Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ε, λιγότερο απότομα μπαίνει. Μπαίνει στις 1600 ώρες (άξαφνα), οπότε στις 2000 ώρες (που το περιμένεις) είσαι μια χαρά...

είναι σαν την παλαιά ολυμπιακή γιατί τώρα έχει έχει στρώσει. ερχόταν με 10 ώρες καθυστέρηση αλλά 10 λεπτά πριν την καθυστερημένη ώρα άφιξης.

Yπάρχει και αυτή η ανακοίνωση, που αναφέρθηκε μερικές σελίδες πιο πίσω, αλλά μάλλον πέρασε απαρατήρητη κάτω από τον χείμαρρο των off-topic... :D

Panasonic: Plasma black levels no longer worsen

Υπομονή, να δούμε αν θα είναι όντως έτσι τα πράγματα...

καλά αυτός έλεγε (ο david στο twitter νομίζω - τοχω ποστάρει πιο πρίν) ότι στις 0 ώρες η 55vt30 είχε χειρότερο μαύρο από την 55vt25 και ότι μετά από 13κάτι ώρες έπεφτε. τώρα μας λέει ότι no longer worsen????? τι γίνεται αρχικά μειώνεται το μαύρο και μετά αυξάνεται?????

Last edited by a moderator:
Άλλο πράγμα οι αναλαμπές, άλλο το brightness fluctuation.

Aναλαμπές εμφανίζουν όλες οι Plasma, brightness fluctuation εμφανίζουν μόνο οι φετινές Panasonic. Στις περσινές και στις προπέρσινες δεν υπήρχε τέτοιο φαινόμενο...

Καλησπερα..Οχι δεν εμφανιζουν ολες οι Plasma παντα με βαση το Fullhd.gr...Ειχαν πει πως εμφανιστηκαν καποιες αναλαμπες(Ισως να εννοουσαν τα Floating Blacks,Ισως και το Fluction Brightness)και αυτο πρεπει να οφειλεται στα 600Hz..Και το ειχαν γραψει και στο review της V10 στο περιοφικο Ηχος και Εικονα...Πριν απο αυτα το μοντελα(G10,V10 κλπ)δεν εμφανιζοντουσαν αναλαμπες..Οποτε και πολυ πιθανο να αναφερονται η στα Floatung Blacks η στο Fluction Brightness...

Και εννοειτε πως αν οι αναλαμπες που λενε ειναι ενα απο τα δυο αυτα,τοτε ειναι φυσιολογικο απο την στιγμη που πλεον οι Plasma ειναι στα 600Hz..Δηλ τα floating Black η το Fluction Brightness δεν ειναι προβλημα,αλλα φυσικη λειτουργια των Plasma λογω 600Hz και τιποτε αλλο

παιδια ποια η εμπειρια απο το 3d?κουραζει πολυ?ειναι πολυ καλο ή οχι?πρεπει να εισαι σε συγκελριμενη θεση ή μπορεις να δεις ευκολα και υπο γωνια?

Καλησπερα..Οχι δεν εμφανιζουν ολες οι Plasma παντα με βαση το Fullhd.gr...Ειχαν πει πως εμφανιστηκαν καποιες αναλαμπες(Ισως να εννοουσαν τα Floating Blacks,Ισως και το Fluction Brightness)και αυτο πρεπει να οφειλεται στα 600Hz..Και το ειχαν γραψει και στο review της V10 στο περιοφικο Ηχος και Εικονα...Πριν απο αυτα το μοντελα(G10,V10 κλπ)δεν εμφανιζοντουσαν αναλαμπες..Οποτε και πολυ πιθανο να αναφερονται η στα Floatung Blacks η στο Fluction Brightness...

Και εννοειτε πως αν οι αναλαμπες που λενε ειναι ενα απο τα δυο αυτα,τοτε ειναι φυσιολογικο απο την στιγμη που πλεον οι Plasma ειναι στα 600Hz..Δηλ τα floating Black η το Fluction Brightness δεν ειναι προβλημα,αλλα φυσικη λειτουργια των Plasma λογω 600Hz και τιποτε αλλο

To 600 Hz είναι παντελώς άσχετα με την ανανέωση του πάνελ, η οποία γίνεται στα 100 Hz. Τα 600 Hz δεν έχω καταλάβει τι επίπτωση έχουν στην εικόνα μακροσκοπικά. Παλιά νόμιζα ότι σχετίζονταν με τον αριθμό των χρωμάτων που μπορεί να δείξει το πάνελ, αλλά δεν ισχύει.

Σίγουρα όμως δεν είναι ρυθμός ανανέωσης της εικόνας του πάνελ. Τα 600 Hz των πλάσμα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό με τα 200 Hz των LCD.

To 600 Hz είναι παντελώς άσχετα με την ανανέωση του πάνελ, η οποία γίνεται στα 100 Hz. Τα 600 Hz δεν έχω καταλάβει τι επίπτωση έχουν στην εικόνα μακροσκοπικά. Παλιά νόμιζα ότι σχετίζονταν με τον αριθμό των χρωμάτων που μπορεί να δείξει το πάνελ, αλλά δεν ισχύει.

Σίγουρα όμως δεν είναι ρυθμός ανανέωσης της εικόνας του πάνελ. Τα 600 Hz των πλάσμα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό με τα 200 Hz των LCD.

Εννοειτε δεν ειναι αρυθμος ανανεωσης τα 600Hz...Αλλα και το οτι ειμαι ασχετα με τον αριθμο ανανεωσης δεν σημαινει οτι ειναι ασχετα και με τις αναλαμπες..Εκει στο Fullhd.gr για να το λενε κατι θα ξερουν...

παιδια ποια η εμπειρια απο το 3d?κουραζει πολυ?ειναι πολυ καλο ή οχι?πρεπει να εισαι σε συγκελριμενη θεση ή μπορεις να δεις ευκολα και υπο γωνια?

Η VT30 αποδεδειγμενα απο τοθς χρηστες αλλα και απο δοκιμες,εχει το καλυτερο ποιοτικα 3D που υπαρχει σημερα στημ αγορα..Τρομερο βαθος εικονας και με μηδαμινο Crosstalk...στην 50αρα πχ,αν εισαι απο 1,5-2 μετρα βλεπεις SUPER 3D και απο μεγαλη γωνια θεασης...

ποσο κουραζει ομως?αυτο που λενε για ζαλαδες επι μιση ωρα μετα το τελος της ταινιες ισχυουν σε τετοιο βαθμο ή ειναι απλα υπερβολες?

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εκει στο Fullhd.gr για να το λενε κατι θα ξερουν...

Άμα "κάτι" ξέρουν, γιατί δεν μας το γράψαν ανοιχτά, να το δούμε και εμείς;
(Μάλλον επειδή δεν ξέρουν κάτι παραπάνω...)

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ποσο κουραζει ομως?αυτο που λενε για ζαλαδες επι μιση ωρα μετα το τελος της ταινιες ισχυουν σε τετοιο βαθμο ή ειναι απλα υπερβολες?

Εχω δει ταινια ολοκληρη και δεν ειχα την παραμικρη ζαλαδα μετα και μαλιστα σε περσυνη Led που δεν εχει και το τρομερο 3D...Τωρα αν εχουν καποιοι ζαλαδες δεν ξερω αλλα σιγουρα αν εχεις πολυ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ματια,δεν υπαρχει λογος να δεις 2 3D ταινιες την μια με την αλλη

Ειναι αρκετα κουραστικο εχουμε την 50VT20
To Avatar για να το δω ολο το εκανα σηριαλ Ακουσα οτι η VT30 εχει πιο ξεκουραστη θεαση αλλα δεν εχω δει 3Δ υλικο απο αυτην

Καλυτερα ειναι να εισαι σε αποσταση γυρω στο 1,5 μετρο!!!! για 50αρα για να εχεις σωστη 3Δ αισθηση
Οι διαφημησεις που δειχνουν στην TV τις 50αρες γυρω στα 5-6 μετρα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε απο αυτην την αποσταση ουτε με 65αρα 3Δ δεν εχεις σωστη 3Δ αισθηση οτι δλδ εισαι μεσα στην ταινια

Δες και τους 3 πινακες

http://www.best-3dtvs.com/guides/best-screen-size-viewing-distance/

Εγω αυτο δεν το γνωριζω γιατι το μαξιμουμ που εχω δει 3Δ ταινια ειναι 40-45 λεπτα και δεν ειχα προβλημα περα απο την κουραση των ματιων στην θεαση πανω απο μιση ωρα
Τωρα δεν ξερω εαν παιζει ρολο και η ηλικια ειμαι αρκετα μεγαλος 44 ετων

Σχετικά με την θεαση 3D στην 50" VT30:
Εχω ήδη δει 4 ταινείες 3D απο matroska (μια εκ των οποίων και το Avatar).
Δεν κουράστηκα σε καμμία (σε αντίθεση με το cinema που κουράζομαι).
Η 3D ποιότητα είναι απλά απίστετη.
Ιδανική απόσταση για μένα 2 μέτρα.
Αν και δεν έχω μέτρο συγκρισης , δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι μπορεί, αυτή την στιγμή, να υπάρχει καλύτερη εικονα 3d στην αγορά.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν και δεν έχω μέτρο συγκρισης , δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι μπορεί, αυτή την στιγμή, να υπάρχει καλύτερη εικονα 3d στην αγορά.

Σωστος ο Koliniol

Το μονο κακο δυστηχως με το 3D ειναι οτι εχεισ απεναντι σου μια μεγαλη τηλεοραση(50VT30 πχ) αλλα παρολα αυτα,πρεπει να καθεσαι αρκετα κοντα της για να απολαυσεις την 3D αισθηση...Θεωρω πως για 46αρα ειναι το 1,5-1,7 μετρα maximum...Για 50αρα 1,5-2,20 maximum..Για 55αρα 2-2,5 μετρα maximun...Ετσι απολαμβανεις την 3D ταινια χωρις να χανεις καθολου την 3η διασταση...Βεβαια δεν εχουν ολοι τα ιδια ματια και γιαυτο καποιοι ιαως θεωρησουν αυτες τις αποστασεις μικρες βλεποντας 3D και να προσθετουν σε αυτες που αναφερα εως και μισο μετρο...Πχ...Καποιος μπορει να ειναι ικανοποιημενος και να νιωθει οτι βλεπει καλυτερα 3D με την 50αρα στα 2,5 το ΛΙΓΟΤΕΡΟ...Αλλος παλι με την ιδια τηλεοραση πανω απο 2 μετρα νιωθει πως το 3D παει περιπατο..Οπως δεν υπαρχει τελικα στανταρ αποσταση θεασης με το 2D,ετσι δεν υπαρχει και με το 3D...Το θεμα ειναι να αισθανεται ανετα ο θεατης...Πχ εγω για 2D,μεχρι 3 μετρα maximum δεν μαρεσει να βλεπω σε οτιδηποτε πανω απο 55...Για 3D με 50αρα,στα 2 μετρα εχω δει SUPER...

Για να μην κουραστηκες σημαινει οτι η VT30 εχει εξαλειψει το προβλημα αυτο που ειναι πολυ ενοχλητικο στην VT20

Ξεχασα να αναφερω οτι η γυναικα μου δεν αντεχει να βλεπει 3Δ στην 50VT20 ουτε ενα τεταρτο την ενοχλει πολυ στα ματια

Το μονο κακο δυστηχως με το 3D ειναι οτι εχεισ απεναντι σου μια μεγαλη τηλεοραση(50VT30 πχ) αλλα παρολα αυτα,πρεπει να καθεσαι αρκετα κοντα της για να απολαυσεις την 3D αισθηση...Θεωρω πως για 46αρα ειναι το 1,5-1,7 μετρα maximum...Για 50αρα 1,5-2,20 maximum..Για 55αρα 2-2,5 μετρα maximun...Ετσι απολαμβανεις την 3D ταινια χωρις να χανεις καθολου την 3η διασταση...Βεβαια δεν εχουν ολοι τα ιδια ματια και γιαυτο καποιοι ιαως θεωρησουν αυτες τις αποστασεις μικρες βλεποντας 3D και να προσθετουν σε αυτες που αναφερα εως και μισο μετρο...Πχ...Καποιος μπορει να ειναι ικανοποιημενος και να νιωθει οτι βλεπει καλυτερα 3D με την 50αρα στα 2,5 το ΛΙΓΟΤΕΡΟ...Αλλος παλι με την ιδια τηλεοραση πανω απο 2 μετρα νιωθει πως το 3D παει περιπατο..Οπως δεν υπαρχει τελικα στανταρ αποσταση θεασης με το 2D,ετσι δεν υπαρχει και με το 3D...Το θεμα ειναι να αισθανεται ανετα ο θεατης...Πχ εγω για 2D,μεχρι 3 μετρα maximum δεν μαρεσει να βλεπω σε οτιδηποτε πανω απο 55...Για 3D με 50αρα,στα 2 μετρα εχω δει SUPER...

Σωστος ο κυριος
Διαφωνο μονο στα μεγεθη οσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερη

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μια καλή αρχή, θα ήταν να διευκρίνιζαν τί ακριβώς εννοούν με τις αναλαμπές στο fullhd.gr. Eμένα ο νους μου πάει σε δύο φαινόμενα, ακούγοντας αυτή τη λέξη:

α) Λόγω της οδήγησης των Plasma-panels με PWM και υποπεδία, κάποιοι παρατηρητές, αν ανοιγοκλείσουν γρήγορα τα μάτια τους ή κινήσουν απότομα το βλέμμα τους, μπορούν να δουν την εικόνα να γίνεται στιγμιαία κιτρινόμαυρη ή μπλε-μαύρη, σαν φλασάρισμα.

β) Flickering.

Και τα δύο φαινόμενα, υφίστανται σε όλες τις Plasma, ανεξαιρέτως. Βέβαια, δεν γίνονται αντιληπτά από όλους με τον ίδιο τρόπο... ;)

Τα floating blacks και το brightness fluctuation, δεν υπήρχαν στις 10άρες, οπότε σίγουρα δεν εννοούν αυτά με τις αναλαμπές.

Τα 600Ηz αποτελούν έναν μαρκετινίστικο αριθμό, χωρίς κάποια αξιόλογη τεχνική βαρύτητα, ειδικά όσον αφορά την ανανέωση/οδήγηση του πάνελ, οπότε μην του δίνεις σημασία... Ρίξε μια ματιά και εδώ.

Καλησπέρα σας! Μια γρήγορη ερώτηση για όσους το ξερουν πώς αλλάζω να βλέπω τα video you tube σε HD(720, 1080)?

Φιλε jl οι πλασμα ειναι στα 100hz οποτε ο εγκεφαλος δεν μπορει να αντιλιφθει τρεμοπεγμα.Οι αναλαμπες στις πλασμα οφειλονται στον τροπο λειτουργειας τους φορτιση-εκφορτιση των κελιων αναβουν σβηνουν εικονα και το ιδιο γινεται συνεχεια.Αυτο λεγεται blinking και ειναι αισθητο απο πολυ κοντα

Φιλε jl οι πλασμα ειναι στα 100hz οποτε ο εγκεφαλος δεν μπορει να αντιλιφθει τρεμοπεγμα.Οι αναλαμπες στις πλασμα οφειλονται στον τροπο λειτουργειας τους φορτιση-εκφορτιση των κελιων αναβουν σβηνουν εικονα και το ιδιο γινεται συνεχεια.Αυτο λεγεται blinking και ειναι αισθητο απο πολυ κοντα

Φίλε Πάνο, το "blinking" των κελιών είναι αδύνατο να το δεις, γιατί αντιστοιχεί σε νούμερο της τάξης των δεκάδων χιλιάδων το δευτερόλεπτο, για μια Plasma που ανανεώνει στα 100Hz...

Απλώς, επειδή αυτό το "blinking" δεν είναι συνεχόμενο, αλλά οργανωμένο σε ομάδες (τα διαβόητα υποπεδία), σε κάποιες αποχρώσεις δημιουργούνται ενδιάμεσα κενά στο "blinking", τα οποία μπορεί να γίνουν αντιληπτά ως flickering. Flickering, το οποίο αφορά σε συγκεκριμένες περιοχές της εικόνας (αυτές που απεικονίζουν τις επίμαχες αποχρώσεις) και που μπορεί να επιτείνεται σε ένα πάνελ που χρησιμοποιεί αυξημένο dithering ή/και επιθετικό apl limiter.

Περισσότερα γι' αυτό, εδώ...

Άρα εσύ φίλε Πάνο, με τον όρο αναλαμπές, ουσιαστικά εννοείς το flickering των Plasma... ;)

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50vt30b-p50vt30-201106061171.htm

χειροτερο μαυρο απ'την 50VT20 και πολλες αλλες ατελειες

στο τελος ομως λενε.....

Overall, the Panasonic TX-P50VT30 is the best performing 50-inch HDTV we’ve reviewed so far this year in any dimension. There is no comparable flat-screen television that gives the same rich blacks, excellent screen uniformity, freedom from input lag, and lack of 3D crosstalk.