Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

Νομίζετε ότι στο στρώσιμο η ποιότητα των τηλεοπτικών καναλιών παίζει ρόλο;

Όσο χειρότερη, τόσο το καλύτερο, αν μιλήσουμε με απόλυτους όρους... ;)

Πως ένα κακό σήμα αναλογικού καναλιού με πολύ θόρυβο και "χιόνια" είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκαλέσει image retention σε μια οθόνη plasma, οπότε είναι τρόπον τινά προτιμητέο κατά την διαδικασία του στρωσίματος... -bye-

Διαβάζοντας στο forum για τη G10 διαπίστωσα ότι σε κάποιες περιπτώσεις βρέθηκαν προβληματικά pixels κάποια με βυσσινί χρώμα και κάποια με τρεμόπαιγμα.

Πως μπορώ να εντοπίσω τέτοια φαινόμενα;
Πόσο συχνό φαινόμενο είναι αυτό;

Κατά τη γνώμη σας χρειάζεται έλεγχος και μετά από το “στρώσιμο”;

Διαβάζοντας στο forum για τη G10 διαπίστωσα ότι σε κάποιες περιπτώσεις βρέθηκαν προβληματικά pixels κάποια με βυσσινί χρώμα και κάποια με τρεμόπαιγμα.

Πως μπορώ να εντοπίσω τέτοια φαινόμενα;
Πόσο συχνό φαινόμενο είναι αυτό;

Κατά τη γνώμη σας χρειάζεται έλεγχος και μετά από το “στρώσιμο”;

Για την ακρίβεια πρόκειται για προβληματικά υποεικονοστοιχεία. Εφόσον διάβασες το νήμα της G10 θα διάβασες και την εξήγηση του διαχειριστή μας JL_?

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=848277&postcount=2038

Ανάλογα προβλήματα έχουν αναφερθεί και στις kuro 9ης γενιάς. Το φαινόμενο εντοπίζεται μόνο αν κολλήσεις τα μάτια σου πολύ κοντά στην οθόνη (στα 10-15 εκατοστά) και ουσιαστικά δεν αποτελεί πρόβλημα.
Στην περίπτωση που είναι πολλά ή φαίνονται από την θέση θέασης, τότε ενημερώνεις την εταιρεία για αντικατάσταση.....

Πότε μπορεί να εμφανιστεί το φαινόμενο αυτό; Μόνο κατά το πρώτο καιρό λειτουργίας πριν το στρώσιμο; Αυτό το ρωτάω απλά για να προσέξω σε περίπτωση μεγάλου προβλήματος πριν τελειώσει η εγγύηση.

Πότε μπορεί να εμφανιστεί το φαινόμενο αυτό; Μόνο κατά το πρώτο καιρό λειτουργίας πριν το στρώσιμο; Αυτό το ρωτάω απλά για να προσέξω σε περίπτωση μεγάλου προβλήματος πριν τελειώσει η εγγύηση.

Συνήθως φαίνεται απ' την αρχή.....

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο πως να κάνω το test για προβληματικά pixels.

Ευχαριστώ

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο πως να κάνω το test για προβληματικά pixels.

Ευχαριστώ

Κατέβασε από εδώ το Break-in DVD με τις εναλλαγές χρωμάτων που χρησιμοποιούμε για το στρώσιμο των plasma, γράψτο σε ένα δισκάκι, και βάλτο στο player να παίζει. Εν συνεχεία πλησίασε πολύ κοντά στην οθόνη και ψάξε όλο το panel με λεπτομέρεια. Αν υπάρχει κάτι θα το δεις.....

Στο ερώτημα μου για στρώσιμο από τηλεοπτικά κανάλια πήρα απάντηση ότι είναι ότι καλύτερο.
Νομίζεται ότι θα ήταν καλύτερο το στρώσιμο χρησιμοποιώντας το DVD με την εναλλαγή των χρωμάτων;

Στο ερώτημα μου για στρώσιμο από τηλεοπτικά κανάλια πήρα απάντηση ότι είναι ότι καλύτερο.
Νομίζεται ότι θα ήταν καλύτερο το στρώσιμο χρησιμοποιώντας το DVD με την εναλλαγή των χρωμάτων;

Το DVD αυτό είναι για στρώσιμο των plasma. Η χρήση του όμως δεν είναι απαραίτητη. Αλλοι το χρησιμοποιούν, άλλοι πάλι όχι. Εγώ στην δική μου δεν το χρησιμοποίησα για στρώσιμο, απλώς το έχω βάλει μερικές φορές για έλεγχο του panel όπως σου έγραψα πριν.....

Εάν η σύνδεση είναι από scart σε scart νομίζεις ότι θα έχω καλή εικόνα για έλεγχο του panel ή χρειάζεται καλώδιο HDMI για να κάνω upscaling από το DVD player;

Παιδιά επειδή εδώ στη Κύπρο δε νομίζω να γίνεται εύκολα αλλαγή σε περίπτωση που βρω ελαττωματικό pixel μήπως μπορεί κάποιος να με ενημερώσει ποσό συχνό φαινόμενο είναι να βρεθεί σ’αυτές τις πιο ακριβές σειρές της Panasonic V10 και G10 τέτοιο πρόβλημα;

Άμα αγχώνεσαι, για το αν βρεις, φαντάσου τι θα γίνει όταν βρεις, έψαξες???...βρήκες??...κατά τη γνώμη μου, είναι κρίμα να χαλάς την ζαχαρένια σου με υποθέσεις.. -bye-

Σωστά έχεις δίκιο, έλα όμως που είναι στο χαρακτήρα μου να ψάχνω.
Απλά ρωτώ αν είναι συχνό.

:hmmmm2:...για μια στιγμή μου πέρασε από το μυαλό να σου γράψω 50-50.....:eek:

... αλλά θα έκανες μια βδομάδα να κοιμηθείς, οπότε ας σου πω την αλήθεια .......δεν είναι συχνό......:smile:

....μην αγχώνεσαι βρε συ τόσο πολύ με την τηλεόραση, κακό σε σένα κάνεις και μάλιστα πολύ κακό για το τίποτα. ... -bye-

Ευτυχώς που διαβάσω το δεύτερο κομμάτι της απάντησης σου πρώτα.
Ευτυχώς που δεν είναι συχνό.

Καλού κακού θα κάνω τον έλεγχο με το DVD με τις εναλλαγές χρωμάτων.

Αν βρω κάτι ελπίζω να με βοηθήσεις ως προς τα επιχειρήματα για αντικατάσταση.