Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TX-P50V10E / Σχόλια-Εντυπώσεις

.........................
Όπως ανέφερα πριν ο φωτισμός στον χώρο ήταν έντονος. Οπότε να υποθέσω ότι όταν όλοι λένε ότι οι plasma αδικούνται σε περιβάλλον με έντονο φωτισμό, εννοούν ότι αδικούνται όσον αφορά τα μαύρα και την κινηματογραφική εικόνα?

Ακριβώς. Το δυνατό σημείο μίας τηλεόρασης plasma δηλ. η απόδοση του μαύρου, σε συνθήκες καταστήματος δεν είναι ορατό. Το μαύρο φαίνεται πιο πολύ ως γκρι....

Το ρωτάω αυτό γιατί το δωμάτιο που θα μπει η tv είναι πολύ φωτεινό και δεν θέλω να έχω πρόβλημα με τα απλά κανάλια της τηλεόρασης. Δλδ μην φτάσουμε σε σημείο να δώσουμε 2 χιλιάρικα και να μην φαίνεται η εικόνα μέχρι το απόγευμα... Εντάξει, προφανώς σε εικόνα από σήμα RF έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν απαιτήσεις για ποιότητα, αλλά μην είναι η εικόνα λες και είναι από προβολέα (από πλευράς φωτεινότητας).

Δυστυχώς την ποιότητα εικόνας που προσφέρει η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν μπορείς να την απολαύσεις σε δωμάτιο με έντονο φωτισμό. Σε θέαση τις βραδυνές ώρες και με χαμηλό φωτισμό, θα έχεις σαφώς καλύτερη ποιότητα σε σχέση με την εικόνα που βλέπεις τα μεσημέρια.
Πάντως δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, ας μην υπερβάλλουμε.
-bye-

Ακριβώς. Το δυνατό σημείο μίας τηλεόρασης plasma δηλ. η απόδοση του μαύρου, σε συνθήκες καταστήματος δεν είναι ορατό. Το μαύρο φαίνεται πιο πολύ ως γκρι....

Οκ, θα το έχω υπόψη μου στα μαγαζιά αυτό...;)

Δυστυχώς την ποιότητα εικόνας που προσφέρει η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν μπορείς να την απολαύσεις σε δωμάτιο με έντονο φωτισμό. Σε θέαση τις βραδυνές ώρες και με χαμηλό φωτισμό, θα έχεις σαφώς καλύτερη ποιότητα σε σχέση με την εικόνα που βλέπεις τα μεσημέρια.

Δεν με πειράζει αυτό, είναι απόλυτα αποδεκτό να μην έχω την τέλεια ποιότητα υπό έντονο φωτισμό. Απλά να φαίνεται η εικόνα θέλω, μην είναι σκοτεινή... Πράγμα που όπως είπες δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα και πράγματι αυτό φαίνεται να το επιβεβαιώνει αυτό που είδα χτες στην G10...

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει σε κατάστημα το συγκεκριμενο μοντέλο για να το δω σε λειτουργία?

Επίσης να ρωτήσω αν οι V10 που πωλούνται εδώ έχουν ελεύθερες τις ρυθμίσεις για white balance και gamma. Γιατί από ότι φαίνεται οι Αγγλικές δεν τις έχουν... Και επειδή είχα διαβάσει ότι για την 850 κάποιος παρέλαβε ουσιαστικά Αγγλικό κομμάτι (είχε αγγλική πρίζα) θα ήθελα να ξέρω τι συμβαίνει για την τοπική V10. Είναι η Ευρωπαϊκή με τις ρυθμίσεις διαθέσιμες ή όχι?

Ευχαριστώ

Βρίσκονται στα PUBLIC Συντάγματος και SATURN Συγγρού.

την συνδεσα με δορυφορικη κεραια και λαμβανω καποια demo και κανονικα καναλια HD, 5 καναλια στο συνολο απο τον δορυφορο astra ειναι απλα καταπληκτικα !

Μία επίσκεψη εχτές το μεσημεράκι στο Expert της Γλυφάδας που ήταν στημένη η εν λόγω TV με έπειισε για τα όσα έχουν γραφεί στο νήμα και έχω διαβασει κατα καιρούς σε διάφορα reviews. Ακόμα και στις συνθήκες φωτισμού του καταστήματος η τηλεόραση εδειχνε τι μπορεί να κάνει και να δείξει. Το τρισδιάστατο του πεδίου, η λεπτομέρεια στις σκοτεινές σκηνές η σχεδόν παντελής έλλειψη ψηφιακού θορύβου....κ.λ.π. Τι να πρωτοπεί κανείς. Οπως λέμε οι Diyers και όσοι έχουν τριβή με τον ήχο, διαφορά της V10 με άλλες τεχνολογίες TV που είδα εκεί, LCD - LCD LED, ήταν σα να συγκρίνεις ένα άριστο αναλογικό συστημα πικάπ και λαμπάτους τελικούς με ένα σκληρό συστημα CD με τρανζιστορικά ενισχυτικά να ξυρίζουν. Στην δε αίθουσα με ελεγχόμενο φωτισμό η Kuro 5090H έδινε τα ρέστα της....
Πολύ θα ήθελα να έβλεπα στο ίδιο δωμάτιο δίπλα την V10 με την 5090Η. Από τα όσα ειδα πρέπει να ειναι αρκετά κοντά....
Μένει να δω άλλη μία TV για να αποφασίσω όσον αφορά την αγορά μου.
Πάντως η 50άρα έδιχνε ξεκούραστα στα 3 μέτρα είτε BD είτε DVD, κάτι που με απασχολούσε να δω στην πράξη. Υστερα απο πέντε λεπτά μου φαινοταν μικρή....:flipout:

Last edited:
Απάντηση: Panasonic TX-P50V10E / Σχόλια-Εντυπώσεις

Εσύ Γιάννη την έχεις δει με τηλεοπτικό σήμα?.....-bye-

Να συμπληρώσω στις παραπάνω εντυπώσεις (στο link που είχα βάλει 3 ποστ πιο πάνω) ότι είδα ξανά V10 και G10 σε ακόμα πιο φωτεινό περιβάλλον και δεν είδα κανένα μα κανένα πρόβλημα.

Υπεραρκετός φωτισμός για να δεις τηλεόραση.

Στις ταινίες, προφανώς θα πρέπει να είναι μα χαμηλό ή καθόλου φωτισμό για να βγάλει 100% την απόδοση της.

Αλλά σίγουρα δεν είναι πρόβλημα να παίξει σε φωτεινό δωμάτιο με SD σήμα (ελληνικά κανάλια κτλ).

Αλλά σίγουρα δεν είναι πρόβλημα να παίξει σε φωτεινό δωμάτιο με SD σήμα (ελληνικά κανάλια κτλ).

Το προβλημα που αναφερεται παραπανω δεν ειναι το φως , ειναι η αδυναμια της τηλεορασης να κανει καλο scaling σηματων χαμηλης αναλυσης...

Παρολα αυτα επειδη δεν εχουμε τα ιδια καναλια με τους Αγγλους και τα δικα μας μπορει και να εχουν καλυτερη εικονα ισως το αποτελεσμα να ειναι καλυτερο εδω...-bye-

Απάντηση: Panasonic TX-P50V10E / Σχόλια-Εντυπώσεις

Το κακό τηλεοπτικό από την G10...

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• G10 TV1.jpg
    G10 TV1.jpg
    54.4 KB · Views: 957
  • G10 TV2.jpg
    G10 TV2.jpg
    65.4 KB · Views: 948
  • G10 TV3.jpg
    G10 TV3.jpg
    57.2 KB · Views: 950
  • G10 TV4.jpg
    G10 TV4.jpg
    47.5 KB · Views: 946
Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TX-P50V10E / Σχόλια-Εντυπώσεις

Οχι μονο με BR και ηταν και κακορυθμισμενη...-bye-

Άμα έρθεις Αθήνα θα χαρώ πολύ να περάσεις από το σπίτι και να τα πούμε και από κοντά... :ernaehrung004:

....μέχρι τότε μόνο με φωτο μπορώ να σου δείξω το κακό τηλεοπτικό....-bye-

Re: Απάντηση: Panasonic TX-P50V10E / Σχόλια-Εντυπώσεις

Οντως στις φωτογραφιες φαινεται πολυ καλη η εικονα..-bye-

Παντως στο AVforums εχει γινει ολοκληρο θεμα με τις επιδοσεις των συγκεκριμενων μοντελων με σηματα χαμηλης αναλυσης...απο την αλλη πλευρα καποιος γραφει...

As for freeview SD being "mediocre" - Id argue that. Some freeview can look pretty bad (ESPN SD for one!) whereas sometimes it can look almost like HD - all depends on the broadcast and the bandwidth etc. (ESPN's bandwith is notoriously bad). Im hoping these bandwidth rates will increase with the shutting off of analogue (I wont hold my breath though ;))

http://www.avforums.com/forums/plasma-televisions/1107135-x10-v-g10-sd.html

Ισως τελικα τα Ελληνικα καναλια δεν ειναι τοσο χαλια οσο νομιζουμε...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TX-P50V10E / Σχόλια-Εντυπώσεις

Οντως στις φωτογραφιες φαινεται πολυ καλη η εικονα..-bye-

Δεν φαίνεται ........... είναι....-bye-

Αν θεωρείς τα παραδείγματα της Αγγλίας πιο αξιόπιστα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά επειδή εσύ δεν έχεις δει να παίζει G10 τηλεοπτικό η πρόσκληση ισχύει, για να το διαπιστώσεις 'ιδίοις όμμασι' και να αποκτήσεις προσωπική άποψη, πέραν των διαφόρων αναφορών (συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου) ...-bye-

Το προβλημα που αναφερεται παραπανω δεν ειναι το φως , ειναι η αδυναμια της τηλεορασης να κανει καλο scaling σηματων χαμηλης αναλυσης...

Εννοείται αυτό, το σχόλιο μου δεν είχε σχέση με τα περί ποιότητας scaling των καναλιών, ήταν συνέχεια σε ότι είχα γράψει παλιότερα μιας και χτες είδα κι άλλη G10 και V10...;)

Με τηλεοπτικο σημα την ειδες καθολου?

Ειναι το αδυναμο σημειο τοσο της G10 οσο και την V10...

http://www.avforums.com/forums/plasma-televisions/1098828-very-poor-sd-g10.html

Την V10 δεν την έχω δει σε τηλεοπτικό σήμα, έχω δει όμως την 50G10 σε φίλο και δεν μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν ανατρεπτικό σε πιθανή αγορά της. Ειδικά σε κανένα χρόνο που το σκηνικό της τηλεοπτικής μετάδοσης για την Αττική θα εχει αλλάξει προς το καλύτερο ή ετσι πιστεύουμε τουλάχιστον.
Στο εξοχικο που έχω την 42PZ8 με καμπάνα σήμα απο Υμητό κεντάει στα τηλεοπτικά σε σημείο να κοντράρει την 36PW9525 της Philips που εχω τωρα και θεωρώ ώς μια απο τις καλύτερες εικόνες σε τηλεοπτικά.
Για να δείτε ότι δεν είμαι ταγμένος μόνο σε πλάσμα και ειμαι ανοιχτός σε οτιδήποτε καλό βλέπει το μάτι μου, ή αλλη TV που θέλω να δω έτσι ώστε να αποφασίσω για την αγορά, είναι η 52PFL9704.
-bye-

czoon μπορείς να μου πεις αν η G10 έχει smart zoom όταν κάνει stretch την 4:3 εικόνα? Δλδ όπως κάνουν τα Media Center της MS, κόβει λίγο από πάνω, κρατά την μέση της εικόνας με σωστές αναλογίες και μακραίνει (και κόβει νομίζω) λίγο περισσότερο τις άκρες.

Έτσι κρατάει μια σωστή αναλογία στο κέντρο της εικόνας που μετράει και περισσότερο.

Απάντηση: Re: Panasonic TX-P50V10E / Σχόλια-Εντυπώσεις

czoon μπορείς να μου πεις αν η G10 έχει smart zoom όταν κάνει stretch την 4:3 εικόνα? Δλδ όπως κάνουν τα Media Center της MS, κόβει λίγο από πάνω, κρατά την μέση της εικόνας με σωστές αναλογίες και μακραίνει (και κόβει νομίζω) λίγο περισσότερο τις άκρες.

Έτσι κρατάει μια σωστή αναλογία στο κέντρο της εικόνας που μετράει και περισσότερο.

Δεν έχει smart zoom, έχει την λειτουργία 'Πλήρης κάλυψη οθόνης', η οποία όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το ίδιο καλή ως αποτέλεσμα, από κει και πέρα είναι στα προσωπικά γούστα του καθενός μας και θέμα συνήθειας αν του αρέσει η μετατροπή της κάθε τηλεόρασης από 4:3 σε 16:9, ήδη η ΕΡΤ μεταδίδει τα ψηφιακά της σε 16:9, εδώ και πολύ καιρό μεταδίδονται 16:9 με μπάρες και στα αναλογικά, ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα γίνει αλλαγή ....υπομονή μέχρι τέλος του χρόνου να δούμε τι θα γίνει με την Digea.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TX-P50V10E / Σχόλια-Εντυπώσεις

Άμα έρθεις Αθήνα θα χαρώ πολύ να περάσεις από το σπίτι και να τα πούμε και από κοντά... :ernaehrung004:

....μέχρι τότε μόνο με φωτο μπορώ να σου δείξω το κακό τηλεοπτικό....-bye-

Δεν αμφισβητω ουτε τη γνωμη σου ουτε βεβαια τις φωτο που επισυναψες...
Προσωπικα ομως , εχω πει οτι σε επισκεψη μου σε καταστημα εξειδικευμενο (οπου ο ιδιοκτητης ηταν καθετος οτι με lcd πεταω τα λεφτα μου) και με εβαλε να δω G10 για να πειστω , διπλα σε μια samsung , οταν ζητησα να δω τηλεοπτικο σημα , δεν ξερω γιατι , ηταν για κλαμματα και το σχολιο του ηταν οτι οκ , εδω μειονεκτει καπως αλλα δεν θες την τηλεοραση για να βλεπεις ετ1 , ετσι δεν ειναι ? Η αισθηση στις ταινιες δεν συγκρινεται....
Αναρωτιεμαι , απλα , πως μπορει να υπαρχει τετοια διαφορα...
:grinning-smiley-043