Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Είναι αξίωμα ότι για να κρίνεις πρέπει να έχεις σημείο αναφορά... δηλαδή να συγκρίνεις...
Και στη φωτό που παρατίθεται αυτό απλά δεν υπάρχει. Αν, για παράδειγμα, υπήρχε άλλη μια γνωστή τηλεόραση δίπλα, θα μπορούσαμε (καλή τη θέληση προς το φωτογράφο) να συγκρίνουμε και να καταλάβουμε πόσο μαύρο είναι το μαύρο που βλέπουμε.

Δεν αμφισβητώ φυσικά το αποτέλεσμα όπως παρουσιάζεται..., ήταν μάλιστα και το αναμενόμενο, βάση της παράδοσης που έχει η panasonic στη μη χειροτέρευση (τουλάχιστον) του μαύρου σε κάθε νέο μοντέλο (μιλάω για G kai V σειρές για τις άλλες δεν γνωρίζω)...

Για παράδειγμα δες δύο φωτογραφίες εδώ, από post του JL...

H ίδια τηλεόραση, με τις ίδιες ρυθμίσεις, την ίδια προβολή εικόνας ΙRE 0... αλλά διαφορετικές ρυθμίσεις στη φωτογραφική μηχανή...

ISO100, f=2.8, έκθεση -> 1sec:
DSC02511.jpg

ISO100, f=2.8, έκθεση -> 30sec:
DSC02506.jpg

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μην κρίνετε το μαύρο με τα screenshots λέμεεεεεεεεεεεεεε......

Ισχύει.Δεν είναι αντιπροσωπευτική της πραγματικότητας μια photo,όσων αφορά την απεικόνιση του μαύρου.

Κάθε φωτογραφία τραβιέται σε κατάλληλες συνθήκες, για κάποιο σκοπό. Οι συγκεκριμένες, τραβήχτηκαν για να δείξουν το IR, και το καταφέρνουν. Επίσης, τραβήχτηκαν για να δείξουν και τα rising blacks, το οποίο πάλι καταφέρνουν. (όταν τις δούμε όλες). Αλλά για επιμέρους στάθμες, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα...

Για συγκρίσεις, θέλει μια προσέγγιση τέτοιου τύπου:

IMG_7325.jpg

Σωστά Γιώργο!

Τις ανέβασα, απλά για να δώσω μια ιδέα στο φίλο, για το πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η διαφορά στην αποτύπωση της ίδια εικόνας ενός panel...

(oι διαφορές που κατάφερες να τραβήξεις δεν μου μοιάζουν αντιπροσωπευτικές, τουλάχιστον απ' όσο θυμάμαι... δεν ήταν τόσο μακριά η pany...;) )

:ernaehrung004:

ISO 1600, έκθεση 0.5 δευτερόλεπτα... Ήθελα να πιάσω τις στάθμες του μαύρου...
(Και φυσικά τα rising blacks στο χειρότερό τους. Λευκή ρίγα σε όλη την οθόνη...)

Φιλε πεταση αριστερη τηλεοραση ειναι η vt20 απο το τεστ που ειχατε κανει;Aν ναι ειναι χειροτερο και απο edge led το μαυρο της στην συγκεκριμενη φωτο

ναι καλα αμεσως εσυ για διαβασε πρωτα το σχετικο νημα

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φιλε πεταση αριστερη τηλεοραση ειναι η vt20 απο το τεστ που ειχατε κανει;Aν ναι ειναι χειροτερο και απο edge led το μαυρο της στην συγκεκριμενη φωτο

Αριστερά η VT20, στο κέντρο η Kuro, δεξιά η Philips Led. Διάβασε όμως το νήμα του συγκριτικού τους και θα δεις ότι οι φωτογραφίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Καλησπερα.
Ειμαι ένα νέο μελος του AVClub και προσφατος κάτοχος (5 ημερών) της TX-P50VT30.
Είναι η πρώτη Plasma και η πρώτη Hi End τηλεοραση που αγοράζω. Μεχρι τώρα είχα μια 20" sony bravia TFT.
Το άλμα είναι προφανώς τεράστιο.
την αγόρασα απο τον Καλογερόπουλο 2100
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=9602

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες (δεδομένης της απειρίας μου σε τέτοια Monitors)
Μεχρι στιγμής έχω δεί μία ταινία BD και τηλεοπτικό σήμα DIGEA.
Θα ήθελα την βοήθειά σας στα παρακάτω:
1. Στρώσιμο.
Γενικά βλέπω σε zoom1 και profile Normal με εξαίρεση την ταινία που την είδα με υπότιτλους και cinema profile.
Πρέπει να προσέξω κάτι άλλο;
Ποσες ώρες θα πρέπει να περιμένω ;
2. Στο τηλεοπτικό σήμα της DIGEA η εικόνα ειμαι μέτρια.
Πολλές φορές βλέπω κόκκο / παραμορφώσεις στα προσωπα και στις γραμμες . Πχ το περίγραμμα ενος σώματος αντι για ομαλή καμπύλη κάνει μικρες γωνίτσες.
Η απόσταση θεασης είναι 3 μέτρα.
3. Calibration
Προσπάθησα να ακολουθήσω διάφορες οδηγίες
http://http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496
αλλά θεωρώ ότι είναι πέραν των δυνατοτήτων μου.
Προσφέρονται υπηρεσίες calibration από κάπου και σε τι κόστος;
4. Media Player
Εχω δοκιμάσει να δω ταινίες mvk αλλά ενω δείχνει να φορτώνει, καθυστερεί και στο τέλος βγάζει το μυνημα cannot read file.
Σχεδόν όλες σε όσες δοκίμασα, εχω ενσωματώσει τους υπότιτλους με mkvmerge 4.5 ή 4.7 και είναι σε διαφορους codecs (XVID, avc,κλπ) και σε διάφορες αναλύσεις 720p, 1080p ή και χαμηλότερες
Ο δίσκος είναι ενας WD 250GB NTFS.
Τα avi δειχνουν να παίζουν κανονικά αν και δεν δοκίμασα να δω υπότιτλους.
Ολα τα mkv παίζουν κανονικά στο media player APACER AL460 και φυσικά στο PC.
5.DLNA
Εχω WIFI συνδεση και δοκίμασα να ενεργοποιήσω τον media server του WMP11.
Παρόλο που βλέπω όλες τις ταινίες στον κατάλογο δεν μπορώ να τις παίξω (ίδιο μυνημα cannot read file μετά απο λίγη ώρα)
Δοκίμασα τον PS3 Media Server 1.21.1 και ενω τον βλέπω δεν μπορω να δω την λίστα με τις ταινείες καθόλου.
Δοκιμασα τον TVersity (free edition) και δεν τον βλέπω καθόλου.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπερα.
Ειμαι ένα νέο μελος του AVClub και προσφατος κάτοχος (5 ημερών) της TX-P50VT30.
Είναι η πρώτη Plasma και η πρώτη Hi End τηλεοραση που αγοράζω. Μεχρι τώρα είχα μια 20" sony bravia TFT.
Το άλμα είναι προφανώς τεράστιο.
την αγόρασα απο τον Καλογερόπουλο 2100
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=9602

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες (δεδομένης της απειρίας μου σε τέτοια Monitors)
Μεχρι στιγμής έχω δεί μία ταινία BD και τηλεοπτικό σήμα DIGEA.
Θα ήθελα την βοήθειά σας στα παρακάτω:
1. Στρώσιμο.
Γενικά βλέπω σε zoom1 και profile Normal με εξαίρεση την ταινία που την είδα με υπότιτλους και cinema profile.
Πρέπει να προσέξω κάτι άλλο;
Ποσες ώρες θα πρέπει να περιμένω ;
Πολλές φορές βλέπω κόκκο / παραμορφώσεις στα προσωπα και στις γραμμες . Πχ το περίγραμμα ενος σώματος αντι για ομαλή καμπύλη κάνει μικρες γωνίτσες.
3. Calibration
Προσπάθησα να ακολουθήσω διάφορες οδηγίες
http://http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496
αλλά θεωρώ ότι είναι πέραν των δυνατοτήτων μου.
Προσφέρονται υπηρεσίες calibration από κάπου και σε τι κόστος;
4. Media Player
Εχω δοκιμάσει να δω ταινίες mvk αλλά ενω δείχνει να φορτώνει, καθυστερεί και στο τέλος βγάζει το μυνημα cannot read file.
Σχεδόν όλες σε όσες δοκίμασα, εχω ενσωματώσει τους υπότιτλους με mkvmerge 4.5 ή 4.7 και είναι σε διαφορους codecs (XVID, avc,κλπ) και σε διάφορες αναλύσεις 720p, 1080p ή και χαμηλότερες
Ο δίσκος είναι ενας WD 250GB NTFS.
Τα avi δειχνουν να παίζουν κανονικά αν και δεν δοκίμασα να δω υπότιτλους.
Ολα τα mkv παίζουν κανονικά στο media player APACER AL460 και φυσικά στο PC.
5.DLNA
Εχω WIFI συνδεση και δοκίμασα να ενεργοποιήσω τον media server του WMP11.
Παρόλο που βλέπω όλες τις ταινίες στον κατάλογο δεν μπορώ να τις παίξω (ίδιο μυνημα cannot read file μετά απο λίγη ώρα)
Δοκίμασα τον PS3 Media Server 1.21.1 και ενω τον βλέπω δεν μπορω να δω την λίστα με τις ταινείες καθόλου.
Δοκιμασα τον TVersity (free edition) και δεν τον βλέπω καθόλου.

Καλησπερα φιλε...Καταρχας καλοριζικη και καλες θεασεις..Εκανες μια εξαιρετικη επιλογη...Οσον αφορα το στρωσιμο,το μονο που εχεις να κανεις τωρα στην αρχη ειμαι,να μην βλεπεις Mega,Ant,Star κλπ χωρις zoom...Οτιδηποτε στατικη εικονα ειναι επικινδυνη....Να αποφυγεις το mode δυναμικο,να βλεπεις σε cinema η thx.....Κυριως για τις πρωτες 200 ωρες και μετα που θα βλεπεις μια ταινια και ειδικα αν εχει μπαρες μαυρες πανω κατω,να βαζεις για λιγη ωρα σε zoom καποιο καναλι η να ενεργοποιεις για λιγη ωρα το scrolling Bar...Δεν χρειαζονυαι πολλα πολλα..Απλα να προσεξεις μονο αν εχεις παιδια,μη πιασουν το χειριστιριο καθως θα λειπεις και την ανοιξουν να παιζει οτιδηποτε...Και κατι ακομη...Μην παιζεις πολλες ωρες videogames με PS3 η οτι αλλη κονσολα μπορει να εχεις...Οσον αφορα το στρωσιμο,υπαρχουν μελη εδω,πολυ πιο εμεπιρα απο εμενα για να σου πουν περισσοτερα πραγματα,αλλα θεωρω πως με αυτα θα εισαι καλυμμενος...Ξανα καλωριζικη

καλησπερα φιλοι ειμαι και εγω ενας ευτυχης κατοχος τις vt30 50ιντσων πριν απο μια ωρα αρχισα να μετραω τις ωρες:flipout: μεχρι να ερθει ο μανωλης:worshippy:, ευχαριστω τον γιωργο καλογεροπουλο για την αψογη και φιλικοτατη εξυπηρετηση και τον μανωλη καστρουνη για την βοηθεια του να αποφασισω,πρωτη εντυπωση καλη ειμαι ακομα στο ψαξιμο αυτα για την ωρα καλο βραδυ

καλησπερα φιλοι ειμαι και εγω ενας ευτυχης κατοχος τις vt30 50ιντσων πριν απο μια ωρα αρχισα να μετραω τις ωρες:flipout: μεχρι να ερθει ο μανωλης:worshippy:, ευχαριστω τον γιωργο καλογεροπουλο για την αψογη και φιλικοτατη εξυπηρετηση και τον μανωλη καστρουνη για την βοηθεια του να αποφασισω,πρωτη εντυπωση καλη ειμαι ακομα στο ψαξιμο αυτα για την ωρα καλο βραδυ

Καλησπερα και σενα φιλε..Καλωριζικη και καλες θεασεις..Ποσο την πηρες την 50αρα και αν ειναι ευκολο μπορεις να πεις τι αποσταση θεασης εχεις απο την τηλεοραση...Ξανα καλωριζικη...

καλησπερα φιλοι ειμαι και εγω ενας ευτυχης κατοχος τις vt30 50ιντσων πριν απο μια ωρα αρχισα να μετραω τις ωρες:flipout: μεχρι να ερθει ο μανωλης:worshippy:, ευχαριστω τον γιωργο για την αψογη και φιλικοτατη εξυπηρετηση και τον μανωλη καστρουνη για την βοηθεια του να αποφασισω,πρωτη εντυπωση καλη ειμαι ακομα στο ψαξιμο αυτα για την ωρα καλο βραδυ

απο την βιασυνη μου μου εγραψα λαθος το επωνυμο του γιωργου και εβαλα του καταστηματος οσο για την τιμη 2100 και βλεπω απο 3,80 και ειμαι καλα

Οι κάτοχοι, κανένα σχόλιο πάνω σε αυτό ?

θα πρεπει να φταιει το σημα σου εμενα ειναι καμπανα εδω στο πολυγωνο που μενω ουτε σπασιματα καθαρα προσωπα βλεπω το νησι και νομιζω οτι ειμαι εκει

Οι κάτοχοι, κανένα σχόλιο πάνω σε αυτό ?

Και εγώ, με μια U20 δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα, ακόμα και όταν η τηλεόρασης κάνει ζουμ, και εξαφανίζει τις μαύρες μπάρες. Μόνο dithering υπάρχει, αλλά το εισάγει η δική μου τηλεόραση.

Μπορείς να μας ανεβάσεις κάποια φωτογραφία;

Και εγώ, με μια U20 δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα, ακόμα και όταν η τηλεόρασης κάνει ζουμ, και εξαφανίζει τις μαύρες μπάρες. Μόνο dithering υπάρχει, αλλά το εισάγει η δική μου τηλεόραση.

Μπορείς να μας ανεβάσεις κάποια φωτογραφία;

Παιδια δεν το παρατήρησα εγώ αλλα ο φίλος koliniol ποστ 306