Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

τα είδα τα video (το ένα το είχα) και σε ευχαριστώ για το pm και τις απαντήσεις σου εδώ. Για την ακρίβεια έχω αρκετά HD demo κατεβασμένα, που επιδεικνύουν τις ικανότητες της U series σε όλους τους τομείς, κίνηση, χρώμα, detail.
Κόλησα με το συγκεκριμένο βίντεο (Strange Fruit), γιατι όπως έχω πει, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που βλέπω σε πολλές σκηνές σε τηλεοπτικό (ταινίες κυρίως, πράγματι) αλλά και σε HD υλικό.. εχθές ας πούμε στο Dexter.s01e02.720p.HDTV.x264-aAF.mkv (1.07Gb) από 11:10-11:23 βλέπεις μέχρι και στύλους στο δρόμο να μετατίθενται ολόκληροι καθώς η κάμερα κινείται οριζόντια (panning)
Το ίδιο ακριβώς βλέπω και στο φορητό μου βέβαια..

και να σκεφτείς, τους πρώτους μήνες που είχα την PQ ήμουν μια χαρά χαρούμενος.. μετά, ξαφνικά άρχισα να βλέπω judder.. κι από τότε δε σταμάτησα!
ΑΝ δεν το βλέπετε, μην ψάχνεστε.. θα το μετανοιώσετε!

Παρέλαβα και εγώ εχθές την δική μου. Κανένα πρόβλημα, εκ πρώτης όψεως είναι άρτια. Θα επανέλθω με εντυπώσεις αφού παίξω μαζί της, συνδέσω pc και περάσω τις πρώτες 100 ώρες...

Παντως παιδια δε σας κρυβω οτι αρχισα να το παρατηρω και εγω.Χθες εβλεπα στο alter to bourne και στη σκηνη του κυνηγητου με τα αυτοκινητα ζαλιστηκα...Και να φανταστειτε οτι πριν παρακολουθησω την κουβεντα μας ουτε το ειχα προσεξει.

Καλημερα σε ολους

@ CZOUN - PETASIS

Χθες μου βγηκε το πρωτο προβλημα. Στα ψηφιακα και συγκεκριμενα στο SKY και στα τρια της ΕΡΤ και μονον σε αυτα,παρατηρησα οτι ψηλα και εκει που αρχιζει το PANEL σε υψος 1/2 εκατοστου και σε ολο το μηκος αυτου βγηκαν διακεκομμενες παυλες μηκους 2-3 εκατοστα εκαστη λευκου χρωματος.Βεβαια βρηκα μια λυση πηγαινοντας OVERSCAN 16:9 ON μου ανεβαζει ολη την οθονη ελαχιστα ψηλοτερα οποτε μου καλυπτει ολες τις παυλες.Δεν ξερω ομως εαν αυτη ειναι η πρεπουσα λυση η καποια αλλη.

Ευχαριστω Βαγγελης

Δεν είναι πρόβλημα της tv είναι το πως στέλνουν το σήμα τα κανάλια...

Σε ολες τις τηλεορασεις υπαρχει overscan , απλως η Panasonic για καποιον λογο που δεν γνωριζω σε αφηνει να το απενεργοποιεις και σε τηλεοπτικο σημα ,ολες οι αλλες μαρκες σε αφηνουν μονο με σημα 1080p ωστε να γινεται 1:1 pixel mapping....

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημερα σε ολους

@ CZOUN - PETASIS

Χθες μου βγηκε το πρωτο προβλημα. Στα ψηφιακα και συγκεκριμενα στο SKY και στα τρια της ΕΡΤ και μονον σε αυτα,παρατηρησα οτι ψηλα και εκει που αρχιζει το PANEL σε υψος 1/2 εκατοστου και σε ολο το μηκος αυτου βγηκαν διακεκομμενες παυλες μηκους 2-3 εκατοστα εκαστη λευκου χρωματος.Βεβαια βρηκα μια λυση πηγαινοντας OVERSCAN 16:9 ON μου ανεβαζει ολη την οθονη ελαχιστα ψηλοτερα οποτε μου καλυπτει ολες τις παυλες.Δεν ξερω ομως εαν αυτη ειναι η πρεπουσα λυση η καποια αλλη.

Ευχαριστω Βαγγελης

Όπως τα λέει ο Αντώνης και ο Γιάννης, διάβασε στην 1η σελίδα του θέματος, το 2ο post, τα links που αφορούν την ενότητα ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΑΡΩΣΗΣ-OVERSCAN: είναι λεπτομερέστατα.

Και γιατι επι 20 μερες δεν υπηρχαν οι παυλες ενω απο χθες μεχρι και τωρα το ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΝ υπαρχει´?

@ MCE Certainly for 419 e i am not worring.

@ Yperion Το OVERSCAN σε τηλεοπτικο και H.T.P.C που πρεπει να ειναι?

Ευχαριστω ολους. Βαγγελης

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όπως τα λέει ο Αντώνης και ο Γιάννης, διάβασε στην 1η σελίδα του θέματος, το 2ο post, τα links που αφορούν την ενότητα ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΑΡΩΣΗΣ-OVERSCAN: είναι λεπτομερέστατα.

Χρηστο καλημερα παω αμεσως για διαβασμα.

Μολις γυρισα απο το Φροντιστηριο.
Χρηστο οι απαντησεις σου στον @ BLUESKIES ειναι οντως πολυ κατατοπιστικες και μου λυνουν ολες τις αποριες μου ακομη και για το H.T.P.C .

Η μοναδικη μου ενστασις ειναι εκει που γραφεις για BD οτι δεν χρειαζεται OVERSCAN γιατι το Format ειναι ηδη 16-9 , τοτε γιατι στο SKY που οπως λετε ολοι σας ειναι 16-9 υπαρχει αυτο το προβλημα?

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έχει απαντήσει ο Αντώνης, όπως βλέπεις παραπάνω...

...το ότι ο ΣΚΑΙ εκπέμπει σε 16:9 δεν σημαίνει, ούτε ότι δεν είναι τηλεοπτικό σήμα, ούτε ότι γίνεται σαν BD....;)

Ο ΣΚΑΙ είναι τηλεοπτικό σήμα.... οπότε στο τηλεοπτικό ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΑΡΩΣΗΣ : ΝΑΙ

Last edited:

Έχει απαντήσει ο Αντώνης, όπως βλέπεις παραπάνω...

...το ότι ο ΣΚΑΙ εκπέμπει σε 16:9 δεν σημαίνει, ούτε ότι δεν είναι τηλεοπτικό σήμα, ούτε ότι γίνεται σαν BD....;)

Ο ΣΚΑΙ είναι τηλεοπτικό σήμα.... οπότε στο τηλεοπτικό ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΑΡΩΣΗΣ : ΝΑΙ

Unterstood and Thanks

Στη δικιά μου pz85 το έχω μόνιμα στο αυτόματο και δεν ασχολούμαι....άσε το άλλο.....δεν βλέπω Ελληνικά κανάλια !!!!:D

Στη δικιά μου pz85 το έχω μόνιμα στο αυτόματο και δεν ασχολούμαι....άσε το άλλο.....δεν βλέπω Ελληνικά κανάλια !!!!:D

Στην U20 δεν υπαρχει αυτοματο μονο OVERSCAN ON-OFF.
Εκτος εαν εννοεις αυτοματο στο ASPECT RATIO αλλα οταν το βαζω ετσι δεν βλεπω καμμια διαφορα η αποτροπη του προβληματος..

Στην U20 δεν υπαρχει αυτοματο μονο OVERSCAN ON-OFF.
Εκτος εαν εννοεις αυτοματο στο ASPECT RATIO αλλα οταν το βαζω ετσι δεν βλεπω καμμια διαφορα η αποτροπη του προβληματος..

Το overscan αφορά μόνο το aspect ratio 16:9. Στο αυτόματο κάνει πάντα overscan, κατακόρυφο stretch στις μαύρες μπάρες και λογαριθμικό οριζόντιο stretch στο 4:3. Πιο απλά, δεν θα έπρεπε να βλέπεις διακεκομμένες γραμμές αν το έχεις στο αυτόματο, ανεξάρτητα από overscan on/off. Αυτά βέβαια ισχύουν για αναλογική λήψη. Δεν έχω digea εδώ που βρίσκομαι, οπότε δεν ξέρω μήπως έχει κάνει καμιά στραβή η ψηφιακή.

τα είδα τα video (το ένα το είχα) και σε ευχαριστώ για το pm και τις απαντήσεις σου εδώ. Για την ακρίβεια έχω αρκετά HD demo κατεβασμένα, που επιδεικνύουν τις ικανότητες της U series σε όλους τους τομείς, κίνηση, χρώμα, detail.
Κόλησα με το συγκεκριμένο βίντεο (Strange Fruit), γιατι όπως έχω πει, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που βλέπω σε πολλές σκηνές σε τηλεοπτικό (ταινίες κυρίως, πράγματι) αλλά και σε HD υλικό.. εχθές ας πούμε στο Dexter.s01e02.720p.HDTV.x264-aAF.mkv (1.07Gb) από 11:10-11:23 βλέπεις μέχρι και στύλους στο δρόμο να μετατίθενται ολόκληροι καθώς η κάμερα κινείται οριζόντια (panning)
Το ίδιο ακριβώς βλέπω και στο φορητό μου βέβαια..

και να σκεφτείς, τους πρώτους μήνες που είχα την PQ ήμουν μια χαρά χαρούμενος.. μετά, ξαφνικά άρχισα να βλέπω judder.. κι από τότε δε σταμάτησα!
ΑΝ δεν το βλέπετε, μην ψάχνεστε.. θα το μετανοιώσετε!

Κοίτα να δεις... Και παλαιότερα, αν βλέπαμε καμμιά ταινία χωρίς judder ξενερώναμε γιατί αυτό σήμαινε πως επρόκειτο για φτηνιάρικη βιντεοταινία... :flipout: :flipout:

Γενικότερα με το judder, επικρατεί πάντως και μία ψιλοσύγχυση, καθώς υπάρχουν δύο ειδών judder:

Το ένα είναι το φυσιολογικό judder του γυρίσματος των 24 ή 25 ή 30 καρέ, το οποίο είναι αυτό που φαίνεται όταν ένα BluRay αναπαράγεται σωστά στα 24p ή αυτό που βλέπουμε σε μία κινηματογραφική αίθουσα.

Το δεύτερο, που είναι κατά πολύ χειρότερο, είναι το telecine judder, το οποίο προκύπτει όταν γίνεται "κακή" προσαρμογή μεταξύ διαφορετικών framerates, όπως π.χ. αν αναπαράγουμε ένα 24p BluRay στα 60p, σε άτσαλες μετατροπές βίντεο PAL για film look, στην συγκεκριμένη εκδοχή του "strange fruits", κτλ.

Iστορικά, τα συστήματα frame interpolation στις τηλεοράσεις, χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για την κάλυψη των αδυναμιών των deinterlacers και την αντιμετώπιση του telecine judder. Για τον εντυπωσιασμό και την "βιντεοποίηση" κινηματογραφικών ταινιών, εφαρμόστηκαν στη συνέχεια...

Καλημερα σε ολους

@ CZOUN - PETASIS

Ευχαριστω Βαγγελης

Αυτή η λευκή διακεκομένη, περίπου μισή γραμμή που βλέπεις, είναι το οπτικό βοήθημα του timecode των ψηφιακών βίντεο και κανονικά θα έπρεπε τα κανάλια να την κόβουν στο master control, όταν το σήμα φεύγει προς εκπομπή, αλλά εδώ ανοίγει μεγάαααααλη κουβέντα...

Last edited:
Παντως παιδια δε σας κρυβω οτι αρχισα να το παρατηρω και εγω.Χθες εβλεπα στο alter to bourne και στη σκηνη του κυνηγητου με τα αυτοκινητα ζαλιστηκα...Και να φανταστειτε οτι πριν παρακολουθησω την κουβεντα μας ουτε το ειχα προσεξει.

Ναι, έχεις δίκιο, όταν έχουμε κάνει την αγορά και μετά, καλό είναι να μην τα πολυ-ψάχνουμε τα πράγματα... -bye-

Νομιζω οτι εχει αναλωθει πολυς χρονος για τα τραιλερ των καναλιων και το judder χωρις λογο...

Η U20 για τα λεφτα της (και πολυ παραπανω) εχει παρα πολυ καλη εικονα...χθες ειχα παει να ψωνιζω κατι σε αλυσιδα με ηλέκτρικα και ειχαν μια Samsung 46C8000 να παιζει ποδοσφαιρο , η κινηση ηταν κατα πολυ χειροτερη απο οτι εχω δει στην U20...οι παιχτες ειχαν γυρω τους σκιες στις γρηγορες εναλλαγες και η μπαλα απο πισω της ουρα...

Ασε που τα χρωματα ηταν αλλα αντι αλλων , με αποκορυφωμα το γρασιδι που ηταν πρασινο-μπλε...

Δηλαδή αν βρούμε μια χειρότερη, το άλλο μοντέλο αμέσως αναβαθμίζεται;
Το έχω πει πολλές φορές: ότι κινείται με αυτές τις ταχύτητες, έχει πρόβλημα στην U20. Απλά, στους υπότιτλους το θέαμα είναι άμεσα αντιληπτό, γιατί είναι εντονότατο.