Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πιθανόν το service menu να έχει περισσότερες επιλογές, ωστόσο καλό θα είναι να μην πειράζουμε πράγματα που δεν ξέρουμε.

Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα

Ειπα να παω και εγω σημερα στο πλαισιο (Μεταμορφωσης) για να δω και να αγορασω την 42v10 τελικα αφου ειχα πειστει οτι plasma = best movies και παλαβωσα κανονικα. Και οι 3 τηλεορασεις plasma panasonic που ειχανε μια 42v10 και δυο 46g10 ειχαν ολες προβλημα !!!!!!! Ρωταω το παλλικαρι εκει και μου λεει τι τις θες τις plasma δεν βλεπεις;; Και οι 3 ειχαν μονιμο το ειδωλο δεξια viera καθως και στην πανω πλευρα το on και το off. Οταν ρωτησα τον πωλητη για το video μου ειπε οτι αυτα τα ειδωλα εμφανιζονται στο video που επαιζε καθε ενα τεταρτο και μενουν εκει στατικα για 5 λεπτα. Ειναι δυνατον αυτα τα 5 λεπτα στατικης εικονας να εχουν κανει τετοια ζημια;;

Ευχαριστω
Καταρχήν ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους!
Με την λογική του "πωλητή" δεν νομίζω να υπάρχει plasma ανά τον κόσμο χωρίς μόνιμο burn-in!:damnyou::grinning-smiley-043

Καλησπέρα και από μένα.

Διαβάζω εδώ και λίγο καιρό το forum και είπα επιτέλους να γραφτώ. Καταρχήν ευχαριστώ όλους που μου ανοίξατε τα μάτια και από LCD πήρα την απόφαση να πάρω Plasma.

Στο ψητό τώρα. Έχω καταλήξει στις 50" και αυτό που με προβληματίζει είναι αν αξίζει να δώσω τα 450 ευρώ παραπάνω που ζητάει το μοντέλο της σειράς V έναντι της G, κυρίως στον τομέα της απεικόνισης και όχι τόσο στα πρόσθετα χαρακτηριστικά της.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις.

φιλε το ΤΗΧ μοντ ειναι κατι πού αξίζει να το πληρώσεις ειναι κατι σαν επαγγελματικό καλιμπραρισμα του πάνελ σε παραμέτρους που μονο στο εργοστάσιο μπορείς να τις πειράξεις και όχι στο σέρβις μενού.

Απάντηση: V10 δορυφορικά και Nova

επειδη μπερδευτηκα,αν εχω αυτη τη τηλεοραση και ενα δορυφορικο κατοπτρο και μια καρτα νοβα αυθεντικη η πειρατικη(κατι που ειναι σαφως παρανομο) θα μπορω να βεπω νοβα?
εχει η τηλεοραση διαβαστηρι καρτων.????/

για διαφωτιστε με.........-bye-
Γειά σας παιδιά. Μόλις παρέλαβα την P42V10E και παιδεύομαι με το DVB-S της. Έχω μερικές ερωτήσεις για όποιον έχει σχετική εμπειρία.

1. Από ότι είδα μόνο με χώρα τη Γερμανία βλέπει τον δορυφορικό δέκτη, ενώ με Ελλάδα τίποτα. Υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης έστω manually του DVB-S με δηλωμένη χώρα την Ελλάδα; Όχι τίποτα άλλο αλλά με χώρα την Ελλάδα δουλεύει καλύτερα η ονοματοδοσία των αναλογικών στο autosearch και δεν θα έλεγα όχι στο απόλυτο manual setup όλων των sat options αντί να τα κάνει όλα μόνη της η τηλεόραση.

2. Και τώρα στα δύσκολα. Έβαλα ένα CI module IRDETO μωβ με την κάρτα μου της Nova (όχι παντρεμένη με κάποιο δέκτη). Δουλεύει αρκετά σωστά αν και λίγο ζορίζεται στο να αποκωδικοποιήσει την πρώτη φορά, αλλά το σπουδαίο πρόβλημα για εμένα είναι πως δεν εμφανίζει τα ελληνικά στις περιλήψεις των εκπομπών και στο Guide. Αντ'αυτών βγάζει τα γνωστά αλαμβουρνέζικα symbols. Είναι γενικό πρόβλημα συνεργασίας Nova - Panasonic, φταίει κάτι άλλο ή μου διαφεύγει τίποτα στις ρυθμίσεις γλωσσών κλπ. Ενημερωτικά τα Ελληνικά στις περιλήψεις των terrestrial εμφανίζονται άριστα χωρίς ίχνος προβλήματος, αλλά στο Nova τίποτα εκτός από μπαρμπούτσαλα.

3. Δεν έχει βρε παιδιά o δέκτης της Panasonic αλφαβητικό search, μόνο σορτάρισμα έχει; Ούτε provider search για να ψάξει μόνο τα της κάρτας; Μπορώ βέβαια να ζήσω με αυτή την έλλειψη αλλά το θέμα με τα Ελληνικά μου την έσπασε γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα τέτοιο πρόβλημα με κανένα δέκτη μου.

Κάθε άλλη συμβουλή για σωστότερη λειτουργία του DVB-S δεκτή μήπως και πετύχω κάτι καλύτερο με την νέα μου TV.

Thanks

Οι τηλεοράσεις που δεν έχουν δορυφορικό δέκτη και διαθέτουν CI, μπορούν (μελλοντικά και αν απαιτηθεί) να δεχθούν κάποιο CAM στην CI τους και με κάρτα πρόσβασης κάποιου παρόχου (που θα τοποθετηθεί στο CAM) να αποκωδικοποιούν και να προβάλουν κάποιες συνδρομητικές υπηρεσίες από τις επίγειες μεταδόσεις που λαμβάνουν.

Αντίστοιχη χρήση της θύρας CI μπορεί να γίνει όταν η τηλεόραση διαθέτει στον εξοπλισμό της και δορυφορικό δέκτη.

Οπότε όταν υπάρχει δορυφορικός δέκτης και ανάλογα με την κωδικοποίηση που μεταδίδει ο πάροχος, μπορούμε να βάλουμε το αντίστοιχο CAM (π.χ. Irdeto για NOVA) στην θύρα CI της V10 και στο CAM να βάλουμε την κάρτα πρόσβασης της NOVA, έτσι η τηλεόραση θα αποκωδικοποιήσει την μετάδοση και θα προβάλει τα κανάλια κανονικά.

Το ότι χρειάζεται δορυφορικό κάτοπτρο που 'σημαδεύει' Hotbird και σύνδεσή του LNB στην αντίστοιχη υποδοχή F του δορυφορικού δέκτη της τηλεόρασης, για να μπορέσουν να 'κατέβουν' τα κανάλια της NOVA, είναι αυτονόητο.

Καθώς επίσης και συνδρομή στο μπουκέτο....:D

H πιο επικίνδυνη περίοδος για να πάθει μόνιμο αποτύπωμα μία Plasma, είναι οι πρώτες 100-200 ώρες λειτουργίας, όπου οι αλλαγές στις ιδιότητες των φωσφόρων επισυμβαίνουν με την μεγαλύτερη ταχύτητα. Γι' αυτό, συνιστάται σε αυτό το διάστημα να αποφεύγονται οι στατικές εικόνες και η αντίθεση να είναι ρυθμισμένη στο 50% ή λιγότερο.

Στα περισσότερα καταστήματα δεν τηρείται καμμία από αυτές τις δύο προϋποθέσεις: μόλις τις βγάζουν από το κουτί, τις έχουν να παίζουν στατικές εικόνες με την αντίθεση στο 100%... :rifle:

μου κανει εντυπωσει γιατι σε αλλα καταστηματα που πηγα (αυτος ηταν και ο δευτερος λογος που πηρα πλασμα) παρολο που επαιζαν μερα νυχτα με μπαρες με στατικο κειμενο με τερμα αντιθεση δεν υπηρχε ιχνος retention η burn in. γιατι ελεγα σε μαγαζι θα φανει αν τα νεα πανελ εχουν θεμα επειδη τρωνε σκισιμο και δεν τα προσεχει κανεις.
πλεον μετα απο 120 ωρες το μονο που μου λειπει ειναι και μια δευτερη για το υπνοδωματιο.

Κατά λάθος το έγραψα εδώ . Το μεταφέρω στο αντίστοιχο τοπικ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Last edited:
Re: Απάντηση: V10 δορυφορικά και Nova

Η V10 εχει δεκτη για ελευθερα δορυφορικα καναλια...αρα οχι για Nova..

Εγώ πάντως στην 42V10 μου (ο DVB-S δέκτης είναι ένας από τους λόγους που την προτίμησα), της έβαλα στο CI ένα IRDETO μωβ module και την κάρτα της Nova και βλέπει μια χαρά, και θα τολμούσα να πω με αρκετά καλύτερη εικόνα από ότι ο ανεξάρτητος δέκτης μου (Humax iCord HD) τόσο στα HD όσο και στα SD channels. Ειδικότερα σε Nova, ούτε κολλήματα παρατηρούνται, ούτε παγώματα ή σπασίματα, ούτε τίποτα απολύτως. Ποιό σταθερή συμπεριφορά ακόμα και απο το μανίσιο δέκτη της Nova. Μόνο πρόβλημα τα Ελληνικά fonts του EPG και των περιλήψεων των καναλιών που ενώ σε DVB-T και Analog εμφανίζονται άψογα, στα δορυφορικά της Nova απεικονίζονται ως σύμβολα (με Αγγλικά ως γλώσσα κανένα πρόβλημα).

Last edited:

Ομολογω οτι δεν το ηξερα αυτο...-bye-

Λογικο ειναι το EPG να βγαινει ακαταλαβίστικο αφου εχεις δηλωσει χωρα Γερμανια (αναγκαστικα για να πιανει η τηλεοραση απο οτι καταλλαβα)...-bye-

Παντως λογικο ειναι το tuner που εχει η V10 να ειναι καλυτερο απο τα αντιστοιχα που βρισκουμε στους δεκτες του εμποριου που ειναι κατα 90% Κινεζοκατασκευες της πλακας...

Ομολογω οτι δεν το ηξερα αυτο...-bye-

Λογικο ειναι το EPG να βγαινει ακαταλαβίστικο αφου εχεις δηλωσει χωρα Γερμανια (αναγκαστικα για να πιανει η τηλεοραση απο οτι καταλλαβα)...-bye-

Παντως λογικο ειναι το tuner που εχει η V10 να ειναι καλυτερο απο τα αντιστοιχα που βρισκουμε στους δεκτες του εμποριου που ειναι κατα 90% Κινεζοκατασκευες της πλακας...

Όντως όπως το λες είναι, αν και δεν είχα μεγάλες προσδοκίες είναι εξαιρετικό το tuner της Panasonic. Στα μείον του βέβαια οι εντελώς στοιχειώδεις λειτουργίες διαχείρισης που καμμιά σχέση δεν έχουν με αυτές ενός εξειδικευμένου δέκτη. Ούτε name searching, ούτε multiple criteria, ούτε πολλαπλά sortings κλπ. Χαλάλι όμως, γιατί σαν εικόνα είναι ίσως ο καλύτερος δέκτης που δοκίμασα μέχρι σήμερα, και για να πω την αλήθεια με τις κινεζικές και σλάβικες σαβούρες που κυκλοφορούν αναγκάστηκα να δοκιμάσω και δυστυχώς να πληρώσω πάρα πολλούς μέχρι σήμερα, μερικούς μάλιστα πανάκριβα.

Για το EPG που είπες, και εγώ έτσι νόμιζα στην αρχή αλλά δεν είναι τελικά έτσι. Η γλώσσα του δεν επηρρεάζεται από το country code αλλά από την επιλογή της γλώσσας των TV/OSD. Έτσι ακόμα και με χώρα την Γερμανία ή όποια άλλη, εφόσον διαλέξεις ως γλώσσα τα Ελληνικά το EPG και οι περιλήψεις εμφανίζονται στα Ελληνικά, τουλάχιστον στα αναλογικά και τα ψηφιακά (DVB-T) κανάλια. Δυστυχώς σε Nova και άσχετα με τη χώρα ή τη γλώσσα, δεν εμφανίζονται σωστά τα Ελληνικά. Για να καταλάβεις την ίδια στιγμή που π.χ. στο Prisma της ΕΡΤ και σε όλα τα αναλογικά τα Ελληνικά εμφανίζονται άριστα, στο Nova βγαίνουν ερωτηματικά - θαυμαστικά και τα λοιπά. Δεν βρήκα κανένα άλλο Ελληνικό satellite εκτός Nova που να έχει EPG για να διαπιστώσω αν το πρόβλημα έχει να κάνει γενικά με το firmware του δορυφορικού δέκτη της Panasonic ή ειδικότερα με την αποκοδικοποίηση της Nova.

Last edited:
παρολο που επαιζαν μερα νυχτα με μπαρες με στατικο κειμενο με τερμα αντιθεση δεν υπηρχε ιχνος retention η burn in. γιατι ελεγα σε μαγαζι θα φανει αν τα νεα πανελ εχουν θεμα επειδη τρωνε σκισιμο και δεν τα προσεχει κανεις.
Αν πας στο Πλαίσιο στο Σύνταγμα, όλες οι Panasonic plasma έχουν πάθει τρελό burn-in.

Αν πας στο Πλαίσιο στο Σύνταγμα, όλες οι Panasonic plasma έχουν πάθει τρελό burn-in.

Χθες παντως ειχα παει σε φιλικο σπιτι που ειχαν LCD Sony (W4500) και δεν μπορουσα να δω με τιποτα , το τηλεοπτικο σημα δεν βλεποταν τωρα που εχω συνηθισει σε πλασμα...ασε που στις γρηγορες σκηνες της καμερας παρα τα 100 Hz αμεσως φαινοταν "θολουρα"....

Προτιμω πλασμα με μια μικρη (μηδαμινη) πιθανοτητα για burn in παρα τα κουσουρια των LCD...-bye-

Last edited:
Χθες παντως ειχα παει σε φιλικο σπιτι που ειχαν LCD Sony (W4500) και δεν μπορουσα να δω με τιποτα , το τηλεοπτικο σημα δεν βλεποταν τωρα που εχω συνηθισει σε πλασμα...ασε που στις γρηγορες σκηνες της καμερας παρα τα 100 Hz αμεσως φαινοταν "θολουρα"....

Προτιμω πλασμα με μια μικρη (μηδαμινη) πιθανοτητα για burn in παρα τα κουσουρια των LCD...-bye-

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056526#post1056526

Και χρόνια πολλά, με υγεία και ευτυχία! (Δεν φταίω εγώ, ο Κώστας το μαρτύρησε...) -bye-

Δεν καταλαβα τι σημαινει το παραπανω...

Καμια βαθυστοχαστη αναλυση θα ειναι...:BDGBGDB55:

Απλά τα πράγματα: συνήθως δεν λέω χρόνια πολλά σε γενέθλια, εκτός και αν πει ο ενδιαφερόμενος ότι έχει γενέθλια. Αλλά στο εκτός θέματος, ο Κώστας είπε ότι έχεις γενέθλια, οπότε χρόνια πολλά!!!! -bye-

Όσο για το ότι οι LCD δείχνουν εντελώς χάλια μπροστά στην U10, απάντησες μόνος σου... :flipout:

(Βαθυστόχαστη ανάλυση εγώ; Με τι μυαλό; :flipout:)

Η διαδικασία του να βάλεις στο ci το irdeto ειναι απλη?
Που μπορω να προμηθευτω το irdeto και ποιο τυπο να παρω?

Όσο για το ότι οι LCD δείχνουν εντελώς χάλια μπροστά στην U10, απάντησες μόνος σου... :flipout:

H W4000 ειναι δικη μου ενω η W4500 ενος γνωστου μου , αν δεν παινεψεις το σπιτι σου (W4000) θα πεσει και θα σε πλακωσει...-bye-

Παλι καλα που δεν ειπα οτι δειχνει και τρισδιαστατα να λες...:D