Καλημέρα,παρέλαβα την tv Πέμπτη απόγευμα.Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ανάμεικτες,ο τηλεοπτικός δέκτης μου φάνηκε λίγο αδύναμος (ο αναλογικός, γιατί digea στο Βόλο δεν παίζει), τα ψηφιακά και η εικόνα από τα δορυφορικά αρκετά καλή,σε foul HD όμως έπαθα Πλάκα,η εικόνα είναι να μένεις με τι στόμα ανοιχτό...Προς το παρών τη διάρκεια της ημέρας παίζει λίγο από όλα,κανάλια,ταινίες,δορυφορικά,λίγο 3D και πολύ σκάλισμα.Τα βράδια την αφήνω να παίζει το DVD με τα χρώματα για στρώσιμο.Το 3D τώρα,πολύ καλή εικόνα με βάθος και λεπτομέρεια, μονό που θέλει λίγο προσοχή στα γυαλιά.Δοκίμασα αυτά και δεν μπορώ να πω πως είναι και τα καλύτερα είναι ώμος τα φθηνότερα.Παίρνουν φως από το πλάι και κουράζουν τα μάτια. Σαν συσκευή είναι καλής ποιότητας με καλό φινίρισμα.Ο θόρυβος στο λευκό είναι ελάχιστος ,βέβαια θέλει ρύθμιση μιας και οι αρχικές είναι απαράδεκτες.Θεωρώ λάθος να μην έχουν στη συσκευασία τουλάχιστον ένα ζευγάρι γυαλιά , πουλάνε κάτι που δεν το υποστηρίζουν άμεσα...Αυτά προς το παρών.
Ολα ειναι θεμα ρυθμισεων. Αλλες ρυθμισεις θελουν τα αναλογικα (gamma, φωτεινοτητα, οξυτητα, display mode normal / cinema, white balance, κοκ), αλλες τα ψηφιακα, αλλες η παιχνιδομηχανη, αλλες το HDMI για DVD και αλλες το HDMI για HD media box. Αλλες, ανα περιπτωση παλι το 3D (θελει πολυ κοψιμο το πρασινο και το κοκκινο). Εχω δει με τα φτηανα γυαλια και 2 ωρες 3D και ηταν σαν να μην ειχα δει καθολου, μηδενικη κουραση. Φυσικα μιλαμε μονο για θεαση τη νυχτα. Ναι, μπαινει φως απο τα πλαγια στ φτηνα γυαλια, αλλα υποτιθεται βλεπεις τν νυχτα και, οκ, υπαρχει καποιο φως απο την ιδια την οθονη που μπορει να μπαινει, αλλα, φυσιολογικα, ειναι αμελητεο. Αναλογως και τη φωτοευαισθησια του καθενος (κι εγω εχω πολυ μεγαλη).
ΝΑΙ, οι εργοστασιακες ρυθμισεις ειναι ΓΤΠ, και ειναι κριμα, διοτι αδικει την οθονη, ειδικα στα καταστηματα, οχι για καποιον αλλο λογο.
ΝΑΙ, σε Full HD ειναι απιστευτη η εικονα.
Οσον αφορα το αναλογικο σημα, δεν ξερω αν η αλλαγη καλωδιου και η προσθηκη ενισχυτη θα αλλαζε ισως τα πραγματα. Εχω κι εγω την αμυδρα εντυπωση πως εχει εντελως διαφορετικο τροπο που χειριχεται το αναλογικο, σε σχεση με τις προπερσινες, που εχω σημειο αναφορας. Ισως ομως να οφειλεται και στο IFC, το οποιο δειχνει να δημιουργει στατικο θορυβο, οταν τo σημα δεν ειναι 100% τελειο, κανοντας blend τον αναλογικο θορυβο, στο frame interpolation. Οταν το βγαλεις, φαινεται ο θορυβος να κινειται. Με το IFC στο max, δημιουργει κατι σαν τα blocks που εχουν τα κακοσυμπιεσμενα jpgs, αν δεις την εικονα απο κοντα. Αυτο χαλαει και το χρωμα καπως και την ολη αισθηση.
σε τι ειναι καλυτερη η ST50 που κανει 1000 ευρω ?
Κυριως το Louver Filter που εχει στο γυαλι, για τα μαυρα κατα τη διαρκεια της ημερας. ΩΣΤΟΣΟ, και αυτη η αποψη ειναι φυσικα καθαρα υποκειμενικη, η ελειψη του φιλτρου στην UT50 της δινει καλυτερο "punch" στην εικονα, τη νυχτα, απο την ST50. Ειναι λιγο πιο "ζωντανη". Πιθανον να εχει και διαφορα extra controls, δεν ξερω.
Το έχω σκεφτεί και εγώ πολλές φορές αυτό, αλλά για διαφορετικό λόγο... Όχι για τη θέαση από κοντινή απόσταση, αλλά για θέαση sd περιεχομένου σε αναλογία pixel 1:1, δηλαδή η τηλεόραση να χρησιμοποιεί μονάχα 576*720 pixels! Επιπλέον, να υπάρχει και η δυνατότητα μετακίνησης της περιοχής προβολής εκτός από το κέντρο, σε οποιαδήποτε γωνία της οθόνης!!
Ολα σχεδον τα αναλογικα καναλια, δινουν πλεον 16:9. Φυσικα, υπαρχει και ο ΑΝΤ1 και οι παλιες εκπομπες σε επαναληψη. 1:1 παιζει μια χαρα, δεν εχει προβλημα, φυσικα βγαζει καικαλυτερη εικονα σε 1:1 οσον αφορα 4:3 αναλογικο interlaced source. Δυνατοτητα μετακινησης της πριοχης προβολης, δεν εχω δει.