Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ti εννοεις διαβαζει ntfs δισκους?
Εγω προχθες εκανα format στο φλασακι σε NTFS γιατι προσπαθουσα να δω το Spartacus και μολις το εβαζα στην TV ελεγε "no device detected"
Μολις το εκανα format se FAT32 το εβλεπε μια χαρα αλλα
- Δεν μπορουσα να περασω αρχειο με μεγεθος >4gb
- Δεν αναγνωριζε του ελληνικους υποτιτλους (τους εβγαζε κινεζικα) αλλα επαιζε κανονικα τα Αγγλικα

απο φλασακι 32 γιγα
μου παιζει ταινιες 14 γιγα
και αλλη μια στα 8 γιγα
ματροσκες φυσικα.
σημερα εβαλα μια ταινια 8 γιγα και ενω την εβλεπε
και μου εβγαζε την διαρκεια της
δεν ξεκιναγε αναπαραγωγη...
Την ειχα κανει merge με το νεο mkvmerge
oi αλλες ειχαν γινει με την παλαια εκδοση ... οτι και αν σημαινει αυτο.

Θα μας τρελανεις :afro:
Εγω γιατι παιρνω "no device found" οταν βαζω ntfs δισκο πανω κι εσυ μπορεις?
Ποιο Firmware εχεις?

the last one...
λεει ειναι updated
ακου το ''κουφο'' ενω την ταινια που εγραψα δεν μου την επαιζε
την ξανακανω merge αλλα επιλεγω σε ολα τα συστατικα
εικονα , ηχο , υποτιτλους
στο tab , extra options , compression , NONE
ε λοιπον την επαιξε κανονικα εκτος παλι
απο τους βρωμο υποτιτλους, αγγλικοι...

Eγω χθες εκανα ολα τα επεισοδεια του Spartacus:Gods Of The Arena, merge του ελληνικους υποτιτλους με το MKVMerge και μου τα επαιξε κανονικα στην TV απλα πρεπει να παω option και να επιλεξω sub1, αλλα τα ειδα χωρις προβλημα.

δεν εχει τετοια επιλογη σε μενα
στο option εχει μονο preview και repeat....
που ειναι η επιλογη για subs ?

οκ το βρηκα ! ειναι οκ παιζει και τους αγγλικους και τους ελληνικους
απο φλασακι παντα μιλαω

το μονο ελαφρως εκνευριστικο ειναι η διακυμανση φωτεινοτητος
στις σκοτεινες σκηνες...
πρεπει βεβαια καποιος ναναι παρατηρητικος για να το εντοπισει
ας ελπισουμε να ελαττωθει με καπoιο software update...

Στο AVS HD 709 έχει ένα πατερνάκι σαν αυτό, αλλά με ακόμα περισσότερα steps στο APL.

Αν κάποιος το έχει εύκαιρο ας το τσεκάρει να δει αν αλλάζουν και οι εσωτερικές διαβαθμίσεις του γκρι ανάλογα με το background.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τους κατόχους, νομείς ή κυρίους της εν λόγω συσκευής....;)

Ο Μανώλης αναφέρει στο review του τα εξής:

''Όταν τροφοδοτήσουμε την τηλεόραση με σήμα 24fps τότε με το IFC απενεργοποιημένο το panel δουλεύει στα 96Hz ενώ με το IFC στο μέτριο δουλεύει στα 100Hz ενώ με την επιλογή στο max δουλεύει στα 60Hz. Με σήμα 50 Hz (τηλεοπτικό) η συχνοτική συμπεριφορά του panel παραμένει ίδια.''

Φαντάζομαι, λοιπόν, ότι όταν το IFC δουλεύει στη μεσαία σκάλα, τα καρέ γίνονται 50 ενώ όταν λειτουργεί στο μαξ γίνονται 60.

Θα ήθελα, λοιπόν, όποιος έχει κέφι και θέλει να δοκιμάσει, ας τροφοδοτήσει την τηλεόραση με σήμα 24p (media player, BD player, PC) και ας δοκιμάσει μια σκηνή οριζόντιου, σχετικά αργού, παναρίσματος της κάμερας ''παίζοντας'' με τις επιλογές της τηλεόρασης. Το τεστάκι δεν το θέτω για το κατά πόσο έχει βίντεο λουκ η εικόνα με τα παραπάνω καρέ ή για τη θολούρα, αλλά, κατά πόσο η κίνηση είναι ομαλή και χωρίς σπασίματα στην α, β και γ περίπτωση.

φιλε koliniol σε εσενα ειναι αντιληπτο-ενοχλητικο ή απλως περνα χωρις να ακουμπα το Floating Brightness?

Ειναι σαφέστατα αντιληπτό , αλλοτε συχνό και άλλοτε σπάνιο (προσφανως έχει να κανει με το περιεχόμενο της ταινείας).
Γενικά δεν μπορώ να πω ότι έιναι ενοχλητικό στο μάτι , αλλά είναι ενοχλητικό στο μυαλό μου , γιατι δεν περίμενα ένα τόσο προφανές κουσούρι από μία τόσο καλή τηλεόραση. Βέβαια ήμουν άσχετος στο χώρο των Plasma , ενώ τώρα πλέον μαθαίνω ότι τίποτα δεν είναι ιδανικά πλασμένο.

Το θεμα με το Floating Brightness το εχω παρατηρησει κι εγω σε σημειο που να ξερω οτι θα το κανει πριν το κανει καποιες φορες, αλλα δε με ενοχλει ουτε θεωρω οτι ειναι κατι που μπορει να αποτρεψει εναν υποψηφιο αγοραστη.

Του αγγλικους ναι, τους ελληνικους οχι.
Θελουν ενσωματωση με mkvToolnix πχ, με αποσυμπιεσμενο το compression.
Αλλα και παλι μιας και η TV δεν διαβαζει ntfs, matroska >=4gb δεν μπορεις να δεις παρα μονο μεσω DLNA που κι εκει γινεται της κακομοιρας, lag,παγωμα, με λιγα λογια κλαψτα :fahne90:

Η τηλεόραση διαβάζει ntfs . Απλά ο media player είναι γενικώς για τα μπάζα.

Ειναι σαφέστατα αντιληπτό , αλλοτε συχνό και άλλοτε σπάνιο (προσφανως έχει να κανει με το περιεχόμενο της ταινείας).
Γενικά δεν μπορώ να πω ότι έιναι ενοχλητικό στο μάτι , αλλά είναι ενοχλητικό στο μυαλό μου , γιατι δεν περίμενα ένα τόσο προφανές κουσούρι από μία τόσο καλή τηλεόραση. Βέβαια ήμουν άσχετος στο χώρο των Plasma , ενώ τώρα πλέον μαθαίνω ότι τίποτα δεν είναι ιδανικά πλασμένο.

Έχεις μετανιώσει ίσως για την επιλογή σου?

Έχεις μετανιώσει ίσως για την επιλογή σου?

Οχι δεν θα το έλεγα . Απλά προσγειώθηκα στην πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι ότι το μοναδικό που με ανησυχεί είναι η πιθανότητα για Image Retention ή ακόμη χειρότερα burn-in.
Για παράδειγμα , η γυναίκα μου είναι απο την Κωνσταντινούπολη και καταλαβαίνει τούρκικα. Και τις αρέσουν τα τουρκικα σηριαλ.
Σκεφτόμουνα λοιπόν να βάλω δορυφορική για να παρακολουθεί.
Ομως φοβάμαι πολύ τα λογότυπα. Ηδη ειχα ένα κρούσμα IR (βλέπε παλαιότερο post) το οποίο ευτυχώς έφυγε σε λίγες μέρες.
Εχω λοιπόν καταλήξει ότι οι Plasma τηλεοράσεις ΔΕΝ είναι κατάλληλες για τηλεοπτικό σήμα αλλά μόνο για DVD-BD κλπ.
Και αυτό όχι γιατί δεν μπορείς να προστατευθείς εάν είσαι προσεκτικός, αλλά γιατι πρέπει να εκπαιδεύσεις όλη την οικογενειά σου στον ειδικό χειρισμό του "περίεργου" αυτού μηχανήματος που στα δικά τους μάτια δεν είναι ακριβώς τηλεόραση αλλά κάτι που μοιάζει με αυτή αλλά δεν κάνει για παράδειγμα να την αφήνουμε να παίζει MEGA και να κάνουμε τις δουλείες του σπιτιού !!!
Ισως λοιπόν (η ιστοριά θα το δείξει) να μετανιώσω που δεν πήρα μία LED για αυτό και μόνο για αυτό το λόγο, ακόμα και εάν συνεχίζουν να μου πέφτουν τα σαγόνια όταν βλέπω το avatar στην Panny !!!

Ομως φοβάμαι πολύ τα λογότυπα. Ηδη ειχα ένα κρούσμα IR (βλέπε παλαιότερο post) το οποίο ευτυχώς έφυγε σε λίγες μέρες.
Εχω λοιπόν καταλήξει ότι οι Plasma τηλεοράσεις ΔΕΝ είναι κατάλληλες για τηλεοπτικό σήμα αλλά μόνο για DVD-BD κλπ.

Μήπως ξέρεις (στο περίπου έστω) πόσες ώρες έχει παίξει η τηλεόραση ?

Μήπως ξέρεις (στο περίπου έστω) πόσες ώρες έχει παίξει η τηλεόραση ?

Γυρω στις 600 και τις πρώτες 240 την έστρωσα με το γνωστό DVD Break-in και που και που καμμία ταινεία με χαμηλές ρυθμίσεις αντιθεσης - φωτεινότητας πάντα.
Επίσης δεν έχει παίξει ποτέ σε Dynamic Mode.
Συνήθως παίζει σε Professional Mode (με διάφορες ρυθμίσεις που βρίσκω απο το internetκαι πειραματίζομαι) ή σε THX ή σε Normal.

παιδια εγω την πηρα μονο για ταινιες 1080p
και αυτο τον σκοπο ειναι απλα τελεια...
δεν υπαρχει πουθενα τετοια εικονα τετοια φυσικη αποδοση των χρωματων
τετοια ομοιογενεια
ξαναβλεπω ενα σωρο ταινιες που ειχα δει πριν πολλα χρονια σε σινεμα η vhs
και αποκτουν νεα διασταση:firstprize:

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τους κατόχους, νομείς ή κυρίους της εν λόγω συσκευής....;)

Ο Μανώλης αναφέρει στο review του τα εξής:

''Όταν τροφοδοτήσουμε την τηλεόραση με σήμα 24fps τότε με το IFC απενεργοποιημένο το panel δουλεύει στα 96Hz ενώ με το IFC στο μέτριο δουλεύει στα 100Hz ενώ με την επιλογή στο max δουλεύει στα 60Hz. Με σήμα 50 Hz (τηλεοπτικό) η συχνοτική συμπεριφορά του panel παραμένει ίδια.''

Φαντάζομαι, λοιπόν, ότι όταν το IFC δουλεύει στη μεσαία σκάλα, τα καρέ γίνονται 50 ενώ όταν λειτουργεί στο μαξ γίνονται 60.

Θα ήθελα, λοιπόν, όποιος έχει κέφι και θέλει να δοκιμάσει, ας τροφοδοτήσει την τηλεόραση με σήμα 24p (media player, BD player, PC) και ας δοκιμάσει μια σκηνή οριζόντιου, σχετικά αργού, παναρίσματος της κάμερας ''παίζοντας'' με τις επιλογές της τηλεόρασης. Το τεστάκι δεν το θέτω για το κατά πόσο έχει βίντεο λουκ η εικόνα με τα παραπάνω καρέ ή για τη θολούρα, αλλά, κατά πόσο η κίνηση είναι ομαλή και χωρίς σπασίματα στην α, β και γ περίπτωση.

Εμ, αυτή η αναφορά μας έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο ερωτηματικό. Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι σόι παρεμβολή γίνεται στο τηλεοπτικό των 50 Hz στην θέση μέγιστο. Πώς από το 50i το πάει στο 60p...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εμ, αυτή η αναφορά μας έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο ερωτηματικό. Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι σόι παρεμβολή γίνεται στο τηλεοπτικό των 50 Hz στην θέση μέγιστο. Πώς από το 50i το πάει στο 60p...

Στο τηλεοπτικό, υποθέτω, ότι τα 50 καρέ ανανεώνονται στα 50 Hz, αφού λέει ο Μανώλης ότι η συχνοτική συμπεριφορά παραμένει ίδια. Στο τηλεοπτικό, δηλαδή, μόνο τα καρέ αλλάζουν και όχι τα hz της ανανέωσης, όπως συμβαίνει και με το 24άρι στο μαξ (60 καρέ, 60Hz).

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ποια είναι η VT20 και ποια η VT30;;; :2thumb22sup:
και η κυρια παρακαλω ποια ειναι;
Τιποτε σε τηλεφωνο!
Αυτες οι εικονες κυριε δεν βοηθουν να συγκεντρωθουμε στα χρωματα!
Κανα λιβαδι με αγελαδες και λιμνουλα στο βαθος ισως...