Τα post που αφορούσαν αγορά νέας τηλεόρασης, μεταφέρθηκαν εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/91198-50UT30-ή-46ST30
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/91198-50UT30-ή-46ST30
αν μιλάς για dvd δείχνει 1080p /50 γιατί προφανώς έχει κάνει upscale το player σου. ουσιαστικά είναι 576p upscaled σε 1080. για πραγματικό full hd ρίξτης μια ματρόσκα 1080p/24. αν έχεις πρόβλημα με την κίνηση κατέβασε την ανάλυση από το player στο 576p ή σύνδεσε το με scart και δές. λογικά πρέπει να έχουν φύγει τα προβλήματα κίνησης. σε αυτή την ποερίπτωση η πάννυ θα γράφει 576p και θα κάνει το upscale αυτή.
Μετά από πολύ διάβασμα και αφού έβαλα κάτω τα δεδομένα μου, είπα να κοιτάξω για την TX-P42U30.
Ψάχνω δηλαδή σε 40-42 ίντσες για το σαλόνι μου, με απόσταση θέασης να είναι 2 μέτρα και το μέγιστο πλάτος που μπορεί να δεχτεί η σύνθεση είναι 105cm. Η χρήση που κάνω είναι κανάλια τηλεοπτικού σήματος και πολλές ταινίες (media player και blu-ray). Στην όλη εξίσωση ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ο οικονομικός πάντα.
Τελικά πήγα σε έναν κωτσόβολο και την είδα από κοντα να παίζει τηλεοπτικό σήμα (ΣΚΑΙ). Δεν ξέρω αν είμαι εγώ περίεργος αλλά η εικόνα όχι απλά δεν με ενθουσίασε... μπορώ να πω ότι με απογοήτευσε.
Τα χρώματα ήταν σαν "pastel" και το άσπρο της ήταν "βρώμικο" Δεν είμαι και πολύ εξοικειωμένος με τους όρους και δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά.
Γενικά από όλες τις plasma που είδα δίπλα στις LED κατάλαβα ότι χάνουν πάρα πολύ σε φωτεινότητα και στο άσπρο τους.
Μήπως απλά δεν ήταν ρυθμισμένες καλά;
Την φωτεινότητα πες ότι την παραβλέπεις γιατί ούτως ή άλλος από μια plasma δεν περιμένεις παπάδες σε αυτό... την ποιότητα αυτή όμως στο ΣΚΑΙ δεν την περίμενα.
Δυστυχώς ήταν και η μόνη plasma που έπαιζε τηλεοπτικό σήμα και δεν μπόρεσα να δω σε καμιά άλλη τι ποιότητα βγάζει στο τηλεοπτικό.
Για πείτε καμιά γνώμη ρε παιδιά γιατί με τόσο διάβασμα που έχω ρίξει αυτές τις μέρες εδώ ήρθα και πελάγωσα πλέον.
Μάλλον βρήκα το πως λέγεται αυτό που είδα στο τηλεοπτικό κανάλι. Posterization και ήταν αρκετό.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.