Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πριν καιρο επεσα σε αυτο - "Ανακοινώθηκε σήμερα η νέα κορυφαία τηλεόραση της Panasonic για το 2011.Είναι στις 55 ίντσες και είναι Plasma." (http://www.fullhd.gr/news/hdtvs/plasma-tvs/6808-panasonic-tx-p55vt3o-m-neo-plasma-.html)
Ενοιτε , εαν θα ειναι ιδιες - δεν αξιζει ... Μαλον θα πρεπει να περιμενω να τη 'μετρησουνε' οι ειδικοί :chinscratch:

Η 55αρα βγηκε στην αγορα 1 μηνα μετα την 50αρα..Ισως αυτο να σημαιμει κατι ισως και οχι...Συνηθως(Στις Plasma οχι απαραιτητα)τα μεγαλυτερα μεγεθη εχουν και μεγαλυτερη αναμοιομορφια φωτεισμου κλπ...Αλλα για την αποσταση θεασης 2,50-3 μετρα η ιδανικη ειναι η 55

Παιδιά μετακομίζω σε νέο σπίτι. Το σαλόνι μου θα είναι 3,5Χ6,5 μέτρα

Ποιά VT30 πιστεύετε ότι θα είναι ιδανική? 50,55 ή 65?

Δεν παίζει ρόλο το σαλόνι, αλλά η απόσταση θέασης και οι απαιτήσεις σου!

Στα 2,0μ-> 50"
Στα 2,5μ->55"
Στα 3,0μ->65"

Πάνω από τα 3,5 μ τσάμπα τα λεφτά που θα δώσεις, imo...
Bάλε προβόλι!

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν παίζει ρόλο το σαλόνι, αλλά η απόσταση θέασης και οι απαιτήσεις σου!

Στα 2,0μ-> 50"
Στα 2,5μ->55"
Στα 3,0μ->65"

Πάνω από τα 3,5 μ τσάμπα τα λεφτά που θα δώσεις, imo...
Bάλε προβόλι!

αν και μιλάμε για την vt30 μήπως στο τηλεοπτικό (digea και νόβα) θα είναι λίγο μεγάλες ?? σε full hd δεν το συζητώ απόλαυση.

Για τηλεοπτικό Βασίλη το θεωρώ σπατάλη να πάρει κάποιος VT... Mε την G, ακόμα και μια αντίστοιχου επιπέδου LCD 4-5 ίντσες λιγότερο ανά απόσταση θέασης μια χαρά θα είναι...

Απλά εγώ προτείνω βάση των δυνατοτήτων κάθε τηλεόρασης.
Όταν κάποιος κοιτάει VT σειρά, θεωρώ ότι την θέλει και για 3d.

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για τηλεοπτικό Βασίλη το θεωρώ σπατάλη να πάρει κάποιος VT... Mε την G, ακόμα και μια αντίστοιχου επιπέδου LCD 4-5 ίντσες λιγότερο ανά απόσταση θέασης μια χαρά θα είναι...

Απλά εγώ προτείνω βάση των δυνατοτήτων κάθε τηλεόρασης.
Όταν κάποιος κοιτάει VT σειρά, θεωρώ ότι την θέλει και για 3d.

:ernaehrung004:

έτσι όπως το θέτεις έχεις απόλυτο δίκιο :worshippy:

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά μετακομίζω σε νέο σπίτι. Το σαλόνι μου θα είναι 3,5Χ6,5 μέτρα

Ποιά VT30 πιστεύετε ότι θα είναι ιδανική? 50,55 ή 65?

Αν εχεις αποσταση θεασης απο 2,50-3 μετρα,πηγαινε στην 55αρα..Αν εχεις απο 3 μετρα και πανω αλλα και τα χρηματα,πηγαινε στην 65αρα...Προσωπικα εχω αποσταση 2,5-2,90 και θα παω στην 55αρα...Πρεπει να υπολογισεις και υις παρα πολλες ταινιες με μαυρες μπαρες πανω καυω,που αυτο σημαινει πως με την 50αρα πχ,η οθονη θα μικραινει αρκετα..Σε full screen μονο με τηλεοπτικο θεωρω πως ειτε με 55αρα ειτε με 65αρα θα υπαρχει ενα μικρο μειονεκτημα..Με ολες τις αλλες πηγες,55αρα και 65αρα,θα ειναι κορυφη

ρε παιδια η 55αρα ειναι τοσο μεγαλυτερη που να αξιζει 700 ευρω παραπανω?εγω εχω μια σονυ 40αρα 4ετιας και ειμαι κοντα για την πανασονικ..θα ειναι πολυ αισθητη η διαφορα της 40αρας με την 50αρα?θα κερδισω τιποτα φοβερο απο την 55αρα?

τονιζω η αποσταση θεασης τωρα ειναι 2,8 με 3,2 μετρα και για 1080π 2,3 με 2,5 μετρα χωρις να εχω βαση στον τοιχο..τωρα θα παρω βαση οποτε ρωταω υπαρχη βαση που να φερνω πιο κοντα την τηλεοραση εστω κ 0,5 μετρο?

ρε παιδια η 55αρα ειναι τοσο μεγαλυτερη που να αξιζει 700 ευρω παραπανω?εγω εχω μια σονυ 40αρα 4ετιας και ειμαι κοντα για την πανασονικ..θα ειναι πολυ αισθητη η διαφορα της 40αρας με την 50αρα?θα κερδισω τιποτα φοβερο απο την 55αρα?

τονιζω η αποσταση θεασης τωρα ειναι 2,8 με 3,2 μετρα και για 1080π 2,3 με 2,5 μετρα χωρις να εχω βαση στον τοιχο..τωρα θα παρω βαση οποτε ρωταω υπαρχη βαση που να φερνω πιο κοντα την τηλεοραση εστω κ 0,5 μετρο?

Οσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερη
ειδικα τωρα που ξεκινησε fullhd εκπομπες η ΕΡΤ
Αργα η γρηγορα τα περισσοτερα ψηφιακα θα εκπεμπουν σε 720 η 1080
Εαν δε θελεις να βλεπεις και 3Δ ακομη και η 55 ιντσες ειναι λιγες κατα την γνωμη μου

Υπαρχουν στην αγορα βασεις που περιστρεφονται δεξια αριστερα
πανω και κατω και ερχονται γυρω στο μισο μετρο κοντυτερα η vogels βγαζει μια αλλα λιγο ακριβη

http://www.vogels.com/web/Consumer/Products/Products/EFW6445-LCDPLASMA-WALLSUPPORTC.htm

Last edited by a moderator:
Οσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερη
ειδικα τωρα που ξεκινησε fullhd εκπομπες η ΕΡΤ
Αργα η γρηγορα τα περισσοτερα ψηφιακα θα εκπεμπουν σε 720 η 1080
Εαν δε θελεις να βλεπεις και 3Δ ακομη και η 55 ιντσες ειναι λιγες κατα την γνωμη μου

Ε οχι και λιγες οι 55 ιντσες για 3D στα 2,5 μετρα...Μια χαρα ειναι κατα την γνωμη μου οι 55 μεχρι και 2-,70-2,80 μετρα για 3D

Αν και ο καθενας εχει τα δικα του γουστα...Κολληυος εχει 46αρα ακριβως στα 2,50 μετρα και του φενεται για 3D ιδανικη..Ποσο μαλιςτα οταν εχεις μια 55αρα σε αυτη την αποσταση...Οσες ταινιες 3D ειδα περυσι στην 50VT20 τις ειδα στα 2,30-2,50 και μου φαινοταν μια χαρα η αποσταση...Ουτε μεγαλη,ουτε μικρη...

Η Panasonic θα φερει στην ευρωπη σε 55'' τις αλλες της, σειρες U,G,GT,ST?

σε πρώτη φάση δυστυχώς όχι. μόνο την vt έχει ανακοινώσει σε 55 και 65 ιντσες. ελπίζω σύντομα να καταλάβει το λάθος της και να φέρει και κάποιες άλλες σειρές σε 55.

Οντως μιλαμε για μεγαλο λαθος να υποχρεωνουν τον καταναλωτη να στραφει σε edge LED με το ζορι για 55".

+1

Να θελεις να παρεις την καλυτερη μαρκα σε plasma που υπαρχει και να μην μπορεις.

Πειραζει που δεν θελω το 3D αλλα θελω Panasonic σε 55-60''?

Αν και ο καθενας εχει τα δικα του γουστα...Κολληυος εχει 46αρα ακριβως στα 2,50 μετρα και του φενεται για 3D ιδανικη..Ποσο μαλιςτα οταν εχεις μια 55αρα σε αυτη την αποσταση...Οσες ταινιες 3D ειδα περυσι στην 50VT20 τις ειδα στα 2,30-2,50 και μου φαινοταν μια χαρα η αποσταση...Ουτε μεγαλη,ουτε μικρη...

Εγω απο την αλλη στις 3Δ ταινιες που βλεπω στην 50VT20 μου ειναι αδυνατον να ειμαι μακρυτερα απο τα 2 μετρα
Περα απο τα 2 μετρα χανω την αισθηση του 3Δ οτι δλδ ειμαι μεσα στην ταινια

Το θεμα ειναι οπως το βλεπει κανεις

Εγω απο την αλλη στις 3Δ ταινιες που βλεπω στην 50VT20 μου ειναι αδυνατον να ειμαι μακρυτερα απο τα 2 μετρα
Περα απο τα 2 μετρα χανω την αισθηση του 3Δ οτι δλδ ειμαι μεσα στην ταινια

Το θεμα ειναι οπως το βλεπει κανεις

Οι περισσοτετοι απο εμας εχουμε αποσταση θεασης απο 2,5 εως 3,0 μετρα...Το να παρει καποιος μια 50αρα η μια 55αρα ειναι μια χαρα και για το 3D σε αυτη την αποσταση...Γιαυι αν καποιος πει οτι θα παρει TV αποκλειστικα για το 3D,δεν θα το πιστεψω...Στην παρουσα φαση που οι τιτλοι ειναι ανυπαρκτοι...Εφοσον λοιπον καποιος αγορασει ας πουμε την 50VT30 η την 55VT30 εχοντας αυτη την αποσταση θεασης(2,5-3,0)θα ειναι καλυμμενος με ολες τις πηγες(Dvd,BR,Games,3D)Το τηλεοπυικο ειναι ενα αλλο θεμα,γιατι μπορει να βλεπεις και σε 40αρα και να σου φενεται χαλια..Ποσο μαλιστα σε μια 50αρα-55αρα...

Ενταξει ωταια αισθηση στο να βλεπεις σε μια μεγαλη οθονη ταινιες,αλλα μην υπαρχουν και υπερβολες...Οταν τωρα ακουγονται απο καποιους οτι θα παρω την 65VT30 εχοντας αποσταση θεασης 2,5 μετρα και θα την παρω για να βλεπω κορυφαιο 3D OK..Εμενα αυτο μου ακουγεται υπερβολη..Οχι και μια στιγμη να βγαλουμε μια 50αρα η μια 55αρα μινιατουρες..Ειναι μεγαλες τηλεορασεις και ουι πρεπει για ενα καθιστικο των μολις 2,50 μετρων...Μη τρελαθουμε μια στιγμη που ολοι θελουμε 60,65 και 70αρες..Ελεος... Αλλο μεγαλη τηλεοραση και αλλο βιντεοπροβολεας...

Εχεις 4-5 μετρα αποσταση;;Παρε ενα βιντεοπροβολεα να το κανεις Home Cinema..Εχεις 2-3 μετρα;Παρε μια 50-55 τηλεοραση να εισαι εσα σε ολα..Ποσο μαλιστα οταν αυτη θα ειναι η VT30 που κατα πολλους ειναι η κορυφαια Plasma 2D-3D που υπαρχει διαθεσιμη σημερα στην αγορα..

Και κατι ακομη..Εχοντας δει Plasmaτης Lg 60αρα σε αποσταση ακριβως 3 μετρα,το (Κουνημα)των pixel λογω Plasma ηταν πολυ εντονο και ειχα την αισθηση οτι επρεπε να παω ακομα πιο πισω...Οποτε θεωρω πως το περισσοτερο για Plasma στα 2,5 μετρα,ειναι 55αρα και λεγεται 55VT30

μετα απο καμια 10αρια μερες απο την αγορα της 50αρας και ενω ολα ειναι ρυθμισμενα πολυ χαμηλα για το στρωσιμο οπως λεμε,χτες εβαλα για λιγο το avatar σε br σε 2d ανεβασα και λιγο μερικες ρυθμισεις και μου επεσε το σαγονι, μετα απο κανενα δεκαλεπτο με το στομα ανοιχτο λεω δεν το βαζω και στο υπνοδωματιο που εχω μια samsung c650 ενος ετους να δω τι γινεται;(στην 650 εχω ανεβασει τις ρυθμισεις οπως μ αρεσουν χωρις βοηθεια απο μανωλη),η νυχτα με την μερα, αφου ειπα να την δωσω και να παρω μια 42 αρα για το δωματιο, τωρα οσον αφορα το μεγεθος που αναφερουν τα παιδια στο παραπανω post και γω πηγαινα για την 55αρα η μεγαλη διαφορα τιμης απο τη μια και η γνωμη ενος φιλου (που ειχε απολυτο δικιο) πως εχοντας βιντεοπροβολεα στο σπιτι μην ανεβω σε ιντσες γιατι θα τον παροπλισω το διαπιστωσα χτες! βλεποντας το αβαταρ σκεφτηκα να πεταξω το προβολι, αρα οσοι εχετε κατα τα δικα μου ματια εως 4 μετρα αποσταση θεασης η 50 αρα ειναι σουπερ εαν βεβαια εχεις προβολεα εαν οχι αλλαζει κατα πολυ το θεμα και παμε σε αλλες επιλογες και βεβαια αναλογα με τα χρηματα που εχουμε να διαθεσουμε:eating:

Καλορίζικη Παναγιώτη...-bye-

Σχετικά με αποστάσεις κ.λ.π. , ό,τι αρέσει στον καθένα.....

attachment.php

...κι ας είναι και 2,9 μέτρα 46" vs 104".....:D

Το στρώσιμο τελείωσε (εχω φτάσει 250 ώρες).
Δεν ασχολούμαι πλέον με θέματα πιθανού Burn in και βλέπω από όλες τις πηγές χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις.

Εχω επιβεβαιώσει προβλημα Fluctuating Brightness σε Normal και Cinema Mode (υποθέτω και σε dynamic το οποίο όμως ουδέποτε χρησιμοποιώ).
Με τις ρυθμίσεις του fullhd.gr φαίνεται να ξεπερνιέται:

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/7980-panasonic-tx-p50vt30e-review.html

Παρόλα αυτά δεν είμαι σίγουρος ότι οι ρυθμίσεις αυτές είναι οι ιδανικές για μένα.
Μου φαίνεται λίγο σκοτεινή η οθόνη. Ισως απλά είναι θέμα συνήθειας.
Πάντως τα χρώματα είναι ποιο φυσικά από ότι με τις ετοιμες προ-ρυθμίσεις.

Οσον αφορά την θέαση SD σήματος απο DIGEA , κατά την γνώμη μου η απόσταση θέασης θα πρέπει να είναι Minimum 5 μέτρα για να χάνονται τα άπειρα artifacts που βλέπω.
Εν πάσει περιπτώση , το μόνιτορ ειναι φτιαγμένο για DVD και BLU RAY και όποιος το πάρει για τηλεοπτικό σήμα δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα , κατά την γνώμη μου.

Κατά τα άλλα σε BD και hq MKV η τηλεόραση τα σπάει κυριολεκτικά.