Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημερα φιλε petasis..Και τι θελεις να πεις με αυτο δηλ ουι δεν ειμαι κατοχος;Υπονοεις κατι;Αν ναι πες το μας..

Ότι δεν είσαι κάτοχος, οπότε δεν έχεις τρόπο να ελέγξεις το πως έχουν τα πράγματα. Μεταφέρεις πράγματα που έχεις διαβάσει στα review (όπως όλοι οι μη κάτοχοι) τα οποία μπορεί να έχουν γραφεί για διάφορους λόγους.

Π.χ. στα θέμα της παρεμβολής, ούτε εγώ ούτε εσύ έχουμε ιδέα τι συμβαίνει. Εγώ σαν μη κάτοχος προσπαθώ να καταλάβω τι βλέπουν αυτοί που την έχουν. Εσύ μπορεί να απαντάς, αλλά φοβάμαι ότι εγώ δεν μπορώ να βασιστώ σε μια τέτοια απάντηση.

Και ο λόγος της επισήμανσης είναι γιατί κάποιο άλλο μέλος θεώρησε την απάντησή σου σωστή, ίσως νομίζοντας ότι είσαι κάτοχος (λόγω των πολλών σου απαντήσεων στο νήμα). Όμως εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος για τα 96 Hz του τηλεοπτικού που έγραψες. Εσύ είσαι;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσει

Καλημερα και καλη εβδομαδα...Για το συγκεκριμενο θεμα απλα ειχε γινει μια συζητηση μεταξυ εμενα και του φιλου Ανδρεα εδω μεσα στο σαιτ για το ποιο απ'ολα ειναι πιο αποτελεσματικο και αν μπορει να γινει συγκριση μεταξυ αυτων των 3....

Εγώ βέβαια που ζήτησα από τον Ανδρέα να εντοπίσει σκηνές που υστερεί η παρεμβολή της σάμσουνγκ, απάντηση δεν πήρα.

Μια μέθοδος σύγκρισης θα ήταν να εντοπιστούν προβληματικές σκηνές για κάθε αλγόριθμο, και να ελεγχθούν όλοι σε αυτές τις σκηνές.

Προσωπικά, οι μόνες αστοχίες που θυμάμαι είναι όσες έχω αναφέρει εγώ για την φίλιπς. Και δεν φαντάζομαι οι υπόλοιποι να μην έχουν. Και ως μη κάτοχος δεν θέλω να τα εντοπίσω εγώ (έβλεπα π.χ. την D6000 σε τηλεοπτικό προχτές, αλλά δεν θέλω να κάνω σχόλια, μιας και θα ήταν καλύτερα να δούμε τα κορυφαία μοντέλα).

Οχι βεβαια εννοειτε οτι δεν ειμαι σιγουρος πως αν το IFC ειναι κλειστο,τπλο πανες δουλευει στα 96Hz....Μετεφερα κατι το οποιο εχει γινει σε review απο μελος του σαιτ και calibrator που εχει και παραπανω γνωσεις και απο τους δυο μας στο συγκεκριμενο θεμα...Επισης δεν μου αρεσει ο τροπος σου...Αναφερομαι συγκεκριμενα γιαυτο που ειπες περι καποιοι διαβαζουν αναξιοπιστα πραγματα δεξια και αριστερα και τα προσθετουν εδω στο σαιτ το οποιο πηγαινε για μενα...Η εκτος και αν πρεπει να κανουν προσθηκη σχολιου στο συγκεκριμενο νημα μονο οι κατοχοι της VT30..Αν ναι τοτε κανεις απο τους δυο μας δεν πρεπει να ξαναπροσθεσει σχολιο...

ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΛΟΣ petasis ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ...Αυτο πηγαινει προς ολους του κατοχους ωστε εκεινοι να ειναι αυτοι που θα κρινουν αν αυτα που λεω εγω και το μελος petasis,ειναι σωστα η οχι απο την στιγμη μαλιστα που δεν ειναι κανεις μας κατοχος...

Οχι βεβαια εννοειτε οτι δεν ειμαι σιγουρος πως αν το IFC ειναι κλειστο,τπλο πανες δουλευει στα 96Hz....Μετεφερα κατι το οποιο εχει γινει σε review απο μελος του σαιτ και calibrator που εχει και παραπανω γνωσεις και απο τους δυο μας στο συγκεκριμενο θεμα...Επισης δεν μου αρεσει ο τροπος σου...Αναφερομαι συγκεκριμενα γιαυτο που ειπες περι καποιοι διαβαζουν αναξιοπιστα πραγματα δεξια και αριστερα και τα προσθετουν εδω στο σαιτ το οποιο πηγαινε για μενα...Η εκτος και αν πρεπει να κανουν προσθηκη σχολιου στο συγκεκριμενο νημα μονο οι κατοχοι της VT30..Αν ναι τοτε κανεις απο τους δυο μας δεν πρεπει να ξαναπροσθεσει σχολιο...

Εγώ δεν σου είπα ότι δεν πρέπει να ξαναγράψεις σχόλιο. Απλά επεσήμανα σε άλλο μέλος που θεώρησε ότι έχει πάρει απάντηση σε ερώτηση (σαν μη κάτοχος) ότι αυτό που πήρε σαν απάντηση είναι πάλι από μη κάτοχο.
Το θέμα της αναξιοπιστίας δεν πάει σε σένα. Εσύ ότι διάβασες μετέφερες. Αλλά θεωρώ αναξιόπιστα πολλά από τα reviews (κυρίως του avforums).
Για παράδειγμα, ποιος μέτρησε το refresh rate των 96 Hz, και πως;
Τα reviews τα έχουμε δει όλοι. Πλέον προσπαθούμε να καταλάβουμε τι πραγματικά συμβαίνει, και αυτό μπορεί να μας το πουν μόνο οι κάτοχοι.

Ειδικά στο θέμα της παρεμβολής, έχω τεράστια απορία. Δεν μπορώ να φανταστώ πως από τα 50 πας στα 60 με νέα καρέ. Το να μου ξαναπούν τι έχει γραφτεί σε ένα ρεβιού, δεν με βοηθάει.

[Δες για παράδειγμα: χρειάστηκε να αγοράσει ψείρας κάτοχος του φόρουμ φτηνή πλάσμα, για να αρχίσουμε να συζητάμε για IFC που κάνει απλό διπλασιασμό καρέ, διπλό είδωλο στα 50 Hz, κλπ. Και να ανακαλύψουμε ότι τα διπλά είδωλα π.χ. υπήρχαν και στην προηγούμενη σειρά. Ποιο ρεβιου στα είχε πει αυτά; Κανένα. Εδώ έγινε συνειδητή προσπάθεια απόκρυψης της ANSI αντίθεσης, και έφτασε η επόμενη σειρά μέχρι να παραδεχτούν οι reviewers την αλήθεια που έκρυβαν...]

ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΛΟΣ petasis ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ...Αυτο πηγαινει προς ολους του κατοχους ωστε εκεινοι να ειναι αυτοι που θα κρινουν αν αυτα που λεω εγω και το μελος petasis,ειναι σωστα η οχι απο την στιγμη μαλιστα που δεν ειναι κανεις μας κατοχος...

Φυσικά και δεν είμαι. Για αυτό κάνω ερωτήσεις άλλωστε. Αν είχα την τηλεόραση, θα ήξερα και θα έλεγα και σε εσάς...

Καλα ολα αυτα που λετε για Hz,24p κτλ αλλα εγω σαν κατοχος ανεξαρτητα με το τι κανει τεχνικα η ρυθμιση μπορω να πω οτι

- Το μεγιστο αλλαζει εντελως την ποιοτητα της κινησης και της εικονας σε σημειο που πλεον το μεσαιο δεν μ'αρεσει και το ελαχιστο με κουραζει, ετσι το εχω στο μεγιστο παντα και σε ολες τις εξοδους.

Δεν παρατηρω καποιο αλλοιωση στην εικονα ουτε ειδωλα,judders κτλ παρα μονο βελτιωση σε ολους του τομεις (κινηση/εικονα)
Η κινηση ειδικα γινεται τοσο φυσικη που μερικες φορες χαζευεις αυτην και οχι τους υποτιτλους :)

Επίσης.. δοκίμασα να βάλω μια μαυρη εικόνα σε εντελός σκοτεινό δωμάτιο αλλα το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό! Σε λειτουργία THX και η εικόνα ήταν αρκετά φωτεινή σε σχέση με το πλαίσιο της τηλεόρασης! Αλλά όλο αυτό το ξεχνάς όταν βλέπεις μια ταινία με μπάρες πανω κάτω.. εκεί δεν βλέπεις ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ!

Εγω απο την αλλη οταν βλεπω ταινιες χωρις μπαρες εχω την αισθηση οτι το μαυρο γινεται blend με το πλαισιο ενω οταν εχω μπαρες σπαζομαι γιατι ειναι σημαντικα πιο ξεπλυμενες σε σχεση με το πλαισιο καθως και στην πρωτη γραμμη απο πανω εχω την αισθηση αμυδρους διαρροης φωτος την οποια βλεπω μονο εγω οποτε ενδεχεται και να μην υπαρχει.

Last edited:
Καλα ολα αυτα που λετε για Hz,24p κτλ αλλα εγω σαν κατοχος ανεξαρτητα με το τι κανει τεχνικα η ρυθμιση μπορω να πω οτι

- Το μεγιστο αλλαζει εντελως την ποιοτητα της κινησης και της εικονας σε σημειο που πλεον το μεσαιο δεν μ'αρεσει και το ελαχιστο με κουραζει, ετσι το εχω στο μεγιστο παντα και σε ολες τις εξοδους.

Δεν παρατηρω καποιο αλλοιωση στην εικονα ουτε ειδωλα,judders κτλ παρα μονο βελτιωση σε ολους του τομεις (κινηση/εικονα)
Η κινηση ειδικα γινεται τοσο φυσικη που μερικες φορες χαζευεις αυτην και οχι τους υποτιτλους :)

Έχεις τις ίδιες ρυθμίσεις και σε τηλεοπτικό;
Τεχνουργήματα βλέπεις στο μέγιστο; "Αύρα" γύρω από κινούμενα αντικείμενα;

Στο μεσαίο βλέπεις τεχνουργήματα;
Μιλάω πάντα για τηλεοπτικό.
Τι σε ενοχλεί στην ρύθμιση μεσαίο σε τηλεοπτικό; Ποιες είναι οι διαφορές από το μέγιστο;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγω απο την αλλη οταν βλεπω ταινιες χωρις μπαρες εχω την αισθηση οτι το μαυρο γινεται blend με το πλαισιο ενω οταν εχω μπαρες σπαζομαι γιατι ειναι σημαντικα πιο ξεπλυμενες σε σχεση με το πλαισιο καθως και στην πρωτη γραμμη απο πανω εχω την αισθηση αμυδρους διαρροης φωτος την οποια βλεπω μονο εγω οποτε ενδεχεται και να μην υπαρχει.

Στο θεμα της κινησης ειπες οτι το μεσαιο δεν σου αρεσει κι υο ελαχιστο σε κουραζει...Εχει και ελαχιστο η VT30 στο IFC;Νομιζα πως εχει μονο το μετριο και το μεγιστο..Τελικα εσενα σου αρεσει να ειναι στο μεγιστο;Εχεις παρατηρησει καθολου τεχνουργηματα του στυλ νερουλιασματα στις ακρες του πανελ οταν παναρει η καμερα γρηγορα απο τα δεξια προς τα αριστερα η το αντιστροφο;Η ακομη και στα κινουμενα αντικιμενα αν υπαρχει κατι;

ρε παιδια εγω το εχω το ifc στο μεσαια αλλα χτες στον αγωνα της βραζηλιας οταν η μπαλα ηταν ψηλα κ σε κινηση θολωνε αρκετα και σε ζαλιζε..γιατι?φταιει το ifc ή κατι αλλο?

Έχεις τις ίδιες ρυθμίσεις και σε τηλεοπτικό;
Τεχνουργήματα βλέπεις στο μέγιστο; "Αύρα" γύρω από κινούμενα αντικείμενα;

Στο μεσαίο βλέπεις τεχνουργήματα;
Μιλάω πάντα για τηλεοπτικό.
Τι σε ενοχλεί στην ρύθμιση μεσαίο σε τηλεοπτικό; Ποιες είναι οι διαφορές από το μέγιστο;

Ναι και σε τηλεοπτικο στο μεγιστο το εχω (Nova) αλλα σημαντικη διαφορα βλεπω κυριως στα HD καναλια και ιδιαιτερα στο cinemaHD.

Τεχνουργηματα δεν βλεπω ουτε αυρες τοσο στο μεσαιο οσο και στο μεγιστο.

Στο μεσαιο παρατηρω ενα σπασιμο στην κινηση το οποιο δεν το παρατηρουσα πριν αρχισω να χρησιμοποιω το μεγιστο.
Ειναι σαν να πεφτει το refresh rate η τουλαχιστον αυτην την αισθηση μου αφηνει.

Στο μεγιστο βλεπω τεραστια εξομαλυνση της κινησης, θα δοκιμασω να τραβηξω δυο βιντεο ενα μεγιστο και ενα μεσαιο για να δω αν μπορει να αποτυπωθει.

Στο θεμα της κινησης ειπες οτι το μεσαιο δεν σου αρεσει κι υο ελαχιστο σε κουραζει...Εχει και ελαχιστο η VT30 στο IFC;Νομιζα πως εχει μονο το μετριο και το μεγιστο..Τελικα εσενα σου αρεσει να ειναι στο μεγιστο;Εχεις παρατηρησει καθολου τεχνουργηματα του στυλ νερουλιασματα στις ακρες του πανελ οταν παναρει η καμερα γρηγορα απο τα δεξια προς τα αριστερα η το αντιστροφο;Η ακομη και στα κινουμενα αντικιμενα αν υπαρχει κατι;

Οχι δεν εχει ελαχιστο, off,medium,maximum εχει, λαθος μου αλλα δεν το εχω πειραξει εδω και πολλες μερες οποτε μπερδευτηκα.
Ναι το εχω συνεχως στο μεγιστο.
Δεν υπαρχει καποιο "νερουλιασμα" (ξερω σε τι αναφερεσε γιατι το εχω σε αλλες τηλεορασεις) σε γρηγορες σκηνες, η εικονα ειναι ομαλη και artifact-free, τοσο σε μεγιστο οσο και σε μεσαιο, απλα το μεσαιο μου αφηνει την αισθηση του μικροτερου ρεφρεση rate οπως ανεφερα παραπανω.

ρε παιδια εγω το εχω το ifc στο μεσαια αλλα χτες στον αγωνα της βραζηλιας οταν η μπαλα ηταν ψηλα κ σε κινηση θολωνε αρκετα και σε ζαλιζε..γιατι?φταιει το ifc ή κατι αλλο?

Κανε το πιο απλο..Οταν ξαναδεις ποδοσφαιρο,πειραματισου με τις ρυθμισεις του IFC...Βαλε το μεσαιο,βαλε το μεγιστο,απενεργοποιησε το τελειως και δες ποια ρυθμισει σου παρεχει καλυτερη κινηση στα δικα σου ματια

Ναι και σε τηλεοπτικο στο μεγιστο το εχω (Nova) αλλα σημαντικη διαφορα βλεπω κυριως στα HD καναλια και ιδιαιτερα στο cinemaHD.

Κανονικό τηλεοπτικό δεν βλέπεις; Ο δέκτης της νόβα κάνει την δική του προσαρμογή στο σήμα, και δεν μπορείς να απαλλαγείς από αυτή.

Κανε το πιο απλο..Οταν ξαναδεις ποδοσφαιρο,πειραματισου με τις ρυθμισεις του IFC...Βαλε το μεσαιο,βαλε το μεγιστο,απενεργοποιησε το τελειως και δες ποια ρυθμισει σου παρεχει καλυτερη κινηση στα δικα σου ματια

το θεμα ειναι αν γι'αυτο φταιει σιγουρα η ρυθμιση του isf ή αν φταιει καποια αλλη ρυθμιση..

Κανονικό τηλεοπτικό δεν βλέπεις; Ο δέκτης της νόβα κάνει την δική του προσαρμογή στο σήμα, και δεν μπορείς να απαλλαγείς από αυτή.

Οχι δεν βλεπω, μονο μεσω Nova.
Μου εξηγεις τι ακριβως εννοεις οταν λες δικη του προσαρμογη στο σημα? Ειναι προφανες οτι επηρεαζεται η εικονα οταν αλλαζει το IFC off->μεσαιο->μεγιστο
Ευχαριστω.

το θεμα ειναι αν γι'αυτο φταιει σιγουρα η ρυθμιση του isf ή αν φταιει καποια αλλη ρυθμιση..

Εννοεις ifc και οχι isf..Δεν ξερω αν στο συγκεκριμενο που αναφερεσαι φταιει το ifc αλλα αν το εχεις κλειστο και στο παρουσιαζει παλθ αυτο υο φαινομενο που λες,τοτε δεν εχεγ να κανει το ifc..Πειραματισου λιγο με το ifc...Εγω προσωπικα τετοια συστηματα ανεξαρτητα αν βλεπω καναλια,dvd η BR,τα εχω στο κανονικο η ελαχιστο λογω του οτι στο υψηλο η μεγιστο δημιουργουνται για μενα,ενοχλητικα τεχνουργηματα...Δες ποια ρυθμιση ταιριαζε. στα δικα σου γουστα

Last edited:
Την καλησπέρα μου σαν καινουριο μέλος του φόρουμ σε ολα τα μικρά και μεγάλα παιδιά....ήθελα να θέσω μερικές ερωτήσεις σε κατόχους της vt30...
επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω 3d tv αλλα δεν ξέρω αν τελικα το να κατσεις να δεις μια 3ωρη 3d ταινια με τα active γυαλια ειναι κουραστικη υποθεση η οχι καθως και το να κατσεις να παιξεις κάποιο 3d game σε πσ3 για αρκετες ωρίτσες καταντάει κουραστικο η όχι,θέλω να μου απαντησει κάποιος κάτοχος για τις εντυπώσεις του!!αξίζει τελικά?η να περιμένω να βγουν oi full passive 3d tv?δεν θέλω να δώσω τόσα λεφτά και του χρόνου να τα κλαίω γιατι ολοι οι κατασκευαστες θα το γυρίσουν στην passive τεχνολογία και γω θα είμαι με τα γυαλιά γκουμούτσες!!αυτα απο ένα πολύ μπερδεμένο υποψήφιο αγοραστή της vt30...!!!
:afro:

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έγινε πουθενά κάποιο συγκριτικό συστημάτων frame interpolation;

Panasonic E30
P1010090.JPG

Sony
SAM_0114.JPG
+
SAM_0099.JPG

Samsung
DSC_0020.JPG
+
DSC_0029.JPG

Και αυτό αυθαίρετο μου κάνει... Τόσοι κάτοχοι εδώ μέσα, πότε θα κάνουμε ένα συγκριτικό;

Ωραία...εάν θέλετε εγώ φέρνω την B8000 να δούμε.Δεν έχει αλλάξει και τόσο ο Motion plus.

Την καλησπέρα μου σαν καινουριο μέλος του φόρουμ σε ολα τα μικρά και μεγάλα παιδιά....ήθελα να θέσω μερικές ερωτήσεις σε κατόχους της vt30...
επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω 3d tv αλλα δεν ξέρω αν τελικα το να κατσεις να δεις μια 3ωρη 3d ταινια με τα active γυαλια ειναι κουραστικη υποθεση η οχι καθως και το να κατσεις να παιξεις κάποιο 3d game σε πσ3 για αρκετες ωρίτσες καταντάει κουραστικο η όχι,θέλω να μου απαντησει κάποιος κάτοχος για τις εντυπώσεις του!!αξίζει τελικά?η να περιμένω να βγουν oi full passive 3d tv?δεν θέλω να δώσω τόσα λεφτά και του χρόνου να τα κλαίω γιατι ολοι οι κατασκευαστες θα το γυρίσουν στην passive τεχνολογία και γω θα είμαι με τα γυαλιά γκουμούτσες!!αυτα απο ένα πολύ μπερδεμένο υποψήφιο αγοραστή της vt30...!!!

Το κουραστικο παει αναλογα με τα ματια απ'οτι φαινεται αλλους τους πειραζει και αλλους οχι και οι γκουμουτσες γυαλια δεν ενοχλουν, δεν τα βαλεις να βγεις και εξω :)
Εγω γενικα το 3d το θεωρω μια βλακεια,καθαρο trend και τιποτα ουσιαστικο ειδικα για οικιακη χρηση και πιστευω πως δεν πρεπει να κρινεις βαση αυτου το τι τηλεοραση θα αγορασεις.

Αν ομως εν τελει σε ενδιαφερει το 3d ως κριτιριο αγορας, η VT30 ειναι απλα η κορυφαια τηλεοραση σε αυτο τον τομεα οσο και στον τομεα μετατροπης 2d->3d

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσει

Εγώ βέβαια που ζήτησα από τον Ανδρέα να εντοπίσει σκηνές που υστερεί η παρεμβολή της σάμσουνγκ, απάντηση δεν πήρα.

Μια μέθοδος σύγκρισης θα ήταν να εντοπιστούν προβληματικές σκηνές για κάθε αλγόριθμο, και να ελεγχθούν όλοι σε αυτές τις σκηνές.

Προσωπικά, οι μόνες αστοχίες που θυμάμαι είναι όσες έχω αναφέρει εγώ για την φίλιπς. Και δεν φαντάζομαι οι υπόλοιποι να μην έχουν. Και ως μη κάτοχος δεν θέλω να τα εντοπίσω εγώ (έβλεπα π.χ. την D6000 σε τηλεοπτικό προχτές, αλλά δεν θέλω να κάνω σχόλια, μιας και θα ήταν καλύτερα να δούμε τα κορυφαία μοντέλα).

Επειδή ξεχάστηκα αν και offtopic εδώ,υπάρχει πρόβλημα υπάρχει πρόβλημα στο τηλεοπτικό σε διαφημίσεις και πολύ γρήγορα γράμματα από κάτω.Δεν βλέπεις artifacts αλλά δεν μπορείς και να τα διαβάσεις.Επίσης πρόβλημα υπάρχει σε υλικό 1080p24,σε κάποιες απαιτητικές σκηνές βλέπεις ένα ''σπάσιμο'' αλλά εάν δεν είσαι ψείρας μπορεί να μην το καταλάβεις καθόλου.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

:afro:

Καλησπερα φιλε fearbit και καλωσορισες στην παρεα μας...Η VT30 ειναι κατα πολλους και εμενα φυσικα η κορυφαια plasma τηλεοραση αλλα και κορυφαι γενικα τηλεοραση της αγορας...Οσον αφορα το 3D με τα σημερινα δεδομενα...Η VT30 εχει μακραν το καλυτερο ποιοτικα 3D απο καθε αλλη τηλεοραση και δεν υπαρχει καν μετρο συγκρισης με αυτο των Passive οπως κανεις δεν μπορει να σου υποσχεθει οτι το μελλον του 3D ανηκει στις Passive τηλεορασεις...Το αντιθετο μαλιστα...Με τα οσα εχουμε δει εως τωρα,το Active ειναι ανωτερο του Passive αλλα κοστιζει και περισσοτερο...Παρεπιπτοντως θελω να σου αναφερω οτι δεν ειμαι κατοχος του συγκεκριμενου μοντελου(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ)...Αλλα οποθον κατοχο και αν ρωτησεις δεν θα σου πει κατι διαφορετικο περα του οτι αν την αγορασεις τελικα,θα ειναι η καλυτερη επιλογη που θα μπορουσες να κανεις το 2011