Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: V10 δορυφορικά και Nova

Η διαδικασία του να βάλεις στο ci το irdeto ειναι απλη?
Που μπορω να προμηθευτω το irdeto και ποιο τυπο να παρω?

Απλή είναι. Βάζεις την κάρτα της νόβα στη μοντούλα και κατόπιν τη μοντούλα στην ειδική υποδοχή (ci slot) της τηλεόρασης.
Να προτιμήσεις μωβ irdeto για να έχεις συμβατότητα με τις νέες κάρτες version kappa.
Για περισσότερα άνοιξε νέο θέμα στην κατηγορία δέκτες στα δορυφορικά ή δες προς εκείνα τα νήματα...

Ρε παιδιά , παρόλο που δεν έχω δορυφορική σύνδεσή , δεν θα έπρεπε να βλέπω στο μενού τον δορυφορικό δέκτη της τηλεόρασης?
Όταν λέμε να αλλάξω την χώρα και να βάλω Γερμανία , πως θα το κάνω? Δεν βλέπω στο μενού καμιά επιλογή ( μόνο επιλογή γλώσσας).
Μονο στη αρχή έβγαλε επιλογή χώρας.
Καμία άποψη?

αλλαξα την διαμορφοση στο νοβα pvr απο ΡΑL G σε PAL I και ειδα ακομα καλυτερη εικονα σε στανταρ αναλυση!!!Ξερει κανεις που οφειλετε αυτο?

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ρε παιδιά , παρόλο που δεν έχω δορυφορική σύνδεσή , δεν θα έπρεπε να βλέπω στο μενού τον δορυφορικό δέκτη της τηλεόρασης?
Όταν λέμε να αλλάξω την χώρα και να βάλω Γερμανία , πως θα το κάνω? Δεν βλέπω στο μενού καμιά επιλογή ( μόνο επιλογή γλώσσας).
Μονο στη αρχή έβγαλε επιλογή χώρας.
Καμία άποψη?

Κάνεις επαναφορά ρυθμίσεων από το μενού ρυθμίσεων και ξεκινάνε όλα από την αρχή, πριν αρχίσει ο συντονισμός καναλιών δηλώνεις και την χώρα.

αλλαξα την διαμορφοση στο νοβα pvr απο ΡΑL G σε PAL I και ειδα ακομα καλυτερη εικονα σε στανταρ αναλυση!!!Ξερει κανεις που οφειλετε αυτο?

The UK's adoption of 582 active lines has no significant impact on either non system I receivers or non system I source material as the extra lines are not within the normal display area and don't contain anything in the other standards anyway. All Digital TV broadcasts and digital recordings (e.g. DVDs) conform to the 576 active line standard.

http://en.wikipedia.org/wiki/PAL

Μηπως "μεγαλωσε" και λιγο η εικονα? Ισως οφειλεται στο μικροτερο overscan , δηλαδη στο τμημα που "κοβεται" απο τις τηλεορασεις στις αναλογικες μεταδωσεις...

Μπορει ο Γιαννης (JL) να ξερει να μας πει περισσοτερα...-bye-

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

..

Last edited:
Re: Απάντηση: V10 δορυφορικά και Nova

Η διαδικασία του να βάλεις στο ci το irdeto ειναι απλη?
Που μπορω να προμηθευτω το irdeto και ποιο τυπο να παρω?

Όπως σου είπε και ο aragorn είναι αστεία διαδικασία. Απλά κλείνεις την τηλεόραση από το διακόπτη, βάζεις το module στην CI υποδοχή και την κάρτα της Nova στη σχισμή του module. Irdeto module (Προσοχή: μωβ και κανένα άλλο) μπορείς να βρεις σε διάφορα Ελληνικά shops. Πρόσφατα αγόρασα δύο από εδώ και είναι επιβεβαιωμένα γνήσια irdeto.

Κάτι ακόμα σχετικά με το Irdeto module που χρειάστηκα ώρες μέχρι να βρω κάποιο workaround. Φαίνεται πως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα, bug ή κάτι άλλο με την Panasonic, κάτι που δεν γνωρίζω ακόμα τι ακριβώς φταίει αν και έχω στείλει mail και στην Panasonic και στην εταιρεία του Irdeto. Στις περιπτώσεις πολύ γρήγορης εναλλαγής μεταξύ encrypted και free channels και ειδικά μεταξύ encrypted Nova και encrypted άλλων, κλειδώνει η λήψη με μήνυμα "No Service". Για την επαναφορά το μόνο που χρειάζεται είναι εναλλαγή μεταξύ π.χ. αναλογικών ή terrestrial και sat και επανέρχεται.

Αυτό το πρόβλημα πολύ σπάνια παρουσιάζεται σε κανονική χρήση, και όπως είπα παραπάνω είναι εμφανές και έχει εύκολη και γρήγορη λύση. Όμως υπάρχει περίπτωση το ίδιο πρόβλημα να παρουσιαστεί κατά την διαδικασία αναζήτησης καναλιών στους δορυφόρους, και επειδή στη φάση αυτή δεν εμφανίζονται μηνύματα, απλά η τηλεόραση κάνει skip συχνότητες με τελικό αποτέλεσμα την εύρεση μόνο μικρού μέρους από τα διαθέσιμα κανάλια. Σε αυτή την περίπτωση και πάλι υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης. Κάνουμε δηλαδή την εύρεση των καναλιών χωρίς να είναι εγκατεστημένο το Irdeto module το οποίο και περνάμε μετά το τέλος της αναζήτησης.

Δοκίμασα και με άλλα modules, διαφορετικών εταιρειών και διαφορετικής έκδοσης και από ότι φαίνεται το παραπάνω πρόβλημα υπάρχει και με αυτά, οπότε και συμπεραίνω πως μάλλον οφείλεται σε κάποιο firmware bug της TV αν και η Panasonic δεν μου έχει απαντήσει ακόμα επιβεβαιώνοντας ή απορρίπτοντας το bug report που έστειλα.

Παιδιά δύο ερωτήσεις, επειδή είμαι αρκετά κοντα στο να προχωρήσω στην αγορά της.

1) Έχει κάποιος από σας αποφύγει την χρήση της βάσης της χωρίς να την κρεμάσει σε τοίχο? Με ποιό τρόπο?
2) Το Pip & Pap λειτουργούν αυτόνομα ή μόνο σε συνδιασμό με κάποια πηγή (πχ. DVD, BD, HTPC, MP)? Επίσης, το PAT τι ακριβώς κάνει?

Ευχαριστώ!

Παιδιά δύο ερωτήσεις, επειδή είμαι αρκετά κοντα στο να προχωρήσω στην αγορά της.

1) Έχει κάποιος από σας αποφύγει την χρήση της βάσης της χωρίς να την κρεμάσει σε τοίχο? Με ποιό τρόπο?
2) Το Pip & Pap λειτουργούν αυτόνομα ή μόνο σε συνδιασμό με κάποια πηγή (πχ. DVD, BD, HTPC, MP)? Επίσης, το PAT τι ακριβώς κάνει?

Σχετικά με την πρώτη σου ερώτηση, δεν το επιχείρησα αν και πέρασε από το μυαλό μου. Συγκεκριμένα είχα σκεφτεί μια πατέντα άμεσης στερέωσης των δύο πείρων επάνω στο έπιπλο. Ωστόσο βαρέθηκα και δεν υλοποίησα (ακόμα) αυτή τη σκέψη.

Για το PiP & PaP λειτουργούν μόνο μεταξύ TV και κάποιας εξωτερικής πηγής. Δυστυχώς δεν υποστηρίζουν δύο ταυτόχρονους δέκτες της τηλεόρασης (π.χ. DVB-T & DVB-S) και εκτός από αυτό υπάρχει και ο εντελώς ανόητος και αντιεργονομικός τρόπος ενεργοποίησης του PiP/PaP μέσω επιλογής του picture menu αντί άμεσα μέσω κάποιου button στο remote control. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά ακόμα και όταν ενεργοποιηθεί, τα buttons εναλλαγής main-sub picture κλπ παραμένουν ενεργά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια απαιτείται ξανά η είσοδος στο picture menu. Άχρηστη εντελώς δηλαδή δυνατότητα με υλοποίηση "του ποδαριού".
Για να πω βέβαια την αλήθεια και μην αδικώ μόνο την Panasonic, και στις δεκάδες τηλεοράσεις διαφόρων κατασκευαστών που έχουν περάσει από τα χέρια μου όλα τα χρόνια, μόνο μία - δύο είχαν σχετικά χρήσιμο και ευκολόχρηστο PiP/PaP ενώ στις υπόλοιπες ήταν το ίδιο χάλι, ίσα - ίσα για να δικαιολογήσουν τα buzz words των specifications. Για το PaT το μόνο που ξέρω είναι πως σημαίνει "Picture And Text". Τώρα τι εννοεί ο ποιητής μόνο αυτός το ξέρει, δεν το έχω ψάξει αν και φαντάζομαι πως εννοεί το teletext layer. :smile:

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ!

Για την βάση σκέφτομαι κάποιο ελειπτική σωλήνα πίσω από το έπιπλο όπου θα τοποθετηθεί η 42V10, με δυνατότητα στηρίγματος vesa και κίνηση στον κατακόρυφο άξονα. Με προβληματίζει όμως η στήριξη του "σωλήνα" αφού χωρίς το απαιτούμενο αντίβαρο θα χρειαστεί βίδωμα στο πάτωμα!

Bάψιμο άραγε παίρνει το πλαστικό της βάσης?

Για το pip/pap ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για την δική μου SamΑ656. Λειτουργεί μόνο σε συνδιασμό με τις πηγές μου.
Το PAT όμως τι είναι? Κάπου το διάβασα σε χαρακτηριστικά της V10!

:grinning-smiley-043 -bye-

Το PAT όμως τι είναι? Κάπου το διάβασα σε χαρακτηριστικά της V10!
"Picture And Text" σημαίνει αν και δεν βρήκα τι ακριβώς εννοεί η Panasonic με αυτό. Πιθανότατα εννοεί το teletext layering, αν και σε όλα τα docs δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά γι'αυτό.

Για την βάση σκέφτομαι κάποιο ελειπτική σωλήνα πίσω από το έπιπλο όπου θα τοποθετηθεί η 42V10, με δυνατότητα στηρίγματος vesa και κίνηση στον κατακόρυφο άξονα. Με προβληματίζει όμως η στήριξη του "σωλήνα" αφού χωρίς το απαιτούμενο αντίβαρο θα χρειαστεί βίδωμα στο πάτωμα

Ωραία ιδέα αν και όπως λες είναι λίγο πρόβλημα η ισοκατανομή του βάρους. Εγώ σκεφτόμουν κάτι απλούστερο, και συγκεκριμένα ένα στρογγυλό ξύλινο δίσκο (από το ίδιο ξύλο που είναι φτιαγμένο το έπιπλο) με έδρανο με ρουλεμάν που θα του επέτρεπε να γυρνά ελεύθερα. Κάτι δηλαδή σαν την μανίσια βάση της V10 αλλά ξύλινο.

Πάντως και η βάση της, αν και υποδεέστερης ποιότητας από την υπόλοιπη τηλεόραση, δεν έδειξε τελικά και τόσο άσχημη οπότε και εγκατέλειψα τους αυτοσχεδιασμούς. Για το βάψιμο που είπες, μπορεί να γίνει άνετα. Από ότι είδα τα ματ μέρη της είναι απλό ABS πλαστικό που είναι παιχνίδι στο να βαφτεί, ενώ το γυαλιστερό έδρανο είναι plexiglass που βάφεται εύκολα με ακρυλικό αλλά με λίγο κόπο μπορεί και να αντικατασταθεί από διαφορετικού τύπου ή χρώματος plexiglass.

Γενικά ο τρόπος στήριξης της βάσης με πείρους, αφήνει πολλά περιθώρια "αυτοσχεδιασμού" για κάποιον που πιάνουν τα χέρια του, αλλά δεν έχει και την γυναίκα του να φωνάζει... -bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

"Picture And Text" σημαίνει αν και δεν βρήκα τι ακριβώς εννοεί η Panasonic με αυτό. Πιθανότατα εννοεί το teletext layering, αν και σε όλα τα docs δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά γι'αυτό.

Ωραία ιδέα αν και όπως λες είναι λίγο πρόβλημα η ισοκατανομή του βάρους. Εγώ σκεφτόμουν κάτι απλούστερο, και συγκεκριμένα ένα στρογγυλό ξύλινο δίσκο (από το ίδιο ξύλο που είναι φτιαγμένο το έπιπλο) με έδρανο με ρουλεμάν που θα του επέτρεπε να γυρνά ελεύθερα. Κάτι δηλαδή σαν την μανίσια βάση της V10 αλλά ξύλινο.

Πάντως και η βάση της, αν και υποδεέστερης ποιότητας από την υπόλοιπη τηλεόραση, δεν έδειξε τελικά και τόσο άσχημη οπότε και εγκατέλειψα τους αυτοσχεδιασμούς. Για το βάψιμο που είπες, μπορεί να γίνει άνετα. Από ότι είδα τα ματ μέρη της είναι απλό ABS πλαστικό που είναι παιχνίδι στο να βαφτεί, ενώ το γυαλιστερό έδρανο είναι plexiglass που βάφεται εύκολα με ακρυλικό αλλά με λίγο κόπο μπορεί και να αντικατασταθεί από διαφορετικού τύπου ή χρώματος plexiglass.

Γενικά ο τρόπος στήριξης της βάσης με πείρους, αφήνει πολλά περιθώρια "αυτοσχεδιασμού" για κάποιον που πιάνουν τα χέρια του, αλλά δεν έχει και την γυναίκα του να φωνάζει... -bye-

Ωραίες ιδέες μου έβαλες!

Κατά τα άλλα οι γυναίκες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ασχολούνται με τα παιγνίδια μας... (αστειεύομαι).

Πάντως η δικιά μου, ήταν αυτή που έριξε την ιδέα του βαψίματος!
Και την κορόιδεψα άδικα μάλλον, αφού απ´ότι φαίνεται γίνεται.

Για να δούμε...

Ευχαριστώ και πάλι!

:grinning-smiley-043 -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Συντομα θα εχουμε ανακοινωσεις των νεων Panasonic οποτε αν θελεις να βρεις καποια V10 καλυτερα να βιαστεις...

Εκτος και περιμενεις 1-2 μηνες να ερθει η V20 (η οπως αλλιως θα λεγεται)...-bye-

Γιάννη σκοπεύω στο μέλλον να πάρω μια μεγαλύτερη με ΗDMi 1.4 για τρισδιάστατες θεάσεις. Ελπίζω να οριμάσει γρήγορα η τεχνολογία γιατί μετά το Αvatar τα έχω δεί όλα!

Πρός το παρόν το πιο πιθανόν 42V10.

Την έχω δεί εδώ:
1325Ε ΛΗΜΝΑΙΟΣ 210 3827441 ΠΑΤΗΣΙΩΝ 14 - ΣΤΟΑ ΦΕΞΗ
1390Ε ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ 210 9953001
1380Ε X MAX (ΚΑΠΠΑ Α.Ε.) 210 9950402 ΑΛΕΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 1 – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
1400Ε SHOP-CENTER 210 2613900
1400Ε alea 210 2486990
1400Ε Kostika – e-choice 210 6856438
1400Ε AUDIO SHOW 210 4297390 ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 48 - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
1400Ε ODES.GR 210 9401167 ΕΛ. ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ (ΘΗΣΕΩΣ) 256 - ΚΑΛΛΙΘΕΑ

? KOSMAS HI-FI 210 3828281 ΠΑΤΗΣΙΩΝ 14 - ΣΤΟΑ ΦΕΞΗ
? HOMECINEMA 210 8834009

Λές να μην είναι διαθέσιμη? Ε αυτό, μετά από τόσο ψάξιμο, θα είναι από τα άγραφα!!!

Last edited:

Καλα και εγω πηρα την U10 εν αναμονη των εξελιξεων...εκρινα οτι δεν αξιζε να παω σε ακριβοτερη εφοσον η τεχνολογια εξελισεται τοσο γρηγορα... σε 2-3 χρονια που το 3D θα εχει εξαπλωθει ξαναβλεπουμε...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

PaT = Picture And Text = Παράλληλη θέαση Telext και του τηλεοπτικού προγράμματος (από το κανάλι που προέρχεται το Teletext)

Για να εμφανιστεί...

TEXT > MENU MENU (δις) > Εικόνα & Κείμενο > Ναι

....υπάρχει και δυνατότητα ρύθμισης της αντίθεσης του Teletext.

Ισχύει για όλες τις Panasonic εδώ και τρία χρόνια....;)

Πατωντας Teletext-menu menu εμφανιζει μια μπαρα η οποια μας δινει την δυνατοτητα να διαλεξουμε η οθονη να δειχνει ταυτοχρονα και το τηλεκειμενο και το επιλεγμενο καναλι.
Εαν επιλεξουμε ΝΑΙ πατωντας στην συνεχεια menu menu menu μας εμφανιζει και μια μπαρα αυξομοιωσης της φωτεινοτητας της εικονας του teletext.

attachment.php

.......

Το κάνει και η SamA656 με διαδοχικά πατήματα του teletext στο τηλεκοντρολ.

Ευχαριστώ και εγω για την απάντηση!

Καλησπέρα σε όλους...απέχω 2 μέρες μόνο από το να παραγγείλω plasma Panasonic. κάθομαι τόσες ώρες και διαβάζω όλα μα όλα τα μηνυματα σας. η αλήθεια είναι ότι έχω ζαλιστεί. Για αυτόν τον λόγο θα σας κάνω μια ερώτηση έτσι ώστε να μπορέσω να κατασταλαξω. Λόγω budget δεν πάω στην 50αρα Vseries της Panasonic.
Αρα λοιπόν έχουμε και λέμε....46" G10 ή 42"V10?...
Ευχαριστώ πολύ...