Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υποθέτω ότι ο φίλος koliniol, μάλλον αναφέρεται απλώς στην αυξημένη διακριτότητα που εμφανίζουν τα pixel του σήματος SD, σε μία 50άρα οθόνη σε σχέση με μία προηγούμενη 20άρα που πιθανώς βρισκόταν και στην ίδια απόσταση...

Υποθέτω ότι ο φίλος koliniol, μάλλον αναφέρεται απλώς στην αυξημένη διακριτότητα που εμφανίζουν τα pixel του σήματος SD, σε μία 50άρα οθόνη σε σχέση με μία προηγούμενη 20άρα που πιθανώς βρισκόταν και στην ίδια απόσταση...

Δεν νομίζω. Το σήμα της Digea είναι πολύ καλό, ακόμα και για 50άρα. Πρόβλημα υπάρχει μόνο σε παλιά σήριαλ (δεκαπενταετίας) και σε μερικά κακής ποιότητας γραφικά σε κάποια κανάλια (π.χ. Αντ1).

Καλημερα σε ολους...Αν μπορειτε ανεβαστε μερικες φωτος της VT30...Τα γνωστα...Τραβηγμενες σε σκοτεινο χωρο απο καναλια,Dvd,BluRay...

Καλησπερα.
Ειμαι ένα νέο μελος του AVClub και προσφατος κάτοχος (5 ημερών) της TX-P50VT30.
Είναι η πρώτη Plasma και η πρώτη Hi End τηλεοραση που αγοράζω. Μεχρι τώρα είχα μια 20" sony bravia TFT.
Το άλμα είναι προφανώς τεράστιο.
την αγόρασα απο τον Καλογερόπουλο 2100
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=9602

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες (δεδομένης της απειρίας μου σε τέτοια Monitors)
Μεχρι στιγμής έχω δεί μία ταινία BD και τηλεοπτικό σήμα DIGEA.
Θα ήθελα την βοήθειά σας στα παρακάτω:
1. Στρώσιμο.
Γενικά βλέπω σε zoom1 και profile Normal με εξαίρεση την ταινία που την είδα με υπότιτλους και cinema profile.
Πρέπει να προσέξω κάτι άλλο;
Ποσες ώρες θα πρέπει να περιμένω ;
2. Στο τηλεοπτικό σήμα της DIGEA η εικόνα ειμαι μέτρια.
Πολλές φορές βλέπω κόκκο / παραμορφώσεις στα προσωπα και στις γραμμες . Πχ το περίγραμμα ενος σώματος αντι για ομαλή καμπύλη κάνει μικρες γωνίτσες.
Η απόσταση θεασης είναι 3 μέτρα.
3. Calibration
Προσπάθησα να ακολουθήσω διάφορες οδηγίες
http://http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496
αλλά θεωρώ ότι είναι πέραν των δυνατοτήτων μου.
Προσφέρονται υπηρεσίες calibration από κάπου και σε τι κόστος;
4. Media Player
Εχω δοκιμάσει να δω ταινίες mvk αλλά ενω δείχνει να φορτώνει, καθυστερεί και στο τέλος βγάζει το μυνημα cannot read file.
Σχεδόν όλες σε όσες δοκίμασα, εχω ενσωματώσει τους υπότιτλους με mkvmerge 4.5 ή 4.7 και είναι σε διαφορους codecs (XVID, avc,κλπ) και σε διάφορες αναλύσεις 720p, 1080p ή και χαμηλότερες
Ο δίσκος είναι ενας WD 250GB NTFS.
Τα avi δειχνουν να παίζουν κανονικά αν και δεν δοκίμασα να δω υπότιτλους.
Ολα τα mkv παίζουν κανονικά στο media player APACER AL460 και φυσικά στο PC.
5.DLNA
Εχω WIFI συνδεση και δοκίμασα να ενεργοποιήσω τον media server του WMP11.
Παρόλο που βλέπω όλες τις ταινίες στον κατάλογο δεν μπορώ να τις παίξω (ίδιο μυνημα cannot read file μετά απο λίγη ώρα)
Δοκίμασα τον PS3 Media Server 1.21.1 και ενω τον βλέπω δεν μπορω να δω την λίστα με τις ταινείες καθόλου.
Δοκιμασα τον TVersity (free edition) και δεν τον βλέπω καθόλου.

Ντα.. ντα.. αρχισαν τα οργανα !!

Καλοριζικη φιλε, σου ευχομαι καλες θεασεις και απροβληματιστες.

Οσο για Digea, θελει λιγο ψαχουλεμα, αλλα γενικα κρατα μικρο καλαθι, οπως και με τον player της panasonic, οπως εγραψε και ενας αλλος φιλος εδω, δεν ειναι και το πιο δυνατο της χαρτι. Γενικως η vt θελει καλο υλικο για να αποδωσει τα μεγιστα, το κακο υλικο το κανει ακομα χειροτερο.

Προσωπικη μου αποψη.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ντα.. ντα.. αρχισαν τα οργανα !!

Καλοριζικη φιλε, σου ευχομαι καλες θεασεις και απροβληματιστες.

Οσο για Digea, θελει λιγο ψαχουλεμα, αλλα γενικα κρατα μικρο καλαθι, οπως και με τον player της panasonic, οπως εγραψε και ενας αλλος φιλος εδω, δεν ειναι και το πιο δυνατο της χαρτι. Γενικως η vt θελει καλο υλικο για να αποδωσει τα μεγιστα, το κακο υλικο το κανει ακομα χειροτερο.

Προσωπικη μου αποψη.

Καλημερα φιλε...Για αιτιολογισε αυτο που ειπες περι το κακο υλικο το κανει ακομα χειροτερο...

Δεν νομίζω. Το σήμα της Digea είναι πολύ καλό, ακόμα και για 50άρα. Πρόβλημα υπάρχει μόνο σε παλιά σήριαλ (δεκαπενταετίας) και σε μερικά κακής ποιότητας γραφικά σε κάποια κανάλια (π.χ. Αντ1).

Αυτό το "σκαλοπάτι", για παράδειγμα, που φαίνεται σε digea και 50", δεν φαίνεται σε αναλογική μετάδοση και 20"... ;)

IMG_4765.jpg

Αυτό το "σκαλοπάτι", για παράδειγμα, που φαίνεται σε digea και 50", δεν φαίνεται σε αναλογική μετάδοση και 20"... ;)

Αυτό βγάζει μάτι ότι είναι φτιαγμένο έτσι, γιατί τα γράμματα δίπλα δεν έχουν σκαλοπάτια...

Ευχαριστώ για το ενδιαφερον. Δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση.
Σχετικά με τα θέματα που αναφέρω:
1. Εικόνα σε DIGEA.
Με ενημέρωσαν απο τον Kαλογερόπουλο (διαβαζοντας το σχετικο post) (και τους ευχαριστώ θερμά) ότι καλό είναι να εχω το IFC στο Mid
Το οποίο και έκανα.
Επίσης ρυθμισα και το P-NR στο mid θεωρώντας ότι ίσως μπορεί να βοηθήσει.
Οσον αφορά την ποιότητα του DIGEA είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση απο κανάλι σε κανάλι:
Μακεδονία - Αθλιο (σχεδόν ποιοτητα Αναλογικού)
STAR-ANTI - Μέτριο
MEGA - Καλό
SKAI - ALPHA - Πολυ καλό.
Για να μην σπερνω τον πανικό , ενημερώνω τα μελη ότι τα συμπτώματα που αναφέρω τα παρατήρησα τόσο έντονα μία μόνο φορά. Δυστυχώς δεν θυμάμαι ούτε το καναλι ούτε και τι ρυθμίσεις είχε η τηλεόραση.
Θα σας ενημερώσω έαν δώ πάλι έντονα φαινόμενα.
Αυτό πάντως που έχω παρατηρήσει είναι όταν βλέπω ταινία στο DIGEA με υπότιλους και τα γράμματα είναι Italics τοτε οι γραμμες δεν είναι ευθείες αλλά τεθλασμένες.
Δυστυχώς μου είναι δύσκολο να πάρω φωτογραφία (θα το προσπαθήσω)
Αλήθεια Freeze μπορώ να κάνω την ώρα που βλέπω DIGEA ?
Επίσης ελέγχοντας το σήμα βλέπω γενικά στα περισότερα κανάλια τις εξής ενδείξεις:
Ποιότητα= 95-100
Ενταση = 60
Bit Rate =0
Πιστεύετε οτι ενισχυτής κεραίας μπορεί να βοηθήσει ?

2. Media Player. Απο τον καλογερόπουλο με ενημέρωσαν οτι mkv αρχεία σε NTFS δεν παίζει και πρέπει να κάνω format σε FAT32.
Θα το επιβεβαιώσω .Αν ισχύει το θεωρώ πολύ ξεπερασμένο και πιστεύω ότι το 2011 να μην υποστηρίζεται πλήρως NTFS απο ένα Monitor τέτοιας αξίας όταν υποστηρίζεται απο media players των 50 - 60 είναι άξιο απορίας.

3. DLNA Καμμία ιδεά κανείς ? Εχει κανεις δοκιμάσει κάποιο media server εκτος του WMP με επιτυχία ?

4. Calibration . Συνεχίζει και παραμένει το σημαντικότερο για μένα θέμα αφού φαίνεται ότι μπορεί να ανεβάσει την κλάση του Monitor σημαντικά.

Γενικώς για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσω.

2. Media Player. Απο τον καλογερόπουλο με ενημέρωσαν οτι mkv αρχεία σε NTFS δεν παίζει και πρέπει να κάνω format σε FAT32.
Θα το επιβεβαιώσω .Αν ισχύει το θεωρώ πολύ ξεπερασμένο και πιστεύω ότι το 2011 να μην υποστηρίζεται πλήρως NTFS απο ένα Monitor τέτοιας αξίας όταν υποστηρίζεται απο media players των 50 - 60 είναι άξιο απορίας
Η G30 παίζει mkv από NTFS οπότε δε βρίσκω τον λόγο να μη παίζει η VT30.

Τι θα πει "true contrast"?

Μην πιστευεις τις βλακειες που γραφει το καθε site.

Aν διαβασεις την δοκιμη του FullHD.gr θα δεις σε ποιους τομεις ειναι καλυτερη η VT30.

Για οποιον βεβαια εχει VT20 εννοειται οτι δεν αξιζει να σκεφτεται αλλαγη τηλεορασης γιατι δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημερα φιλε...Για αιτιολογισε αυτο που ειπες περι το κακο υλικο το κανει ακομα χειροτερο...

Με δυο λεξεις, στα κατω απο 720p αρχιζουν τα οργανα, και οσο πιο κατω πας σε ποιοτητα υλικου τοσο χειροτερο αποτελεσμα παιρνεις. Θα μου πεις λογικο ειναι.. Λαθος, υπαρχουν και αλλες τηλερορασεις που παντρευουν τα πραγματα, βλεπεις δηλαδη αξιοπρεπως υλικο κατω απο 720p πραγμα που δεν συμβαινει στην vt. Ειναι γεννημενη να δινει τελεια εικονα στο τελειο υλικο, δεν ειναι για τον μεσο τηλεθατη ειναι για HD αποκλειστικα. Οσοι την εχουν και δεν το πρόσεξαν, τοτε προφανως πηγαν στην Vt απο καποια αθλια lcd ή κατευθειαν απο crt και νομιζουν πως ετσι πρεπει να παιζει μια συχρονης τεχνολογιας Tv.

Δυστυχως δεν εχουν ολοι τις γνωσεις να στρωνουν τηλεορασεις, ουτε την διαθεση και τον χρονο, θεωρουν δεδομενο οτι δινοντας εναν πακτωλο χρηματων θα παρουν τελεια εικονα σε ολα. Δυστυχως αυτο ειναι ουτοπια, μας αρεσει δεν μας αρεσει υπαρχουν τρια ειδη τηλεορασεων:

1. Hi end, οπως η vt, που μπορει να σου δωσει τα μεγιστα σε εικονα με το αναλογο τελειο υλικο, σε σημειο που να τριβεις τα ματια σου.
2. Μετριες σειρες και φυσικα στα μισα της τιμης της vt, που ειναι φτιαγμενες για τηλεοπτικο σημα, καλη εικονα σε hd, που εναν μεσο χρηστη θα τον άφηναν απολυτα ικανοποιημενο, αλλα φυσικα εναν ψαγμενο χρηστη που θελει τα μεγιστα σε HD και να εχει ατελειωτες επιλογες να παιξει με τις ρυθμισεις, δεν θα τον ικανοποιουσαν.
3. Οι τηλεορασεις για πεταμα, που δεν εχουν ουτε το ενα ουτε το αλλο, και απλα τις παιρνεις για να λες οτι εχεις flat tv.

Επισης πιστευω ο,τι το 3D σκοτωσε το 2D. Στο κυνηγι για καλυτερο 3D συμβιβαστικαν οι κατασκευαστριες εταιριες σε πολλα πραγματα στο 2D.
Και ολα αυτα οταν το 99% της χρησης της tv γινεται σε 2D υλικο.

Και μην μου πεις οτι αυτα που αναφερω ισχυουν για την vt20 και οτι η vt30 ειναι η μερα με την νυχτα, γιατι οσα γραφει ο ανθρωπος που την αγορασε την vt30, τα ακριβως ιδια αντιμετωπιζω και εγω με την Vt20.

Και παλι αποψη μου.

από τις δικές τους μετρήσεις

vt20 15054:1 και 0.03
vt30 4864 και 0.02

contrast = white level/black level=> white level =contrast*(black level)

vt20 x= 451,62nits ?????????
vt30 = 97.28 nits

Ψάχνεις αξιοπιστία από τα γαλλάκια του digital versus;

Με δυο λεξεις, στα κατω απο 720p αρχιζουν τα οργανα, και οσο πιο κατω πας σε ποιοτητα υλικου τοσο χειροτερο αποτελεσμα παιρνεις. Θα μου πεις λογικο ειναι.. Λαθος, υπαρχουν και αλλες τηλερορασεις που παντρευουν τα πραγματα, βλεπεις δηλαδη αξιοπρεπως υλικο κατω απο 720p πραγμα που δεν συμβαινει στην vt. Ειναι γεννημενη να δινει τελεια εικονα στο τελειο υλικο, δεν ειναι για τον μεσο τηλεθατη ειναι για HD αποκλειστικα. Οσοι την εχουν και δεν το πρόσεξαν, τοτε προφανως πηγαν στην Vt απο καποια αθλια lcd ή κατευθειαν απο crt και νομιζουν πως ετσι πρεπει να παιζει μια συχρονης τεχνολογιας Tv.

Δυστυχως δεν εχουν ολοι τις γνωσεις να στρωνουν τηλεορασεις, ουτε την διαθεση και τον χρονο, θεωρουν δεδομενο οτι δινοντας εναν πακτωλο χρηματων θα παρουν τελεια εικονα σε ολα. Δυστυχως αυτο ειναι ουτοπια, μας αρεσει δεν μας αρεσει υπαρχουν τρια ειδη τηλεορασεων:

1. Hi end, οπως η vt, που μπορει να σου δωσει τα μεγιστα σε εικονα με το αναλογο τελειο υλικο, σε σημειο που να τριβεις τα ματια σου.
2. Μετριες σειρες και φυσικα στα μισα της τιμης της vt, που ειναι φτιαγμενες για τηλεοπτικο σημα, καλη εικονα σε hd, που εναν μεσο χρηστη θα τον άφηναν απολυτα ικανοποιημενο, αλλα φυσικα εναν ψαγμενο χρηστη που θελει τα μεγιστα σε HD και να εχει ατελειωτες επιλογες να παιξει με τις ρυθμισεις, δεν θα τον ικανοποιουσαν.
3. Οι τηλεορασεις για πεταμα, που δεν εχουν ουτε το ενα ουτε το αλλο, και απλα τις παιρνεις για να λες οτι εχεις flat tv.

Επισης πιστευω ο,τι το 3D σκοτωσε το 2D. Στο κυνηγι για καλυτερο 3D συμβιβαστικαν οι κατασκευαστριες εταιριες σε πολλα πραγματα στο 2D.
Και ολα αυτα οταν το 99% της χρησης της tv γινεται σε 2D υλικο.

Και μην μου πεις οτι αυτα που αναφερω ισχυουν για την vt20 και οτι η vt30 ειναι η μερα με την νυχτα, γιατι οσα γραφει ο ανθρωπος που την αγορασε την vt30, τα ακριβως ιδια αντιμετωπιζω και εγω με την Vt20.

Και παλι αποψη μου.

Λες να είμαι τυχερός που επένδυσα στην v10 έχοντας προτεραιότητα την 2δ εικόνα?Έκλεισα 2 χρόνια με το κορίτσι και είμαι ακόμα ερωτευμένος...Τουλάχιστον μέχρι του χρόνου...Τέτοια μέρα!!

Δυστυχως αυτο ειναι ουτοπια, μας αρεσει δεν μας αρεσει υπαρχουν τρια ειδη τηλεορασεων:

Στην 2 κατηγορία σε ποιες τηλεοράσεις αναφερσε ?

Καλησπερα σε ολους...Εχει ακουσει κανεις αν υφισταται το προβλημα 50Hz bug στις VT30;;;