Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

οταν στρωσει τι θα ειναι καλυτερο ?

Στρωμένες, καλιμπραρισμένες έχω την αίσθηση ότι το μαύρο και η αντίθεσή τους έχει ως εξής:

Kuro>VT20=V20>V10

Mετά από 80-100 ώρες παιξίματος/στρωσίματος θα δείς αρκετή διαφορά, προς το καλύτερο, σε όλους τους τομείς. Η δική μου παρουσίασε την μεγαλύτερη διαφορά στην ευκρίνεια και όχι στο μαύρο (ή τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγώ)...

Από τις 150-200 ώρες και πάνω σταθεροποιούνται τα πράγματα. Αν θελήσεις κάτι ακόμα καλύτερο μπορείς τη ρυθμίσεις με κάποια paterns που κυκλοφορούν και δίνουν αρκετά καλά αποτελέσματα. Αν πάλι ψάχνεις για το άριστο... πάς για καλιμπράρισμα με ειδικό. Απ' ότι ακούγεται αξιζει το κόπο - ειδικά για την τιμή που την πήρες θα το σκεφτόμουν σοβαρά.

Θύμισέ μου ποιά έχεις πάρει... Την 50" ή την 42"?

:ernaehrung004:

την 42 " αγορασα . μια χαρα παιζει παντος ειμαι ευχαριστιμενος και με τηλεοπτικο σημα . οταν βαζω dvd τα πραγματα αλλαζοθν προς το καλυτερο και με full hd σημα εκει ναδεις ! ασε που επειδει ειμαι στις αρχες βαζω χ2 το aspect και βλεπω περρισοτερες λεπτομερειες .
:ADFADF1:τιποτα στανταρ ρυθμισεις για μετα το στρωσιμο δεν υπαρχουν ?

καλα το μαυρο της kuro δεν περιμενα να το εχει !τα τσιρακια των περιοδικων δεν τα εμπιστευομαι τρωνε ψωμακι απο τις εταιριες και αναλογα προωθουν περρισοτερο η θαβουν κατα το δοκουν τα διαφορα προιοντα ! ετσι και γω απεκτησα τον <<διαδοχο της kuro>> :2thumb22sup:

Όντως απ' ότι λένε τα παιδιά, που έχουν δεί και τις δύο, δεν πλησιάζει τις Κuro.

Για ρυθμίσεις κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητα τα paterns, αλλά αν θές μπορώ να σου γράψω το βραδυ ποιές χρησιμοποιώ εγώ, ανάλογα την πηγή και το σήμα βέβαια. Να έχεις υπόψιν σου ότι υπάρχουν αποκλίσεις (μικρές ή μεγαλύτερες) σε κάθε panel, αλλά επίσης ο καθένας μας βλέπει σε διαφορετικό περιβάλλον και έχει άλλα γούστα... οπότε λίγα πράγματα θα σημαίνουν οι ρυθμίσεις του καθενός μας...

Πρόχειρα να σου πώ ότι σε HD από το ΒD βάζω το HTX και πάιζω 1-2 μονάδες πάνω κάτω σε αντίθεση και χρώμα, ενώ η φωτεινότητα θέλει 1-2 βαθμούς κάτω και είσαι οκ (μάλλον!).
Σε ΗD από το Μedia Player συνήθως μια από τα ίδια αλλά ποτέ πάνω την αντίθεση...

Σε SD (τηλεοπτικό-dvd) έχω το standard.

Σε καλό upscaled DVD άλλες φορές ΗΤΧ, άλλες κινηματογραφικό.

Όλα αυτά για θέαση σε σκοτάδι.
Την ημέρα συνήθως ανεβάζω την φωτεινότητα 1-2 βαθμούς ενώ κλείνω και τα παντζούρια (πάντα περνάει λίγο φώς...).

Γνώμη μου είναι ότι την ημέρα είναι μια μέτρια τηλεόραση, ενώ τη νύχτα μια από τις κορυφαίες...

εχω ακουσει για κατι dvd στρωσιματος που το βρισκει κανεις ?εχει διαφορα με το να ριθμισεις την τηλεοραση και να προσεχεις τις πρωτες 200 περιππου ωρες να αποφευγεις στατικες εικονες?

εχω ακουσει για κατι dvd στρωσιματος που το βρισκει κανεις ?εχει διαφορα με το να ριθμισεις την τηλεοραση και να προσεχεις τις πρωτες 200 περιππου ωρες να αποφευγεις στατικες εικονες?

DVD Στρωσίματος Τα καίς σε ενα DVD
Εγώ τα χρησιμοποιώ εναλλάξ

1) http://www.avclub.gr/forum/downloads.php?do=file&id=52
2) Απο τον sfortis (sfortis πολύ καλό αν και προτιμώ αυτό με την μουσική )
http://drop.io/pdbpmqz

Όχι ! Καλό της κάνει...

Δεν κλείνει μόνη της όταν την αφήνεις σε θόρυβο? Στο τέταρτο πρέπει να χαμηλώνει αυτόματα η αντίθεση και στη μισή ώρα να κλέινει μόνη της.

Τσέκαρέ το!

Φυσικά!

Με μπάρες για καλό και κακό μετά 150-200 ώρες.

Αν πάθαινε burn in από τις μπάρες θα είχε σταματήσει να κυκλοφορεί προ πολλού... Ούτε καν έχει αναφερθεί τέτοια περίπτωση! Μην αγχώνεσαι καθόλου!
Άλλοι προσέχουν από λίγο ως καθόλου και δεν συμβαίνει τίποτα.
Στρώσε την σωστά και μετά να τη χαρείς όπως θέλεις...

Προσωπικά, στη U10, από την πρώτη στιγμή έβλεπα ταινίες με μπάρες (είμαι φανατικός πολέμιος των stretch και crop :D ), φροντίζοντας βέβαια στα μεσοδιάστήματα να βλέπω και υλικό full screen.

Γενικά, οι μαύρες μπάρες, εφόσον δεν βλέπουμε μονίμως για πολλές-πολλές ώρες με τέτοιες, είναι η πιο ανώδυνη μορφή στατικής εικόνας, ως προς το να αφήσει μόνιμο αποτύπωμα σε μία Plasma.

Αυτά που θέλουν περισσότερο προσοχή, είναι οι στατικές επιγραφές ή σχήματα που περιέχουν φωτεινότητα λευκού 70% και άνω...

Παιδιά όσοι δεν έχετε ακόμη συνδέσει δορυφορικό δέκτη, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα με αφορμή το μουντιάλ. Υπάρχουν δορυφορικά κανάλια στον Astra 19o που εκπτέμπουν αγώνες σε high definition.
Ειναι το κατι άλλο στη V10.

ποια προτείνετε? την V10 ή την S20?? γνωρίζω ότι η S20 είναι φετινό μοντέλο αλλα μιας και η σειρα V είναι καλύτερη μήπως αξίζει παραπάνω απο την ''φρέσκια''??

εγω φιλε μου ημουν μεταξυ g-20 kai v-10 αφου λοιπον το εψαξα επι 1,5 και πλεον μηνα ,κατεληξα στην v-10 . αν δεν απατομαι η σ-20 ειναι κατωτερη απο την γ-20 οποτε κατέμε βεβαια ν-10 δαγκωτο αν σε παιρνει .:ernaehrung004:

τελικα κατεληξα στην S20 αφου την έχει σε προσφορα το Πλαισιο στα 900ε!!

για το στρωσιμο μου ειπατε η φωτεινοτητα να ειναι κοντα στο μηδεν .οταν ειναι στο cinema mode εχει φωτεινοτητα και κατω απο μηδεν .ενοειτε να μειωσω τη φωτεινοτητα στο -6 για παραδειγμα ?