Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οι διακεκομμένες γραμμές που βλέπεις εμπεριέχονται στο εκπεμπόμενο σήμα και δεν αποτελούν κάποιο πρόβλημα της συσκευής σου.

Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ τον JL για τις ευχές και την άμεση απάντηση :worshippy:

Τώρα που ανακουφίστηκα να πω με την ευκαιρία και τις δικές μου αρχικές εντυπώσεις. Καταρχήν το πίσω μεταλλικό πλαίσιο με εξέπληξε ευχάριστα, όσο και η γενικότερη ποιότητα κατασκευής. Δεν ακούω κανένα θόρυβο (buzzing) από το τροφοδοτικό ενώ παρατηρώ ότι μετά από πολύωρη χρήση η τηλεόραση δεν ζεσταίνεται καθόλου. Η εικόνα με τα default μου φάνηκε σκοτεινή (ο χώρος είναι σχετικά σκοτεινός για αυτό και επιλέχτηκε πλάσμα) όμως από ότι διαβάζω πρέπει να παραμείνει έτσι για τις πρώτες ώρες οπότε θα κάνω υπομονή. Για λίγο που δοκίμασα πάντως μια full hd ταινία με ανεβασμένες ρυθμίσεις η εικόνα ξεπερνάει κατά πολύ τόσο την προηγούμενη χρυσοπληρωμένη και αδικοχαμένη 40αρα samsung A656 όσο και πολλές ακριβότερες ανταγωνιστικές τηλεοράσεις. Η επιλογή οριστικοποιήθηκε μετά από θέαση σε ημιφωτισμένο χώρο ηλεκτρομάγαζου όπου ξεχώρισε αμέσως στα μάτια μου από τις υπόλοιπες LED.

Ως μοναδικό μείον το θέμα με τους υπότιτλους (το οποίο ήταν εν γνώση μου όμως και το αποδέχτηκα) όχι γιατί είναι μικροί (ευτυχώς βλέπω καλά ακόμα) αλλά γιατί σε ανοιχτό φόντο δεν διακρίνονται σχεδόν καθόλου (και δεν υπάρχει πάντα χρόνος για ενσωμάτωση στο αρχείο). Ελπίζω το θέμα να διορθωθεί με firmware αν και δεν το πολυπιστεύω..

Επίσης όταν αναπαράγει ταινία από στικάκι δεν βρήκα τρόπο να μεγεθύνεται η εικόνα έτσι ώστε να καταλαμβάνει όλη την οθόνη (κροπάροντας τα άκρα) δίχως να παραμορφώνεται η εικόνα. Αυτό δηλαδή που κάνει το VLC με το πλήκτρο C.

τζιφος και αυτο. Μα ειναι πολυ περιεργο στην αρχη ειδα υποτιτλους τωρα δεν βλεπω τιποτα οτι και υποτιτλο να εχω βαλει.
Απο κανενα DLNA Server ξερει κανεις αμα μπορουμε να δουμε υποτιτλους;

ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ TRANSCODING ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΡΒΕΡ --> WMS=WILD MEDIA SERVER
ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ :

Originally Posted by vanderkoppel View Post
I did not figure out how it should work via the configurationm of WMS. Most likely I have to configure it for each movie.
But at this moment I do it via the following way:
On my TV (after selecting Connect to PC and select WMS ofcourse) I go to the folder movies, than to the folder transcode, than highlight the movie and go to settings. Here you can select the subtitles you want.
Than go back and start the movie.
It always has to go via transcode and it works for MKV and VOB. But as said before, did not try AVI.
Maybe this evening I will try XBMC, else next week.
I don't catch how to do this: I'm in transcode folder then i go to subtitles folder and there is only file subtitles off and second is:FSGSFGS4: file with path of movie and both of them on preview have 00:00:01.096, After trying to play this I have white checkmark on green circle and it turns off after second.

EDIT: Ok I've figured it out this checkmark means that subs are on and when you play movie they will appear. Thanks a lot for your help. The only thing that bothers me that total time of playback is either 00:01 or 00:0-1 and you actually cannot fast forward or rewind, the only possibility is pause/play. But yet WMS seems to be the best solution at the moment. It supports every format known to humanity (avi, mp4, mkv, vob, with dts, without dts with AC3, all movies that I have are played without problems.

Yet this fact does not allow Philips to stop working on native support for subtitles via DLNA because:
1. WMS is pretty expensive

Η ΔΟΚΙΜΗ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥς uft-8 ΚΑΙ ΤΗΝ TRIAL EKDOSH ΤΟΥ WMS
ΕΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ dlna ME transcoding και FREE ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ.

Last edited:
ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ TRANSCODING ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΡΒΕΡ --> WMS=WILD MEDIA SERVER
ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ :

Η ΔΟΚΙΜΗ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥς uft-8 ΚΑΙ ΤΗΝ TRIAL EKDOSH ΤΟΥ WMS
ΕΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ dlna ME transcoding και FREE ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ.

Serviio

ΑΥΤΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ
ΜΗΠΩς ΞΕΡΕΙς ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΩΔΙΚΕς ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ut50 ?
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΩ ΛΙΓΟ ΤΟ profile.xml του Serviio...

Δεν εχω πειραξει κατι στο Serviio, στο profil έχω επιλέξει Panasonic Viera G/GT/DT/UT/VT 2012 και λειτουργει μια χαρα.

Παιδιά skype πως έχουμε ?
Την εφαρμογη την βλέπω αλλά απο που μπορω να αγοράσω κάμερα με μικροφωνο για να μιλαω με το skype ?
Το δοκιμασε κανενας ? γινεται ? με την συγκεκριμενη tv ?

Σε ορισμένα κανάλια (μιλάμε για τα ψηφιακά) και συγκεκριμένα στα Ετ1, νετ, ετ3, μεγκα, αντ1 στην πρώτη γραμμή της οθόνης, ακριβώς κάτω από την άκρη του πλαισίου εμφανίζεται μια διακεκομένη λεπτή οριζόντια άσπρη γραμμή (δηλαδή μικρές άσπρες γραμμές με αρκετή απόσταση η μια από την άλλη). Στα υπόλοιπα κανάλια καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη λειτουργία έχω δοκιμάσει (στικακι, dvd) δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Μου συνέβει και εμένα μόλις τωρα μετά από σχεδόν 200 ώρες λειτουργίας ...
Ακολούθησα την συμβουλή του czoun με το overscan και όλα καλά , απλά αναρωτιέμαι πως ειναι δυνατόν να ειναι θέμα του τηλεοπτικού αφού μέχρι πριν μισή ώρα δεν είχα θέμα ....

Ακολούθησα την συμβουλή του czoun με το overscan και όλα καλά , απλά αναρωτιέμαι πως ειναι δυνατόν να ειναι θέμα του τηλεοπτικού αφού μέχρι πριν μισή ώρα δεν είχα θέμα ....

Mάλλον μέχρι πριν μισή ώρα είχες το overscan στο ναί.

Δίνω πιθανότητες να πειραχθηκε κάτι χωρίς να το γνωρίζω στο 1% από την κόρη μου , μιας και για να φτάσεις σε αυτό το σημείο του μενού θα πρέπει η να είσαι κολωφαρδος η να γνωρίζεις ...
Και η κόρη ειναι μόλις 2μιση .
Εγώ αν και γνωρίζω δεν είμαι κωλοφαρδος και φυσικά δηλώνω αθώος ... Loooool

Anyway μου φαίνεται πραγματικά περίεργο ...

Οι λευκές διακεκομενες γραμμές που βλέπεις είναι απο το time code του video που αναπαραγει την εικόνα. Σίγουρα δεν είναι πρόβλημα της συσκευής σου αλλα θέμα aspect ratio.

Last edited:
Την εφαρμογη την βλέπω αλλά απο που μπορω να αγοράσω κάμερα με μικροφωνο για να μιλαω με το skype ?

Αυτη η καμερα δειχνει βιντεο μεσω skype και ομιλια κανονικα ? Το δοκιμασε κανεις ?
Φθηνοτερη υπαρχει ?

Καλησπέρα παίδες. Αγόρασα home cinema αυτό για την ut50 μου και πήγα να ξανά ρυθμίσω την εικόνα της τηλεόρασης με τα γνωστά πατερνάκια. Παλαιότερα την είχα ρυθμίσει με το ps3. Μόλις φτάνω στο σημείο όπου πρέπει να ρυθμίσω το contrast με το πατερνάκι του white clipping,ενώ πρέπει να βλέπω να αναβοσβήνουν μόνο από το 230-234, εγώ τα βλέπω σχεδόν όλα χωρίς να μπορώ να το αλλάξω αυτό.Πειράζω το contrast αλλα τίποτα.Μόνο αν το βάλω τέρμα το contrast εξαφανίζονται κάποια απο το τέλος,δηλαδή απο το 253 μέχρι και το 250. Στο ps3 όταν πήγα να κάνω τις ρυθμίσεις δεν είχα τέτοιο θέμα. Σημειώνω ότι το player το έχω ρυθμισμένο στο ycbcr και όχι στο RGB.

Τι μπορεί να συμβαίνει ??? Γνωρίζει κάποιος?

Εδώ μπορείς να δεις ποιά μοντέλα καμερών είναι συμβατά με την UT50 και τη λειτουργία Skype...

Καλησπέρα παίδες. Αγόρασα home cinema αυτό για την ut50 μου και πήγα να ξανά ρυθμίσω την εικόνα της τηλεόρασης με τα γνωστά πατερνάκια. Παλαιότερα την είχα ρυθμίσει με το ps3. Μόλις φτάνω στο σημείο όπου πρέπει να ρυθμίσω το contrast με το πατερνάκι του white clipping,ενώ πρέπει να βλέπω να αναβοσβήνουν μόνο από το 230-234, εγώ τα βλέπω σχεδόν όλα χωρίς να μπορώ να το αλλάξω αυτό.Πειράζω το contrast αλλα τίποτα.Μόνο αν το βάλω τέρμα το contrast εξαφανίζονται κάποια απο το τέλος,δηλαδή απο το 253 μέχρι και το 250. Στο ps3 όταν πήγα να κάνω τις ρυθμίσεις δεν είχα τέτοιο θέμα. Σημειώνω ότι το player το έχω ρυθμισμένο στο ycbcr και όχι στο RGB.

Τι μπορεί να συμβαίνει ??? Γνωρίζει κάποιος?

...

Θα πρέπει οπωσδήποτε να αναβοσβήνουν οι μπάρες τουλάχιστον μέχρι και το 234. Αν αναβοσβήνουν και πάνω από το 234, δεν σε πειράζει αυτό και δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια επιπλέον επέμβαση.

Ο λόγος που δεν βλέπεις τις επιπλέον μπάρες στο PS3 είναι επειδή ή παίζει σε PC levels ή έχεις ενεργοποιημένο τον ηλεκτρονικό του "κόφτη". Αν το βάλεις σε RGB limited-Y Pb/Cb Pr/Cr με το Super White στο "On", θα εμφανιστούν και στο PS3...

καταρχήν για σας ειμαι και εγω κατοχος μιας ut50 και εχω καποιες αποριες σχετικα με την τν. Στις μαυρες εικονες εχω παρατηρησει οτι πλησιαζοντας στην οθονη διακρινονται κατι ασπρες οριζοντιες γραμμες που φενεται πως κουνιουνται πανω κατω ειναι φυσιολογικο κατι τετοιο?

Last edited by a moderator:
καταρχήν για σας ειμαι και εγω κατοχος μιας ut50 και εχω καποιες αποριες σχετικα με την τν. Στις μαυρες εικονες εχω παρατηρησει οτι πλησιαζοντας στην οθονη διακρινονται κατι ασπρες οριζοντιες γραμμες που φενεται πως κουνιουνται πανω κατω ειναι φυσιολογικο κατι τετοιο?

Αν εννοείς σε μάυρη καρτέλα και από πάρα πολύ κοντά και σχεδόν κολλημένος στο πάνελ ναι. Το κάνουν και οι πλάσμα της σειράς 50 και της σειράς 30. Έχω και από τις 2 και το έχω δεί και σε άλλες 50άρες και 30άρες σε σπίτια μελών του φόρουμ.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Mια φωτο φιλε θα βοηθουσε πολυ!
Επισης πες μας, αυτο συμβαινει σε hd υλικο, σε τηλεοπτικο προγραμμα, παντου?
Οταν λες πλησιαζοντας, ποσο κοντα εννοεις? Απο τη θεση θεασης σου να υποθεσω
οτι δεν φαινονται?

παντού κολλημενος στην οθόνη διακρίνονται οι άσπρες γραμμές αλλά όπως κατάλαβα είναι θέμα σε ολα τα πανελ.ευχαριστω!