Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υπαρχει περίπτωση να εξαφανιστεί αυτό?Η μπορεί και να γίνει χειρότερο από οτι είναι?

Σε όσες τηλεοράσεις σειράς 30 και 50 έχει τύχει να δω με τα ίδια μου τα μάτια μέχρι στιγμής σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ζωής τους, δεν υπήρξε διαφοροποίηση σε αυτό το φαινόμενο: όσες δεν είχαν, δεν απέκτησαν και όσες είχαν, έμεινε το ίδιο. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και κάποιες αναφορές σε φόρα (και εδώ), που κάνουν λόγο τόσο για χειροτέρευση, όσο και για βελτίωση...

Υπαρχει περίπτωση να εξαφανιστεί αυτό?Η μπορεί και να γίνει χειρότερο από οτι είναι?

Όταν το πρωτοείδα έτρεξα αυτό το αρχείο για να δω αν θα έχω πρόβλημα.
http://www.avclub.gr/forum/downloads.php?do=file&id=96

Δεν είδα κάτι στο κλιπάκι και ούτε έχω δει σε ταινίες.
Φαίνεται μόνο σε 2-3 το πολύ αποχρώσεις. Κυρίως του πράσινου χρώματος.

Το έχω τρέξει και εγώ αυτό το video ποδοσφαίρου και δεν φαίνεται τίποτα αν δεν εστιασω την προσοχή μου στην αριστερή πλευρά της οθόνης εγώ ο ίδιος...Η αληθεια είναι ότι όλο το φαινόμενο το είχα παρατηρήσει απο την αρχή που άρχισα να κάνω break in.Δεν το έδωσα σημασία γιατί δεν με ενοχλούσε...Απλά αποφάσισα να μην το κοιτάω.Έχει όμως λίγες μέρες, ενώ είμαι γύρω στις 100 ωρες, που κατα τη διάρκεια του break in άρχισα να παρατηρώ ένα άλλο φαινόμενο που δεν έχω δει να συζητιέται άλλη φορά στο thread. Διακρίνω σε όλο το πανελ ανομοιομορφία της φωτηνότητας αλλά δεν είναι γραμμές είναι σαν κυλίδες, πιο ανοιχτόχρωμες.Αν κάτσω και παρατηρήσω το πανελ με κοινούμενη εικόνα απο πίσω τις διακρίνω σε ορισμένες αποχρώσεις.Για να σας δώσω ένα παράδειγμα είναι σαν να έχει σκόνη πάνω στο γυαλί του πάνελ και απο πίσω με κινούμενη εικόνα διακρίνετε η σκόνη.

Στην αρχή υπέθεσα ότι οφείλεται στο στρώσιμο και στο οτι είναι καινούριο το πανελ και πήγε το μυαλό μου σε ένα παλαιότερο post που έκανε κάποιος ότι το στρώσιμο γίνεται για να ζεσταθούν οι φώσφοροι κλπ κλπ,αν θυμάμαι καλα...

Φωτογραφία προσπάθησα να τραβήξω αλλά δεν φαίνεται καλά...

Σας λέει κάτι αυτο το φαινόμενο?

Σόρρυ αν σας κούρασα...

Το έχω τρέξει και εγώ αυτό το video ποδοσφαίρου και δεν φαίνεται τίποτα αν δεν εστιασω την προσοχή μου στην αριστερή πλευρά της οθόνης εγώ ο ίδιος...Η αληθεια είναι ότι όλο το φαινόμενο το είχα παρατηρήσει απο την αρχή που άρχισα να κάνω break in.Δεν το έδωσα σημασία γιατί δεν με ενοχλούσε...Απλά αποφάσισα να μην το κοιτάω.Έχει όμως λίγες μέρες, ενώ είμαι γύρω στις 100 ωρες, που κατα τη διάρκεια του break in άρχισα να παρατηρώ ένα άλλο φαινόμενο που δεν έχω δει να συζητιέται άλλη φορά στο thread. Διακρίνω σε όλο το πανελ ανομοιομορφία της φωτηνότητας αλλά δεν είναι γραμμές είναι σαν κυλίδες, πιο ανοιχτόχρωμες.Αν κάτσω και παρατηρήσω το πανελ με κοινούμενη εικόνα απο πίσω τις διακρίνω σε ορισμένες αποχρώσεις.Για να σας δώσω ένα παράδειγμα είναι σαν να έχει σκόνη πάνω στο γυαλί του πάνελ και απο πίσω με κινούμενη εικόνα διακρίνετε η σκόνη.

Στην αρχή υπέθεσα ότι οφείλεται στο στρώσιμο και στο οτι είναι καινούριο το πανελ και πήγε το μυαλό μου σε ένα παλαιότερο post που έκανε κάποιος ότι το στρώσιμο γίνεται για να ζεσταθούν οι φώσφοροι κλπ κλπ,αν θυμάμαι καλα...

Φωτογραφία προσπάθησα να τραβήξω αλλά δεν φαίνεται καλά...

Σας λέει κάτι αυτο το φαινόμενο?

Σόρρυ αν σας κούρασα...

Εμένα δεν φαίνεται κάτι στο κλιπάκι. Σε καταλαβαίνω πάντως γιατί καθόμουν και εγώ και την έψαχνα χιλιοστό προς χιλιοστό. Μέχρι που έπιασα τον εαυτό μου να έχει πάει στο άλλο άκρο! Να αγχώνομαι για το αν έχει κάτι η τηλεόραση αντί να κάθομαι να την απολαμβάνω.
Αποφάσισα να μην την πάω πίσω. Έχω ακόμα doa αλλά δεν μπορώ να μπλέξω με τέτοια πράγματα. Αν πάθει κάτι χειρότερο θα το δούμε.

2 χρόνια εγγύηση έχει άλλωστε.

Αν δεν είναι εμφανές το πρόβλημα που να ενοχλεί άσε τα ψαξίματα και απόλαυσε την τηλεόραση.

Όσο ψάχνεις τόσο θα βρίσκεις!!

Φιλικά.

edit

1)Τις αποχρώσεις τις έχω δει και αυτές αλλά μόνο σε μία απόχρωση του πράσινου και με συγκεκριμένη αντίθεση - φωτεινότητα. Σενάρια για αγρίους!!!
Ας μιλήσουν και οι πιο έμπειροι αλλά θεωρώ ότι δύσκολα ένα panel να είναι 100% αψεγάδιαστο.

2) Ήρθαν τα 3d γυαλιά σήμερα. Έβαλα και μία ταινία και τα ξέχασα όλα!!!! Το καλύτερο φάρμακο!!! :flipout:

Last edited:
Δικιο έχεις...Και αυτό έκανα όπως σου είπα όταν αντίκρισα την κάθετη μαύρη γραμμή.Απλά επειδή είδα ότι ανέβασες φωτό με το συγκεκριμένο θέμα είπα να ασχοληθώ λίγο...
Αλλά το τελευταίο που ανέφερα με τις κυλιδες με πειράζει περισσότερο γιατι δεν το είχα στην αρχή και βγήκε στην πορεία.Και δεν είναι σε ένα σημείο αλλα σε όλη την οθόνη...
Και αυτό που με φοβίζει είναι να μην επιρεάσει στην πορεία την ποιότητα της εικόνας που είχα στις αρχές χωρίς αυτό το φαινόμενο...

Ναι και εγω στο πρασινο τα βλέπω πιο πολύ.

3D ακόμα δεν είδα.Καλό???Για πες...!

Last edited by a moderator:
Όλα τα λεφτά το 3d. Εντυπωσιάστηκα. Πήρα τα γυαλιά της samsung και δουλεύουν άψογα. Να πάρεις. Βγαίνει ~20 το 1. Δεν υπάρχουν και πολλοί τίτλοι 3d αλλά αξίζει.

Καλή μου φάνηκε και η μετατροπή μίας απλής ταινίας σε 3d. Βέβαια δεν ξαναείχα 3d τηλεόραση οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω. Το σαβ/κο θα έρθει ένας φίλος μου που έχει μία led με παθητικό σύστημα για να μου πει εντυπώσεις και συγκρίσεις.

Είδες φάρμακο το 3d? Το ξέχασες για λίγο το πρόβλημα...τώρα βέβαια στο θύμησα πάλι.... :smash:

Χαχαχ!Εγω έχω 3d γυαλια απο led tv μιας samsung που έχω στο άλλο καθηστικό.Αλλα δε δοκιμασα γιατι δεν βρίκα πουθενά αν επιτρέπετε να βλέπεις 3d κατα τη διάρκεια του στρωσίματος...

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εμένα δεν φαίνεται κάτι στο κλιπάκι. Σε καταλαβαίνω πάντως γιατί καθόμουν και εγώ και την έψαχνα χιλιοστό προς χιλιοστό. Μέχρι που έπιασα τον εαυτό μου να έχει πάει στο άλλο άκρο! Να αγχώνομαι για το αν έχει κάτι η τηλεόραση αντί να κάθομαι να την απολαμβάνω.
Αποφάσισα να μην την πάω πίσω. Έχω ακόμα doa αλλά δεν μπορώ να μπλέξω με τέτοια πράγματα. Αν πάθει κάτι χειρότερο θα το δούμε.

2 χρόνια εγγύηση έχει άλλωστε.

Αν δεν είναι εμφανές το πρόβλημα που να ενοχλεί άσε τα ψαξίματα και απόλαυσε την τηλεόραση.

Όσο ψάχνεις τόσο θα βρίσκεις!!

Φιλικά.

edit

1)Τις αποχρώσεις τις έχω δει και αυτές αλλά μόνο σε μία απόχρωση του πράσινου και με συγκεκριμένη αντίθεση - φωτεινότητα. Σενάρια για αγρίους!!!
Ας μιλήσουν και οι πιο έμπειροι αλλά θεωρώ ότι δύσκολα ένα panel να είναι 100% αψεγάδιαστο.

2) Ήρθαν τα 3d γυαλιά σήμερα. Έβαλα και μία ταινία και τα ξέχασα όλα!!!! Το καλύτερο φάρμακο!!! :flipout:

+1.
Ετσι πιστευω πρεπει να το βλεπει κανεις για να απολαυσει την αγορα του.
Σκεφτειτε επισης και οσους δεν προλαβαν την τρελη προσφορα!
Εγω θα προτεινα σε οποιον δεν συμβιβαζεται με αυτην την εικονα και τα τυχον μικροθεματακια
του πανελ να ακολουθησει τα παρακατω βηματα.
1)Να δει μια led.
2)Να δει ολες τις plasma σε τιμες μεχρι 1000 .
3)Αν καποιοι μετα τα 1 και 2 δεν ειναι ευχαριστημενοι με το προιον τους, προτεινω να το πουλησουν
στην τιμη ακριβως που το αγορασαν. Ειμαι σιγουρος οτι η αγγελια τους δεν θα κρατησει ουτε μια μερα.
Πολυς κοσμος χτυπαει το κεφαλι του που δεν προλαβε.
Αυτο φυσικα δεν σημαινει σε καμια περιπτωση οτι δεν πρεπει καθενας να αναφερει τα τυχον προβληματα του και να τα ψαχνει. Απλα, μην βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος.

Χαχαχ!Εγω έχω 3d γυαλια απο led tv μιας samsung που έχω στο άλλο καθηστικό.Αλλα δε δοκιμασα γιατι δεν βρίκα πουθενά αν επιτρέπετε να βλέπεις 3d κατα τη διάρκεια του στρωσίματος...

Το μόνο κακό είναι ότι όταν παίζεις 3d δεν μπορείς να έχεις μεγέθυνση της εικόνας. Αν δηλαδή η ταινία δεν είναι 16:9, στο 3d θα υπάρχουν οι μαύρες μπάρες πάνω κάτω.

Σήμερα το διαπίστωσα αυτό. Αν κάνω λάθος και ξέρεις κάποιος πως ενεργοποιήται η μεγέθυνση στο 3d, ας ενημερώσει.

Βρήκα και τον σύνδεσμο για το σέρβις μενού. Τσίμπα και να είσαι νηφάλιος όταν θα το πειράζεις :jester:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/42501-Panasonic-Plasma-G10-Reviews-E%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/page31?p=840916#post840916

Γεια σας παιδιά, από χθες είμαι κι εγώ κατοχος της p50ut50. Δεν προτίθεμαι να κάνω ευλαβικό στρώσιμο γιατί πέραν της αποφυγής υπερβολών, το θεωρώ ελαφρώς ψυχαναγκασμό. Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις μου είναι αριστες. Διαβάζοντας reviews σε ξένα sites, είδα ότι στις επιλογές εικόνας περιλαμβάνεται και η custom η οποία δίνει πρόσβασή σε επιπλέον ρυθμίσεις. Υπάρχει κάπου και δεν τη βλέπω στην tv μου; Μήπως απ' το service menu, το έχει δοκιμάσει κάνεις; Επίσης στο review του cnet για την st50, αναφέρεται πως κατά τη θέαση 3d, η tv πρέπει να ρυθμίζεται στα 48hz. Υπάρχει ανάλογη επιλογή στην ut50;

Σε αυτό κάνεις λάθος , στην παλιά μου Panasonic 50U10 και στην Samsung 51E530 που έχω τώρα η ομοιομορφία ήταν/είναι τέλεια.

Για βάση έγω έχω πάρει αυτήν εδώ και ειναι μια χαρά

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...Turbo-X-Tv-Wallmount-TL-300-32--60-XD2262.htm

Άρα κάτι τέτοιο π.χ. κάνει, φαντάζομαι πως είναι universal: http://www.skroutz.gr/s/2144997/OEM-PTV-501.html ή http://www.skroutz.gr/s/443847/Watton-PL-2012M.html?from=recommendation

Ασχολίαστη η τιμή πλαισίου για κάτι κινέζικο που έχει 10$ στο ebay αλλά με private label το Turbo-X. No thanks

Με πρόλαβε και ο Yperion.

προσωπικα εχω παρει 3 ιδιες και ειμαι πολυ ευχαριστημενος
http://www.skroutz.gr/s/442232/Brateck-PLB-1.html
παλια τις ειχε και το πλαισιο αλλα επειδη μαλλον ητανε φτηνες τωρα πλασαρουνε τις turbo x για να μην υπαρχει συγκριση τιμων

Σήμερα την είδα και απο κοντά την TV δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα ρε παιδιά και να σας πω το γιατί...

Την είδα στον Κωτσόβολο/Χαϊδάρι την είχαν να παίζει MAD TV δεν τρελάθηκα και τελείως με την απόδοση της στο τηλεοπτικό, και απο ότι κατάλαβα ήταν κάπως σκοτεινή. Δεν ξέρω αν δεν είχαν ρυθμίσει φωτεινότητα κτλπ

Σε ερώτηση μου στον υπάλληλο εάν μπορώ να δώ να παίζει κάτι σε HD BLUE RAY κτλπ έλαβα αρνητική απάντηση... ο.Ο

Και την είχαν δίπλα - δίπλα με την 46" UE8000 της Samsung... Δεν ξέρω αν ήταν στα δικά μου τα μάτια άλλα έδειχνε καλύτερα η UE8000 να μου πείς τι συγκρίνεις τώρα αλλά θα ήθελα και τις γνώμες σας!

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε σε φωτεινό περιβάλλον καταστήματος εισαγωγική πλάσμα με LED LCD. Την άλλη φορά ήταν σε ένα κατάστημα δίπλα στην 32ΕΗ5000 μια 42UT50 και έχανε κατά κράτος. Σε σκοτεινό περιβάλλον όμως η κατάσταση αντιστρέφεται.

Οι πλάσμα με καλό φίλτρο όπως Panasonic VT50 , Samsung E6500 που τα καταφέρνουν καλά και με άπλετο φως κοστίζουν και αρκετά παραπάνω.

Γεια σας παιδιά, από χθες είμαι κι εγώ κατοχος της p50ut50. Δεν προτίθεμαι να κάνω ευλαβικό στρώσιμο γιατί πέραν της αποφυγής υπερβολών, το θεωρώ ελαφρώς ψυχαναγκασμό. Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις μου είναι αριστες. Διαβάζοντας reviews σε ξένα sites, είδα ότι στις επιλογές εικόνας περιλαμβάνεται και η custom η οποία δίνει πρόσβασή σε επιπλέον ρυθμίσεις. Υπάρχει κάπου και δεν τη βλέπω στην tv μου; Μήπως απ' το service menu, το έχει δοκιμάσει κάνεις; Επίσης στο review του cnet για την st50, αναφέρεται πως κατά τη θέαση 3d, η tv πρέπει να ρυθμίζεται στα 48hz. Υπάρχει ανάλογη επιλογή στην ut50;

Πείτε κάτι βρε παιδιά...

Το μόνο κακό είναι ότι όταν παίζεις 3d δεν μπορείς να έχεις μεγέθυνση της εικόνας. Αν δηλαδή η ταινία δεν είναι 16:9, στο 3d θα υπάρχουν οι μαύρες μπάρες πάνω κάτω.

Σήμερα το διαπίστωσα αυτό. Αν κάνω λάθος και ξέρεις κάποιος πως ενεργοποιήται η μεγέθυνση στο 3d, ας ενημερώσει.

Πατάς το "Aspect" ενώ είσαι σε λειτουργία 3D... :rolleyes:

Τα αμερικάνικα μοντέλα έχουν λίγο διαφορετικά μενού και επιλογές/χαρακτηριστικά από τα ευρωπαϊκά. Η ευρωπαϊκή UT50 σε λειτουργία 3D μπαίνει αυτόματα στον σωστό χρόνισμο πάνελ αναλόγως του προβαλλόμενου υλικού, εν τούτοις, υπάρχει και μία επιλογή στις ρυθμίσεις για προχωρημένους για force 100Hz ή 120Hz, αν τυχόν προκαλείται συντονισμός των γυαλιών με κάποιο φωτιστικό του χώρου...

Τα μενού για ρύθμιση grayscale, CMS και gamma είναι κλειστά στην εργοστασιακή προρρύθμιση. Πρέπει πρώτα να πας στο:

Μενού -> Ρυθμίσεις -> Για προχωρημένους -> Ναι

κι έπειτα θα τα βρεις στο:

Μενού -> Εικόνα -> Ρυθμ. για προχωρημένους