Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εδώ μπορείς να δεις ποιά μοντέλα καμερών είναι συμβατά με την UT50 και τη λειτουργία Skype

Είχα ψάξει και εγώ για κάμερα και μου φάνηκαν οι τιμές εξωπραγματικές. Σε όποιον μπορεί να διαθέσει άλλα τόσα, μπορεί αντό μόνο για κάμερα να φτιάξει ένα μίνι πισί.

παντού κολλημενος στην οθόνη διακρίνονται οι άσπρες γραμμές αλλά όπως κατάλαβα είναι θέμα σε ολα τα πανελ.ευχαριστω!

Εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι πάντως. Δεν έχω προσέξει βέβαια τώρα τελευταία, αλλά όταν την πήρα την είχα ψάξει εξονυχιστικά.
Το παρατηρείς και με το που την ανοίξεις, μετά από αναπαραγωγή ή πάντα;

καταρχήν για σας ειμαι και εγω κατοχος μιας ut50 και εχω καποιες αποριες σχετικα με την τν. Στις μαυρες εικονες εχω παρατηρησει οτι πλησιαζοντας στην οθονη διακρινονται κατι ασπρες οριζοντιες γραμμες που φενεται πως κουνιουνται πανω κατω ειναι φυσιολογικο κατι τετοιο?

Αν εννοείς σε μάυρη καρτέλα και από πάρα πολύ κοντά και σχεδόν κολλημένος στο πάνελ ναι. Το κάνουν και οι πλάσμα της σειράς 50 και της σειράς 30. Έχω και από τις 2 και το έχω δεί και σε άλλες 50άρες και 30άρες σε σπίτια μελών του φόρουμ.

Mια φωτο φιλε θα βοηθουσε πολυ!
Επισης πες μας, αυτο συμβαινει σε hd υλικο, σε τηλεοπτικο προγραμμα, παντου?
Οταν λες πλησιαζοντας, ποσο κοντα εννοεις? Απο τη θεση θεασης σου να υποθεσω
οτι δεν φαινονται?

Εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι πάντως. Δεν έχω προσέξει βέβαια τώρα τελευταία, αλλά όταν την πήρα την είχα ψάξει εξονυχιστικά.
Το παρατηρείς και με το που την ανοίξεις, μετά από αναπαραγωγή ή πάντα;

Το επίπεδο του μαύρου σε ένα πάνελ Plasma ορίζεται από τη συχνότητα και την τάση των παλμών erase/initialize. Όσο υψηλότερες η συχνότητα και η τάση τους, τόσο χειρότερο το μαύρο, όσο χαμηλότερες τόσο καλύτερο. Το θέμα είναι όμως ότι δεν μπορεί η τάση να πέσει κάτω από κάποιο όριο, καθώς μετά εμφανίζεται δυσλειτουργία του πάνελ (από pixel misfirings μέχρι πλήρη αδυναμία απεικόνισης). Από τη σειρά 30 κι έπειτα, η μέθοδος που ακολουθήθηκε προκειμένου να βελτιωθεί το μαύρο και να πάψει η ανάγκη για rising/floating blacks, ήταν να διατηρηθεί μία αρκούντως υψηλή τάση για αυτούς τους παλμούς, αλλά η συχνότητά τους να μειωθεί σε τέτοιο επίπεδο, ώστε σε κάθε Hz να βρίσκεται σε κατάσταση erase/initialize περίπου το 1/5-1/4 του πάνελ μόνο. Αυτό, έχει ως οπτική "παρενέργεια", σε θέαση από απόσταση αναπνοής και σε απολυτο σκοτάδι, αντί να φαίνεται μία συνεχής φωταύγεια ως το επίπεδο μαύρου, να γίνονται αντιληπτές κινούμενες σκούρες γκρι οριζόντιες γραμμές, εν είδει scanlines, μέσα σε απόλυτο μαύρο...

Δυστυχώς μετά απο πολλές δοκιμές δεν έχω βγάλει άκρη με το media player της τηλεόρασης...
Είτε δε θα διαβάζει υπότιτλους (srt) είτε αν τους διαβάζει θα τους εμφανίζει πολύ μικρούς.

Έχει κανένας να προτείνει κάποια λύση ή η αγορά media player / αναπαραγωγή απο laptop με hdmi είναι μονόδρομος;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το επίπεδο του μαύρου σε ένα πάνελ Plasma ορίζεται από τη συχνότητα και την τάση των παλμών erase/initialize. Όσο υψηλότερες η συχνότητα και η τάση τους, τόσο χειρότερο το μαύρο, όσο χαμηλότερες τόσο καλύτερο. Το θέμα είναι όμως ότι δεν μπορεί η τάση να πέσει κάτω από κάποιο όριο, καθώς μετά εμφανίζεται δυσλειτουργία του πάνελ (από pixel misfirings μέχρι πλήρη αδυναμία απεικόνισης). Από τη σειρά 30 κι έπειτα, η μέθοδος που ακολουθήθηκε προκειμένου να βελτιωθεί το μαύρο και να πάψει η ανάγκη για rising/floating blacks, ήταν να διατηρηθεί μία αρκούντως υψηλή τάση για αυτούς τους παλμούς, αλλά η συχνότητά τους να μειωθεί σε τέτοιο επίπεδο, ώστε σε κάθε Hz να βρίσκεται σε κατάσταση erase/initialize περίπου το 1/5-1/4 του πάνελ μόνο. Αυτό, έχει ως οπτική "παρενέργεια", σε θέαση από απόσταση αναπνοής και σε απολυτο σκοτάδι, αντί να φαίνεται μία συνεχής φωταύγεια ως το επίπεδο μαύρου, να γίνονται αντιληπτές κινούμενες σκούρες γκρι οριζόντιες γραμμές, εν είδει scanlines, μέσα σε απόλυτο μαύρο...

E, αυτες οφειλω να ομολογησω οτι δεν τις εχω παρατηρησει ποτε.
Παρεμπιπτοντως μιας και ο λογος για μαυρο, ειδα χτες βραδυ το Sinister, μια ταινια
που ειναι καργα υποφωτισμενη. (εχει σκηνες που ο πρωταγωνιστης βλεπει στο σκοταδι
με το φως του κινητου του.) Οσοι ειναι θριλεραδες, αξιζει να τη δουν, οσοι δεν ειναι
αξιζει να δουν απλα πως αποδιδει η ut50 τα μαυρα. Ταινια-αναφορα για black level,
grayscale, contrast. Μ'αυτην μπορει να δει κανεις τι ψαρια πιανει η tv του.
Εγω παντως που ημουν ουτως ή αλλως πολυ ικανοποιημενος απο την αγορα μου,
απο χτες το βραδυ ειμαι ακομα περισσοτερο! Οι γνωστοι αγνωστοι του νηματος ριξτε μια ματια.
(Εκτος και δεν την εχει στρωσει κανεις ακομα, οποτε θα πρεπει να περιμενει λιγο.:p)

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

E, αυτες οφειλω να ομολογησω οτι δεν τις εχω παρατηρησει ποτε.
Παρεμπιπτοντως μιας και ο λογος για μαυρο, ειδα χτες βραδυ το Sinister, μια ταινια
που ειναι καργα υποφωτισμενη. (εχει σκηνες που ο πρωταγωνιστης βλεπει στο σκοταδι
με το φως του κινητου του.) Οσοι ειναι θριλεραδες, αξιζει να τη δουν, οσοι δεν ειναι
αξιζει να δουν απλα πως αποδιδει η ut50 τα μαυρα. Ταινια-αναφορα για black level,
grayscale, contrast. Μ'αυτην μπορει να δει κανεις τι ψαρια πιανει η tv του.
Εγω παντως που ημουν ουτως ή αλλως πολυ ικανοποιημενος απο την αγορα μου,
απο χτες το βραδυ ειμαι ακομα περισσοτερο! Οι γνωστοι αγνωστοι του νηματος ριξτε μια ματια.
(Εκτος και δεν την εχει στρωσει κανεις ακομα, οποτε θα πρεπει να περιμενει λιγο.:p)

Καλά δεν στάπαμε όλα εκείνο το βράδι η μάλλον τόπαμε αλλά δεν το κατάλαβες. Βάλε μια πηγή hdmi χωρίς να είναι αναμένη (να βλέπεις μαύρο δηλαδή και το σήμα της πηγής) και κοίτα από πολύ πολύ κοντά το μαύρο σε σκοτάδι. θα καταλάβεις

Σε συνέχεια του πόστ http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056673412&viewfull=1#post1056673412

last night was the night και η πάννυ κάνει bda. Κομπλέ οι 86 ιντζούλες από τα 2.40 αλλά τις σκηνές με τη βραδινή σαγκάη ασε να τις θυμάμαι στο προβόλι. Που λεφτά για χαρτομάντηλα.

Υπομονή. Κάποιοι δεν άντεξαν και ανέβασαν ρυθμίσεις από τις 150 ώρες και σήμερα καλιμπράρουν, κάποιοι δεν βλέπουν καν και την έχουν αφήσει με αντίθεση 0. Από εβδομάδα αναμένονται διαγράμματα και φωτός. Το επόμενο ΣΚ από κάποιες ανεπίσημες πληροφορίες θάχουμε HDTV shootout. Θα κάνει μια προεργασία ο μικρός με τα ορεκτικά(ut50, s30) και μετά θα αναλάβει ο μετρ το κυρίως πιάτο (ιζόλα με σως μπλακάουτ).

Πήρες γυαλιά???

Αν πήρες σούχω bonus dvd.

Βάζεις το motion test 1080ι50 (το player 1080ι50 έξοδο) και το τρέχεις σε 2d με το ifc off. Μετά το ξανατρέχεις με ifc off και πατάς 2d-3d και βάζεις τα γυαλιά και κοιτάς τους στίχους. Ανέφερε αν βλέπεις διαφορές.

Last edited:
Έχω το sinister έτοιμο απλά θέλω να κλείσω τις 200 ώρες (για ψυχολογικόυς λόγους ) να ανεβασω καμία ρύθμιση και να απόλαυσω ... :)

Καλά δεν στάπαμε όλα εκείνο το βράδι η μάλλον τόπαμε αλλά δεν το κατάλαβες. Βάλε μια πηγή hdmi χωρίς να είναι αναμένη (να βλέπεις μαύρο δηλαδή και το σήμα της πηγής) και κοίτα από πολύ πολύ κοντά το μαύρο σε σκοτάδι. θα καταλάβεις

Σε συνέχεια του πόστ http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056673412&viewfull=1#post1056673412

last night was the night και η πάννυ κάνει bda. Κομπλέ οι 86 ιντζούλες από τα 2.40 αλλά τις σκηνές με τη βραδινή σαγκάη ασε να τις θυμάμαι στο προβόλι. Που λεφτά για χαρτομάντηλα.

Υπομονή. Κάποιοι δεν άντεξαν και ανέβασαν ρυθμίσεις από τις 150 ώρες και σήμερα καλιμπράρουν, κάποιοι δεν βλέπουν καν και την έχουν αφήσει με αντίθεση 0. Από εβδομάδα αναμένονται διαγράμματα και φωτός. Το επόμενο ΣΚ από κάποιες ανεπίσημες πληροφορίες θάχουμε HDTV shootout. Θα κάνει μια προεργασία ο μικρός με τα ορεκτικά(ut50, s30) και μετά θα αναλάβει ο μετρ το κυρίως πιάτο (ιζόλα με σως μπλακάουτ).

Πήρες γυαλιά???

Αν πήρες σούχω bonus dvd.

Βάζεις το motion test 1080ι50 (το player 1080ι50 έξοδο) και το τρέχεις σε 2d με το ifc off. Μετά το ξανατρέχεις με ifc off και πατάς 2d-3d και βάζεις τα γυαλιά και κοιτάς τους στίχους. Ανέφερε αν βλέπεις διαφορές.

ετσι ε? Ειμαστε και βλακες και δεν καταλαβαινουμε τι λετε κυριε διαχειριστα ε?
Ναι το εκανα αυτο που λες. Το ειχα προσεξει, αλλα δεν ειχα δωσει καμμια σημασια.
Οτι δεν φαινεται απο τη θεση θεασης ειναι δευτερευον για μενα. Τωρα βεβαια με αυτα
που ειπε ο γατος
ξερεις αυτα τα technobubble τα σταρτρεκικα του:p
μαλλον χαιρομαι κι ολας που το κανει. αν καταλαβα καλα δηλαδη και με τη βοηθεια αυτης της
ιδεας καταφερνουν να κατεβαζουν το μαυρο τους.
Γυαλια πηρα, αλλλα δεν εχω ασχοληθει ακομα με αυτη την ταπεινη τεχνολογια.
Εγω βασικα για να δω Χιτσκοκ τα πηρα, μην παρεξηγηθω κιολας ε?:jester:
Θα τσεκαρω και το amita motion test. Κατσε πρωτα να συναρμολογησω τα γυαλια.

Έχω το sinister έτοιμο απλά θέλω να κλείσω τις 200 ώρες (για ψυχολογικόυς λόγους ) να ανεβασω καμία ρύθμιση και να απόλαυσω ... :)

Και αυτο ακριβως θα κανεις...Θα το απολαυσεις.
Φροντισε μονο να εχεις φτιαξει πρωτα φωτεινοτητα και αντιθεση πριν το δεις ε?
Αν εχεις οποιοδηποτε προβλημα μετα και τις επεξηγησεις του JL οταν ειναι να τα
ανεβασεις ειδοποιησε να το παμε βημα-βημα. Στις ποσες ωρες εισαι αληθεια?
Απορω πως κρατιεστε. Εγω μολις την πηρα την εβαλα και επαιζε 24ωρα μεχρι να περασει
τις 200 ωρες. Δεν ειναι μονο ψυχολογικο που λες, ειναι και ουσιαστικο, καθως
στις ωρες αυτες (κυριως, αλλα και πιο μετα) πεφτει η φωτεινοτητα των φωσφορων
(καλα δεν τα λεω κυριοι διαχειριστες?) με αποτελεσμα το μαυρο που θα βλεπεις
μετα τις 200 να ειναι αρκετα καλυτερο απο αυτο που ειδες οταν την πρωτοανοιξες.
Γι'αυτο και ειπα την ταινια να τη δει οποιος θελει μετα τις 200 ωρες.

192 ώρες πλέον και δεν κρατιεμαι για sinister σε pitch black περιβάλλον ...
Εχω ήδη κάνει και το μίνι καλιμπραρισμα που ο φίλος Jl εχει προτείνει με τα πατερνακια ...
Με οξυτητες και φωτεινοτητες όμως τι κάνουμε ; Τα αφήνω στο 0 ;

Εχω ήδη κάνει και το μίνι καλιμπραρισμα που ο φίλος Jl εχει προτείνει με τα πατερνακια ...

Νομίζω έχω γράψει αναλυτικά εδώ... :p

Λοιπον, για φωτεινοτητα και αντιθεση ισχυουν οσα εγραψε ο JL, για οξυτητα δες εδω
http://www.avclub.gr/forum/showthre...-Plasma-ST50-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page71
το εξαιρετικο και αναλυτικοτατο ποστ #706 καθως και το περαιτερω επεξηγηματικο #707.
Αν χρειαστεις οτιδηποτε αλλο, στειλε πμ.
Αντε και καλες θεασεις-bye-

Τα κατάφερα μια χαρα με τα πατερνακια και οι τρέχουσες ρυθμίσεις ειναι για hd υλικό ειναι ...
True cinema
Αντίθεση 50
Φωτεινοτητα 3
Χρωμα 30
Οξύτητα 3
Ζωντανό Eco & pnr στο όχι

Τα κατάφερα μια χαρα με τα πατερνακια και οι τρέχουσες ρυθμίσεις ειναι για hd υλικό ειναι ...
True cinema
Αντίθεση 50
Φωτεινοτητα 3
Χρωμα 30
Οξύτητα 3
Ζωντανό Eco & pnr στο όχι

:2thumb22sup:
Και τωρα (το βραδι κατα προτιμηση) βουρ για sinister.
Αναμενουμε εντυπωσεις.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

μου φαινεται πολθ=υ σκοτεινη η οθονη στο τρου σινεμα,,,, εγω το βαζω στο νορμαλ με γαμα 1,8,,, διαφορετικα νιωθω οτι χανε λεπτομερεια ... (eco στο off)

καλησπερα και απο μενα τελικα υπαρχει τροπος να δουμε υποτιτλους σε 3d ταινια απο τον player της τηλεορασης εστω και σε μορφη 2d σε κανονικοι μορφη χωρις να τους παει δεξια και αριστερα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

μου φαινεται πολθ=υ σκοτεινη η οθονη στο τρου σινεμα,,,, εγω το βαζω στο νορμαλ με γαμα 1,8,,, διαφορετικα νιωθω οτι χανε λεπτομερεια ... (eco στο off)

Το αντιθετο φιλε μου. Με τις ρυθμισεις που προτεινονται πλησιαζεις την αναφορα.
Ετσι δεν χανεις λεπτομερεια ουτε σε σκοτεινα, αλλα ουτε και σε φωτεινα βλεπεις μια καμμενη εικονα.
Αν θες σημειωσε τις ρυθμισεις σου και μετα ακολουθησε τις οδηγιες που εχουν δωθει.
Με τα 2 σετ ρυθμισεων, το δικο σου και το "αναφορας" δοκιμασε να δεις 2 σκηνες hd,
μια πολυ φωτεινη και μια πολυ σκοτεινη (της επιλογης σου). Δες τες μερικες φορες και πες μας που ειδες περισσοτερες λεπτομερειες. Νομιζω οτι μια δοκιμη μπορει και να σε πεισει.

Aν το έχεις στη default θέση (36) βγάζει 42 nits (παράθυρο 100% λευκού). Είναι λογικό να σου φαίνεται σκοτεινό. Στο 46 αν θυμάμαι καλά βγάζει περί τα 80nits. Στο νόρμαλ με 30 αντίθεση έχεις περίπου 70κάτι. To ποιο σωστό gamma είναι στο trucinema και επίσης στο mode αυτό έχει πολύ λιγότερο dithering απότι στο κανονικό.

Παιδια χαιρεται.

Ειμαι κι εγω ενας περηφανος κατοχος μιας UT50 42" και ομολογω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Απο τοτε που την πηρα, ψαχνομαι να καταφερω να γραψω σε USB δισκο ή και SD card.

Ξερω οτι το Ελληνικο/Ευρωπαικο μοντελο δεν εχει αυτη την δυνατοτητα.
Αντιθετως, τα Αυστραλεζικα μοντελα ομως, γραφουν μια χαρα...

Η ερωτηση μου λοιπον ειναι αν ξερει κανεις αν μπορουμε να βαλουμε το Αυστραλεζικο firmware στις δικες μας τηλεορασεις και αν ναι, πως.
Παρεπιμπτοντως, εχει κανεις καμμια ιδεα ως προς τον λογο υπαρξης αυτης της διεστραμμενης κοινωνικης ανισοτητας?
Τι παραπανω εχουν οι Αυστραλοι δηλαδη απο εμας?
:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδια χαιρεται.

Ειμαι κι εγω ενας περηφανος κατοχος μιας UT50 42" και ομολογω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Απο τοτε που την πηρα, ψαχνομαι να καταφερω να γραψω σε USB δισκο ή και SD card.

Ξερω οτι το Ελληνικο/Ευρωπαικο μοντελο δεν εχει αυτη την δυνατοτητα.
Αντιθετως, τα Αυστραλεζικα μοντελα ομως, γραφουν μια χαρα...

Η ερωτηση μου λοιπον ειναι αν ξερει κανεις αν μπορουμε να βαλουμε το Αυστραλεζικο firmware στις δικες μας τηλεορασεις και αν ναι, πως.
Παρεπιμπτοντως, εχει κανεις καμμια ιδεα ως προς τον λογο υπαρξης αυτης της διεστραμμενης κοινωνικης ανισοτητας?
Τι παραπανω εχουν οι Αυστραλοι δηλαδη απο εμας?
:flipout:

Αυτοι...
125799d1349240892-nicole-kidman-nicole-kidman-pics-1600x1200.jpg

Naomi-Watts-004.jpg

934_kylie-minogue-1625759405.jpg

Εμεις...
thumb.php

6265_+%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%85.jpg

Σε καλυψα στο ερωτημα σου?:jester::flipout: