John Locke
AVClub Enthusiast
- 4 November 2007
- 1,088
Πιθανόν το service menu να έχει περισσότερες επιλογές, ωστόσο καλό θα είναι να μην πειράζουμε πράγματα που δεν ξέρουμε.
Καταρχήν ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους!Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα
Ειπα να παω και εγω σημερα στο πλαισιο (Μεταμορφωσης) για να δω και να αγορασω την 42v10 τελικα αφου ειχα πειστει οτι plasma = best movies και παλαβωσα κανονικα. Και οι 3 τηλεορασεις plasma panasonic που ειχανε μια 42v10 και δυο 46g10 ειχαν ολες προβλημα !!!!!!! Ρωταω το παλλικαρι εκει και μου λεει τι τις θες τις plasma δεν βλεπεις;; Και οι 3 ειχαν μονιμο το ειδωλο δεξια viera καθως και στην πανω πλευρα το on και το off. Οταν ρωτησα τον πωλητη για το video μου ειπε οτι αυτα τα ειδωλα εμφανιζονται στο video που επαιζε καθε ενα τεταρτο και μενουν εκει στατικα για 5 λεπτα. Ειναι δυνατον αυτα τα 5 λεπτα στατικης εικονας να εχουν κανει τετοια ζημια;;
Ευχαριστω
Γειά σας παιδιά. Μόλις παρέλαβα την P42V10E και παιδεύομαι με το DVB-S της. Έχω μερικές ερωτήσεις για όποιον έχει σχετική εμπειρία.
1. Από ότι είδα μόνο με χώρα τη Γερμανία βλέπει τον δορυφορικό δέκτη, ενώ με Ελλάδα τίποτα. Υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης έστω manually του DVB-S με δηλωμένη χώρα την Ελλάδα; Όχι τίποτα άλλο αλλά με χώρα την Ελλάδα δουλεύει καλύτερα η ονοματοδοσία των αναλογικών στο autosearch και δεν θα έλεγα όχι στο απόλυτο manual setup όλων των sat options αντί να τα κάνει όλα μόνη της η τηλεόραση.
2. Και τώρα στα δύσκολα. Έβαλα ένα CI module IRDETO μωβ με την κάρτα μου της Nova (όχι παντρεμένη με κάποιο δέκτη). Δουλεύει αρκετά σωστά αν και λίγο ζορίζεται στο να αποκωδικοποιήσει την πρώτη φορά, αλλά το σπουδαίο πρόβλημα για εμένα είναι πως δεν εμφανίζει τα ελληνικά στις περιλήψεις των εκπομπών και στο Guide. Αντ'αυτών βγάζει τα γνωστά αλαμβουρνέζικα symbols. Είναι γενικό πρόβλημα συνεργασίας Nova - Panasonic, φταίει κάτι άλλο ή μου διαφεύγει τίποτα στις ρυθμίσεις γλωσσών κλπ. Ενημερωτικά τα Ελληνικά στις περιλήψεις των terrestrial εμφανίζονται άριστα χωρίς ίχνος προβλήματος, αλλά στο Nova τίποτα εκτός από μπαρμπούτσαλα.
3. Δεν έχει βρε παιδιά o δέκτης της Panasonic αλφαβητικό search, μόνο σορτάρισμα έχει; Ούτε provider search για να ψάξει μόνο τα της κάρτας; Μπορώ βέβαια να ζήσω με αυτή την έλλειψη αλλά το θέμα με τα Ελληνικά μου την έσπασε γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα τέτοιο πρόβλημα με κανένα δέκτη μου.
Κάθε άλλη συμβουλή για σωστότερη λειτουργία του DVB-S δεκτή μήπως και πετύχω κάτι καλύτερο με την νέα μου TV.
Thanks
H πιο επικίνδυνη περίοδος για να πάθει μόνιμο αποτύπωμα μία Plasma, είναι οι πρώτες 100-200 ώρες λειτουργίας, όπου οι αλλαγές στις ιδιότητες των φωσφόρων επισυμβαίνουν με την μεγαλύτερη ταχύτητα. Γι' αυτό, συνιστάται σε αυτό το διάστημα να αποφεύγονται οι στατικές εικόνες και η αντίθεση να είναι ρυθμισμένη στο 50% ή λιγότερο.
Στα περισσότερα καταστήματα δεν τηρείται καμμία από αυτές τις δύο προϋποθέσεις: μόλις τις βγάζουν από το κουτί, τις έχουν να παίζουν στατικές εικόνες με την αντίθεση στο 100%... :rifle:
Η V10 εχει δεκτη για ελευθερα δορυφορικα καναλια...αρα οχι για Nova..
Ομολογω οτι δεν το ηξερα αυτο...
Λογικο ειναι το EPG να βγαινει ακαταλαβίστικο αφου εχεις δηλωσει χωρα Γερμανια (αναγκαστικα για να πιανει η τηλεοραση απο οτι καταλλαβα)...
Παντως λογικο ειναι το tuner που εχει η V10 να ειναι καλυτερο απο τα αντιστοιχα που βρισκουμε στους δεκτες του εμποριου που ειναι κατα 90% Κινεζοκατασκευες της πλακας...
Αν πας στο Πλαίσιο στο Σύνταγμα, όλες οι Panasonic plasma έχουν πάθει τρελό burn-in.παρολο που επαιζαν μερα νυχτα με μπαρες με στατικο κειμενο με τερμα αντιθεση δεν υπηρχε ιχνος retention η burn in. γιατι ελεγα σε μαγαζι θα φανει αν τα νεα πανελ εχουν θεμα επειδη τρωνε σκισιμο και δεν τα προσεχει κανεις.
Αν πας στο Πλαίσιο στο Σύνταγμα, όλες οι Panasonic plasma έχουν πάθει τρελό burn-in.
Χθες παντως ειχα παει σε φιλικο σπιτι που ειχαν LCD Sony (W4500) και δεν μπορουσα να δω με τιποτα , το τηλεοπτικο σημα δεν βλεποταν τωρα που εχω συνηθισει σε πλασμα...ασε που στις γρηγορες σκηνες της καμερας παρα τα 100 Hz αμεσως φαινοταν "θολουρα"....
Προτιμω πλασμα με μια μικρη (μηδαμινη) πιθανοτητα για burn in παρα τα κουσουρια των LCD...![]()
Δεν καταλαβα τι σημαινει το παραπανω...
Καμια βαθυστοχαστη αναλυση θα ειναι...:BDGBGDB55:
Όσο για το ότι οι LCD δείχνουν εντελώς χάλια μπροστά στην U10, απάντησες μόνος σου...![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.