένα καρέ ανά ζεύγος τηλεοπτικών πεδίων. Ένας αποπλέκτης που θα αναγνωρίσει την αλληλουχία, θα πολυπλέξει κάθε δύο πεδία μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να ανασυσταθούν τα αρχικά 25 καρέ. Στη συνέχεια, θα επαναλαμβάνει κάθε καρέ δύο φορές, για την αναπαραγωγή σε προοδευτική οθόνη των 50Hz.

Αν ένας αποπλέκτης δεν αναγνωρίζει αλληλουχίες, θα χειριστεί το ανωτέρω σήμα σαν να επρόκειτο για βίντεο. Θα θεωρήσει πως εμπεριέχονται 50 στιγμιότυπα κίνησης, αντί των 25 και θα αναλάβει κάθε πεδίο μεμονωμένα, προσπαθώντας να συμπληρώσει τις γραμμές που λείπουν. Επειδή κάθε ζεύγος πεδίων σε αυτή την περίπτωση αφορά το ίδιο στιγμιότυπο κίνησης, διατηρείται η ίδια αίσθηση της κίνησης με παραπάνω, αναλόγως των τεχνικών interpolation που χρησιμοποιούνται όμως από τον αποπλέκτη, ενδέχεται να παρουσιαστεί κάποια μικρή βελτίωση κατά τόπους. Αυτό όμως που υποφέρει, είναι η ανάλυση, καθώς κάθε Hz απεικόνισης πλέον, προέρχεται μόνο από το ένα τηλεοπτικό πεδίο συν τα δεδομένα συμπλήρωσης και όχι και από τα δύο πεδία, όπως στην περίπτωση αναγνώρισης αλληλουχιών.

Τώρα για το judder... Aν έχεις εθιστεί στο frame interpolation, δεν υπάρχει άλλη λύση από το frame interpolation... :flipout: :flipout: :flipout:

Πάντως ο JL ανέφερε ότι με το IFC στην U10 του το πρόβλημα δεν υπάρχει, ενώ το βλέπει αν κλείσει το IFC. Οπότε, φαντάζομαι ότι μπορείς και εσύ να κλείσεις το IFC στην δική σου U10, και να μας πεις πως σου φαίνεται η κίνηση στο τηλεοπτικό της... U20. :flipout:
Φαντάζομαι το σταρ θα έχει και σήμερα ταινία. Αν είναι δράσης, να περιμένουμε εντυπώσεις;;; -bye-

Αν κλεισουμε το IFC δεν γινεται κανενος ειδους "ομαλοποιηση" οποτε φαινονται τα παντα οπως εκπεμπονται απο το καναλι...επειδη καμια φορα βλεπω σε Philips CRT 25" ενος ξαδερφου μου πολλες φορες τα ψιλα γραμματα δεν διαβαζονται...αυτο ομως δεν ειναι θεμα της τηλεορασης αλλα του καναλιου...

Δεν μπορουμε να κατηγορουμε μια τηλεοραση που δειχνει οτι λαμβανει...-bye-

Aυτό με το 33% upscale ήταν όντως πολύ αστείο, θυμάμαι και άλλους κατασκευαστές να διαφημίζουν έτσι τους καθοδικούς με μικρότερο βήμα κουκίδας, που μπορούσαν να απεικονίσουν τις 720 γραμμές του DVD (οι κλασικοί καθοδικοί έπαιζαν στις 500-550), κρίμα που δεν ήταν διαδεδομένα τα φόρα τότε... :p :BDGBGDB55:

Η αύξηση της ανάλυσης ήταν στον οριζόντιο άξονα, όχι στον κατακόρυφο.
Γιατί λες για γραμμές;

Τις ίδιες σκέψεις κάνω και εγώ, πόσο μάλλον εφόσον δεν έχω παραλάβει και μπορώ να ακυρώσω. Αν θυμάμαι καλά την είδα να παίζει στα Public και δεν είχε κανένα πρόβλημα σε κίνηση-ανάλυση, αλλά έπαιζε ένα promo bluray(δεν θυμάμαι αν ήταν της panasonic). Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι να πάω να την ξαναδώ και να ζητήσω αν γίνεται να την δώ σε αγώνα ποδοσφαίρου(μουντιάλ-νετ). Εκεί θα φανούν τα όποια προβλήματα κίνησης λογικά...

Η τηλεόραση είναι καταπληκτική. Mην κάθεσαι και χαλιέσαι διαβάζοντας αυτό το thread.

Η αύξηση της ανάλυσης ήταν στον οριζόντιο άξονα, όχι στον κατακόρυφο.
Γιατί λες για γραμμές;

Συγχώρα με, από συνήθεια της αναλογικής εποχής... :D

Για τον οριζόντιο άξονα μιλάω κι εγώ, πρόσθεσε το κάθετες, πριν τη λέξη γραμμές...

Θελω να ξαναστειλω τις εντυπωσεις μου χωρις να θελω να θιξω κανενα σας.

@Μουλτημιδιας και Spyrakos αλλα και στον φιλο τον Petasis που σεβομαι απολυτα την γνωμη του και τις γνωσεις του.Εχω ξαναγραψει οτι δεν εχω πειρα απο Πλασμα αλλα με γνωμονα το ματι μου και την Καταπληκτικη JVC CRT TV 32 που ακομη εχω στην κατοχη μου με το συστημα D.I.S.T με τις 1250 γραμμες αναλυση η U20 εχει μεχρι τωρα επαναλαμβανω μεχρι τωρα πολυ καλη κινηση και φοβερη ευκρινεια σε υποτιτλους και trailers.Ουτε αυτες τις αχνες μπαρες που μερικοι ανεφεραν.Τωρα εαν αυριο μας τα χαλασει τοτε θα σας ενημερωσω καταλληλως.Λυπαμαι μονο που δεν προλαβα την 50αρα.

Ευχαριστω ολους σας για την προσοχη σας

Βαγγελης

Αν κλεισουμε το IFC δεν γινεται κανενος ειδους "ομαλοποιηση" οποτε φαινονται τα παντα οπως εκπεμπονται απο το καναλι...επειδη καμια φορα βλεπω σε Philips CRT 25" ενος ξαδερφου μου πολλες φορες τα ψιλα γραμματα δεν διαβαζονται...αυτο ομως δεν ειναι θεμα της τηλεορασης αλλα του καναλιου...

Οκ, άμα δεν ενοχλεί που είναι ίσως η μοναδική τηλεόραση του 2010 που στο τηλεοπτικό δείχνει ότι λαμβάνει, πάσο.

Άραγε πόσοι κάτοχοι πανασόνικ βάζουν το IFC στο off; Γιατί υποψιάζομαι ότι μάλλον σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει ότι λαμβάνεται στο τηλεοπτικό. Εκτός και αν δεν έχουν επιλογή (επειδή έχουν την U20)...

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η "σαλάτα" στο crawl της συγκεκριμένης εκπομπής που αναφέρθηκε από τον Γιώργο, είναι θέμα του αποπλέκτη. Το συγκεκριμένο crawl σε CRT 50Hz άνευ ηλεκτρονικών βοηθημάτων, φαίνεται καθαρό...

Απ' ό,τι φαίνεται, με κάποιον τρόπο, το IFC παρεμβάλλεται και στην απόπλεξη...

Ουτε αυτες τις αχνες μπαρες που μερικοι ανεφεραν.

Εννοείται ότι κανείς δεν έχει πρόθεση να θίξει κανέναν, και όλες οι απόψεις είναι το ίδιο σεβαστές. Αυτό σημαίνει ότι και η δική μου δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, απλά μια ακόμα άποψη. Και ο καθένας μπορεί να την αμφισβητήσει, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό... :o
Για τις αχνές μπάρες υπάρχουν πειστήρια σε φωτογραφίες, τουλάχιστον από 50άρες U20. Μήπως στις 42 ίντσες το φαινόμενο να είναι πιο αχνό ή να μην υφίσταται καν;

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η "σαλάτα" στο crawl της συγκεκριμένης εκπομπής που αναφέρθηκε από τον Γιώργο, είναι θέμα του αποπλέκτη. Το συγκεκριμένο crawl σε CRT 50Hz άνευ ηλεκτρονικών βοηθημάτων, φαίνεται καθαρό...

Απ' ό,τι φαίνεται, με κάποιον τρόπο, το IFC παρεμβάλλεται και στην απόπλεξη...
Στην συγκεκριμένη εκπομπή τα γράμματα στην Β650 (τρεχοντας από το ένα δωματιο στο άλλο για να συγκρίνω) εμφάνισαν ένα ελάχιστο τρεμόπαιγμα στο πάνω μέρος τους αλλά μπορούσες να τα διακρίνεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως που έχουμε κίνηση γραμμάτων (δεν ξερω αν αυτό λες crawl) που είναι έστω και λίγο πιο αργή δεν υπάρχει πρόβλημα στην u20 ενώ στην Β650 εμφανίζει τρεμόπαιγμα το οποίο σε 2-3 sec σταματάει και φαίνονται ομαλά.
Μια και τα παιχνίδια δεν ήταν τόσο συναρπαστικά χθες :singer: εστίασα την προσοχή μου για τυχόν θολώματα στο γκαζόν ή στους θεατές(κατα την κίνηση) και δεν είδα κάτι. Αν θέλει ο petasis να μου εξηγήσει κάπως αναλυτικότερα τι εννοεί σπασίματα στην κίνηση θα το ψάξω περισσότερο.
Επίσης πολύ καλή εικόνα είχα και στο Riddick που έπαιξε το Alter χθες και έχει αρκετά γρήγορες σκηνές.
Τέλος θα συμφωνήσω ότι αν δεν έχει IFC (που έτσι φαίνεται από ότι λέτε) είναι χοντρή πατάτα της panasonic να το διαφημίζει και μάλιστα τόσο έντονα, άσχετα αν πολλοί από εμάς δεν την επέλεξαν γι' αυτό.

@petasis

Γιώργο για μπες στο SM (πατημένο το -V και 000 στο τηλεκοντρόλ), με το 1 ή το 2 ανεβοκατεβαίνεις στο μενού...

...κάποια στιγμή θα βγάλει κόκκινη όλη την οθόνη...

...εκεί πατάς το 3 ή το 4 για να εναλλάσσονται κάποια patterns....

...θα βρεις ένα που έχει μια κινούμενη άσπρη μπάρα σε μαύρο φόντο (από αριστερά προς τα δεξιά, κάνει σπασίματα εκεί??

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

@petasis

Γιώργο για μπες στο SM (πατημένο το -V και 000 στο τηλεκοντρόλ), με το 1 ή το 2 ανεβοκατεβαίνεις στο μενού...

...κάποια στιγμή θα βγάλει κόκκινη όλη την οθόνη...

...εκεί πατάς το 3 ή το 4 για να εναλλάσσονται κάποια patterns....

...θα βρεις ένα που έχει μια κινούμενη άσπρη μπάρα σε μαύρο φόντο (από αριστερά προς τα δεξιά, κάνει σπασίματα εκεί??

Δεν κατόρθωσα να το εντοπίσω. Κάποια στιγμή η οθόνη έγινε γκρι (όχι κόκκινη), και πάτησα το 3 ή 4, και επειδή έγραψε 0 στο κέντρο, την έκλεισα από το κουμπί. Μην κάνω και καμιά ζημιά... -bye-

Τι θα βγάλω όμως έτσι; Αφού το πρόβλημα που βλέπω εγώ αφορά τον χειρισμό του τηλεοπτικού. Δεν ξέρω καν αν ισχύει για όλα τα SD σήματα. Σε υψηλή ανάλυση την μέτρησα, < 900 γραμμές στα 60Hz/1080p 18.5 fps δίνει.

Οι φωτογραφίες που είχα τραβήξει:
U20: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1239767#post1239767
9731: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1240021#post1240021

Γενικά η U20 μου δίνει την εντύπωση ότι από μια ταχύτητα και πάνω χάνει γενικώς την μπάλα.
Μακάρι να είχα αξιόπιστο τρόπο να τραβήξω αυτό που βλέπει το μάτι σε βίντεο. Αλλά δεν ξέρω πως... -bye-

@ Petasis

Δεν ξερω για την 50αρα αλλα στην 42αρα δεν φαινεται τιποτε.Οταν βλεπω σκουρα εικονα την παγωνω και δεν διακρινω τιποτε ουτε μπαρες ουτε παραξενα pixels και φυσικα στο ποδοσφαιρο αψογη κινηση και καθολου τεχνουργηματα στη μπαλλα και στο γρασιδι.

Υ.Γ Μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να απαντησω αποκλειστικα σε καποιον,οπως τα βλεπω εγω στην οθονη μου?Δηλαδη το περιγραμμα π.χ Quote by petasis την προταση του περικλειομενο με ενα τετραγωνο πλαισιο.

Ευχαριστω Βαγγελης

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υ.Γ Μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να απαντησω αποκλειστικα σε καποιον,οπως τα βλεπω εγω στην οθονη μου?Δηλαδη το περιγραμμα π.χ Quote by petasis την προταση του περικλειομενο με ενα τετραγωνο πλαισιο.

Ευχαριστω Βαγγελης

Πατάς το εικονίδιο Quote κάτω δεξιά στο μήνυμα που θέλεις να αναφερθείς και η πλατφόρμα το βάζει αυτόματα στην αρχή του μηνύματος που θα γράψεις...

...στη συνέχεια γράφεις αυτά που θέλεις (χωρίς να σβήσεις καμιά αγκύλη από τις λέξεις QUOTE και όταν τελειώσεις πατάς την αποδοχή απάντησης.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πατάς το εικονίδιο Quote κάτω δεξιά στο μήνυμα που θέλεις να αναφερθείς και η πλατφόρμα το βάζει αυτόματα στην αρχή του μηνύματος που θα γράψεις...

...στη συνέχεια γράφεις αυτά που θέλεις (χωρίς να σβήσεις καμιά αγκύλη από τις λέξεις QUOTE και όταν τελειώσεις πατάς την αποδοχή απάντησης.

Για να δουμε. Παντως σε ευχαριστω για την βοηθεια σου. Βαγγελης

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μια χαρά τα κατάφερες.

Ειμαι και καποιας ηλικιας και πρωτη φορα ασχολουμαι με αυτο το Σπορ των ερωτησοαπαντησεων.Μου θυμιζει την δουλεια μου πολυ παλια που ημουν Ασυρματιστης στα φορτηγα πλοια και βγαιναμε στα ραντεβου του Ειρηνικου ωκεανου ολα τα Ελληνικα πλοια και βοηθουσαμε τους Ελληνες συναδελφους που δεν ειχαν επαφη με Ραδιο-Αθηνα. Αξεχαστα χρονια.

Βλεπω αυτη την στιγμη τους τιτλους τελους της εκπομπης του Alpha σε 14" CRT (αναλογικη ληψη του καναλιου)...οι λεξεις φαινονται διπλες και τριπλες...