Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οποιαδηποτε ηλεκτρικη συσκευη εκπεμπει ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια που εξαρταται απο την ισχυ της.

Η ακτινοβολια πρακτικα μηδενιζεται σε μικρη αποσταση απο την συσκευη. Η μειωση ειναι αναλογη του αντιστροφου τετραγωνου της αποστασης.

Θα σου ελεγα να μειωσης την χρηση συσκευων οπως πιστολακια για τα μαλλια , ηλεκτρικες σκουπες , φουρνους μικροκυματων και οτιδηποτε αλλο εχει καταναλωση πανω απο 1,000 watt. Τα πιο επικινδυνα ομως ειναι τα ασυρματα τηλεφωνα DECT γιατι λειτουργουν συνεχεια στο μεγιστο της εκπομπης και γιατι τα κραταμε σε πολυ μικρη αποσταση απο το κεφαλι μας.

Οι τηλεορασεις εχουν πολυ μικρη καταναλωση συγκριτικα. Αρα και μικρο πεδιο.

Αν θελεις διαβασε και εδω...

http://www.who.int/peh-emf/about/WhatisEMF/en/index3.html

Τα πιο επικινδυνα ομως ειναι τα ασυρματα τηλεφωνα DECT γιατι λειτουργουν συνεχεια στο μεγιστο της εκπομπης και γιατι τα κραταμε σε πολυ μικρη αποσταση απο το κεφαλι μας.

Αυτό είναι μύθος. Τα DECT δεν λειτουργούν συνέχεια στο μέγιστο της εκπομπής τους, αλλά ακόμα και αν λειτουργούσαν πάλι θα μιλάγαμε για αστεία ακτινοβολία σε σχέση με τα κινητά τηλέφωνα.

Μια μέση ισχύς εκπομπής ενός DECT είναι τα 10mW στα 1.9GHz, δηλαδή ουσιαστικά τίποτα. Αντίστοιχα ένα κινητό εκπέμπει με ισχύ ακόμα και 100 φορές μεγαλύτερη, ανάλογα τις συνθήκες.

Περισσότερα για το DECT: http://en.wikipedia.org/wiki/Dect

Καλημερα
Διαβασα στο φορουμ οτι οι πλασμα εκπεμπουν ακτινοβολια
Τι ειδους ειναι αυτη;
Ηλεκτρομαγνητικη η ραδιενεργη;

Ερωτική... :flipout: :flipout: :flipout:

Αυτό είναι μύθος. Τα DECT δεν λειτουργούν συνέχεια στο μέγιστο της εκπομπής τους, αλλά ακόμα και αν λειτουργούσαν πάλι θα μιλάγαμε για αστεία ακτινοβολία σε σχέση με τα κινητά τηλέφωνα.

Και ομως συναδελφος μου στην δουλεια αγορασε μετρητη για να μετρησει την ακτινοβολια απο κεραια κινητης που ειναι κοντα στο σπιτι του και την μεγαλυτερη ενταση την μετρησε στο ασυρματο τηλεφωνο!

Εχει τελειωσει ηλεκτρονικος ΤΕΙ οποτε νομιζω οτι ηξερε τι μετρουσε.

Και ομως συναδελφος μου στην δουλεια αγορασε μετρητη για να μετρησει την ακτινοβολια απο κεραια κινητης που ειναι κοντα στο σπιτι του και την μεγαλυτερη ενταση την μετρησε στο ασυρματο τηλεφωνο!

Χμ.. Θα ήταν πιο λογικό να συγκρίνει την εκπομπή του DECT με την εκπομπή του κινητού του, όχι με αυτή της κεραίας που βρίσκεται κάποιες δεκάδες, εκατοντάδες ή και παραπάνω μέτρα μακρυά.

Επίσης μάθε τι ακριβώς μέτρησε. Είναι σημαντικό.. πολλοί μετράνε και δεν ξέρουν καν τι έχουν μετρήσει.

+1

Το βασικό χαρακτηριστικό της ακτινοβολίας είναι η συχνότητα, και αμέσως μετά η ένταση της. Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία χαμηλών Hz δεν είναι επικίνδυνη.
Επικίνδυνη γίνεται όσο ανεβαίνει σε συχνότητα, και ειδικά όσο πλησιάζει τα GHz.
Τα 50Hz είναι προφανώς αστεία όσον αφορά την επίδρασή τους, οπότε μην ασχολείστε με πιστολάκια και τα λοιπά. Για DECT/κινητά να ανησυχείτε...

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία χαμηλών Hz δεν είναι επικίνδυνη.

Ούτε αυτό είναι απόλυτα αληθές. Η μακροχρόνια έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούνται από γραμμές υπερηψηλής τάσης (400KV και άνω) έχει συσχετιστεί με ενφάνιση νεοπλασματικών ασθενειών. Η συχνότητά τους είναι 50Hz (ή 60Hz αν μιλάμε για Αμερική).

παιδια, ξερει κανεις αν υπαρχει πουθενα αυτη η τηλεορσαη ετοιμοπαραδοτη στην Αθηνα?? μιλαω για την 50'' ! ΤΧ-P50VT20E

Παιδια μια ερωτηση εκανα

Ενας φιλος μου ηλεκτρονικος εχει το CORNET Elektrosmog G25 που μετραει την ακτινοβολια απο 100 Μhz - 3 Ghz
Toν καλεσα στο σπιτι να μετρησει με το οργανο ολες τις συσκευες

Το αποτελεσμα
οι Panny μου 58V10E και η παλια μου 50700E ειναι πεντακαθαρες σε αυτο το ευρος συχνοτητων
Το τηλ DECT οταν λειτουργει βγαζει αντερα κοκκινιζει το οργανο
τρελλα νουμερα βγαζει και ο φουρνος μικροκυματων σε λειτουργεια
το κινητο μονο οταν ειναι σε κληση βγαζει αρκετα mv ανα τμ κιτρινα και κοκκινα εως τα 30 εκατοστα περιπου
Το λαπ τοπ Toshiba Qosmio G55 λιγα πραγματα στα πρασινο μονο κοντα στην κεραια του πλαι απο την οθονη κιτρινιζει το οργανο
Ο εκτυπωτης βγαζει μετρια πρασινο κιτρινο εως 30-40 εκατοστα αποσταση
και το ασυρματο ρουτερ της Thomson κιτρινιζει το οργανο εως 70-80 εκατοστα απο και περα ειναι εντος οριων στα πρασινα
Απο οτι μου ειπε υπαρχουνε περιοχες στο κεντρο της Θεσσαλονικης που ειναι εκτος οριων δλδ πανω απο 200mv το τμ

Η VT20 έχει ενσωματομένο Δορυφορικό δέκτη η πρέπει να αγοράσουμε μαζί μέ το πιάτο; Εχαριστώ.
Eχει και πολυ καλο μαλιστα HD δεκτη...:a0210:

Παιδιά καλή σας ημέρα.Είμαι λίγο άσχετος με τα θέματα αυτά καί θέλω τά φώτα σας
Γιά νά κατεβάσω ελέυθερα δορυφορικά κανάλια στήν VT20 πρέπει να αγοράσω τήν κάρτα CI,καί να τήν τοποθετήσω στήν υποδοχή. Εχαριστώ.

Παιδιά καλή σας ημέρα.Είμαι λίγο άσχετος με τα θέματα αυτά καί θέλω τά φώτα σας
Γιά νά κατεβάσω ελέυθερα δορυφορικά κανάλια στήν VT20 πρέπει να αγοράσω τήν κάρτα CI,καί να τήν τοποθετήσω στήν υποδοχή. Εχαριστώ.
Όχι δεν χρειάζεσαι Κάρτα για τα ελεύθερα κανάλια . Απλά συνδέεις το καλώδιο της δορυφορικής κεραίας στην υποδοχή του ενσωματωμένου δορυφορικού αποκωδικοποιητή . Μετά βαζεις την τηλεόραση σε DVB-S να κανει scan , αυτο θελει λιγο χρόνο , και εισαι ετοιμος .

Στην επίδειξη μπορεί να υπήρχε δέκτης εξωτερικός, βέβαια και οι φίλοι πιο πάνω ανφέρουν ότι έχει ενσωματωμένο, δεν το γράφει όμως, εκτός κι άν έχουν παραλείψει ένα S εδώ:

78647359.jpg

Στην επίδειξη μπορεί να υπήρχε δέκτης εξωτερικός, βέβαια και οι φίλοι πιο πάνω ανφέρουν ότι έχει ενσωματωμένο, δεν το γράφει όμως, εκτός κι άν έχουν παραλείψει ένα S εδώ:

78647359.jpg

όχι ήτανε εσωτερικός γιατί έβαλε κάρτα στο πλάι της τηλεόρασης.

δες και εδώ. δεν νομίζω να έχει διαφορά το ελληνικό μοντέλο. '

http://www.mediamarkt.at/mcs/catentry/TX-P-46-VT-20-E,10201,27128,149531.html