Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Από που είναι το ρεβιού αυτό;
Εγώ θα πω ότι αξίζει να του ζητήσουμε μια γνωμάτευση για την Ελληνική οικονομία. Μπορεί να την βρει και με μεγάλη ανάπτυξη.

Το να γράφουν 2000:1 ANSI αντίθεση για την 5090 μόνο σε επιθεώρηση του Σεφερλή θα μπορούσε να είναι αλήθεια. Ακόμα και η VT20 με τα floating blacks είχε ένα 3000:1...
Για δες καμιά φωτογραφία από το συγκριτικό. Και σκέψου ότι η VT20 ήταν στα 3000:1, και δες στην μέση στην Α500. Θα καταλάβεις αμέσως νομίζω...

Εγω βλεπω τα νουμερα τι λενε..Το Review ειναι απο το AvForums

Last edited:
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

As with the previous review of the P50VT30 we measured the P65VT30 with our Klein K-10 in dark surroundings and calibrated mode we got 0.02 cd/m2 at 0IRE and 79.20 cd/m2 at 100IRE using standard window patterns from our Sencore MP500 - this equates to an on/off contrast ratio of 3,960:1. By comparison our 2 year old Pioneer LX5090 Kuro measured 0.03 cd/m2 at 0IRE and 109.80 cd/m2 at 100IRE in dark surroundings and a calibrated mode - this equates to an on/off contrast ratio of 3,660:1. The ANSI contrast ratio measurements on the Pioneer were 0.04 cd/m2 for black and 84.90 cd/m2 for white which equates to 2,122:1, whilst the P65VT30 measured 0.03 cd/m2 black and 73.10 cd/m2 which equates to 2,437:1. ΑΠΟ ΤΟ REVIEW της 65VT30!!!ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΥΡΟΥ ΤΗΣ VT30 ΑΠΟ ΤΗΝ 2ΧΡΟΝΗ PIONEER KURO...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ANSI....ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ...

ένα πρώτο δικό μου σχόλιο

002-491-0143.jpg

Εγω βλεπω τα νουμερα τι λενε..Το Review ειναι απο το AvForums

Από που αλλού θα μπορούσε να είναι; Βρες το όνομα του reviewer, να θυμάσαι τα επόμενα "review" του. Εγώ έχω ειδοποιήσει από πέρυσι ότι το avforums σπρώχνει απροκάλυπτα την συγκεκριμένη μάρκα.

Που σημαινει;;;

Το προφανές. Ότι ο reviewer λέει "πίπες";

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις -

Το προφανές. Ότι ο reviewer λέει "πίπες";

Μην εκφραζεστε ετσι παιδια...Ελεος..

Δεν ξέρω που βρήκε το 0.03 Nits αλλά οι 9G Kuro και ειδικά οι 500Α κ' 600Α κατέβαιναν πολύ κάτω από 0.01 nits (στο 0.003-0.005 μετρούσαν το μαύρο όσοι μπορούσαν ;)). Προσπάθησα να βρω το review τους για την 5090 που υποτίθεται ότι μέτρησαν 0.03 αλλα δεν βρήκα κάτι. Μόνο ένα της 500Α είδα κι αυτό δεν είχε μετρήσεις μαύρου.

Όποιος έχει δει οut of the box μετρήσεις σε 500Α κ' 600Α καταλαβαίνει γιατί μιλάμε για επίπεδο reference. Απλά δεν υπάρχει σύγκριση με το αντίστοιχο THX των Panasonic.

Επιμένω πάντως στην προηγούμενη τοποθέτηση μου ότι κακώς γίνονται τέτοιες συγκρίσεις. Η Pioneer ήθελε να φτιάξει reference τηλεόραση και το έκανε. Η Panasonic απλά δεν ασχολείται.

μα πώς να μη λέει george μου. όταν έχουν γίνει δεκάδες μετρήσεις στην 5090 και το μαύρο της είναι κάπου στο 0.0031 cd/m2 τι να υποθέσω????. τα ίδια λέγανε αν δεν κάνω λάθος και στην 50άρα (σύγκριση με 2ετίας Kuro) και μετά στο forum έπεσε το χ@σιμο της αρκούδας.

μια από αυτές

http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP-LX5090/Calibration.htm

Μην εκφραζεστε ετσι παιδια...Ελεος..

Ε, μας προκάλεσε λίγο ο reviewer... Δεν είναι δυνατό να αναπαράγουμε τέτοιες ανακρίβειες σε αυτό το φόρουμ, έχουμε και ένα επίπεδο. :angel:

Δεν ξέρω που βρήκε το 0.03 Nits αλλά οι 9G Kuro και ειδικά οι 500Α κ' 600Α κατέβαιναν πολύ κάτω από 0.01 nits (στο 0.003-0.005 μετρούσαν το μαύρο όσοι μπορούσαν ;)). Προσπάθησα να βρω το review τους για την 5090 που υποτίθεται ότι μέτρησαν 0.03 αλλα δεν βρήκα κάτι. Μόνο ένα της 500Α είδα κι αυτό δεν είχε μετρήσεις μαύρου.

Όποιος έχει δει οut of the box μετρήσεις σε 500Α κ' 600Α καταλαβαίνει γιατί μιλάμε για επίπεδο reference. Απλά δεν υπάρχει σύγκριση με το αντίστοιχο THX των Panasonic.

Επιμένω πάντως στην προηγούμενη τοποθέτηση μου ότι κακώς γίνονται τέτοιες συγκρίσεις. Η Pioneer ήθελε να φτιάξει reference τηλεόραση και το έκανε. Η Panasonic απλά δεν ασχολείται.

Εγώ ξέρω που το βρήκε το 0.03. Ήταν γραμμένο στο πίσω μέρος της επιταγής... :flipout:

Last edited by a moderator:
ζητώ συγγνώμη - απλά έψαχνα να παραγγείλω μερικές (καπνιστής) - την είχα μπροστά μου διάβασα και το review και δεν άντεξα.

Ας ξεκαρφώσουν την Kuro που έχουν από τον τοίχο κι ας ρίξουν μια ματιά στο αυτοκόλλητο που έχει στην πλάτη της... Θεωρώ πολύ πιθανό ότι θα γράφει LX-5080 και όχι LX-5090, που επιμένουν... :D

Παιδια λαθη γινονται το δεχομαι...Οχι ομως οταν γινονται συγκρισεις με Kuro...Λετε να μην ξερουν οτι θα φανε κραξιμο αυτοι που κανουν τα reviews;;;Η μηπως στην τελικη εχουμε υπερεκτιμησει ολοι μας τις Kuro;;;

ασε με εμένα που δεν την έχω να την έχω υπερεκτιμένη και τους κατόχους της να την χαίρονται.

πολλές φορές είναι καλύτερα να φαντάζεσαι από το να βλέπεις.

θα ξαναπώ ότι όσο η πανασονικ εντέχνως προωθεί τα μοντέλα της ως kuro eliminator - terminator - elevator - με μηχανικούς της pioneer που πάνε από εδώ και εκεί σαν ρώσους και ανατολικογερμανούς επιστήμονες μόνο κακό κάνει στο όνομα της.

θεωρώ ότι για κάποιον που δεν πρόλαβε ή δεν ήθελε να σκάσει ένα σκασμό λεφτά να πάρει μια κούρο η vt30 (αλλά και η περσινή vt20) είναι μια εξαιρετική επιλογή με τα + και τα - της. αλλά μέχρι εκεί. τελικά η kuro αποδείχτηκε πολύ πιο reference απότι γράφανε τότε οι reviewers.

Όχι,σε συνδιασμό με F.I. δεν υπάρχει θέμα.Εάν το απενεροποιήσω υπάρχουν θολόματα.

Πάντως τώρα στο ντοκυμαντέρ με το Μάτσου-Πίτσου υπάρχει πρόβλημα. Στα διαφημιστικά όχι.

Ας ξεκαρφώσουν την Kuro που έχουν από τον τοίχο κι ας ρίξουν μια ματιά στο αυτοκόλλητο που έχει στην πλάτη της... Θεωρώ πολύ πιθανό ότι θα γράφει LX-5080 και όχι LX-5090, που επιμένουν... :D

Ούτε το LX δεν θα γράφει -bye- ... οι 8G HDReady ηταν σε αυτά τα επίπεδα (0.03) ...

"Using the Macam L203 Photometer, we measured idling luminance (which also represented the calibrated black level) on the Pioneer PDP-LX5090 Kuro plasma to be 0.0031 cd/m2. This comprehensively smashes the previous black level record held by its predecessor the PDP-LX508D (0.015 cd/m2)"

Ούτε το LX δεν θα γράφει -bye- ... οι 8G HDReady ηταν σε αυτά τα επίπεδα (0.03) ...

"Using the Macam L203 Photometer, we measured idling luminance (which also represented the calibrated black level) on the Pioneer PDP-LX5090 Kuro plasma to be 0.0031 cd/m2. This comprehensively smashes the previous black level record held by its predecessor the PDP-LX508D (0.015 cd/m2)"

Πες τα, χρυσόστομε... -bye-

ΥΓ1: Για να μην τους αδικούμε, υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να έχουν ρυθμίσει λάθος το brightness... :p

ΥΓ2: Πεθαίνω με τη νέα υπογραφή... :rofl:

Πες τα, χρυσόστομε... -bye-

ΥΓ1: Για να μην τους αδικούμε, υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να έχουν ρυθμίσει λάθος το brightness... :p

ΥΓ2: Πεθαίνω με τη νέα υπογραφή... :rofl:

Και να σκεφτείς πως και οι δύο έχουμε Panasonic και είμαστε και ευχαριστημένοι -bye-

Απλά κι αυτοί το παρατραβάνε μερικές φορές ρε συ Γιάννη. Μην γράψεις τίποτα ρε συ. Ούτε συγκριτικό κάνεις άλλωστε και ούτε θα βρεθεί κανείς αγοραστής στο δίλημμα αφού πλεόν Kuro δεν κυκλοφορούν.

Αλλά όχι πρέπει να την πούνε την Λ*Ο*Γ*Ο*Κ*Ρ*Ι*Θ*Η*Κ*Ε τους. Άλλοι βρίσκουν νούμερα που δεν υπάρχουν ... άλλοι το γυρνάνε στην κατανάλωση ... ότι δικαιολογίες μπορεί να σκεφτεί ο καθένας .. τα μπανεράκια κι οι διαφημίσεις να 'ναι καλά :AFADF0:

και άλλοι κάνουν εικασίες και υποθέσεις του τύπου αν κυκλοφορούσαν σήμερα οι κουρο - αν ήταν 3d - αν έμπαιναν τα θέματα πράσινης αναπτύξεως και λοιπών αλόγων ε τότε μια κούρο θα ήταν σαν μια vt30.

Αλλά όχι πρέπει να την πούνε την Λ*Ο*Γ*Ο*Κ*Ρ*Ι*Θ*Η*Κ*Ε τους. Άλλοι βρίσκουν νούμερα που δεν υπάρχουν ... άλλοι το γυρνάνε στην κατανάλωση ... ότι δικαιολογίες μπορεί να σκεφτεί ο καθένας .. τα μπανεράκια κι οι διαφημίσεις να 'ναι καλά :AFADF0:

Σιγά σιγά η αλήθεια πάντα βγαίνει στην επιφάνεια. Έφτασαν στο σημείο να με απειλούν ότι θα μου κλείσουν τον λογαριασμό, γιατί ζήταγα σε αρκετά συγκριτικά μετρήσεις μαύρου και ANSI αντίθεση, για να έχουμε τα στοιχεία πίσω από τις "βαθμολογίες"...

Λες και με ένοιαζε αν θα με διαγράψουν... Ίσα ίσα που θα ήταν τιμή μου μια τέτοια διαγραφή, για αυτό το λόγο... :flipout:

Μια ερωτηση για το μετρησιμο 0,003 περιπου της Kuro...Ας απαντησουν οσοι γνωριζουν..Ποσα οργανα μετρησης μαυρου μετρουν αξιοπιστα κατω απο 0.02;;;

Το θέμα με την κατανάλωση έχει μια βάση αλλά είναι θέμα επιλογής και όχι νομοθεσίας.

Όπως είχε περιγράψει και ο Γιάννης σε προηγούμενο μήνυμα το μαύρο των Kuro οφειλόταν κυρίως σε κρύσταλλους MgO μέσα στα κελιά πάνω στην φωσφορική επίστρωση αλλά και σε εναπόθεση των ίδιων κρυστάλλων κάτω από το φιλμ MgO.

kuromgo.jpg

Η Panasonic μπορεί να το κάνει όποτε θέλει (η πατέντα είναι δική της πλέον και έχει και τους τεχνικούς της Pioneer), αλλά δεν το κάνει γιατί θα μειωθεί η απόδοση και θα χρειάζεται περισσότερους παλμούς για την ίδια φωτεινότητα (οι κρύσταλλοι MgO "εμποδίζουν" τον φώσφορο). Οπότε επέλεξε να χρησιμοποιήσει κρυστάλλους μόνο κάτω από το φιλμ και όχι μέσα στα κελιά με αποτέλεσμα την βελτιώση του μαύρου μεν, αλλά όχι στα επίπεδα των Kuro δε.