Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Συγνώμη, την πτώση τιμής της VT30 δεν συζητάμε; Που έπεσε στα 1400 ευρώ κάπου; (Έξω ή εδώ; )

Και αναφέρθηκε η υπόθεση μεγάλου στόκ, που έρχεται ο ανταγωνιστής και πρέπει να φύγει;

αν εννοείς τη δική μου αναφορά αφορούσε γενικά μοντέλα που είναι σε στοκ και πρέπει να φύγουν με μειωμένες τιμές. είναι πιθανόν και στην vt30 αν κάποιος έχει στοκάρει να έχει πάρει με καλύτερη τιμή και να πουλάει με καλύτερη. ο λόγος της μειωμένης τιμής προφανώς δεν είναι ο αντικαταστάστης της.

πάντως για να επανέλθω στο θέμα της τιμής της 50vt30 στην ελλάδα ξεκίνησε στα 2200 ενώ σε γερμανία - ισπανία - βέλγιο που παρακολουθούσα τις τιμές είχε περίπου 1700 - 1800. ειναι λογικό τη στιγμή που στην ελλάδα έπεσε στα 1700, στις άλλες χώρες να έχει συμβεί το ίδιο. μάλλον είναι και θέμα τιμολόγησης σε κάθε χώρα πέρα από το στοκ.

Έχω μια απορία και θέλω τη βοήθεια των ειδικών.
Μεταξύ της 50vt30 και της 50st30 ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές (εκτός από τον δορυφορικό και μερικούς αντάπτορες), για να δικαιολογείται η διαφορά 1695-969 στον τσιγκούνη;

άλλο πανελ - 2 γυαλιά - pvr εγγραφές - δορυφορικός δέκτης hd- wifi - thx certification - 2 modes για calibration του πανελ - πηγής - χώρου θέασης.

Συγνώμη, την πτώση τιμής της VT30 δεν συζητάμε; Που έπεσε στα 1400 ευρώ κάπου; (Έξω ή εδώ; )

Και αναφέρθηκε η υπόθεση μεγάλου στόκ, που έρχεται ο ανταγωνιστής και πρέπει να φύγει;

Έπεσε κάτω απο τα 1450 Ευρώ... Απο τα 1700 στα 1439 σε 45 μέρες ...
Και ναι είναι υπόθεση αυτό που έκανα ως συνήγορος του Διαβόλου, γνωρίζοντας πώς κινείται η Ευρωπαϊκή αγορά σε αυτό που στα Οικονομικά λέμε non-perishable but expirable/degradable commodities...

Και δεν μίλησα μόνο για έλευση νέου μοντέλου αλλά και για πιθανό shift της καταναλωτικής βάσης σε άλλες τεχνολογίες.

Οπως καταλαβαίνεις, είναι καθαρά θεωρητική η προσέγγιση. Αλλα προς το παρόν επιβεβαιώνεται τουλάχιστον το timeframe που λέει οτι οταν πλησιάζουμε σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών απο το speculated date of replacement, τότε οι αλυσίδες αρχίζουν να "ξεφορτώνονται" το πλεονάζον στόκ τους in a controlled manner through retail price reductions.

Αν η υπόθεση αληθεύει, τότε πρίν τα Χριστούγεννα στη Γερμανία θα πρέπει να πουλιέται μεταξύ 1329 και 1379 Ευρώ ...

Οψόμεθα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

άλλο πανελ - 2 γυαλιά - pvr εγγραφές - δορυφορικός δέκτης hd- wifi - thx certification - 2 modes για calibration του πανελ - πηγής - χώρου θέασης.

Σ' ευχαριστώ για την άμεση και ουσιαστική απάντηση.
Δυο συγκριτικές ερωτήσεις ακόμη:
1. Διαφορές μεταξύ gt-st;
2. ο αποκωδικοποιητής (F&U 2205) που έχω για την lg 32 και τον χρησιμοποιώ για εγγραφές (pvr) μπορεί να συνδεθεί με την st ώστε να μην πληρώσω τη διαφορά για gt;

Έπεσε κάτω απο τα 1450 Ευρώ... Απο τα 1700 στα 1439 σε 45 μέρες ...
Αν η υπόθεση αληθεύει, τότε πρίν τα Χριστούγεννα στη Γερμανία θα πρέπει να πουλιέται μεταξύ 1329 και 1379 Ευρώ ...

Οψόμεθα.

Αν παει έτσι η τιμη τα Χριστούγεννα στην Γερμανία -γιατι να μην μπερδεύονται κάποιοι- αν και οι περισσότεροι απο Γερμανία στέλνουν Ελλάδα , η τιμη λοιπόν θα πρέπει να ξεκινα στα 1150. Και θα είναι σχεδόν ιδανικά για να την ψωνίσει τότε κάποιος , καθώς θα την πάρει ως και 45% κάτω απο κάποιον που την πήρε Μάη-Ιούνη , και ταυτόχρονα δεν θα έχει δει το νέο μοντέλο για μπει στο δίλημμα. Το πλήρες ιδανικό deal βέβαια θα είναι τον Μάρτη- Απρίλη όπου με αυτη την λογική - αν την βρίσκεις τότε βέβαια- θα παίζει στο χιλιαρικο!

Αν παει έτσι η τιμη τα Χριστούγεννα στην Γερμανία -γιατι να μην μπερδεύονται κάποιοι- αν και οι περισσότεροι απο Γερμανία στέλνουν Ελλάδα , η τιμη λοιπόν θα πρέπει να ξεκινα στα 1150. Και θα είναι σχεδόν ιδανικά για να την ψωνίσει τότε κάποιος , καθώς θα την πάρει ως και 45% κάτω απο κάποιον που την πήρε Μάη-Ιούνη , και ταυτόχρονα δεν θα έχει δει το νέο μοντέλο για μπει στο δίλημμα. Το πλήρες ιδανικό deal βέβαια θα είναι τον Μάρτη- Απρίλη όπου με αυτη την λογική - αν την βρίσκεις τότε βέβαια- θα παίζει στο χιλιαρικο!

Δεν θα πάει έτσι η τιμή ... Γιατί απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να πάει έτσι η τιμή.

Αλλά Φλεβάρη στα 1259 θα είναι πιθανό να τη βρείς, ιδίως αν το Γενάρη έχουν παρουσιαστεί τα νέα μοντέλα για το Μαρτη-Απρίλη.
Απο κεί και μετά, η καλύτερη εποχή για να αγοράσεις πιο φτηνά είναι Ιούνιο στη Γερμανία ... Αλλά τότε πλέον θα αγοράζεις το παλιότερο μοντέλο :frown:

Ξέρει κάποιος τελικά πόσο κοστίζει η κατασκευή μιας 50vt30? τότε μόνο θα ξέρουμε αν μπορει η τιμη να παει στα 1000 ,γιατι άμα κοστίζει 700-800 μια χαρα παει!-bye-

H παράδοση λέει ότι οι τιμές θα σταματήσουν να πέφτουν γύρω στον Ιανουάριο κάπου στα 1300Ε για την 50άρα και 1900 για την 55άρα...
Στο εξωτερικό βέβαια γιατί εδώ είμαστε αλλού για αλλού... Αν βρούμε την 50άρα κάτω από 1600Ε και την 55άρα κάτω 2200Ε θα είναι θαύμα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

υπαρχει πατεντα αμα θες πανω απο εναν δορυφορο?
γενικα θεωρειται καλος ο ενσωματομενος δεκτης της tv?

Παντα υπαρχει η συνδεση πολλαπλων lnb στο πιατο, αλλα δεν ξερω τι γινεται με την VT30. Μολις την παραλαβω θα σου πω, βεβαια συνδεση-δοκιμη-αμεση αποσυνδεση, γιατι εγγλεζικο freeview δεν κυκλοφορει εδω!

Ξέρει κάποιος τελικά πόσο κοστίζει η κατασκευή μιας 50vt30? τότε μόνο θα ξέρουμε αν μπορει η τιμη να παει στα 1000 ,γιατι άμα κοστίζει 700-800 μια χαρα παει!-bye-

C.I.F. αξία + δασμοί στα 800; Με τίποτε !
Αλλά και να ήταν, σου μένει να υπολογίσεις Mwst (το γερμανικό ΦΠΑ) καθώς και το κόστος διανομής ...

Κάτω απο το 1000άρικο με τίποτε. Και αυτό δεν εμπεριέχει το λιανικό κέρδος...

C.I.F. αξία + δασμοί στα 800; Με τίποτε !
Αλλά και να ήταν, σου μένει να υπολογίσεις Mwst (το γερμανικό ΦΠΑ) καθώς και το κόστος διανομής ...

Κάτω απο το 1000άρικο με τίποτε. Και αυτό δεν εμπεριέχει το λιανικό κέρδος...

Καλα το κόστος διανομής δεν ξεπερνά τα 3 ευρω στο τμχ , αν έρχονται με νταλίκες , και το 0,5 με 1 ευρω αν έρχονται με εμπορικά τρένα μερικά απο α κόστη που εμάς μας φαίνονται μεγάλα γι αυτούς είναι μηδαμινά. Μια νταλίκα που έρχεται με 700 ευρω απο Γερμανία κουβαλοντας 200 τιβι μέσα της για ποιο κόστος διανομής μιλάμε?

Υπάρχει κανείς που έχει καταφέρει να γράψει σε σκληρό δίσκο μέσω του PVR της τηλεόρασης εκτός του direct recording αλλά μέσω του προγραμματισμού;
Ενω οταν πατησω το direct recording γραφει κανονικά, όταν το προγραμματίσω για κάποια συγκεκριμένη ώρα και φτάσει αυτή , μου βγάζει ότι ξεκίνησε η εγγραφή , κλειδώνει το κανάλι για να μην μπορώ να το αλλάξω , αλλά δεν γράφει τίποτα απολύτως.
Το σκληρό δίσκο το έχει δει κανονικά, τον έχω φορμάρει και γραφει κανονικά όταν πατήσω το direct tv rec.

κανείς ?

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μονον 700 ; οσο μια μεταφορα οικοσκευης απο Λαρισα-Ηρακλειο; :(

Ναι γιατι εσυ πληρώνεις και τα ναύλα του φορτηγού -το κάραβι δλδ- αλλα και πιθανώς το κόστος επστροφης του φορτηγού αδειου. Ενω αυτοί συνεργάζονται με διεθνείς μεταφορεις που κατεβάζουν τα κόστη και έχουν κλεισμενα απο πριν την επιστροφή του φορτηγού γεμάτοι.

Καλα το κόστος διανομής δεν ξεπερνά τα 3 ευρω στο τμχ , αν έρχονται με νταλίκες , και το 0,5 με 1 ευρω αν έρχονται με εμπορικά τρένα μερικά απο α κόστη που εμάς μας φαίνονται μεγάλα γι αυτούς είναι μηδαμινά. Μια νταλίκα που έρχεται με 700 ευρω απο Γερμανία κουβαλοντας 200 τιβι μέσα της για ποιο κόστος διανομής μιλάμε?

Εντελώς πληροφοριακά, μια νταλίκα που μετέφερε την οικοσκευή μου απο την Αγγλία στην Ελλάδα, το Μάρτιο του 2003 χρέωνε 350 Ευρώ το κυβικό μέτρο....

Καπου κάτι κάνεις λάθος... Σκέψου μόνο πόσο πετρέλαιο θα κάψει αυτή η νταλίκα πήγαινε-έλα. Σκέψου επίσης οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να οδηγήσει κανείς περισσότερες απο 8 ώρες σερί. Υπολόγισε λοιπόν ΚΑΙ διανυκτερεύσεις. Υπολόγισε και το μισθό του οδηγού, βάλε και το ότι θα πρέπει να αφήσει και κάτι στην εταιρεία μεταφορών και αμα σου βγεί ποτέ 700 Ευρώ το κόστος για μια νταλίκα απο την Γερμανία στην Ελλάδα το ξανασυζητάμε !

Εντελώς πληροφοριακά, μια νταλίκα που μετέφερε την οικοσκευή μου απο την Αγγλία στην Ελλάδα, το Μάρτιο του 2003 χρέωνε 350 Ευρώ το κυβικό μέτρο....

Καπου κάτι κάνεις λάθος... Σκέψου μόνο πόσο πετρέλαιο θα κάψει αυτή η νταλίκα πήγαινε-έλα. Σκέψου επίσης οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να οδηγήσει κανείς περισσότερες απο 8 ώρες σερί. Υπολόγισε λοιπόν ΚΑΙ διανυκτερεύσεις. Υπολόγισε και το μισθό του οδηγού, βάλε και το ότι θα πρέπει να αφήσει και κάτι στην εταιρεία μεταφορών και αμα σου βγεί ποτέ 700 Ευρώ το κόστος για μια νταλίκα απο την Γερμανία στην Ελλάδα το ξανασυζητάμε !

Φίλε μου αυτο με την οικοσυσκευη απο Αγγλία Ελλάδα το χρεωνε σε σένα τον ιδιώτη όχι για ευρωπαϊκό διανομεα τιβι της πανασονικ! 350 ευρω το κυβ. Σημαίνει για μια νταλίκα μήκους 13μ 52*350=18200 ευρω! Θες πεις ότι μια νταλίκα χρεώνει 18000 για έρθει απο την Αγγλία?! Θεσσαλονίκη -Μόναχο είναι 1600 χλμ. Ας πούμε ότι μια νταλίκα καεί 20 λτ/100 θέλει 320 λτ πετρέλαιο . 320 * 1.2 = 384 + 100 διόδια + 150 οδηγός = 634 ευρω και 10% η εταιρία κέρδος πάμε 700. Οι οδηγοί ως γνωστο δεν κοιμούνται σε ξενοδοχεία αλλα στην κουκετα στο κουβουκλιο. Αν ήταν να κοιμούνται σε ξενοδοχείο θα γινομασταν όλοι νταλικεριδες! Και άντε να εχω υποκοστολογισει 100 ευρω, παραπάνω δεν είναι στα έβαλα τα κόστη, άντε να είναι 800 ,πάντως

...πάνω απο 3 ευρω το κομμάτι δεν επιβαρύνεται απο την μεταφορά. Και μιλάμε για one way ταξίδι και κόστη. Γιατι στην επιρροών όπως εξηγησα η νταλίκα επιστρέφει πάλι φορτωμένη!

Και μιλάμε για νταλίκες. Γιατι όταν οι μεταφορές γίνονται με πλοία ή τρένα τότε τα κόστη πέφτουν στο 1/3 στο1/4 του κόστους της νταλίκες.

Last edited by a moderator:
Σε βρίσκω υπερβολικά αισιόδοξο ως προς την κατανάλωση καυσίμου μιας φορτωμένης νταλίκας... :D

Γι αυτο έβαλα +100 ευρω, ε νομίζω 25 λτ /100 είναι καλα για ένα ντίζελ κινητήρα νταλικας!

Γι αυτο έβαλα +100 ευρω, ε νομίζω 25 λτ /100 είναι καλα για ένα ντίζελ κινητήρα νταλικας!

Βάσει Scania και Kenworth, 35-45lt/100km σε φορτίο, για σύγχρονους κινητήρες...

Παίδες μπορεί κάποιος να πει πως γράφω ένα κανάλι; Σε σκληρό δίσκο μπορώ μονο; Δεν βρίσκω το manual αν μπορεί καποιος να πει η να στειλει link; Πληζ

Παιδια γιας σας και απο μενα Παρελαβα σημερα την ΤΧΡ-55VT30 και θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας εντυπωσεις αλλα και προβληματισμους,την πηρα απο το ........ και ενω μου ειπαν οτι θα ερχοταν 21/10 και μετα, ξαφνικα με πηραν και μου ειπαν οτι η τβ ηρθε αυτο με παραξενεψε και οταν παρελαβα την τεραστια κουτα την ελεγξα εξονυχιστικα για τυχον μεταχειρισμενη,ενω η τβ φαινοταν του κουτιου της ελειπαν τα κλασικα αυτοκολλητα στην πανω αριστερη γωνια ενω το βιβλιαρακι στα ελληνικα ηταν εξω απ την σακουλα απο τα υπολοιπα ξενογλωσσα manual και ηταν της vt30 αλλα στις 42''. ολες οι HDMI ,usb,s card εισοδοι ηταν ασκονιστοι γενικα του κουτιου δε ξερω η εληψη αυτοκολητων με εβαλε σε σκεψεις...τωρα απο εντυπωσεις στην πραξη η εικονα στα ελληνικα καναλια (αναλογικο σημα ακομα)ειναι χαλια λες και βλεπω εγχρωμη τβ σαβα του 1989 σας λεω απογοητευση σκετη ομως στο HDMI η vt30 μεταμορφωνεται σε καλονη αλλο πραγμα αν και μου ειπαν οτι θελει 200 ωρες στρωσιμο κτλ... αυτα παιδια Α επεισης κατεβασα το firmware 1800. Μηπως ξερει κανενας με παραπανω γνωση στις πλασμα να με συμβουλευσει για οτιδηποτε? και πως μπορω να εξακριβωσω αν η τηλεοραση ειναι new η οχι? στο 3Δ της ειναι πολη καλη στα 3 μετρα θεασης αλλα δεν εχει ακομα πολλες ταινιες του ειδους..... ειλικρινα οποιαδηποτε προταση η αποψη ειναι δεχτη

Last edited: