Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπερα φιλε..Με μπερδεψες λιγο..Τελικα το προβλημα που αναφερεις ειναι πολυ ενυονο η οχι;Απο την μια λες οτι ξενθουσιαστηκες λογω του προβληματος αυτου και απο την αλλη οτι δεν ειναι και τοσο ενοχλητικο..Τι ισχυει τελικα;Στο παρουσιαζει σε οτι ταινια και αν βαλεις;;;Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις τι mode χρησημοποιεις και ποιες ειναι οι ρυιμισεις σου τοσο στο mode αυτο,οσο και στο μενου ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ;;;

Η τηλεοραση σε καθε αλλο τομεα ειναι εξαιρετικη. Το προβλημα απο την αρχη ηταν υπαρκτο , αλλα ενω στην αρχη ειπα να μην δωσω ιδιαιτερη σημασια , οσο περναει ο καιρος τοσο πιο πολυ με εκνευριζει . Για να γινω πιο σαφης τωρα σχετικα με το ιδιο το προβλημα . Το βλεπω σε ολες τις ταινιες , ειτε σε δισκακι bluray , ειτε σε mkv μεσα απο το HTPC μου. Στατιστικα σε μια ταινια διαρκειας π.χ. 2 ωρών μπορει να το δω καμια 5 με 10 φορες . Δεν ειναι ιδιαιτερα εντονο , αλλα φαινεται καθαρα οτι σε δευτερολεπτο για μην πω σε κλασματα , η συνολικη φωτεινοτητα της οθονης ή αυξανεται ή μειώνεται . Γινεται παντα ακριβως στις ιδιες σκηνες του υλικού και σε ολα τα picture modes , νομίζω προς το παρον εξαιρουμενου του dynamic . Καμια αλλη ρυθμιση όπως το eco Mode ή το color remaster δεν το επηρεαζει . Στο thx mode νομιζω είναι λιγο πιο ηπιες οι αλλαγες , αλλα παλι ορατες . Το αξιοσημειωτο ειναι και για να μην ξεγελαστει κανεις , οτι αν π.χ. σε μια ταινια στο thx mode παρατηρησω την αλλαγη στο 05.00 λεπτο , τοτε στην ιδια ταινια και αν αλλαξω mode π.χ. βαλω το cinema , η αλλαγη μπορει να ερθει λιγο νωριτερα ή λιγο αργοτερα απο το 05.00 λεπτο , αλλα παρολα αυτα θα ερθει! Δεν εχει σχεση με το υλικο αφου το παρατηρουσα ακομη και στο τελευταιο επεισόδιο στο Nησι στο mega!!! Απ' οτι εχω διαβασει ψαξει και βρει , το προβλημα εχει να κανει με ολη την σειρα 2011 της Panasonic , ειναι λιγο διαφορετικη η ενταση του απο τηλεοραση σε τηλεοραση , και σε ενα ισπανικο forum , ισχυριζονται οτι καποιο λαθος υπαρχει στην καμπυλη του gamma , που προκαλει αλλαγες που θα επρεπε να μην γινονται αντιληπτες απο τον θεατη , ενω πρεπει λογικα να ειναι επιλυσιμο μεσω firmware . Σε περιπτωση που ειναι σφαλμα στο panel τοτε τουλαχιστον οι πρωτοι κάτοχοι οπως και γω θα πρεπει να μαθουμε να ζουμε με αυτο! Το ξαναλεω προς αποφυγη παρεξηγησεων. Μπορει αρχικα να ειπα οτι το θεμα δεν με ενοχλει , παρολα αυτα οσο περναει ο καιρος και το παρατηρω ολο και πιο πολυ , δεν δεχομαι το γεγονος να εχω δωσει 2000 χιλ και να συμβαινει κατι το οποιο θα μπορουσε να επιλυθει μεσω αναβαθμισης και να μην λυνεται , λογω της συνηθους πολιτικης της εταιρειας . Να σημειωθει οτι διαβασα πως μια πιθανη επιλυση ειναι το επαγγελματικο calibration ,το οποιο ομως πρεπει να στοχευει πρωτιστως στην διορθωση του προβληματος και μετα στην ποιοτητα εικονας !! Κατι το οποιο επισης δεν αποδεχομαι λογω του οτι το thx επρεπε να δουλευει ρολοι! Μην ξεχνατε σχεδον 300 ευρω παραπανω πληρωνουμε γι αυτο .. . . . Αυτα και ελπιζω να καλυψα τυχον αποριες.

Επισης θα ηθελα να προσθεσω οτι οσοι εχετε απορια σχετικα με το τι ακριβως σημαινει αυξομειωση της φωτεινονητας , παραθετω το παρακατω βιντεο στο youtube , και σημειωνω οτι το προβλημα τουλαχιστον στο δικο μου set δεν ειναι τοσο εντονο , δηλαδη οι μεταβολες ειναι κατα τι πιο ηπιες .Ισως στο βιντεο φταιει και η ποιοτητα βιντεοσκοπησης η οποια να μεγεθυνε το φαινομενο . http://www.youtube.com/watch?v=LJPI8-yPUyk&feature=related

Last edited by a moderator:
Η τηλεοραση σε καθε αλλο τομεα ειναι εξαιρετικη. Το προβλημα απο την αρχη ηταν υπαρκτο , αλλα ενω στην αρχη ειπα να μην δωσω ιδιαιτερη σημασια , οσο περναει ο καιρος τοσο πιο πολυ με εκνευριζει . Για να γινω πιο σαφης τωρα σχετικα με το ιδιο το προβλημα . Το βλεπω σε ολες τις ταινιες , ειτε σε δισκακι bluray , ειτε σε mkv μεσα απο το HTPC μου. Στατιστικα σε μια ταινια διαρκειας π.χ. 2 ωρών μπορει να το δω καμια 5 με 10 φορες . Δεν ειναι ιδιαιτερα εντονο , αλλα φαινεται καθαρα οτι σε δευτερολεπτο για μην πω σε κλασματα , η συνολικη φωτεινοτητα της οθονης ή αυξανεται ή μειώνεται . Γινεται παντα ακριβως στις ιδιες σκηνες του υλικού και σε ολα τα picture modes , νομίζω προς το παρον εξαιρουμενου του dynamic . Καμια αλλη ρυθμιση όπως το eco Mode ή το color remaster δεν το επηρεαζει . Στο thx mode νομιζω είναι λιγο πιο ηπιες οι αλλαγες , αλλα παλι ορατες . Το αξιοσημειωτο ειναι και για να μην ξεγελαστει κανεις , οτι αν π.χ. σε μια ταινια στο thx mode παρατηρησω την αλλαγη στο 05.00 λεπτο , τοτε στην ιδια ταινια και αν αλλαξω mode π.χ. βαλω το cinema , η αλλαγη μπορει να ερθει λιγο νωριτερα ή λιγο αργοτερα απο το 05.00 λεπτο , αλλα παρολα αυτα θα ερθει! Δεν εχει σχεση με το υλικο αφου το παρατηρουσα ακομη και στο τελευταιο επεισόδιο στο Nησι στο mega!!! Απ' οτι εχω διαβασει ψαξει και βρει , το προβλημα εχει να κανει με ολη την σειρα 2011 της Panasonic , ειναι λιγο διαφορετικη η ενταση του απο τηλεοραση σε τηλεοραση , και σε ενα ισπανικο forum , ισχυριζονται οτι καποιο λαθος υπαρχει στην καμπυλη του gamma , που προκαλει αλλαγες που θα επρεπε να μην γινονται αντιληπτες απο τον θεατη , ενω πρεπει λογικα να ειναι επιλυσιμο μεσω firmware . Σε περιπτωση που ειναι σφαλμα στο panel τοτε τουλαχιστον οι πρωτοι κάτοχοι οπως και γω θα πρεπει να μαθουμε να ζουμε με αυτο! Το ξαναλεω προς αποφυγη παρεξηγησεων. Μπορει αρχικα να ειπα οτι το θεμα δεν με ενοχλει , παρολα αυτα οσο περναει ο καιρος και το παρατηρω ολο και πιο πολυ , δεν δεχομαι το γεγονος να εχω δωσει 2000 χιλ και να συμβαινει κατι το οποιο θα μπορουσε να επιλυθει μεσω αναβαθμισης και να μην λυνεται , λογω της συνηθους πολιτικης της εταιρειας . Να σημειωθει οτι διαβασα πως μια πιθανη επιλυση ειναι το επαγγελματικο calibration ,το οποιο ομως πρεπει να στοχευει πρωτιστως στην διορθωση του προβληματος και μετα στην ποιοτητα εικονας !! Κατι το οποιο επισης δεν αποδεχομαι λογω του οτι το thx επρεπε να δουλευει ρολοι! Μην ξεχνατε σχεδον 300 ευρω παραπανω πληρωνουμε γι αυτο .. . . . Αυτα και ελπιζω να καλυψα τυχον αποριες.

Δεν εχεις αδικο το οτι ειναι ΒΛΑΚΕΙΑ να υαρχουν προβληματα τετοια σε μια τηλεοραση 2-3000 ευρω...Αλλα μην ξεχνας οτι υπαρχουν τηλεορασεις και ακριβοτερες απο την 50VT30 που παρουσιαζουν και πιο σοβαρα προβληματα..Ολες οι TVS εχουν καποιο ΚΟΥΣΣΟΥΡΙ...Οσον αφορα το συγκεκριμενο προβλημα,απορω πως τοσα Post που βρηκες και λεγανε για το συγκεκρθμενο προβλημα,δεν βρηκες και Post για την διορθωση του...Παιξε λιγο με τις ρυθμισεις...Οπως ειπε και ο φιλος Μανωλης Καστρουνης(Calibrator)οτι με default ρυθμισεις ειναι πιο εμφανες το προβλημα,οποτε αλλαζωντας ρυθμισεις ειναι ενας τροπος εξομαλυνσης του συγκεκριμενου φαινομενου...Παρεπιπτοντως δεν αναφερθηκες καθολου σε νουμερα...Ποιες ειναι οι ρυθμισεις σου;;;

Επισης θα ηθελα να προσθεσω οτι οσοι εχετε απορια σχετικα με το τι ακριβως σημαινει αυξομειωση της φωτεινονητας , παραθετω το παρακατω βιντεο στο youtube , και σημειωνω οτι το προβλημα τουλαχιστον στο δικο μου set δεν ειναι τοσο εντονο , δηλαδη οι μεταβολες ειναι κατα τι πιο ηπιες .Ισως στο βιντεο φταιει και η ποιοτητα βιντεοσκοπησης η οποια να μεγεθυνε το φαινομενο . http://www.youtube.com/watch?v=LJPI8-yPUyk&feature=related

Το συγκεκριμενο βιντεο το θεωρω απαραδεκτο..Εννοειτε σε καμια περιπτωση το ειχα πει εξαλλου,να ειναι τοσο εντονο το φαινομενο..Μην μας τρελανουν κιολας

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν εχεις αδικο το οτι ειναι ΒΛΑΚΕΙΑ να υαρχουν προβληματα τετοια σε μια τηλεοραση 2-3000 ευρω...Αλλα μην ξεχνας οτι υπαρχουν τηλεορασεις και ακριβοτερες απο την 50VT30 που παρουσιαζουν και πιο σοβαρα προβληματα..Ολες οι TVS εχουν καποιο ΚΟΥΣΣΟΥΡΙ...Οσον αφορα το συγκεκριμενο προβλημα,απορω πως τοσα Post που βρηκες και λεγανε για το συγκεκρθμενο προβλημα,δεν βρηκες και Post για την διορθωση του...Παιξε λιγο με τις ρυθμισεις...Οπως ειπε και ο φιλος Μανωλης Καστρουνης(Calibrator)οτι με default ρυθμισεις ειναι πιο εμφανες το προβλημα και υπαρχει τροπος εξομαλυνσης του συγκεκριμενου φαινομενου αλλαζοντας ρυθμισεις...Παρεπιπτοντως δεν αναφερθηκες καθολου σε νουμερα...Ποιες ειναι οι ρυθμισεις σου;;;

Eχω δοκιμασει φιλε μου ολα τα ετοιμα picture presets , και απο κει και περα επαιζα με τα κατα τοπους settings , οπως eco mode , color remaster ,vivid color ifc κτλ , αλλα χωρις βελτιωση . Τα βασικα settings οπως φωτεινοτητα contrast κτλ , τα αφηνω ως εχουν στο καθε preset . Δοκιμασα σε professional mode να βαλω τις ρυθμισεις απο το review στο full hd , αλλα και παλι οι αλλαγες υπηρχαν απλα σε διαφορετικα σημεια. . . . Για επαγγελματικο calibration μαλλον ουτε να το σκεφτομαι , γιατι μενω επαρχια και εξαλλου ακομη και ο calibrator μαλλον θα πρεπει να γνωριζει τι ειναι αυτο που πρεπει να διορθωσει . Εαν η εταιρεια κραταει το στομα της κλειστο και δεν αποδεχεται το bug , τοτε τζαμπα μαλλον το συζηταμε . Παραθετω το καλυτερο νομιζω post που βρηκα στο ισπανικο forum , και να προσθεσω οτι η λυσω που αναφερει για το color remaster on off ή auto , τουλαχιστον σε μενα δεν αλλαζει τιποτα . . .. . Καντε μεταφραση με το google translate . http://www.forodvd.com/tema/97201-P...amas-del-2011)?p=915966&viewfull=1#post915966

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσει

Eχω δοκιμασει φιλε μου ολα τα ετοιμα picture presets , και απο κει και περα επαιζα με τα κατα τοπους settings , οπως eco mode , color remaster ,vivid color ifc κτλ , αλλα χωρις βελτιωση . Τα βασικα settings οπως φωτεινοτητα contrast κτλ , τα αφηνω ως εχουν στο καθε preset . Δοκιμασα σε professional mode να βαλω τις ρυθμισεις απο το review στο full hd , αλλα και παλι οι αλλαγες υπηρχαν απλα σε διαφορετικα σημεια. . . . Για επαγγελματικο calibration μαλλον ουτε να το σκεφτομαι , γιατι μενω επαρχια και εξαλλου ακομη και ο calibrator μαλλον θα πρεπει να γνωριζει τι ειναι αυτο που πρεπει να διορθωσει . Εαν η εταιρεια κραταει το στομα της κλειστο και δεν αποδεχεται το bug , τοτε τζαμπα μαλλον το συζηταμε . Παραθετω το καλυτερο νομιζω post που βρηκα στο ισπανικο forum , και να προσθεσω οτι η λυσω που αναφερει για το color remaster on off ή auto , τουλαχιστον σε μενα δεν αλλαζει τιποτα . . .. . Καντε μεταφραση με το google translate . http://www.forodvd.com/tema/97201-P...amas-del-2011)?p=915966&viewfull=1#post915966

Τι να πω φιλε μου..Κριμα που σου χαλει την γενικη αιςθηση της εικονας,αλλα απο την αλλη πρεπει να την χαρεις γιατι πραγματικα αν εχεις ασχοληθει παρα πολυ με τηλεορασεις και χρονια,θα συνηδητοποιουσες οτι απο την στιγμη που η δικια σου εχει ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ το μειονεκτημα και με βαση τα ποσα μειονεκτηματα και πολυ πιο εντονα μπορεις να βρειδ αλλου,εχεις τηλεορασαρα...Προσπαθησε οσο δυσκολο και αν ειναι,να μην εστιαζεις στο προβλημα καθε φορα που εμφανιζεται...Οταν λεω εστιαζεις,εννοω να μην προσπαθεις να ψαχνεις αν υπαρχει υο προβλημα και που εμφανιζεται και καθε ποτε...Κατσε να την χαρεις...Θα σου πω ενα απλο παραδειγμα..Καποτε αγορασα μια TV με τοσο εντονο Halo και clouding,που οταν το εντοπισα,απο κει και επειτα δεν ακανα αλλη δουλεια απο το να εστιαζω εκει και μονο εκει..Μην το κανεις αυτο το λαθος...Εξαλου ειναι κατι που δεν στο παρουσιαζει καθολη την διαρκεια της ταινιας...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπ

Τι να πω φιλε μου..Κριμα που σου χαλει την γενικη αιςθηση της εικονας,αλλα απο την αλλη πρεπει να την χαρεις γιατι πραγματικα αν εχεις ασχοληθει παρα πολυ με τηλεορασεις και χρονια,θα συνηδητοποιουσες οτι απο την στιγμη που η δικια σου εχει ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ το μειονεκτημα και με βαση τα ποσα μειονεκτηματα και πολυ πιο εντονα μπορεις να βρειδ αλλου,εχεις τηλεορασαρα...Προσπαθησε οσο δυσκολο και αν ειναι,να μην εστιαζεις στο προβλημα καθε φορα που εμφανιζεται...Οταν λεω εστιαζεις,εννοω να μην προσπαθεις να ψαχνεις αν υπαρχει υο προβλημα και που εμφανιζεται και καθε ποτε...Κατσε να την χαρεις...Θα σου πω ενα απλο παραδειγμα..Καποτε αγορασα μια TV με τοσο εντονο Halo και clouding,που οταν το εντοπισα,απο κει και επειτα δεν ακανα αλλη δουλεια απο το να εστιαζω εκει και μονο εκει..Μην το κανεις αυτο το λαθος...Εξαλου ειναι κατι που δεν στο παρουσιαζει καθολη την διαρκεια της ταινιας...

Εχεις απολυτο δικιο , ειδικα τις τελευταιες μερες που ασχολουμαι , βλεπω ταινια και αντι να βλεπω την ταινια ψαχνω το προβλημα! Εμπας περιπτωση οπως ειπες και συ πρεπει να μαθω να μην εστιαζω στο προβλημα . Παρολα αυτα ευελπιστω σε ενα διορθωτικο firmware και αν και αλλοι εχουν το bug , τοτε οπως και να χει πρεπει να επικοινωνησουν με την αντιπροσωπεια , για να επισημανθει το προβλημα ως ΠΡΟΒΛΗΜΑ .

Εχεις απολυτο δικιο , ειδικα τις τελευταιες μερες που ασχολουμαι , βλεπω ταινια και αντι να βλεπω την ταινια ψαχνω το προβλημα! Εμπας περιπτωση οπως ειπες και συ πρεπει να μαθω να μην εστιαζω στο προβλημα . Παρολα αυτα ευελπιστω σε ενα διορθωτικο firmware και αν και αλλοι εχουν το bug , τοτε οπως και να χει πρεπει να επικοινωνησουν με την αντιπροσωπεια , για να επισημανθει το προβλημα ως ΠΡΟΒΛΗΜΑ .

Δεν θα σου πω ψεμματα..Στην αρχη οταν προσπαθουσα να μην το σκεφτομαι και να μην εστιαζω στο προβλημα,δεν μου ηταν ευκολο..Αλλα το καταφερα μεσα σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα και αρχισα να ευχαριστιεμαι ταινιες..Οσο μπορεις να ευχαριστηθεις βεβαια σε μια Led στην οποια βεβαιω αναφερομαι...Αλλα πιστεψε με..Θα δεις οτι θα το καταφερεις γιατι δεν ειναι το φοβερο και τρομερο προβλημα και μαλιστα απο την στιγμη πιυ εχεις ενθουσιαστει με καποια συγκεκριμενα πραγματα που σου προσφερει η τηλεοραση,τοτε θα σου ειναι ακομη πιο ευκολο..Αφου υο καταφερα εγω με μια ΜΑΠΑ τεχνολογια και με τοσο ΕΝΥΟΝΟ προβλημα,ποσο μαλιστα εσυ,που εχεις κλασσης ανωτερη τηλεοραση...Καλο μεσημερι φιλε και μη χαλιεσαι...

Και κατι ακομη...Εφοσον μπαινεις στο Fullhd.gr,θα εχεισ προσεξει οτι εχουν αναφερθει για καποιες ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΛΑΝΑ...ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΠΕΡΣΥ σε αυτες τις ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ και εχουν πει πως ειναι λογο των 600Hz Sub field drive και ουι ολες οι τηλεορασεις Plasma απο υοτε που εγιναν 600Hz το παρουσιαζουν αυτο..Φανταζομαι οτι οι ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ του Fullhd.gr,ειναι τα Fluction Brightness που αναφερομαστε...Δεν νομιζω να ειναι κατι αλλο..Οποτε αν ειναι αυτο,τοτε οπως το IR ειναι φυσιολογικο να εμφανιζεται απο την στιγμη που η τηλεοραση ειναι Plasma,Ετσι ειναι και φυσιολογικο να εμφανιζεται το Fluction Brightness λογω υποστιριξης 600Hz..Οποτε φυσιολογικος τροπος λειτουργιας και αυτος στην Plasma...ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟςΟ ΣΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ Plasma της PANASONIC οσο και σε αυτα της LG και SAMSUNG με 600Hz

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπ

το σωστό είναι να χαρείς την αγορά σου.

τέλεια τηλεόραση δεν υπάρχει. το πρόβλημα του fluctuating brightness είναι υπαρκτό σε όλη τη φετινή σειρά 3d και ίσως λιγότερο στην g30 με πιο έντονο στην gt30 και πιστεύω ότι είναι θέμα οδήγησης του πάνελ και δεν πιστεύω ότι θα διορθωθεί με firmware update. απότι διαβάζω ετοίμαζαν νέο firmware για την vt30 δεν ξέρω αν έχει βγεί που διορθώνει τις δυσκολίες calibration που έχουν αναφερθεί σε reviews.

πιστεύω ότι αν δεν εστιάζεις σε αυτό σε λίγο δεν θα σε πειράζει και τόσο. άλλωστε στο hdj η ψηφοφορία είναι υπάρχει πρόβλημα και με ενοχλεί - υπάρχει πρόβλημα και δεν με ενοχλεί - δεν υπάρχει πρόβλημα.

Παρεπιπτοντως με το καταλαβαινω πολλα που ειπα,μην το παιρνεις σαν ειρωνικο η δεν ξερω και γω τι αλλο..Πολλοι κανουν το λαθος να ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΝΤΑΙ απο τις Led ΜΕΣΑ στο καταστημα,προχωρανε στην αγορα της τηλεορασης που εντυπωσιαστηκαν και οταν βλεπουν ταινες μετα σε συνθηκες φωυεισμο δωματιου και βραδι κυριως,τοτε αρχιζουν τα παραπονα...Οτι λεω στο λεω γιατι εχω προσωπικη εμπειρια χρονια απο αυτη την ηλιθιοτεχνπλογια που λεγεται Lcd-Led..

Την ιδια εμπειρια εχω και εγω ειχα αγορασει την Sharp Aquos 42 Full hd το 2006
Απο την ημερα που αγορασα την πρωτη μου πλασμα pany PZ50700E και ειδα το φως το αληθινο
σιχαθηκα τις Lcd και σημερα ειμαι φαν των πλασμα

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Την ιδια εμπειρια εχω και εγω ειχα αγορασει την Sharp Aquos 42 Full hd το 2006
Απο την ημερα που αγορασα την πρωτη μου πλασμα pany PZ50700E και ειδα το φως το αληθινο
σιχαθηκα τις Lcd και σημερα ειμαι φαν των πλασμα

ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι χρήστες στο φόρουμ που με τα γραφόμενα τους μας απέτρεψαν να κάνουμε το "λάθος" που έκανες και εσύ.

και για να μην παρεξηγηθώ από το παραπάνω ποστ μου για το floating brightness - θεωρώ τις πανασόνικ πλάσμα πολύ καλές - κορυφαίες τηλεόράσεις. κάθε σοβαρή πανασόνικ που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει λιγουλάκι floating και 50hz bug. είναι κάτι σαν τα windows - love to hate.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και κατι ακομη...Εφοσον μπαινεις στο Fullhd.gr,θα εχεισ προσεξει οτι εχουν αναφερθει για καποιες ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΛΑΝΑ...ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΠΕΡΣΥ σε αυτες τις ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ και εχουν πει πως ειναι λογο των 600Hz Sub field drive και ουι ολες οι τηλεορασεις Plasma απο υοτε που εγιναν 600Hz το παρουσιαζουν αυτο..Φανταζομαι οτι οι ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ του Fullhd.gr,ειναι τα Fluction Brightness που αναφερομαστε...Δεν νομιζω να ειναι κατι αλλο..Οποτε αν ειναι αυτο,τοτε οπως το IR ειναι φυσιολογικο να εμφανιζεται απο την στιγμη που η τηλεοραση ειναι Plasma,Ετσι ειναι και φυσιολογικο να εμφανιζεται το Fluction Brightness λογω υποστιριξης 600Hz..Οποτε φυσιολογικος τροπος λειτουργιας και αυτος στην Plasma...ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟςΟ ΣΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ Plasma της PANASONIC οσο και σε αυτα της LG και SAMSUNG με 600Hz

Άλλο πράγμα οι αναλαμπές, άλλο το brightness fluctuation.

Aναλαμπές εμφανίζουν όλες οι Plasma, brightness fluctuation εμφανίζουν μόνο οι φετινές Panasonic. Στις περσινές και στις προπέρσινες δεν υπήρχε τέτοιο φαινόμενο...

imjp1982, έχεις κάνει πολλές αναρτήσεις , και δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω σε όλες.

Το αν το μαύρο ξεχωρίζει από το πλαίσιο, ναι ξεχωρίζει σε όλες τις τηλεοράσεις. Υπό προϋποθέσεις, μπορεί το μάτι να ξεγελαστεί και να νομίζεις ότι είναι το ίδιο, αλλά είναι περισσότερο ψευδαίσθηση παρά πραγματικότητα.

Όμως, το αν το μαύρο είναι το ίδιο με το πλαίσιο, δεν αποτελεί κριτήριο ποιότητας της τηλεόρασης. Δεν είναι κάτι σημαντικό.

Φετινή πανασόνικ (σειρά 30) δεν έχω δει, αλλά η πλειοψηφία των ρεβιουζ συμφωνεί ότι η στάθμη του μαύρου είναι καλή, και τα floating blacks είναι περιορισμένα.

Το μεγάλο ερωτηματικό για μένα, είναι τι θα συμβεί μετά τις 1600 ώρες. Κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει αυτό τώρα, παρά μόνο οι κάτοχοι στο κοντινό μέλλον.

Σε σχέση με την κούρο, λίγη σημασία έχει από την στιγμή που η κούρο μας τέλειωσε εδώ και τόσο καιρό. Είμαι λίγο δύσπιστος με τα γραφόμενα των σαιτς που παραθέτεις, σχετικά με την άνοδο του μαύρου στην κούρο με το πέρασμα του χρόνου (τύπου πανασόνικ), γιατί θα το είχαμε δει σε 2 συγκριτικά που έχουν γίνει. Σχετικά με την αντίθεση, αν και δεν έχω μετρήσει κούρο, από την θέαση της και μόνο δύσκολα θα δεχόμουν κάτω από 6000:1. Το 3500:1 που αναφέρεις για την κούρο, μάλλον θα έλεγα είναι "πλασάρισμα" της πανασόνικ από το σαιτ που το βρήκες παρά πραγματικότητα.

Από την άλλη, τα 3000:1 της πανασόνικ, δεν την κάνει κακή τηλεόραση. Είναι μια ικανοποιητική τιμή αντίθεσης, ενώ ταυτόχρονα είναι μια σύγχρονη τηλεόραση με αρκετές ευκολίες (IFC, cinema smooth, 3Δ, κλπ).

Αν την αγοράσεις, θα πρέπει να αποδεχθείς ότι ίσως χρειαστεί στο τηλεοπτικό να βλέπεις με το IFC ενεργό, και ότι στον χρόνο (1500-1600 ώρες) ίσως συμβεί μια μικρή υποχώρηση στην ποιότητα απεικόνισης. Αλλά αν ψάχνεις μια τηλεόραση για θέαση ταινίας σε σκοτεινό δωμάτιο, είναι μάλλον μονόδρομος.

Συγνώμμη , αν κατάλαβα καλά αυτό που λέμε είναι ότι σε 1500 ωρες (δηλαδή λιγότερο απο ένα χρόνο μέσης τηλεθεασης) η τηλεόραση θα αρχίσει να "πέφτει" ;
Δηλαδή τα 2100 είναι για ένα χρόνο;
Δηλαδή στις 3000 ώρες τι θα γίνει;
Μήπως να έπερνα μια τηλεόραση των 700 και κάθε χρόνο να την πετάω ;
Αυτό συνιστά λόγο επιστροφής !!!

Συγνώμμη , αν κατάλαβα καλά αυτό που λέμε είναι ότι σε 1500 ωρες (δηλαδή λιγότερο απο ένα χρόνο μέσης τηλεθεασης) η τηλεόραση θα αρχίσει να "πέφτει" ;
Δηλαδή τα 2100 είναι για ένα χρόνο;
Δηλαδή στις 3000 ώρες τι θα γίνει;
Μήπως να έπερνα μια τηλεόραση των 700 και κάθε χρόνο να την πετάω ;
Αυτό συνιστά λόγο επιστροφής !!!

δεν θα αρχήσει να πέφτει. απλώς στις περσινές τουλάχιστον πανασονικ (δεν ξέρω αν υπήρχε στις παλαιότερες) σειρές παρατηρήθηκε μια αύξηση της στάθμης του μαύρου μετά από 1500-1600 ώρες λειτουργίας. αυτό έχει επιβεβαιωθεί με μετρήσεις τόσο στην vt20 όσο και στην u20 (data acquired by george petasis).

Τα βασικοτερα θετικα και αρνητικα της VT30 εως τωρα,τα οποια εθναι αναφετομενα απο τους ιδιους τους κατοχους αλλα και δοκιμες που εχουν γινει...ΘΕΤΙΚΑ:ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΑΥΡΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ANSI ΑΝΤΙΘΕΣΗ,ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΥΚΡΙΝΙΑ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑΣ,ΕΞΑΙΡΕΥΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΘΕΑΣΗΣ,ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ,ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ 3D ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ CROSSTALK,ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ IR,2 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΓΥΑΛΙΑ ΕΝΕΡΓΟΥ ΚΛΕΙΣΤΡΟΥ ΔΩΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ,ΑΡΚΕΤΑ ΛΕΠΤΗ-ΑΡΝΗΤΙΚΑ:ΜΕΤΡΙΟΣ MEDIA PLAYER,ΕΛΕΙΠΗΣ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ MODE ΓΙΑ ΘΕΑΣΗ ΣΕ ΦΩΤΕΙΝΟ ΧΩΡΟ(ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ DYNAMIC)50Hz BUG,BRIGHTNESS FLUCTUATION,ΙΣΩΣ RISING BLACKS(ΠΙΘΑΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 1500-1600 ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ)ΤΙΜΗ ΤΗΣ 55VT30(2,799 ΕΥΡΩ)

Συμφωνω απόλυτα σε όλα εκτός απο το 50Hz bug το οποίο δεν ξέρω τι είναι.

δεν θα αρχήσει να πέφτει. απλώς στις περσινές τουλάχιστον πανασονικ (δεν ξέρω αν υπήρχε στις παλαιότερες) σειρές παρατηρήθηκε μια αύξηση της στάθμης του μαύρου μετά από 1500-1600 ώρες λειτουργίας. αυτό έχει επιβεβαιωθεί με μετρήσεις τόσο στην vt20 όσο και στην u20 (data acquired by george petasis).

Και τι σημαίνει αυτό στα μάτια μου ;

Το συγκεκριμενο βιντεο το θεωρω απαραδεκτο..Εννοειτε σε καμια περιπτωση το ειχα πει εξαλλου,να ειναι τοσο εντονο το φαινομενο..Μην μας τρελανουν κιολας

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Το βλέπω και εγώ συνεχώς σε διαφορες πηγές HD.
Και τι βιντεο δεν είναι καθόλου υπερβολικό.
Με τις ρυθμίσεις του http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/7980-panasonic-tx-p50vt30e-review.html
φαίνεται να μειώνεται ή και να εξαλείφεται σε κάποιες δοκιμές που έκανα

Και τι σημαίνει αυτό στα μάτια μου ;

στα δικά μου μάλλον τίποτα. τώρα αν βλέπεις μια τηλεόραση και λές αυτή έχει στάθμη μαύρου 0.013 και η άλλη 0.02 ή 0.025 τότε
1) θα σου φανεί το μαύρο λιγότερο μαύρο ή γκριζο-μπλε-μαύρο
2) είσαι ο eagle-eye D-nice no 2

στα δικά μου μάλλον τίποτα. τώρα αν βλέπεις μια τηλεόραση και λές αυτή έχει στάθμη μαύρου 0.013 και η άλλη 0.02 ή 0.025 τότε
1) θα σου φανεί το μαύρο λιγότερο μαύρο ή γκριζο-μπλε-μαύρο
2) είσαι ο eagle-eye D-nice no 2

ε να τα λες αυτά , να μη πανικοβάλεις τον κόσμο
ευχαριστώ.
Θα την κρατήσω λοιπόν !!!

Yπάρχει και αυτή η ανακοίνωση, που αναφέρθηκε μερικές σελίδες πιο πίσω, αλλά μάλλον πέρασε απαρατήρητη κάτω από τον χείμαρρο των off-topic... :D

Panasonic: Plasma black levels no longer worsen

Υπομονή, να δούμε αν θα είναι όντως έτσι τα πράγματα...

Καλά το έγραψες. Το cnet δεν ήταν που πέρυσι μέτρησε μόνο 68% rise, που τελικά ήταν 100% όπως και το 2009;

Καλά το έγραψες. Το cnet δεν ήταν που πέρυσι μέτρησε μόνο 68% rise, που τελικά ήταν 100% όπως και το 2009;

:flipout:

To καλύτερο είναι, που λέγανε ότι αυτό το 68% θα έμπαινε λιγότερο απότομα από το 100% των μοντέλων του 2009, το οποίο επισυνέβαινε περί τις 2000 ώρες...

:flipout:

Ε, λιγότερο απότομα μπαίνει. Μπαίνει στις 1600 ώρες (άξαφνα), οπότε στις 2000 ώρες (που το περιμένεις) είσαι μια χαρά...