Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Είμαι ήδη στις 50 ώρες και.....
Η εικόνα στο τηλεοπτικό (με σταθερά χαμηλωμένες ρυθμίσεις) είναι:
πιο καθαρή
πιο ζωντανά χρώματα
πιο "καθαρό" άσπρο
δεν έχει flickering (περίεργο)
και ακόμα είμαι στην αρχή........
έβαλα ´λιγο AVATAR και...........άσε δεν θα σας πώ γιατί θα είμαι υπερβολικός.
απλά είμαι ήδη ικανοποιημένος ακόμα κι αν η τηλεόραση δεν έχει άλλη βελτίωση.
το μόνο θέμα που έχει είναι ο φόβος του image retention(που δεν έχω δει ακόμα)

Το image retention δεν πρεπει να σε απασχολει. Και να μεινει καποιο αποτυπωμα φευγει αμεσως.

Εδω στην C3 με XBOX απο την πρωτη ωρα που την πηρα (δηλαδη στατικες εικονες) και παλι δεν επαθε τιποτα. Μετα απο τα 3ωρα Black Ops βεβαια υπαρχει image retention αλλα μετα βαζω κανα μισαωρο "χιονια" και εξαφανιζονται ολα.

Κάτοχος της U30 τυπικά από σήμερα και από Δευτέρα και ουσιαστικά. Κάτι που πρέπει να ξέρω για το στρώσιμο προτού έρθει; Παραθέστε πράγματα που πρέπει να προσέξουμε και πράγματα που πρέπει να διαβαστούν παρακαλώ :p

Όταν δεν παρακολουθούσα (συνήθως όταν κοιμόμουν τα βράδια), έβαζα να παίζει το PAL DVD break-in, με τα χρώματα, που μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/downloads.php?do=file&id=52

...και να το κάψεις σε ένα DVD.

Εάν δεν υπάρχει συσκευή αναπαραγωγής DvD τί κάνουμε; Μπορώ να το αναπαράγω μέσω USB stick; Ή έστω αγοράζωντας το WD Live, να το αναπαράγω από εκεί;

Yperion έβαλα το motion test και όλες οι γραμμές είναι θολές!Ακόμα και η πρώτη που πάει αργά.το έχει δοκιμάσει κανένας άλλος?
να τη γυρίσω πίσω ή υπάρχει κάποια ρύθμιση που να διορθώνει την κίνηση?
Σαν πλάσμα δεν θα έπρεπε να έχει καλή κίνηση?
Στεναχωρήθηκα ρε γαμώτο!

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Yperion έβαλα το motion test και όλες οι γραμμές είναι θολές!Ακόμα και η πρώτη που πάει αργά.το έχει δοκιμάσει κανένας άλλος?
Στεναχωρήθηκα ρε γαμώτο!

Το έχω δοκιμάσει εγώ στην U20: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1271826#post1271826

Δυστυχώς, η κίνηση στα 50 Hz δεν είναι το δυνατό σημείο στα μοντέλα που δεν έχουν IFC. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό.

Yperion έβαλα το motion test και όλες οι γραμμές είναι θολές!

Εισαι σιγουρος οτι ακολουθησες σωστα τις οδηγιες? Κανονικα τις δυο πρωτες γραμμες επρεπε να τις βλεπεις χωρις προβλημα.

Το θεμα ομως δεν ειναι τα διαφορα motion test αλλα εσυ αν βλεπεις σε κανονικη θεαση κατι που να σε ενοχλει.

Στεναχωρήθηκα ρε γαμώτο!

Welcome to the 50Hz-Bug... :D

To 50Hz-Bug, αποτελεί μία αδυναμία που εμφανίζεται στους επεξεργαστές εικόνας της Panasonic, αλλά και άλλων εταιρειών, κατά την οποία όταν η τηλεόραση προβάλλει υλικό των 50Hz, δημιουργείται διπλό είδωλο στα κινούμενα αντικείμενα, το οποίο είναι τόσο πιο εμφανές, όσο πιο γρήγορη είναι η κίνηση.

Μέχρι στιγμής, η μόνη λύση απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, είναι η ύπαρξη κάποιου συστήματος frame interpolation, όπως το IFC.

Στη δική σου τηλεόραση, αν θέλεις να ξεφορτωθείς τα διπλά είδωλα, μπορείς να την γυρίσεις στα 50Hz αντί των 100Hz που είναι τα προκαθορισμένα, αλλά μετά θα έχεις αυξημένο flickering.

Εισαι σιγουρος οτι ακολουθησες σωστα τις οδηγιες? Κανονικα τις δυο πρωτες γραμμες επρεπε να τις βλεπεις χωρις προβλημα.

Xωρίς IFC και στα 100Hz, διπλό είδωλο εμφανίζεται σε όλους τους στίχους, Γιάννη, ασχέτως του αν οι δύο κατώτεροι παραμένουν αναγνώσιμοι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το θεμα ομως δεν ειναι τα διαφορα motion test αλλα εσυ αν βλεπεις σε κανονικη θεαση κατι που να σε ενοχλει.

Ποιες οδηγίες?δεν άλλαξα κάτι και ήταν ρυθμισμένη στα 100hz.θα το βάλω ξανά και θα δοκιμάσω όλες τις πιθανές ρυθμίσεις.

Λοιπόν έβαλα τη ρύθμιση στα 576i και δεν άλλαξε τίποτα.
50hz ή 100hz καμία αλλαγή
βελτιωτής ευκρίνειας αδιάφορος
μείωση θορύβου εικόνας αδιάφορο
κοινώς καμία αλλαγή προς το καλύτερο.
η ερώτηση τώρα είναι η εξής : επηρρεάζει μόνο το τηλεοπτικό ή επιδρά και HD υλικό (ταινίες)? εσυ yperion sth C3 τι βλέπεις?
επειδή μιλάμε για τηλεοπτικό όταν θα έρθει η Digea το ίδιο θα συμβαίνει και στο ψηφιακό?

Last edited:

...επειδή μιλάμε για τηλεοπτικό όταν θα έρθει η Digea το ίδιο θα συμβαίνει και στο ψηφιακό?

Είτε αναλογικό σήμα είτε ψηφιακό, η ανάλυση και η συχνότητα του σήματος παραμένει η ίδια. Σχεδόν όλα τα κανάλια στέλνουν σήμα 576i σε 4:3, στα 50 Hz. Για HD τηλεοπτικό, πέραν από κάποιες εξαιρέσεις, κυρίως αθλητικές εκπομπές, θα πρέπει να περιμένουμε κάποια χρόνια... :guitarist:

@ice2003: Τί player χρησιμοποιείς για την αναπαραγωγή του Motion Test;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

@ice2003: Τί player χρησιμοποιείς για την αναπαραγωγή του Motion Test;

egreat s7a. έχω και το egreat m34a αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.θα το βάλω το βράδυ

Moυ προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως δεν βλέπεις διαφορά μεταξύ επιλογής 50Hz και 100Hz στην τηλεόραση... :chinscratch:

Kάνε και μια δοκιμή και από την αναλογική έξοδο composite του egreat, με ρύθμιση για PAL... Κάποιο DVD-Player δεν έχεις;

Moυ προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως δεν βλέπεις διαφορά μεταξύ επιλογής 50Hz και 100Hz στην τηλεόραση... :chinscratch:

Kάνε και μια δοκιμή και από την αναλογική έξοδο composite του egreat, με ρύθμιση για PAL... Κάποιο DVD-Player δεν έχεις;

δοκίμασα και το egreat m34a και με hdmi και με αναλογικό σήμα - δυστυχώς καμία σοβαρή διαφορά

Λοιπόν έβαλα τη ρύθμιση στα 576i και δεν άλλαξε τίποτα.
50hz ή 100hz καμία αλλαγή
βελτιωτής ευκρίνειας αδιάφορος
μείωση θορύβου εικόνας αδιάφορο
κοινώς καμία αλλαγή προς το καλύτερο.
η ερώτηση τώρα είναι η εξής : επηρρεάζει μόνο το τηλεοπτικό ή επιδρά και HD υλικό (ταινίες)? εσυ yperion sth C3 τι βλέπεις?
επειδή μιλάμε για τηλεοπτικό όταν θα έρθει η Digea το ίδιο θα συμβαίνει και στο ψηφιακό?

Και εμένα μου προκαλεί εντύπωση, γιατί το είχα τεστάρει με την U20. Το διπλό είδωλο εξαφανίζεται στα 50 Hz. Κάτι δεν κάνεις καλά...
(Η έχει κάποιο θέμα και το player με τα 50 Hz)

Και εμένα μου προκαλεί εντύπωση, γιατί το είχα τεστάρει με την U20. Το διπλό είδωλο εξαφανίζεται στα 50 Hz. Κάτι δεν κάνεις καλά...
(Η έχει κάποιο θέμα και το player με τα 50 Hz)

ας δοκιμάσει κάποιος άλλος και ας μας πει