Που έγραψα ότι στο Dynamic μπορεί να στρώσει?
Ποια λογική δική μου, το λέει αυτό?.. επειδή χρησιμοποίησα τη λέξη default για τις ΤΗΧ και Cinema, σημαίνει ότι κάνουν όλες οι default που έχει η τηλεόραση?...για διάβασε καλύτερα τι γράφω, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτά που κατάλαβες!!!!
Αναφέρεις το IR και λες για αποφυγή του, κατ' αρχήν δεν παρουσιάζουν όλες οι plasma την ίδια συμπεριφορά σε αυτό το φαινόμενο (ακόμα και αν πρόκειται για ίδια μοντέλα), άλλες μπορεί να εμφανίζουν ευκολότερα και άλλες δυσκολότερα, το IR δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το στρώσιμο, IR μπορείς άνετα να έχεις και με χαμηλές ρυθμίσεις, αλλά και πάλι δεν έχει σημασία μιας και το IR ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (το Burn in είναι, και αυτό κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες).
Η λογική μου λέει ότι, εκεί που είναι προρυθμισμένες η αντίθεση και η φωτεινότητα των default THX και Cinema από την Panasonic (και την εκάστοτε εταιρεία, γι' αυτό είπα οποιαδήποτε plasma),
ΑΡΚΟΥΝ για να 'στρώσει' η τηλεόραση (δεν χρειάζεται να τη σκοτεινιάσουμε για να στρώσει) και αυτό το αποδεικνύουν εύκολα οι μετρήσεις των default ρυθμίσεων που κυκλοφορούν στα διάφορα site/reviews π.χ.
Ρerfect Ιmage.gr / ..... στην επιλογή THX διακρίνεται για την σωστή συμπεριφορά τους στους άξονες x,y, (με το κόκκινο ελαφρά υποκορεσμένο) αλλά με ΕΛΛΙΠΗ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ κάτι το οποίο δεν μπορεί να το διακρίνει κάποιος παρατηρώντας το εν λόγω χρωματικό τρίγωνο....
Επανειλημμένως έχω πει ότι, πολλοί αναφέρουν το 'στρώσιμο' ως μια τρομερή διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια (
συνήθως οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν ποτέ plasma στη κατοχή τους για να γνωρίζουν από πρώτο χέρι την συμπεριφορά της). Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, ως ´στρώσιμο' εννοείται ο χρόνος λειτουργίας που πρέπει να δουλέψει μια plasma, ώστε να σταθεροποιηθεί η συμπεριφορά του panel (κάπου είχε γράψει μια ανάλυση ο JL η οποία εξηγούσε μέχρι τις 1.000 ώρες - υποθέτω ότι θα την βρει και θα την ξανααναρτήσει για 100στή φορά).
Τον πρώτο καιρό (των θεωρητικών 200 ωρών) καλό είναι να να μην είναι οι ρυθμίσεις στα επάνω όριά τους (
όταν λέω επάνω όριο, εννοώ την καλιμπραρισμένη φωτεινότητα και αντίθεση και όχι τη ρύθμιση Dynamic) και αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι οπωσδήποτε στα κάτω, επίσης αν κάποιος είναι 'παιχνιδιάρης' ας παίξει στην αρχή δίωρα-τρίωρα και όχι οκτάωρα-δωδεκάωρα, δεν πρόκειται για κάτι το τρομακτικό και δεν χρειάζεται τίποτα το ιδιαίτερο ή διαφορετικό από αυτό που είχαμε κάνει όταν είχαμε πάρει την CRT μας.
Όλα αυτά τα χρόνια στο forum υπάρχουν δεκάδες από παραδείγματα μελών που ρώταγαν....θέλει στρώσιμο? ....τι να κάνω? ....να βλέπω τηλεόραση ή να βάζω το DVD τα βράδια που κοιμάμαι?....τι λέτε έστρωσε τώρα?....να παίξω κανένα παιχνίδι?.....να βγάλω τη μεγέθυνση? κλπ,κλπ,κλπ
Μετά από λίγο καιρό και αφού είχαν 'συμβιώσει' κάποιο χρονικό διάστημα με την plasma τους, διάβαζαν ανάλογα ερωτήματα από άλλους και τους έλεγαν να μην τους απασχολεί και ότι δεν πρόκειται για κάτι τρομακτικό ή δήλωναν ότι στην επόμενη plasma δεν θα ασχολιόντουσαν καθόλου με 'στρωσίματα'.
Όπως υπάρχουν και παιδιά που έχουν plasma και λένε ότι και την επόμενη που θα πάρουν θα την 'στρώσουν' , όπως την πρώτη
Αυτά τα ολίγα λέει η λογική η ΔΙΚΗ μου και η εμπειρία μου, από την 'συμβίωση' με τις plasma που έχω στη κατοχή μου (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΣ), από κει και πέρα όλες οι απόψεις σχετικά με το 'στρώσιμο' έχουν κατατεθεί επανειλημμένως από πολλά παιδιά και
ο καθένας μπορεί να επιλέξει ό,τι θέλει και ό,τι θα τον κάνει να νοιώσει καλύτερα.
Απλά θεωρώ ότι το άγχος για στρώσιμο που δείχνουν μερικοί δεν χρειάζεται, φτάνουν τα υπόλοιπα (και σημαντικότερα), δεν μας λείπει το άγχος, η απόλαυση μας λείπει.
Υ.Γ.: Αλήθεια ποια plasma έχεις/είχες? ... την έχεις/είχες 'στρώσει' ?