Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

καλησπερα ηθελα να ρωτησω σχετικα με την καταναλωση της u30 ειναι αρκετα ανεβασμενη σε σχεση με τις αλλλες! ισχυει και στην πραγματικοτητα εχετε παρατηρησει αυξημενη καταναλωση ???? επισης εαν την βαλουμε να παιζει 200 ωρες με χιονια στρωνεται ??? επισης μολισ τελειωσει το στρωσιμο πρεπει παλι να κανεις ζουμ και τα λοιπα ?? ισχυει οτιι μετα απο καποια ταινια με υποτιτλους την βαζουμε να παιζει με χιονια για να ξεπλυθει ?????? ευχαριστω παιδια Υ.Γ. αυτη θεωρειται πιο καλο μοντελο και πιο νεο γιατι ειναι πιο ακριβη ???http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10097983

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μία βοήθεια.. έχω την 50' u30 και όλα καλά... μέχρι στιγμής τέρμα ευχαριστημένος.. ερώτηση.. βλέπω dvd... πατάω info και μου βγάζει 1080ι/50hz.... μου την σπάει λίγο η κίνηση του dvd... του τηλεοπτικού καθόλου... αυτό το 1080ι/50hz είναι full hd... όταν πάρω το Blu Ray Panasonic BDT-310 θα έχω το ίδιο θέμα με την κίνηση...?

συγγνώμη λάθος μου... όταν πατάω Info γράφει 1080p/50hz.

αυτό είναι full hd... ξέρει κάποιος πραγματικά να μου απαντήσει...?

αν μιλάς για dvd δείχνει 1080p /50 γιατί προφανώς έχει κάνει upscale το player σου. ουσιαστικά είναι 576p upscaled σε 1080. για πραγματικό full hd ρίξτης μια ματρόσκα 1080p/24. αν έχεις πρόβλημα με την κίνηση κατέβασε την ανάλυση από το player στο 576p ή σύνδεσε το με scart και δές. λογικά πρέπει να έχουν φύγει τα προβλήματα κίνησης. σε αυτή την ποερίπτωση η πάννυ θα γράφει 576p και θα κάνει το upscale αυτή.

Last edited:

αν μιλάς για dvd δείχνει 1080p /50 γιατί προφανώς έχει κάνει upscale το player σου. ουσιαστικά είναι 576p upscaled σε 1080. για πραγματικό full hd ρίξτης μια ματρόσκα 1080p/24. αν έχεις πρόβλημα με την κίνηση κατέβασε την ανάλυση από το player στο 576p ή σύνδεσε το με scart και δές. λογικά πρέπει να έχουν φύγει τα προβλήματα κίνησης. σε αυτή την ποερίπτωση η πάννυ θα γράφει 576p και θα κάνει το upscale αυτή.

τί είναι η ματρόσκα... και που μπορώ να βρώ για να κάνω μια δοκιμή...

Έχω παρατηρήσει flickering όταν συνδέω το pc, προφανώς επειδή δείχνει στα 60Hz. Είναι κάτι που μάλλον θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του εμείς οι κάτοχοι.

ΥΓ.: Ματρόσκα είναι αρχείο "πακέτο" από άλλα multimedia αρχεία για υψηλή συνήθως ποιότητα. Τα γνωστά mkv.

Καλησπερα σε ολους παιδια κ καλως σας βρηκα!
Αγορασα πριν απο 4 βδομαδες περιπου μια πανασονικ p50u30 στα 620 ευρω απο το ιντερνετικο u με δωρεαν μεταφορικα κ αντικαταβολη.
Ολα καλα με το καταστημα αλλα πριν δεκα μερες περιπου μου παρουσιασε μια καθετη εντονη κιτρινη γραμμη στα δεξια της οθονης.
Επικοινωνησα με την u κ μου προτειναν αντικατασταση με αλλο μοντελο αρκετα πιο ακριβο, ή επιστροφη της τηλεορασης.
Την επομενη μερα ομως το προβλημα ειχε χαθει οποτε κ ειπα να το αφησω για να δω τι θα γινει. Σημερα ξαναπαρουσιαστηκε ομως κ θα ηθελα τα φωτα σας.
Υποτιθεται πηρα την πανι για καλυτερη αφου οι λτζι κ σαμ ηταν φθηνοτερες. Να σημειωσω οτι την συσκευασια δεν την εχω δεν περιμενα να χαλασει αμεσως κ οτι ειμαι απο θεσσαλονικη κ δεν ξερω αν η πανι εχει σερβις εδω πανω.

Καλησπερα παιδια, επειδη σκοπευουμε να αγοραστει για δωρο στον ξαδερφο μου μια εκ των 42u30 η lg 42 le8500, ποια πιστευετε πως ειναι καλυτερη σε ποιοτητα εικονας και μαυρου και κινησης και ολα τα συμπραγκαλα, ασχετα με τις εξτρα δυνατοτητες της lg ( ethernet, usb, hdmi κλπ.) ?

Y.Γ. @Mitsapournas Εγω θα λεγα βουρ για αλλαγη με αρκετα ακριβοτερο μοντελο αφου σου δινουν αυτη τη δυνατοτητα, και μην το πεις ουτε του παπα..

Τζιμακο διαφωνω καθετα αλλο να σου μεινει στα χερια μια τηλ 600ευρω αλλο μια 1000 η 2000, κ να κοπανιεσαι στον τοιχο.
Πηρα τα χρηματα μου πισω κ παω για ακομα πιο φθηνη lgpv350 550 ευρω.
Φαινεται οτι και οι πλασμα κ οι λσιντι δεν ειναι αξιοπιστες τεχνολογιες κ αυτα που ξεραμε με τις crt να τα ξεχασουμε με τις 25ετιες
οποτε λεφτα δεν ξαναδινω για τηλεοραση τετοιας τεχνολογιας.
Αλλα δεν υπαρχει κ τιποτα αλλο οποτε ειναι μονοδρομος. Αγοραζεις μια φθηνη κ προσευχεσαι να μη σου τυχει κ να πετυχεις την τηλεφωνητρια της αντιπροσωπειας σε καλη μερα.

Mα σου εδιναν ακομα καλυτερη απ αυτη που πληρωσες..

Και η δευτερη αν σου παρουσιαζε κατι παλι θα στην αλλαζανε.. Τα λεφτα δεν τα εχανες με τιποτα.. Τσαμπα εχασες την ευκαιρια και τωρα θα παρεις κατι χειροτερο ακομα.

Μετά από πολύ διάβασμα και αφού έβαλα κάτω τα δεδομένα μου, είπα να κοιτάξω για την TX-P42U30.
Ψάχνω δηλαδή σε 40-42 ίντσες για το σαλόνι μου, με απόσταση θέασης να είναι 2 μέτρα και το μέγιστο πλάτος που μπορεί να δεχτεί η σύνθεση είναι 105cm. Η χρήση που κάνω είναι κανάλια τηλεοπτικού σήματος και πολλές ταινίες (media player και blu-ray). Στην όλη εξίσωση ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ο οικονομικός πάντα.

Τελικά πήγα σε έναν κωτσόβολο και την είδα από κοντα να παίζει τηλεοπτικό σήμα (ΣΚΑΙ). Δεν ξέρω αν είμαι εγώ περίεργος αλλά η εικόνα όχι απλά δεν με ενθουσίασε... μπορώ να πω ότι με απογοήτευσε.
Τα χρώματα ήταν σαν "pastel" και το άσπρο της ήταν "βρώμικο" Δεν είμαι και πολύ εξοικειωμένος με τους όρους και δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά.
Γενικά από όλες τις plasma που είδα δίπλα στις LED κατάλαβα ότι χάνουν πάρα πολύ σε φωτεινότητα και στο άσπρο τους.
Μήπως απλά δεν ήταν ρυθμισμένες καλά;
Την φωτεινότητα πες ότι την παραβλέπεις γιατί ούτως ή άλλος από μια plasma δεν περιμένεις παπάδες σε αυτό... την ποιότητα αυτή όμως στο ΣΚΑΙ δεν την περίμενα.
Δυστυχώς ήταν και η μόνη plasma που έπαιζε τηλεοπτικό σήμα και δεν μπόρεσα να δω σε καμιά άλλη τι ποιότητα βγάζει στο τηλεοπτικό.
Για πείτε καμιά γνώμη ρε παιδιά γιατί με τόσο διάβασμα που έχω ρίξει αυτές τις μέρες εδώ ήρθα και πελάγωσα πλέον.

Last edited:
Για ταινίες και blu-ray ειδικά είναι μια χαρά. Για τηλεοπτικό πάλι όχι. Δεν μπορείς να έχεις τα πάντα με 400 ευρώ...

Μα δεν είπα ότι θέλω τα πάντα με 400 ευρώ.
Άλλο "τα πάντα" και άλλο το τηλεοπτικό σήμα να είναι νορμαλ. Αυτό που είδα δεν το λέω νορμαλ σε καμία περίπτωση.

Μάλλον βρήκα το πως λέγεται αυτό που είδα στο τηλεοπτικό κανάλι. Posterization και ήταν αρκετό.

Μετά από πολύ διάβασμα και αφού έβαλα κάτω τα δεδομένα μου, είπα να κοιτάξω για την TX-P42U30.
Ψάχνω δηλαδή σε 40-42 ίντσες για το σαλόνι μου, με απόσταση θέασης να είναι 2 μέτρα και το μέγιστο πλάτος που μπορεί να δεχτεί η σύνθεση είναι 105cm. Η χρήση που κάνω είναι κανάλια τηλεοπτικού σήματος και πολλές ταινίες (media player και blu-ray). Στην όλη εξίσωση ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ο οικονομικός πάντα.

Τελικά πήγα σε έναν κωτσόβολο και την είδα από κοντα να παίζει τηλεοπτικό σήμα (ΣΚΑΙ). Δεν ξέρω αν είμαι εγώ περίεργος αλλά η εικόνα όχι απλά δεν με ενθουσίασε... μπορώ να πω ότι με απογοήτευσε.
Τα χρώματα ήταν σαν "pastel" και το άσπρο της ήταν "βρώμικο" Δεν είμαι και πολύ εξοικειωμένος με τους όρους και δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά.
Γενικά από όλες τις plasma που είδα δίπλα στις LED κατάλαβα ότι χάνουν πάρα πολύ σε φωτεινότητα και στο άσπρο τους.
Μήπως απλά δεν ήταν ρυθμισμένες καλά;
Την φωτεινότητα πες ότι την παραβλέπεις γιατί ούτως ή άλλος από μια plasma δεν περιμένεις παπάδες σε αυτό... την ποιότητα αυτή όμως στο ΣΚΑΙ δεν την περίμενα.
Δυστυχώς ήταν και η μόνη plasma που έπαιζε τηλεοπτικό σήμα και δεν μπόρεσα να δω σε καμιά άλλη τι ποιότητα βγάζει στο τηλεοπτικό.
Για πείτε καμιά γνώμη ρε παιδιά γιατί με τόσο διάβασμα που έχω ρίξει αυτές τις μέρες εδώ ήρθα και πελάγωσα πλέον.

Μην πάρεις την U30, δεν έχει αντίθεση της προκοπής η τηλεόραση αυτή. Η δες κάποιο καλύτερο μοντέλο (από σειρά S και πάνω), η περίμενε ένα χρόνο, να δούμε το θα πουν τα μοντέλα του 2012...

Μάλλον βρήκα το πως λέγεται αυτό που είδα στο τηλεοπτικό κανάλι. Posterization και ήταν αρκετό.

Και η U20 και η U30 ήταν εξαιρετικά κακές στο θέμα απόδοση χρωμάτων, και στον χειρισμό κίνησης. Η U30 έχει και κακή στάθμη μαύρου.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Μετά από όσα διάβασα στο συγκεκριμένο thread δεν περίμενα να είναι τόσο κακή στα χρώματα του τηλεοπτικού. Μου έκανε πάντως μεγάλη εντύπωση.
Διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη για τις ρυθμίσεις που μπορεί να είχε στο κατάστημα, αλλά φαντάζομαι αν μπορούσαν να το διορθώσουν οι πωλητές θα το έκαναν, γιατί με αυτήν την εικόνα δύσκολα να την διαλέξει κάποιος.

Απορώ που τόσοι κάτοχοι της U30 εδώ στο φόρουμ και κανείς δεν σου απάντησε ακόμη για την απόδοση της τηλεόρασης.
Ας ξεκινήσω εγώ λοιπόν ως κάτοχος της 42άρας.
Η τηλεόραση είναι εξαιρετική (για 400 μην το πείς ούτε του παπά.........δεν είναι εποχή τώρα για πολλά έξοδα).Εγώ την αγόρασα πριν τέσσερις μήνες, κατόπιν προτροπής αξιότιμων μελών του forum, όπως ο vas_papavas και ο Yperion και ακόμη τους ευχαριστώ για ''το καλό που μου έκαναν''.

ΥΓ.Στα μαγαζιά μάλλον δεν θέλουν να πουλούν plasma και τις έχουν με χάλια ρυθμίσεις.Το γιατί.....δεν ξέρω.
Άλλωστε το φωτεινό περιβάλλον των μαγαζίων δεν τις αναδεικνύει.Εκτός αυτού θέλουν και το σωστό στρώσιμο για να αποδώσουν τα μέγιστα μετά από καμμιά 200άρια τουλάχιστον ώρες.

Last edited: