Καλησπερα φιλε..Με μπερδεψες λιγο..Τελικα το προβλημα που αναφερεις ειναι πολυ ενυονο η οχι;Απο την μια λες οτι ξενθουσιαστηκες λογω του προβληματος αυτου και απο την αλλη οτι δεν ειναι και τοσο ενοχλητικο..Τι ισχυει τελικα;Στο παρουσιαζει σε οτι ταινια και αν βαλεις;;;Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις τι mode χρησημοποιεις και ποιες ειναι οι ρυιμισεις σου τοσο στο mode αυτο,οσο και στο μενου ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ;;;
Η τηλεοραση σε καθε αλλο τομεα ειναι εξαιρετικη. Το προβλημα απο την αρχη ηταν υπαρκτο , αλλα ενω στην αρχη ειπα να μην δωσω ιδιαιτερη σημασια , οσο περναει ο καιρος τοσο πιο πολυ με εκνευριζει . Για να γινω πιο σαφης τωρα σχετικα με το ιδιο το προβλημα . Το βλεπω σε ολες τις ταινιες , ειτε σε δισκακι bluray , ειτε σε mkv μεσα απο το HTPC μου. Στατιστικα σε μια ταινια διαρκειας π.χ. 2 ωρών μπορει να το δω καμια 5 με 10 φορες . Δεν ειναι ιδιαιτερα εντονο , αλλα φαινεται καθαρα οτι σε δευτερολεπτο για μην πω σε κλασματα , η συνολικη φωτεινοτητα της οθονης ή αυξανεται ή μειώνεται . Γινεται παντα ακριβως στις ιδιες σκηνες του υλικού και σε ολα τα picture modes , νομίζω προς το παρον εξαιρουμενου του dynamic . Καμια αλλη ρυθμιση όπως το eco Mode ή το color remaster δεν το επηρεαζει . Στο thx mode νομιζω είναι λιγο πιο ηπιες οι αλλαγες , αλλα παλι ορατες . Το αξιοσημειωτο ειναι και για να μην ξεγελαστει κανεις , οτι αν π.χ. σε μια ταινια στο thx mode παρατηρησω την αλλαγη στο 05.00 λεπτο , τοτε στην ιδια ταινια και αν αλλαξω mode π.χ. βαλω το cinema , η αλλαγη μπορει να ερθει λιγο νωριτερα ή λιγο αργοτερα απο το 05.00 λεπτο , αλλα παρολα αυτα θα ερθει! Δεν εχει σχεση με το υλικο αφου το παρατηρουσα ακομη και στο τελευταιο επεισόδιο στο Nησι στο mega!!! Απ' οτι εχω διαβασει ψαξει και βρει , το προβλημα εχει να κανει με ολη την σειρα 2011 της Panasonic , ειναι λιγο διαφορετικη η ενταση του απο τηλεοραση σε τηλεοραση , και σε ενα ισπανικο forum , ισχυριζονται οτι καποιο λαθος υπαρχει στην καμπυλη του gamma , που προκαλει αλλαγες που θα επρεπε να μην γινονται αντιληπτες απο τον θεατη , ενω πρεπει λογικα να ειναι επιλυσιμο μεσω firmware . Σε περιπτωση που ειναι σφαλμα στο panel τοτε τουλαχιστον οι πρωτοι κάτοχοι οπως και γω θα πρεπει να μαθουμε να ζουμε με αυτο! Το ξαναλεω προς αποφυγη παρεξηγησεων. Μπορει αρχικα να ειπα οτι το θεμα δεν με ενοχλει , παρολα αυτα οσο περναει ο καιρος και το παρατηρω ολο και πιο πολυ , δεν δεχομαι το γεγονος να εχω δωσει 2000 χιλ και να συμβαινει κατι το οποιο θα μπορουσε να επιλυθει μεσω αναβαθμισης και να μην λυνεται , λογω της συνηθους πολιτικης της εταιρειας . Να σημειωθει οτι διαβασα πως μια πιθανη επιλυση ειναι το επαγγελματικο calibration ,το οποιο ομως πρεπει να στοχευει πρωτιστως στην διορθωση του προβληματος και μετα στην ποιοτητα εικονας !! Κατι το οποιο επισης δεν αποδεχομαι λογω του οτι το thx επρεπε να δουλευει ρολοι! Μην ξεχνατε σχεδον 300 ευρω παραπανω πληρωνουμε γι αυτο .. . . . Αυτα και ελπιζω να καλυψα τυχον αποριες.
Επισης θα ηθελα να προσθεσω οτι οσοι εχετε απορια σχετικα με το τι ακριβως σημαινει αυξομειωση της φωτεινονητας , παραθετω το παρακατω βιντεο στο youtube , και σημειωνω οτι το προβλημα τουλαχιστον στο δικο μου set δεν ειναι τοσο εντονο , δηλαδη οι μεταβολες ειναι κατα τι πιο ηπιες .Ισως στο βιντεο φταιει και η ποιοτητα βιντεοσκοπησης η οποια να μεγεθυνε το φαινομενο . http://www.youtube.com/watch?v=LJPI8-yPUyk&feature=related
Last edited by a moderator: