Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η ταινια ηταν BR, με player της Panasonic (BDT-110)
Το halo το ειδα στην πανω πανω γραμμη της τηλεορασης εκει που τελειωνει η τηλεοραση και αρχιζει το γυαλι και στην κατω κατω, πιθανολογω ωστοσο οτι ηταν ιδεα μου καθως απο κοντα δεν μπορεσα να διακρινω κατι.

Το μαυρο του Cinema ηταν με default ρυθμισεις αν πειραξω τα settings μπορω να το φερω σε μαυρο που δεν ξεχωριζει απο αυτο του δωματιου, απλα λεω για τα default settings

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η ταινια ηταν BR, με player της Panasonic (BDT-110)
Το halo το ειδα στην πανω πανω γραμμη της τηλεορασης εκει που τελειωνει η τηλεοραση και αρχιζει το γυαλι και στην κατω κατω, πιθανολογω ωστοσο οτι ηταν ιδεα μου καθως απο κοντα δεν μπορεσα να διακρινω κατι.

Το μαυρο του Cinema ηταν με default ρυθμισεις αν πειραξω τα settings μπορω να το φερω σε μαυρο που δεν ξεχωριζει απο αυτο του δωματιου, απλα λεω για τα default settings

Πηγαινε στις ρυθμισεις και δες αν το Overscan 16:9 ειναι απενεργοποιημενο...Αν ειναι απενεργοποιημενο,τοτε να το ενεργοποιησεις και πες μου μετα αν φενεται το Halo που ανεφερες.

σε br φαντάζομαι 24p δεν πρέπει να είναι απενεργοποιημένο το overscan για 1:1 pixel mapping για λέω λαλακίες????

παιδια τα 3d τα παιζεται μεσω εξωτερικου σκληρου ή μονο με bluray δισκακια?

http://www.trustedreviews.com/panasonic-tx-p55vt30_TV_review
TrustedReviews says...

trustedreviews said:
The amount of effort Panasonic has put into making the P55VT30 as good as it can be for 3D also rather handily helps make it a stellar 2D performer too. Plus it’s stuffed full of multimedia playback potential. The only catch is that its spirit of innovation and quality doesn’t come cheap. But when has it ever?
Pros:

* Stunning 3D picture quality
* Stunning 2D picture quality
* Impressive multimedia toolset

Cons:

* It’s, um, reassuringly expensive
* calibrated images not the brightest
* 50Hz judder

Recommended by TR

Καλησπερα...Επιτελους ειδαμε και review για την 55αρα VT30..Αυτο που μου κανει εντυπωση παντως ειναι 2 πραγματα..1ον δεν υπαρχουν μετρησεις μαυρου να δουμε τι τους βγαζει η 55VT30 και 2ον δεν λενε το παραμικρο για fluctuation Brightness...Μηπως η 55αρα δεν το εχει αυτο το ελαττωματακι συγκριτικα με τα μικροτερα μεγεθη;

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπερα...Επιτελους ειδαμε και review για την 55αρα VT30..Αυτο που μου κανει εντυπωση παντως ειναι 2 πραγματα..1ον δεν υπαρχουν μετρησεις μαυρου να δουμε τι τους βγαζει η 55VT30 και 2ον δεν λενε το παραμικρο για fluctuation Brightness...Μηπως η 55αρα δεν το εχει αυτο το ελαττωματακι συγκριτικα με τα μικροτερα μεγεθη;

Γιατί να μην το έχει;

παιδια τα 3d τα παιζεται μεσω εξωτερικου σκληρου ή μονο με bluray δισκακια?

Παίζουν μία χαρά απο mkv 3d SBS (side by side) .
Τουλάχιστον απο εξωτερικό media player.
Εχω δει ηδη 5-6 ταινείες και είναι αψογες.
Η τηλεόραση αντιλαμβάνεται ότι η ταινεία είναι 3d και την προβάλει σαν 3d παρόλο που στο PC παίζει σαν "διπλή" (δεξί-αριστερο) ταινεία

Δες και post σχετικά με 3d υποτιτλους
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=78855&highlight=3D+SUBTITLER

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γιατι να το εχει;

γιατί κάθε σοβαρή πανασόνικ που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει ενα .......ting μπορεί και δύο ......ting κάθε χρονο για να εξάπτει τα πάθη και να κουράζει τους διαχειριστές.

γιατί κάθε σοβαρή πανασόνικ που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει ενα .......ting μπορεί και δύο ......ting κάθε χρονο για να εξάπτει τα πάθη και να κουράζει τους διαχειριστές.

Αυτο που λες φιλε Papava δεν εχει καθολου και καμια λογικη..Απο την αλλη θεωρω αλλα οχι και απαραιτητα,πως αυτο που λεω εγω,μποτει και να ισχυει...Εχει επιβεβαιωθει και απο ξενα σαιτ πως τα μεγαλυτερα μοντελα της Panasonic απο το 2010 και μετα,εχουν καλυτερες επιδοσεις σε συγκεκριμενους τομεις και μειωμενα η ακομα και καθολου μειωνεκτηματα που εχουν τα μικροτερα μοντελα της...Εδω βλεοεις πως αγοραζω και εγω την 50 VT30 την αγοραζεις και εσυ την 50 VT30 και ομως υπαρχοθν καποιες μικροδιαφορες στην αποδοση του πανελ ποσο μαλιστα οταν μιλαμε και για διαφορετικες ιντσες

Ααααα...Και ας μην ξεχναμε οτι η 55VT30 βγηκε εξω 2 μηνες περιπου μετα την 50VT30..Αυτο το διαστημα μπορει κατι να πεχτηκε στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ 55αρας...Ποιος ξερει;;;Μονο οι ιδιοι οι μηχανικοι της Panasonic υποθετω....

Last edited by a moderator:
Ναι....είναι αλήθεια ότι υπάρχει κάποια διαφοροποίηση ανάλογα τις ίντσες...το έχουμε δει αυτό και στην samsung που τα 58'' panels έχουν καλύτερο μαύρο από αυτά των 50''.Σε κάθε περίπτωη νομίζω ότι το κουράζεις πάρα πολύ.Μιλάμε για την κορυφαία plasma του 2011...ότι διαφοροποίηση και να υπάρχει παραμένει εξαιρετική.Επειδή από όσο ξέρω θέλεις να την αγοράσεις...μην ψάχνεις τόσα reviews ούτε τεχνικά χαρακτηριστικά ούτε μετρήσεις...ξέρεις σε γενικές γραμμές τι περιμένεις από την τηλεόραση.Πήγαινε και σε ένα κατάστημα με σχετικά χαμηλό φωτισμό...αυτά στο mall δεν έχουν ιδιέταιρα πολλά φώτα σε σχέση με άλλα.

Φιλικά,
Ανδρέας

Ααααα...Και ας μην ξεχναμε οτι η 55VT30 βγηκε εξω 2 μηνες περιπου μετα την 50VT30..Αυτο το διαστημα μπορει κατι να πεχτηκε στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ 55αρας...Ποιος ξερει;;;Μονο οι ιδιοι οι μηχανικοι της Panasonic υποθετω....

Τα ίδια είχαμε και πέρσυ με την 65VT20..την 42'' όπως και την 46''...και ναι,μπορεί να υπήρχε μια διαφοροποίηση πολύ μικρή...και στο εσωτερικό να άλλαζε πχ το τροφοδοτικό της κάθε μιας λόγω διαφορετικής απαίτησης σε ρεύμα...και πάλι όμως ήταν σε όλα τα μεγέθη από τις καλύτερες τηλεοράσεις.

Ναι....είναι αλήθεια ότι υπάρχει κάποια διαφοροποίηση ανάλογα τις ίντσες...το έχουμε δει αυτό και στην samsung που τα 58'' panels έχουν καλύτερο μαύρο από αυτά των 50''.Σε κάθε περίπτωη νομίζω ότι το κουράζεις πάρα πολύ.Μιλάμε για την κορυφαία plasma του 2011...ότι διαφοροποίηση και να υπάρχει παραμένει εξαιρετική.Επειδή από όσο ξέρω θέλεις να την αγοράσεις...μην ψάχνεις τόσα reviews ούτε τεχνικά χαρακτηριστικά ούτε μετρήσεις...ξέρεις σε γενικές γραμμές τι περιμένεις από την τηλεόραση.Πήγαινε και σε ένα κατάστημα με σχετικά χαμηλό φωτισμό...αυτά στο mall δεν έχουν ιδιέταιρα πολλά φώτα σε σχέση με άλλα.

Φιλικά,
Ανδρέας

Φιλε Ανδρεα...Εισαι κρητικος;(Λογο επιθετου)Το οτι ειναι η καλυτερη Plasma τηλεοραση που υπαρχει σημερα αυτο ειναι δεδομενο..Το οτι εχει επισης ενα πολυ ενοχλητικο μειονεκτημα(Fluctuation Brightness)ειναι και αυτο δεδομενο...Το θεμα ειναι ποσο θα ενοχλει εμενα..Γιατι αν το ειχα δει και απο κοντα αυτο υο φαινομενο στην 55VT30,τοτε θα ημουν και σε θεση να πω για το αν καποιος αξιζει με κλειστα να επιλεξει λογο αυτου καθ μονο του φαινομενου την 55αρα αντι της 50αρας....Το θεμα ειναι οτι δεν την εχει παρει και καποιος την 55αρα για να μας πει αν ισχυει η οχι....

Οσον αφορα την τηλεοραση και γιατι δεν την εχω αγορασει ακομη,3 ειναι οι λογοι...Θελω να δω στην πραξη ποσο εντονο ειναι το φαινομενο αυτο στην 55αρα,δευτερον ανεξαρτητα απο το ποσο ανθεκτικη μπορει να ειναι στο θεμα IR και Burn In,οταν μου αρεσει ενα videogame θα κατσω να το λιωσω....Οποτε καταλαβαινεις και τριτο οτι δεν θα βλεπω μονο εγω τηλεοραση θα βλεπουν και τα υπολοιπα 3 μελη της οικογενειας μου και παντα οταν δεν θα ειμαι σπιτι θα εχω την αγωνια μην τυχον και καποιος την εχει αφησι ανηχτη να παιζει οτι ναναι και οπως ναναι...Για ολα τα αλλα οπως πολυ σωστα ειπες,ξερω τι να περιμενω απο την τηλεοραση(Χρωματα,Μαυρο,Κινηση,Γωνια θεασης,3D)ολα εξαιρετικα...

Εδω η GT30 ειναι εξαιρετικη τηλεοραση...Ποσο
μαλιστα η κορυφαια VT30...Αλλα οπως ειπε και ενα φιλος σε αρκετα πολυ πιο πισω post,πως ενω αρχικα ενθουσιαστηκε με την 50VT30,οταν αρχισε να παρατηρει το Fluctuation Brightness αυτος ο αρχιλος ενθουσιασμος εφυγε και εννοειτε πως υον καταλαβαινω απολυτα γιατι το ειχα ζησει και γω παλιοτερα το ιδιο σκηνικο αλλα με αλλο φαινομενο και αλλα τηλεοραση εννοειτε...

Κατι τελευταιο επειδη ειναι ωρα για υπνο...Ειμαι απο Κρητη οποτε και δεν μπορω να παω στο mall να την δω...Και δυστηχως εδω στο Ηρακλειο ειναι πολυ πισω με τα νουμερα εισαγωγης τηλεορασεων στα καταστηματα με αυτα της Αθηνας... Οπου και αν πας βλεπεις παντου Led Led Led Led...Ψαχνεις για μια σοβαρη Plasma και Plasma δεν βλεπεις....

Γιατι να το εχει;

Επειδή αυτά που παρατηρούμε σαν προβλήματα στην εικόνα στην πραγματικότητα είναι επιλογές της πανασόνικ στον τρόπο οδήγησης του πάνελ, τα οποία πηγάζουν από περιορισμούς της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί.

Δεν είναι προβλήματα που "ξέφυγαν", είναι επιλογές του κατασκευαστή.
Η πανασόνικ προσπαθεί να βγάλει περισσότερη αντίθεση από ένα πάνελ που δεν έχει τόση αντίθεση, και "δοκιμάζει" τι ενοχλεί τους χρήστες λιγότερο...

Φιλε Ανδρεα...Εισαι κρητικος;(Λογο επιθετου)Το οτι ειναι η καλυτερη Plasma τηλεοραση που υπαρχει σημερα αυτο ειναι δεδομενο..Το οτι εχει επισης ενα πολυ ενοχλητικο μειονεκτημα(Fluctuation Brightness)ειναι και αυτο δεδομενο...Το θεμα ειναι ποσο θα ενοχλει εμενα..Γιατι αν το ειχα δει και απο κοντα αυτο υο φαινομενο στην 55VT30,τοτε θα ημουν και σε θεση να πω για το αν καποιος αξιζει με κλειστα να επιλεξει λογο αυτου καθ μονο του φαινομενου την 55αρα αντι της 50αρας....Το θεμα ειναι οτι δεν την εχει παρει και καποιος την 55αρα για να μας πει αν ισχυει η οχι....

Σκέφτεσαι να αγοράσεις την 55άρα;
Εγώ νομίζω ότι θα σε ενοχλήσει πολύ, μόνο και μόνο από το γεγονός ότι έχεις διαβάσει τόσα για αυτό, και σίγουρα θα είναι το πρώτο πράγμα που θα ψάξεις μόλις την ανοίξεις. Και μόλις το δεις, θα το βλέπεις συνέχεια. Καμιά φορά η άγνοια είναι ευτυχία..

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καμιά φορά η άγνοια είναι ευτυχία..
Αυτή η πρόταση κρύβει μιά φανταστικά μεγάλη αλήθεια!

Λοιπον το θεμα απ'οτι φαινεται υπαρχει και δεν εινα ιδεα μου.
Ειναι ορατο μονο σε ταινιες με μπαρες πανω κατω οχι σε μαυρη οθονη.
Δεν μπορω να το εξηγησω ακριβως αλλα θα ελεγα πως ειναι σαν η πανω πανω γραμμη της τηλεορασης να εχει μια πολυ πολυ ελαφρια αισθηση διαφανειας που ειναι ορατη απο μακρια (2.5m) εφτιαξα μια εικονα στο photoshop για το πως περιπου φαινεται.

Μπορουν οι κατοχοι να δουν αν υπαρχει και στις δικες τους η αν θα χρειαστει να παω ενδεχομενος για αντικατασταση/επισκευη?
Η αληθεια ειναι οτι δε με ενοχλει αλλα οταν δινεις 2000 ντουκου ποναει λιγο παραπανω.

Σκέφτεσαι να αγοράσεις την 55άρα;
Εγώ νομίζω ότι θα σε ενοχλήσει πολύ, μόνο και μόνο από το γεγονός ότι έχεις διαβάσει τόσα για αυτό, και σίγουρα θα είναι το πρώτο πράγμα που θα ψάξεις μόλις την ανοίξεις. Και μόλις το δεις, θα το βλέπεις συνέχεια. Καμιά φορά η άγνοια είναι ευτυχία..

Για υο αν θα με ενοχλησει πολυ,δεν μπορω να το ξερω...Για το αν θα ιναι το πρωτο πραγμα που θα κανω οταν την ανοιξω,σιγουρα οχι...Για το αν το προσεξω η προσπαθω να ψαξω καθε ποτε και που εμφανιζεται,επισης δεν θα το εκανα για το λογο το οτι το εχω κανει στο παρελθον...Το θεμα ειναι ΠΟΣΟ εντονο ειναι και οχι αν υπαρχει σιγουρα και δευτερον υπαρχει το διλλημα καθαρα λογο gaming μιας και οταν ενα παιχνιδι μου αρεσει πολυ,ΣΚ μπορει να κατσω και 6ωρο σερι....Φοβου το IR-Burn In

Λοιπον το θεμα απ'οτι φαινεται υπαρχει και δεν εινα ιδεα μου.
Ειναι ορατο μονο σε ταινιες με μπαρες πανω κατω οχι σε μαυρη οθονη.
Δεν μπορω να το εξηγησω ακριβως αλλα θα ελεγα πως ειναι σαν η πανω πανω γραμμη της τηλεορασης να εχει μια πολυ πολυ ελαφρια αισθηση διαφανειας που ειναι ορατη απο μακρια (2.5m) εφτιαξα μια εικονα στο photoshop για το πως περιπου φαινεται.

Μπορουν οι κατοχοι να δουν αν υπαρχει και στις δικες τους η αν θα χρειαστει να παω ενδεχομενος για αντικατασταση/επισκευη?
Η αληθεια ειναι οτι δε με ενοχλει αλλα οταν δινεις 2000 ντουκου ποναει λιγο παραπανω.

Καλημερα...Η φωτο απο το Photoshop που ανεβασες ,δεν βγαζεις ακρη...Καμμια αλλη να ανεβασεις;

Aν το κανεις μεγενθυση θα δεις το ghosting πανω απο τις γραμμες.
Οριστε του αυξησα το brightness αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ετσι στην πραγματικοτητα απλα για να ειναι πιο εμφανες.

Ξεχασα να δω αυτο για το overscan που προτεινες θα το δω το απογευμα και ισως τραβηξω και καμια φωτο μηπως φανει ακριβως τι θεμα εχει.

Επισης διαβαζοντας βρηκα αυτο
A great example of floating blacks is when you are watching a letterbox movie (2.35:1 aspect ratio), and the blacks of the letterbox go from black to a grayish color and back to black. Depending on the content on the screen, whether dark or light, those black bars will fluctuate from black to gray and back to black... as opposed to a constant black, which what it's supposed to be.

Ενδεχεται να ειναι και αυτο το προβλημα
Θα δοκιμασω να κανω αυτο το βραδυ http://www.youtube.com/watch?v=Xrq95gvFaP4

Last edited: