Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τα δοκίμασα και δεν μπορώ να πω πως είναι και τα καλύτερα είναι ώμος τα φθηνότερα.Παίρνουν φως από το πλάι και κουράζουν τα μάτια.Σε σκοτεινό δωμάτιο είναι άψογα,βέβαια δεν δοκίμασα original panasonic.Νομίζω πως με πιο χοντρά μπράτσα θα ήταν καλύτερα.Όλα αυτά ωμός με τα δικά μου μάτια .Για 20 ευρω πάντως είναι τα καλύτερα !!!

http://www.skroutz.gr/s/2156450/Samsung-SSG-4100GB.html

Thanks ..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσει

και το κανουν ιδιαιτερα αντιληπτό οταν δείχνουν λευκό χρώμα? αυτο συμβαινει σε μενα.

Την πηρα και εγω και διαβσα κιολας οτι ειναι ενα θεμα με ολες τις 50UT. Πιστευω οτι μετα απο λιγο γινετε υποφερτο ειτε γιατι πεφτει ο ηχος οπως αναφερουν καποιοι χρηστες ειτε γιατι ο εγκεφαλος τον φιλτραρει. Εγω τον εγνοησα και εκει που με ενοχλοθσε απιστευτα στην αρχη τωρα μετα απο κανα 3ωρο τον προσεχω μονο αν προσπαθησω.

Ξερει κανεις πως μπορω να δω τις ωρες λειτουργιας μεχρι τωρα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσει

Παρατηρησα επισης κατι που ειχε παρατηρησει και ενας φιλος εδω οτι δλδ υπαρχει κατω δεξια προς τημ μεση μια περιοχη που σαν να πρασινιζει και φαινεται μονο σε ασπρο χρωμα και οχι κατα την κανονικη θεαση ουτε σε σερφαριισμα στο ιντερνετ. Απλα το παρατηρησα οταν εβαλα το scrolling bar και οταν περναει το ασπρο το κομματι της μπαρας τοτε φαινεται σαν να μεγαλωνει και να μικραινει. Θα το αγνοησω αφου δεν φαινεται πουθενα αλλου σε κανονικη θεαση και γενικοτερα σε καρτα γκρι uniformity δεν φαινεται τιποτα. Δοκιμασα ολα τα χρωατα background αλλα δεν φαινεται.Επισης ερχομαι απο LCD οποτε μπορω να υποστω πολυ χειτοτερα. Σιγουρα καποια πραγματα θα τα ανακαλυψω στην πορεια αλλα μεχρι στιγμης δεν υπαρχει λογος επιστροφης. Αν δεν ειχε και το buzzing θα ελεγα ειναι απλα τελεια για τα χρηματα που την πηρα.

Καλημέρα,παρέλαβα την tv Πέμπτη απόγευμα.Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ανάμεικτες,ο τηλεοπτικός δέκτης μου φάνηκε λίγο αδύναμος (ο αναλογικός, γιατί digea στο Βόλο δεν παίζει), τα ψηφιακά και η εικόνα από τα δορυφορικά αρκετά καλή,σε foul HD όμως έπαθα Πλάκα,η εικόνα είναι να μένεις με τι στόμα ανοιχτό...Προς το παρών τη διάρκεια της ημέρας παίζει λίγο από όλα,κανάλια,ταινίες,δορυφορικά,λίγο 3D και πολύ σκάλισμα.Τα βράδια την αφήνω να παίζει το DVD με τα χρώματα για στρώσιμο.Το 3D τώρα,πολύ καλή εικόνα με βάθος και λεπτομέρεια, μονό που θέλει λίγο προσοχή στα γυαλιά.Δοκίμασα αυτά και δεν μπορώ να πω πως είναι και τα καλύτερα είναι ώμος τα φθηνότερα.Παίρνουν φως από το πλάι και κουράζουν τα μάτια. Σαν συσκευή είναι καλής ποιότητας με καλό φινίρισμα.Ο θόρυβος στο λευκό είναι ελάχιστος ,βέβαια θέλει ρύθμιση μιας και οι αρχικές είναι απαράδεκτες.Θεωρώ λάθος να μην έχουν στη συσκευασία τουλάχιστον ένα ζευγάρι γυαλιά , πουλάνε κάτι που δεν το υποστηρίζουν άμεσα...Αυτά προς το παρών.
Ολα ειναι θεμα ρυθμισεων. Αλλες ρυθμισεις θελουν τα αναλογικα (gamma, φωτεινοτητα, οξυτητα, display mode normal / cinema, white balance, κοκ), αλλες τα ψηφιακα, αλλες η παιχνιδομηχανη, αλλες το HDMI για DVD και αλλες το HDMI για HD media box. Αλλες, ανα περιπτωση παλι το 3D (θελει πολυ κοψιμο το πρασινο και το κοκκινο). Εχω δει με τα φτηανα γυαλια και 2 ωρες 3D και ηταν σαν να μην ειχα δει καθολου, μηδενικη κουραση. Φυσικα μιλαμε μονο για θεαση τη νυχτα. Ναι, μπαινει φως απο τα πλαγια στ φτηνα γυαλια, αλλα υποτιθεται βλεπεις τν νυχτα και, οκ, υπαρχει καποιο φως απο την ιδια την οθονη που μπορει να μπαινει, αλλα, φυσιολογικα, ειναι αμελητεο. Αναλογως και τη φωτοευαισθησια του καθενος (κι εγω εχω πολυ μεγαλη).
ΝΑΙ, οι εργοστασιακες ρυθμισεις ειναι ΓΤΠ, και ειναι κριμα, διοτι αδικει την οθονη, ειδικα στα καταστηματα, οχι για καποιον αλλο λογο.
ΝΑΙ, σε Full HD ειναι απιστευτη η εικονα.
Οσον αφορα το αναλογικο σημα, δεν ξερω αν η αλλαγη καλωδιου και η προσθηκη ενισχυτη θα αλλαζε ισως τα πραγματα. Εχω κι εγω την αμυδρα εντυπωση πως εχει εντελως διαφορετικο τροπο που χειριχεται το αναλογικο, σε σχεση με τις προπερσινες, που εχω σημειο αναφορας. Ισως ομως να οφειλεται και στο IFC, το οποιο δειχνει να δημιουργει στατικο θορυβο, οταν τo σημα δεν ειναι 100% τελειο, κανοντας blend τον αναλογικο θορυβο, στο frame interpolation. Οταν το βγαλεις, φαινεται ο θορυβος να κινειται. Με το IFC στο max, δημιουργει κατι σαν τα blocks που εχουν τα κακοσυμπιεσμενα jpgs, αν δεις την εικονα απο κοντα. Αυτο χαλαει και το χρωμα καπως και την ολη αισθηση.

σε τι ειναι καλυτερη η ST50 που κανει 1000 ευρω ?
Κυριως το Louver Filter που εχει στο γυαλι, για τα μαυρα κατα τη διαρκεια της ημερας. ΩΣΤΟΣΟ, και αυτη η αποψη ειναι φυσικα καθαρα υποκειμενικη, η ελειψη του φιλτρου στην UT50 της δινει καλυτερο "punch" στην εικονα, τη νυχτα, απο την ST50. Ειναι λιγο πιο "ζωντανη". Πιθανον να εχει και διαφορα extra controls, δεν ξερω.

Το έχω σκεφτεί και εγώ πολλές φορές αυτό, αλλά για διαφορετικό λόγο... Όχι για τη θέαση από κοντινή απόσταση, αλλά για θέαση sd περιεχομένου σε αναλογία pixel 1:1, δηλαδή η τηλεόραση να χρησιμοποιεί μονάχα 576*720 pixels! Επιπλέον, να υπάρχει και η δυνατότητα μετακίνησης της περιοχής προβολής εκτός από το κέντρο, σε οποιαδήποτε γωνία της οθόνης!!
Ολα σχεδον τα αναλογικα καναλια, δινουν πλεον 16:9. Φυσικα, υπαρχει και ο ΑΝΤ1 και οι παλιες εκπομπες σε επαναληψη. 1:1 παιζει μια χαρα, δεν εχει προβλημα, φυσικα βγαζει καικαλυτερη εικονα σε 1:1 οσον αφορα 4:3 αναλογικο interlaced source. Δυνατοτητα μετακινησης της πριοχης προβολης, δεν εχω δει.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και μια παρακληση προς του γνωστες.
Εχουμε πουθενα συγκεντρωμενα εργαλεια (εικονες, βιντεακια) για να ελεγχουμε
τις γνωστες ανομοιομορφιες σε πλασμα πανελ? πχ green blob/tinge, vertical banding κ.α?

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και μια παρακληση προς του γνωστες.
Εχουμε πουθενα συγκεντρωμενα εργαλεια (εικονες, βιντεακια) για να ελεγχουμε
τις γνωστες ανομοιομορφιες σε πλασμα πανελ? πχ green blob/tinge, vertical banding κ.α?

...
Το βασικό είναι να τσεκάρεις για προβλήματα ανομοιομορφίας/κάθετων γραμμών. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα full field παττερνάκια του πράσινου και της κλίμακας του γκρι για αυτό (εστίασε περισσότερο την προσοχή σου στα 30% και 20% γκρι). Αν διαπιστώσεις κάποιο θέμα στα patterns, κατέβασε αυτό για να δεις αν είναι ορατό και σε κανονικό υλικό (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την πρώτη σκηνή της ερήμου από το Star Wars Ep. IV, στα πλάνα που υπάρχει πανάρισμα της κάμερας, οι κάθετες γραμμές φαίνονται, αν υπάρχουν).

...

...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καταφερε κανεις να βρει πως τσεκαρουμε τις ωρες λειτουργιας?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσει

Παιδιά σήμερα παρέλαβα κι εγώ την UT50 με 600 ευρώ από Πλαίσιο, είναι ακόμη στο κουτί της και περιμένει...
Θέλω βοήθεια για να μπορέσω να τη συνδέσω σωστά με τις πηγές-εξόδους που έχω.
Είναι ΠΟΛΥ μπερδεμένα, θα εκτιμηθεί τα μέγιστα η βοήθειά σας!

έχουμε και λέμε:

1 Panasonic UT50 με τις εισόδους που γνωρίζετε.
1 Προβολέας 720p με όλων των ειδών εισόδους.
1 απλό HTPC
1 Δορυφορικός δέκτης (1 έξοδος component - 1 Composite - 1 HDMI) - o δέκτης θα είναι η πηγή καναλιών για την τηλεόραση - ΟΧΙ άλλη κεραία
1 ηχοσύστημα 5.1 Logitech (2 optical - 3 stereo inputs)

μέχρι τώρα είχα τα εξής "δρομολόγια" :

-HTPC με VGA στον προβολέα εικόνα, με OPTICAL στο ηχοσύστημα τον ήχο 5.1 dts κ.λ.π
-ΗΤPC με HDMI προς την τηλεόραση, το ίδιο OPTICAL στο ηχοσύστημα για ήχο 5.1 dts κ.λ.π

εδώ μπήκε ο δορυφορικός δέκτης στο παιχνίδι και μας τα μπέρδεψε...

-SAT ΔΕΚΤΗΣ με το μοναδικό του HDMI εικόνα προς τον προβολέα ΚΑΙ ήχο το Κόκκινο-Άσπρο του Composite σε stereo input του ηχοσυστήματος.
(το Κίτρινο βύσμα εικόνας του Composite έδινε εικόνα στο SCART παλιάς CRT)

Και τώρα οι ερωτήσεις:

α. Πώς συνδέουμε το SAT ΔΕΚΤΗ στην UT50 για να έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα αλλά και ήχο από τα ηχεία της τηλεόρασης;
Αλλά να παραμείνει η δυνατότητα εικόνας προς τον προβολέα / ήχου προς το Logitech από το δορυφορικό δέκτη.

β. Το Component μεταφέρει μόνο εικόνα, σωστά; Τι θα κάνω με τον ήχο προς την UT50 σε αυτή τη περίπτωση;

γ. Ένα τέτοιο HDMI splitter είναι λύση; Ή μήπως ένα τέτοιο; Σκεπτόμενος να εκμεταλευτώ την optical έξοδο της TV.
Όταν η UT50 είναι stand-by αφήνει τον ήχο να περάσει από την OPTICAL έξοδο ήχου της προς το ηχοσύστημα;
Αν ναι, αφήνει τοn ήχο που δέχεται από άλλη πηγή, π.χ. από το HDMI του PC ή από SCART του δορυφορικού ή μόνο από τον ενσωματωμένο της δέκτη?

Πείτε καμιά ιδέα γιατί έχω πελαγώσει... :) Ευχαριστώ!
Μόλις λύσω τα παραπάνω και μπορέσω να δω δορυφορικό τηλεοπτικό και ταινίες από το PC θα τα πούμε και για ποιότητα στην εικόνα...

ΕΔΩ το MANUAL UT50 ΣΕ .PDF

Last edited:
Λογικά ο δορυφορικός δέκτης εκτός από compοnent (εικόνα) πρέπει να έχει 2 rca ακόμη (κόκκινο - λευκό) για τον ήχο. Συνδέεις τα 5 rca (3 εικόνας - 2 ήχου) στην υποδοχή av2 της πανασόνικ. Ίσως χρειαστεί να αλλάξεις την έξοδο του ήχου στο μενού του δορυφορικού δέκτη.

edit. --> τώρα είδα ότι έχει και τα έχεις συνδέσεις στο ηχοσύστημα.

Δοκίμασε να τις βάλεις στην πανασονικ και συνδέεις την οπτική έξοδο της πανασονικ με το ηχοσύστημα.

Last edited:
Αν ο δορυφορικός σου δέκτης διαθέτει και HDMI και Component, η πιο απλή λύση για να γλυτώσεις επιπλέον έξοδα, είναι να στείλεις την HDMI στην τηλεόραση και την Component στον προβολέα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσει

Παιδιά σήμερα παρέλαβα κι εγώ την UT50 με 600 ευρώ από Πλαίσιο, είναι ακόμη στο κουτί της και περιμένει...

ΕΔΩ το MANUAL UT50 ΣΕ .PDF

Aντε βρε, σε ακολουθησα και την πηρα κι εγω.:ernaehrung004:
Οχι για καναν αλλο λογο, αλλα η φατσα σου εμπνεει εμπιστοσυνη:flipout::flipout::flipout:
Καλοστρωτες και καλοθεατες!!!

Καλησπέρα στην παρέα! Τρία χρόνια άριστης συμβίωσης (με εξαίρεση τις αντανακλάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας) με την 50U10 στο σαλόνι, αποφάσισα να τη μεταφέρω στο υπνοδωμάτιο (μιας και είχα μείνει χωρίς τηλεόραση εκεί ) και να την αντικαταστήσω με την 50UT50, λόγω και της εξαιρετικής τιμής της (με επιπλέον κίνητρο -10% που έκανε ένα γνωστό κατάστημα) και 12 άτοκων δόσεων. Μετά την παραλαβή και το στρώσιμο, θα επανέλθω με εντυπώσεις. Να προσέξω το banding συνφορουμίτες? Είναι εύκολα αντιληπτό? Θα προσπαθήσω να διαβάσω τα σχόλιά σας, μα και μιά άμεση απάντηση θα ήταν ευπρόσδεκτη!

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές... κάτι θα κάνω με τις συνδέσεις, άλλο είναι το θέμα τώρα.
Σήμερα άναψα πρώτη φορά την τηλεόραση, η εικόνα είναι εντυπωσιακή μετά από μια δυο ρυθμίσεις.
Οι δυνατότητες δικτύωσης και το 3D εντυπωσιακά επίσης, όπως και η χαμηλή τιμή της.
Δεν πρόλαβα όμως να τα ευχαριστηθώ όλα αυτά... :bigcry:

Η τηλεόραση παίζει για λίγη ώρα άψογα ότι της ζητήσω και ξαφνικά σβήνει, αναβοσβήνει το κόκκινο λαμπάκι μπροστά και δεν ανάβει από το τηλεκοντρόλ. Μόνο αν τη σβήσω τελείως από το κουμπί της στο πλάι επανέρχεται.
Διάβασα πως είναι κωδικός σφάλματος το λαμπάκι. Στη δική μου αναβοσβήνει 6 φορές στη σειρά και επαναλαμβάνεται.
Βρήκα τα παρακάτω:
http://www.avsforum.com/t/1160806/is-your-panasonic-plasma-television-broken-blinking-red

I discovered this floating around the Net. Wondering if anyone can validate it relating to the "blink codes"?

"1 blink STV 5v sense DG Board

2 blinks 15v SOS D Board

3 blinks 3.3v SOS D Board

4 blinks Power SOS P Board

5 blinks 5v SOS D Board

6 blinks Driver SOS 1 SU / SD / SC Boards
(SC energy recovery circuit)

7 blinks Driver SOS 2 SU / SD / SS Boards
(SC floating voltage area)

8 blinks Driver SOS 3 SS Board
(SS energy recovery circuit)

9 blinks Panel Config. SOS

10 blinks Sub 5v SOS / Main 3v SOS DG Board
DTV 9v SOS / Tuner Power SOS

11 blinks Fan SOS PB Board

12 blinks Sound SOS H Board

13 blinks Communication error DG Board
with IC8001 (Pesks Lite 2)"

είδα έπειτα και το παλιό νήμα εδώ http://www.avclub.gr/forum/archive/index.php/t-99555.html

Μήπως εδώ κάποιος από τους ειδήμονες γνωρίζει περισσότερα;
Κι εγώ τι κάνω τώρα, επικοινωνώ με το Πλαίσιο για αντικατάσταση (πρώτη μέρα λειτουργίας) ή με το σέρβις;
...τη τύχη μου...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Aντε βρε, σε ακολουθησα και την πηρα κι εγω.:ernaehrung004:
Οχι για καναν αλλο λογο, αλλα η φατσα σου εμπνεει εμπιστοσυνη:flipout::flipout::flipout:
Καλοστρωτες και καλοθεατες!!!

Καλησπέρα στην παρέα! Τρία χρόνια άριστης συμβίωσης (με εξαίρεση τις αντανακλάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας) με την 50U10 στο σαλόνι, αποφάσισα να τη μεταφέρω στο υπνοδωμάτιο (μιας και είχα μείνει χωρίς τηλεόραση εκεί ) και να την αντικαταστήσω με την 50UT50, λόγω και της εξαιρετικής τιμής της (με επιπλέον κίνητρο -10% που έκανε ένα γνωστό κατάστημα) και 12 άτοκων δόσεων. Μετά την παραλαβή και το στρώσιμο, θα επανέλθω με εντυπώσεις. Να προσέξω το banding συνφορουμίτες? Είναι εύκολα αντιληπτό? Θα προσπαθήσω να διαβάσω τα σχόλιά σας, μα και μιά άμεση απάντηση θα ήταν ευπρόσδεκτη!

Kαλόστρωτες και καλοθέατες παίδες !!! :ernaehrung004:

Για το banding έχουν αναφερθεί οι έλεγχοι μόλις μια σελίδα πίσω, στο post #187.

Κι εγώ τι κάνω τώρα, επικοινωνώ με το Πλαίσιο για αντικατάσταση (πρώτη μέρα λειτουργίας) ή με το σέρβις;
...τη τύχη μου...

Συμβαίνουν αυτά, ήσουν δυστυχώς άτυχος κι έπεσες σε ελλατωματικό κομμάτι. Επικοινώνησε με το Πλαίσιο για αντικατάσταση...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Kαλόστρωτες και καλοθέατες παίδες !!! :ernaehrung004:

Για το banding έχουν αναφερθεί οι έλεγχοι μόλις μια σελίδα πίσω, στο post #187.

Συμβαίνουν αυτά, ήσουν δυστυχώς άτυχος κι έπεσες σε ελλατωματικό κομμάτι. Επικοινώνησε με το Πλαίσιο για αντικατάσταση...

Ευχαριστω για τις ευχες αλλα και για τις συμβουλες που προηγηθηκαν της
αγορας, τοσο εσενα οσο και τον vas.
Δεν βλεπω την ωρα να τελειωσει το στρωσιμο.
Μεχρι τοτε, εχουμε κανενα λινκ για εκεινες τις μονοχρωματικες καρτελες? (γκρι κτλ?)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστω για τις ευχες αλλα και για τις συμβουλες που προηγηθηκαν της
αγορας, τοσο εσενα οσο και τον vas.
Δεν βλεπω την ωρα να τελειωσει το στρωσιμο.
Μεχρι τοτε, εχουμε κανενα λινκ για εκεινες τις μονοχρωματικες καρτελες? (γκρι κτλ?)

Κατέβασε τα .mp4 από εδώ:

http://www.avsforum.com/t/948496/avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration

Θα σου χρειαστούν και για κάποιες ρυθμίσεις μετέπειτα. Στους φακέλους full field -> grayscale θα βρεις καρτέλες σε διάφορες αποχρώσεις του γκρι και αντίστοιχα στους full field -> color, τα βασικά και δευτερεύοντα χρώματα...