Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γνωρίζει κανείς αν την νέα χρόνια κατα Μάη μεριά θα βγει νέα σειρά η vt40 ή θα κάνει κανά διάλειμμα πιθανόν ενοχή του 3dχώρις γυαλιά?

Απο τα 1700 στα 1440! Σε 40 μέρες! Τρομερή πτώση για ένα τόσο χοτ μοντέλο! Πόσο άραγε να είναι το κόστος της? με την λογική ότι βγει νέο μοντέλο το 2012 η vt30 του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει 1000 ευρω. Πόσο διαλε είναι το κόστος της? και ποσά βγάζει κωτσοβολος πο πουλάει στα 2100? 600-700 ευρω? δεν νομίζω παραπάνω! Μιλάμε για απιστευτο περιθώριο κέρδους για τους χονδρεμπορες που καβατζαρουν παλετες απο το μοντέλο

Απο τα 1700 στα 1440! Σε 40 μέρες! Τρομερή πτώση για ένα τόσο χοτ μοντέλο! Πόσο άραγε να είναι το κόστος της? με την λογική ότι βγει νέο μοντέλο το 2012 η vt30 του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει 1000 ευρω. Πόσο διαλε είναι το κόστος της? και ποσά βγάζει κωτσοβολος πο πουλάει στα 2100? 600-700 ευρω? δεν νομίζω παραπάνω! Μιλάμε για απιστευτο περιθώριο κέρδους για τους χονδρεμπορες που καβατζαρουν παλετες απο το μοντέλο

Εγώ ως συνήγορος του Διαβόλου, θα μπορούσα να το ερμηνεύσω αλλιώς ;)

"Στοκάραμε 1000 κομμάτια επειδή πιστεύαμε οτι θα ξεπουλούσαμε εύκολα, αλλά δεν πουλιούνται με τίποτε γιο κάποιο λόγο...
Ρίχνουμε την τιμή για να γίνει πιο ελκυστική η αγορά και πάμε να μειώσουμε τη χασούρα γιατί δεν μας παίρνει να έχουμε στοκ που δεν κινείται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδίως όταν αναμένεται νέο μοντέλο σε μισό χρόνο ..."

Εγώ ως συνήγορος του Διαβόλου, θα μπορούσα να το ερμηνεύσω αλλιώς ;)

"Στοκάραμε 1000 κομμάτια επειδή πιστεύαμε οτι θα ξεπουλούσαμε εύκολα, αλλά δεν πουλιούνται με τίποτε γιο κάποιο λόγο...
Ρίχνουμε την τιμή για να γίνει πιο ελκυστική η αγορά και πάμε να μειώσουμε τη χασούρα γιατί δεν μας παίρνει να έχουμε στοκ που δεν κινείται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδίως όταν αναμένεται νέο μοντέλο σε μισό χρόνο ..."

Μπορει να έχεις δίκιο. Η πτώση τιμής είναι εντυπωσιακή. Όπως και επειδή πουλάει τρέλα τα μαγαζιά να σφάζονται για το πιο θα ειναι πρώτο στον τσιγκουνη! Το ερώτημα παραμένει ξέρει κανείς θετικά πόσο κοστίσει το μοντέλο πραγματικά?

Απίθανο το μεγάλο στοκ με δεδομένη την κρίση, η οποία δεν είναι και φετινή...

Απίθανο το μεγάλο στοκ με δεδομένη την κρίση, η οποία δεν είναι και φετινή...

Τα δεδομένα που συζητάμε αφορούν τη Γερμανία (idealo.de) ... και εκεί η κρίση δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που βιώνουμε εδώ !

Τα δεδομένα που συζητάμε αφορούν τη Γερμανία (idealo.de) ... και εκεί η κρίση δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που βιώνουμε εδώ !

Και μαγαζιά που πουλάνε σε όλη την Ευρώπη. Εδω το σατουρν στην Ελλάδα αγοράζει 1000-2000 φθηνές βέβαια τιβι και τις σπρώχνει σε μια βδομάδα σε χαμηλές τιμές

ειναι πιθανόν βέβαια οι πανευρωπαικές αλυσίδες (γερμανοί - άγγλοι / κωτσόβολος) να μεταφέρουν στοκ από μια χώρα στην άλλη. αγοράζουν μεγάλες ποσότητες σε φτηνές τιμές και μετά τις σπρώχνουν ταυτόχρονα σε πολλές χώρες.

ειναι πιθανόν βέβαια οι πανευρωπαικές αλυσίδες (γερμανοί - άγγλοι / κωτσόβολος) να μεταφέρουν στοκ από μια χώρα στην άλλη. αγοράζουν μεγάλες ποσότητες σε φτηνές τιμές και μετά τις σπρώχνουν ταυτόχρονα σε πολλές χώρες.

Αυτό είναι πιθανό στις πολυεθνικές αλυσίδες, αν και αφήνει ανοιχτό το θέμα των παραεισαγωγών και της εγγύησης, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Αλλά αυτό συνηγορεί ακόμα περισσότερο σε αυτό που εξέφρασα προηγουμένως : η ιδέα είναι Stack Them High, Sell Them Fast ...

Δεν υπάρχει το περιθώριο για στοκάρισμα σε βάθος χρόνου. Οπότε, αν κάτι κινδυνεύει να μείνει απούλητο, πρέπει να φύγει, ακόμα και με χασούρα, όσο είναι ακόμα επίκαιρο, δηλαδή ΠΡΙΝ ξεπεραστεί απο νέο μοντέλο της ίδια μάρκας ή απο ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις !

συμφωνώ απόλυτα. άλλώστε δεν είναι τυχαίο ότι προιόντα περασμένου χρόνου με πολύ υψηλές τιμές εκκίνησης φεύγουν μπιρ παρα όταν έχουν κυκλοφορήσει ή αναμένονται να κυκλοφορήσουν οι αντικατάστάτες τους.

ενδεικτικό παράδειγμα η sony 46hx800 που τον μάρτιο είχε 1600 ευρώ σκέτη και μαιο-ιούνιο εφτασε να πουλιέται 900 μαζί με 2 γυαλιά. σε αυτήν την περίπτωση βεβαια είναι πολύ πιθανόν η αντιπροσωπεία να είχε στοκ και να τα διοχέτευσε με χαμηλότερη τιμή στις αλυσίδες για να μην τις μείνουν στο ράφι. δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι αυτή η τιμή έπαιζε από 3 αλυσίδες ταυτόχρονα με μικρές διαφοροποιήσεις.

παιδια εχω καποιες αποριες σχετικα με τον ενσωματομενο δορυφορικο δεκτη της vt30. ειναι hd? υποστηριζει περιστρεφομενο πιατο η πρεπει αναγκαστικα να ειναι σταθερο σε ενα δορυφορο? μπορεις να βαλεις συνδρομητικες καρτες η ειναι καθαρα freeview?

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

παιδια εχω καποιες αποριες σχετικα με τον ενσωματομενο δορυφορικο δεκτη της vt30. ειναι hd? υποστηριζει περιστρεφομενο πιατο η πρεπει αναγκαστικα να ειναι σταθερο σε ενα δορυφορο? μπορεις να βαλεις συνδρομητικες καρτες η ειναι καθαρα freeview?

HD freeview - και δε νομιζω να "κουναει" το πιατο

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

HD freeview - και δε νομιζω να "κουναει" το πιατο

υπαρχει πατεντα αμα θες πανω απο εναν δορυφορο?
γενικα θεωρειται καλος ο ενσωματομενος δεκτης της tv?

συμφωνώ απόλυτα. άλλώστε δεν είναι τυχαίο ότι προιόντα περασμένου χρόνου με πολύ υψηλές τιμές εκκίνησης φεύγουν μπιρ παρα όταν έχουν κυκλοφορήσει ή αναμένονται να κυκλοφορήσουν οι αντικατάστάτες τους.

ενδεικτικό παράδειγμα η sony 46hx800 που τον μάρτιο είχε 1600 ευρώ σκέτη και μαιο-ιούνιο εφτασε να πουλιέται 900 μαζί με 2 γυαλιά. σε αυτήν την περίπτωση βεβαια είναι πολύ πιθανόν η αντιπροσωπεία να είχε στοκ και να τα διοχέτευσε με χαμηλότερη τιμή στις αλυσίδες για να μην τις μείνουν στο ράφι. δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι αυτή η τιμή έπαιζε από 3 αλυσίδες ταυτόχρονα με μικρές διαφοροποιήσεις.

Για πους αντικαταστάτες μιλάμε; Την VT40 που θα βγει σε 6 μήνες;
Κάτι δεν μου πάει καλά σε αυτή την λογική.

δεν αφορά την vt40 που στο κάτω κάτω δεν ξέρουμε ακόμα τι και πώς ούτε γενικά τα μοντέλα της πανασονικ. η αντιπροσωπεία τις φέρνει με το σταγονόμετρο. πάς για vt30 και σου λένε παράδοση μετά από χ μέρες. αφορά κυρίως μοντέλα της lg και της sony και αυτά περσινά. του χρόνου ποιος μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί.

Last edited:
Συγνώμη, την πτώση τιμής της VT30 δεν συζητάμε; Που έπεσε στα 1400 ευρώ κάπου; (Έξω ή εδώ; )

Και αναφέρθηκε η υπόθεση μεγάλου στόκ, που έρχεται ο ανταγωνιστής και πρέπει να φύγει;

Έχω μια απορία και θέλω τη βοήθεια των ειδικών.
Μεταξύ της 50vt30 και της 50st30 ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές (εκτός από τον δορυφορικό και μερικούς αντάπτορες), για να δικαιολογείται η διαφορά 1695-969 στον τσιγκούνη;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Συγνώμη, την πτώση τιμής της VT30 δεν συζητάμε; Που έπεσε στα 1400 ευρώ κάπου; (Έξω ή εδώ; )

Και αναφέρθηκε η υπόθεση μεγάλου στόκ, που έρχεται ο ανταγωνιστής και πρέπει να φύγει;

Στη Γερμανία έπεσε η τιμή, εάν διαβάσεις μερικά μηνύματα πίσω.