Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κάτι εναλλαγές σαν να παίζει με την φωτεινότητα κάποιος , ειδικά όταν η εικόνα έχει άσπρο μέσα σε μαύρο , τις έχει παρατηρήσει κανείς άλλος; Και όχι , έχω απενεργοποιήσει το Eco και λοιπούς αισθητήρες...

Μέσα στην εικόνα floating blacks;; Εγώ ήξερα ότι τα floating blacks εμφανίζονται στις μπάρες πάνω κάτω στα κάδρα 2.40:1 , σε απόλυτο μαύρο δηλαδή.

Όχι μόνο, απλά στις μπάρες το παρατηρείς ποιο εύκολα. Στις πανασόνικ του 2010 η στάθμη του μαύρου (και όχι μόνο του μαύρου - όλης της εικόνας γενικά) μεταβάλετε όσο περισσότερο φως πρέπει να βγάλει η οθόνη.
(Θα έλεγα ότι είναι σαν να μειώνεται το γάμμα προσωρινά, ανάλογα με το την σκηνή...)

Κάτι εναλλαγές σαν να παίζει με την φωτεινότητα κάποιος , ειδικά όταν η εικόνα έχει άσπρο μέσα σε μαύρο , τις έχει παρατηρήσει κανείς άλλος; Και όχι , έχω απενεργοποιήσει το Eco και λοιπούς αισθητήρες...
Οντως υπαρχει, λιγοτερο απο την g series, δεν ειναι συχνο και μετα απο λιγο δεν ενοχλει καθολου (δε ξερω γιατι).

Καλά ναι δεν είναι και πολύ ενοχλητικό , απλά το εντόπισα..Να ρωτήσω και κάτι άλλο...το mode Thx θεωρητικά είναι το πιο σωστό και ακριβές από όλα..γιατί όμως όταν βάζω το dynamic βλέπω περισσότερη <<πληροφορία>> μέσα στην εικόνα; πχ σε εικόνα στο διάστημα βλέπω πιο πολλά αστέρια , σε σκοτεινά πλάνα σε ταινία βλέπω πιο πολλές λεπτομέρειες???

καλησπερα.με την κινηση τησ εικονασ τι γινετε?εχω την vt20e 50´´ και εχει πολλα ´´σπασιματα´´ η εικονα.μπορει να ποσταρει καποιος τισ ´´απολυτες´´ ρυθμισεις ????ευχαριστω.

judder εννοείς;; Σε τί υλικό; Και με τί ρυθμίσεις; Εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα , ένα απαλό judder υπάρχει που και που αλλά δεν ενοχλεί.

Παιδιά καλημέρα.

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη κάποιος επαγγελματίας που να κάνει calibration της συγκεκριμένης TV.

Εβλεπα χθες τον αγώνα Μιλαν-Τότεναμ και ορισμένες φορές έβλεπα την γραμμή της μεγάλης περιοχής σαν να έχει δοντάκια ακόμα και χωρίς να κινείται η κάμερα (δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω). Το φαινόμενο το έβλεπα οποιαδήποτε ρύθμιση ή viewing mode και αν επέλεγα. Επίσης ήταν εκεί η βλέποντας από DIGEA ή από το δορυφορικό δέκτης της τηλεόρασης από ΝΟVA (έχω βάλει πάνω irdeto module)

Πρόβλημα ή όχι και πως μπορεί να διορθωθεί ή να μειωθεί?

Ευχαριστώ

Παιδιά έχω 650 ώρες μέ τήνVT20E 50 καί θέλω νά μού δώσει κάπιος φίλος ρυθμίσεις.
Εχω κατεβάσει ελεύθερα δορυφορικά ''ASTRA 19,2E μέ 4 HD γερμανικά κανάλια. Η TV παιδιά τά σπάει, είναι όλα τά λεφτά.
Απίστευτη εικόνα απίστευτα χρώματα, ζωντανά δέν μου κάνει όρεξη νά ξεκολλήσω τά μάτια μου από τό γιαλί:fahne90:

Φίλε paokaras
Μετά από πολύ ψάξιμο σε ξένα foroum και πολλές δοκιμές έχω καταλήξει στις παρακάτω ρυθμίσεις:

Mode: Proffessional
Contrast 43
Brightness +1
Color 27
Sharpness 5
PNR min
Eco Mode off
RGB Gain (+1, 1 ,0)
RGB Cut (0, 0, +4)
RGB Hue (+1, -2 ,-1)
RGB Sat (-2, -2, +3)

Στα δικά μου μάτια και στο περιβάλλον που χρησιμοποιείται οι παραπάνω ρυθμίσεις μου φαίνονται καλές. Δοκίμασε τις και πες μου και τη γνώμη σου.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι κατά το καλοκαιράκι σκέφτομαι να κάνω ένα σωστό calibration από κάποιον επαγγελματία.

ξέχασα
gamma 2.4

Φίλε paokaras
Μετά από πολύ ψάξιμο σε ξένα foroum και πολλές δοκιμές έχω καταλήξει στις παρακάτω ρυθμίσεις:

Mode: Proffessional
Contrast 43
Brightness +1
Color 27
Sharpness 5
PNR min
Eco Mode off
RGB Gain (+1, 1 ,0)
RGB Cut (0, 0, +4)
RGB Hue (+1, -2 ,-1)
RGB Sat (-2, -2, +3)

Στα δικά μου μάτια και στο περιβάλλον που χρησιμοποιείται οι παραπάνω ρυθμίσεις μου φαίνονται καλές. Δοκίμασε τις και πες μου και τη γνώμη σου.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι κατά το καλοκαιράκι σκέφτομαι να κάνω ένα σωστό calibration από κάποιον επαγγελματία.

Φιλε ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις εχω!!! Μονο το χρωμα εχω στο 36. Στα rgb εχει 6 ρυθμισεις,κερδος rgb και αποκοπη rgb. Εκει τι βαζουμε;;;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φιλε ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις εχω!!! Μονο το χρωμα εχω στο 36. Στα rgb εχει 6 ρυθμισεις,κερδος rgb και αποκοπη rgb. Εκει τι βαζουμε;;;

Τα αναφέρω παραπάνω στα RGB Gain και RGB Cut. Τα νούμερα μέσα στις παρενθέσεις όπου + = ενα κλικ δεξια και - = ενα κλικ αριστερά

ξέχασα
gamma 2.4
Φίλε nickdask δοκίμασα τίς ρυθμίσεις πού μού έδωσες καί σε ευχαριστώ.
Αυτό πού διαπίστωσα είναι ότι, τόσο στα Δορθφορικά HD όσο καί στά αναλογικά κανάλια, χάνεται η απαλοτητα τών χρωμάτων.
Τα χρώματα γίνονται λίγο πιό σκληρά να το πώ άγρια να το πώ.
Οι ρυθμίσεις πού έβαλα εγώ είναι οι αυτές.

Mode cinema
Αντίθεση 40
Φωτεινότητα +1
Χρώμα 35
Οξύτιτα +3
Ισοροποία κανονική

RGB gain (+1 ,+1,+1)
RGB cut (+1,+1,+1):fahne90: