Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν χρειαζεται να απαντήσει κανένας!
Εαν εσύ είσαι ικανοποιημένος από την αγορά σου, κανείς δε μπορεί να σου πεί τίποτα! Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που δε θα είναι ικανοποιημένοι και θεωρούν την συγκεκριμένη τηλεόραση κακή!
Εγώ πάλι για τα λεφτά που έδωσα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος

Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Μετά από όσα διάβασα στο συγκεκριμένο thread δεν περίμενα να είναι τόσο κακή στα χρώματα του τηλεοπτικού. Μου έκανε πάντως μεγάλη εντύπωση.
Διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη για τις ρυθμίσεις που μπορεί να είχε στο κατάστημα, αλλά φαντάζομαι αν μπορούσαν να το διορθώσουν οι πωλητές θα το έκαναν, γιατί με αυτήν την εικόνα δύσκολα να την διαλέξει κάποιος.

Μια χαρά εικόνα έχει η U30. Δεν έχει μεν το μαύρο και την αντίθεση πχ. της G30 αλλά για τα λεφτά της πολύ απλά δεν έχει αντίπαλο (στις 42" τουλάχιστον γιατί στις 50" υπάρχουν και άλλες επιλογές).

Στο κατάστημα όλες οι τηλεοράσεις παίζουν στο δυναμικό γι'αυτό και το λευκό της σου φάνηκε κίτρινο.

Η τηλεόραση είναι εξαιρετική (για 400 μην το πείς ούτε του παπά.........δεν είναι εποχή τώρα για πολλά έξοδα).Εγώ την αγόρασα πριν τέσσερις μήνες, κατόπιν προτροπής αξιότιμων μελών του forum, όπως ο vas_papavas και ο Yperion και ακόμη τους ευχαριστώ για ''το καλό που μου έκαναν''.

ΥΓ.Στα μαγαζιά μάλλον δεν θέλουν να πουλούν plasma και τις έχουν με χάλια ρυθμίσεις.Το γιατί.....δεν ξέρω.
Άλλωστε το φωτεινό περιβάλλον των μαγαζίων δεν τις αναδεικνύει.Εκτός αυτού θέλουν και το σωστό στρώσιμο για να αποδώσουν τα μέγιστα μετά από καμμιά 200άρια τουλάχιστον ώρες.

Δεν χρειαζεται να απαντήσει κανένας!
Εαν εσύ είσαι ικανοποιημένος από την αγορά σου, κανείς δε μπορεί να σου πεί τίποτα! Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που δε θα είναι ικανοποιημένοι και θεωρούν την συγκεκριμένη τηλεόραση κακή!
Εγώ πάλι για τα λεφτά που έδωσα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος

Μια χαρά εικόνα έχει η U30. Δεν έχει μεν το μαύρο και την αντίθεση πχ. της G30 αλλά για τα λεφτά της πολύ απλά δεν έχει αντίπαλο (στις 42" τουλάχιστον γιατί στις 50" υπάρχουν και άλλες επιλογές).

Στο κατάστημα όλες οι τηλεοράσεις παίζουν στο δυναμικό γι'αυτό και το λευκό της σου φάνηκε κίτρινο.

Η σχέση θετικών σχολίων στο παρόν thread προς την τιμή της (400) με έκανε να την ψάξω να την δω από κοντά.
Για τις ρυθμίσεις φωτεινότητας, το έγραψα ότι διατηρώ μια επιφυλακτικότητα, το posterization όμως με έβαλε σε σκέψεις, και έτσι πήρα το θάρρος να ρωτήσω τους κατόχους της αν το φαινόμενο αυτό είναι όντως τόσο μεγάλο.
Θα κοιτάξω και σε άλλα καταστήματα (Πλαίσιο κτλ) μπας και την έχουν να παίζει ώστε να αποκτήσω μια καλύτερη άποψη και να κρίνω κιόλας αν η G με την U αξίζει την διαφορά τιμής.

Η G είναι τηλεορασάρα και φυσικά αξίζει τη διαφορά τιμής. Προσοχή όμως γιατί η τηλεόραση πιθανότατα έχει εξαντληθεί και μάλλον επανασυσκευάζουν χρησιμοπιημένα κομμάτια τα "μπουμπούκια" των καταστημάτων.

Προσοχή όμως γιατί η τηλεόραση πιθανότατα έχει εξαντληθεί και μάλλον επανασυσκευάζουν χρησιμοπιημένα κομμάτια τα "μπουμπούκια" των καταστημάτων.

:speechless-smiley-0
Good to know!
Πρέπει να ομολογήσω ότι η πηγή γνώσης στο avclub είναι τεράστια και σε πολλές περιπτώσεις "σωτήρια"

Μιλάμε για μια τηλεόραση που η μοναδική μέτρηση μαύρου που έχουμε είναι στα 0.11 cd/m2. Αν έχεις αίσθηση τι σημαίνει 0.11 cd/m2, αποφασίζεις εύκολα, και καταλαβαίνεις γιατί είδες αυτά που είδες, και ότι δεν υπάρχει ελπίδα να δεις κάτι διαφορετικό.

Μπορείς να εμπιστευτείς τις μετρήσεις (που λένε πάρε κάτι άλλο), τα μάτια σου (που λένε πάρε κάτι άλλο), ή να αρχίσεις το αν θα την δω εκεί, εδώ, παραπέρα, και μήπως και, ή τι θα γίνει αν, επειδή διάβασες ή άκουσες κάτι.

Ο μόνος λόγος να πάρεις την U, είναι να μην έχεις χρήματα να πάρεις κάτι άλλο. Αν έχεις χρήματα για G, πάρε G, αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα της εικόνας.

Μιλάμε για μια τηλεόραση που η μοναδική μέτρηση μαύρου που έχουμε είναι στα 0.11 cd/m2. Αν έχεις αίσθηση τι σημαίνει 0.11 cd/m2, αποφασίζεις εύκολα, και καταλαβαίνεις γιατί είδες αυτά που είδες, και ότι δεν υπάρχει ελπίδα να δεις κάτι διαφορετικό.

Σημαίνει ότι είναι στα επίπεδα καλής edge LED.

Όχι του 400αρικου δηλαδή σίγουρα.

Οι καλές Edge LED είναι στο 0.05. Η U20 ήταν στο 0.024, και φτάνει στο 0.06 μετά το rising του μαύρου. Δεν υπάρχει μοντέλο με τόσο κακό μαύρο όσο η U30 σήμερα. Ίσως τίποτα προβληματικά μοντέλα με IPS πάνελ από LG/Panasonic, αν και δεν έχω κάτι υπ' όψιν μου. Θα έχει ο _JL?, αν υπάρχουν...

Γιατι στο κανονικο και γιατι στις εργοσστασιακες η edge led.Γιατι οχι ρυθμισμενη.Η U30 το μαυρο αυτο το δινει αρυθμιστη σε κανονικη λειτουργεια;

Οι καλές Edge LED είναι στο 0.05. Η U20 ήταν στο 0.024, και φτάνει στο 0.06 μετά το rising του μαύρου. Δεν υπάρχει μοντέλο με τόσο κακό μαύρο όσο η U30 σήμερα. Ίσως τίποτα προβληματικά μοντέλα με IPS πάνελ από LG/Panasonic, αν και δεν έχω κάτι υπ' όψιν μου. Θα έχει ο _JL?, αν υπάρχουν...

αν και ο doctor θα κάνει λεπτομερή λίστα με 0 ώρες - μετά από χ ώρες - απέναντι στην τιβι - υπο γωνίες 10-20-30-40 μοιρών, αν δεν κάνω λάθος οι e30 led της πανασονικ μετράνε 0.2-0.3.

τελικά σε λίγο αυτή η u30 αποσύρεται - τέλος οι U (UT από φέτος) και δεν θα διασταυρώσουμε ποτέ αν αυτή η μέτρηση ίσχυε και πόσο είναι τελικά. έτσι μουρχεται george αν την βρώ σε προσφορά πουθενά το καλοκαίρι κανα 250άρι να την πάρω και να στην στείλω πακέτο να την μετρήσεις. πάντως έχουμε και μια διασταύρωση από το μάτι σου γιατί όταν την είδες είχες πεί για 0.1.

Με το backlight στο 8 τόσο υποτίθεται ότι έχει αν και δεν είναι σταθερό σε όλη την οθόνη στις τηλεοράσεις LED λόγω ανομοιομορφίας. Μπορεί δηλαδή σε ένα σημείο να έχει 0.03 και σε άλλο 0.05 cd/m2.

Δηλαδή εγώ αν αγοράσω μια edge LED και την μετρήσω στο "κανονικό" η αν βαλω τις ρυθμισεις που κυκλοφορουν στο avclub θα είναι στα 0.05 nits?

Πριν απαντάμε να διαβάζουμε.

Δεν έχω καταλάβει τι υποστηρίζεις. Ναι, στο κανονικό, out of the box, μια τηλεόραση με SPVA θα είναι στο 0.05 nits.
Και λευκό πολύ παραπάνω από ότι θα δεις ποτέ σε U30. Και επιλογή να μειώσεις το backlight, που στην U30 δεν υπάρχει.
Στην U30 θα έχεις για πάντα ελάχιστο 0.11.

Δεν έχω καταλάβει τι υποστηρίζεις. Ναι, στο κανονικό, out of the box, μια τηλεόραση με SPVA θα είναι στο 0.05 nits.

Δηλαδή είτε με το backlight στο 15 είτε στο 8 το μαύρο σε μια τηλεόραση LCD/LED Samsung είναι το ίδιο.

Να ειδοποιήσουμε ότι το ρυθμιστικό αυτό δεν κάνει τίποτα ώστε να το καταργήσουν τότε. Ευτυχώς που εντόπισες το τραγικό κατασκευαστικό σφάλμα.

Δηλαδή είτε με το backlight στο 15 είτε στο 8 το μαύρο σε μια τηλεόραση LCD/LED Samsung είναι το ίδιο.

Να ειδοποιήσουμε ότι το ρυθμιστικό αυτό δεν κάνει τίποτα ώστε να το καταργήσουν τότε. Ευτυχώς που εντόπισες το τραγικό κατασκευαστικό σφάλμα.

Μπορείς να μην εκτρέπεις την συζήτηση σε άσχετα πράγματα;
Να μην αρχίζεις άσχετες διαμάχες όταν μιλάμε για πανασόνικ;

Η U30 έχει στάθμη μαύρου 0.11, και αντίθεση < 400:1. Όλες οι επώνυμες τηλεοράσεις έχουν καλύτερες επιδόσεις από την U30.
Πρέπει να γίνει το πικρό γλυκό επειδή είναι πανασόνικ;

Η ερώτηση είναι σαφής: Υποψήφιος αγοραστής την είδε, και διαπίστωσε τα προβλήματα. Τι του απαντάς; Ότι μόλις την πάει σπίτι θα γίνει το θαύμα;
Ή ότι υπάρχουν χειρότερες; Ή ότι είναι πολύ φτηνή;

Για να τελειώνει η συζήτηση εδώ θέλω να πω ότι κατηγορούμε την U30 για το μαύρο που έχει ενώ σε τηλεοράσεις της ίδιας κατηγορίας και παραπάνω (με τις ρυθμίσεις του κατασκευαστή και αυτές) έχουν χειρότερο μαύρο.

Με το backlight στο 20 μια τηλεόραση με SPVA έχει μαύρο 0.10-0.12 nits.

YΓ. Το 400:1 αντίθεση απο που προκύπτει δεν έχω καταλάβει ακόμη και ούτε και το 0.11 cd/m2.

Αν έχει 0.05 μια edge LED-LCD, πόσο έχει πχ. η Samsung D8000;
Γιατί σε κάτι review είχα δει 0.03..!?

Edge LED είναι και η D8000. Το μαύρο στις LCD δεν είναι ομοιόμορφο σε όλη τους την επιφάνεια. H D8000 με ρυθμισμένο λευκό στα 80-90 nits, θα μετρήσει μαύρο 0,03-0,06. Ένας reviewer, μπορεί να σου δώσει όλες τις τιμές που μέτρησε ανά την επιφάνεια, τον μέσο όρο τους, την καλύτερη ή απλά αυτή που μέτρησε στο κέντρο. Το θέμα όμως είναι, πως με το έντονο "hot spot" που δημιουργείται στις Edge LED, λόγω των ισχυρών διαχυτών που χρησιμοποιούνται, όσο χαμηλά και να μετρήσουν τα άκρα (άνευ dimming), εσένα θα σου φαίνονται σαν να ήταν 0,2-0,3 όταν θα παρακολουθείς στην τηλεόραση on-axis... ;)