Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ο εξωτερικος media player αναβαθμιζει την ποιοτητα της εικονας η ειναι μονο για την αναπαραγωγη αρχειων

μου ειπαν οτι αν παρω μια καρτα γραφικων ATI για τον υπολογιστη και τον συνδεσω με τη τηλεοραση με hdmi θα εχω πολυ καλυτερη εικονα, αληθευει αυτο

Εγω αν κανω φορματ το flash μου σε NTFS και το βαλω στην VT μου λεει unknow device η κατι τετοιο δεν θυμαμαι ακριβως.

Η Panny δεν παιζει ελληνικους υποτιτλους με τον κλασσικο τροπο διαλεγεις ενα απο τα παρακατω

1) Κανεις embed του υποτιτλους με MKToolnix χωρις header compression, αλλα >4gb mkv δεν μπορεις να δεις γιατι δεν μπαινει σε FAT δισκο.
2) Κανεις του υποτιτλους UTF8 without BOM, αλλα οι υποτιτλοι δεν διαβαζονται γιατι ειναι τραγικα μικρο μεγεθος και ο media player της Panasonic δεν υποστηριζει καμια διαχειρηση.
3) Μεσω DLNA αλλα εχεις τα κλασσικα κολληματα και σπασιματα.

Αν θες να βλεπεις ματροσκες παρε εναν εξωτερικο media player γιατι το μονο που θα καταφερεις ειναι να σπασεις τα νευρα σου.

Η τηλεόραση διαβάζει ntfs σκληρούς δίσκους και όχι nfts usb flash drives

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δισκους χωρις ξεχωριστή τροφοδοσια δεν τους παιζει;
Προσπάθησα να βαλω καποιον portable αλλα δεν τον τρεχει

Εκανα την αναβάθμιση αλλα αυτο δεν μου το βγαζει

Το βγαζει αλλα πρεπει να γινεις συνδρομητης.ειναι με πληρωμη.Σε μενα μετα την αναβαθμηση δεν παιζει ταινιες ο πλειερ που τις επαιζε πριν.

Αυτά που γράφετε (media player, χάσιμο δυνατοτήτων μετά την αναβάθμιση, δυνατότητα λειτουργίας εξωτερικών δίσκων) είναι πολύ σοβαρά, κατά την άποψή μου, για μία TV που θεωρείται κορυφή των Plasma για την περίοδο αυτή.

Προβληματίζομαι πολύ περισσότερο γιατί σήμερα, μάλλον, θα παραλάβω τη δική μου.

Μόλις εγκατέστησα τη δική μου (50άρα) και οι πρώτες εντυπώσεις από τα ψηφιακά είναι πολύ καλές (τώρα βλέπω το ΠΑΟΚ-Σαχτάρ).

Θα ήθελα λίγη βοήθεια σε ορισμένα ερωτήματα:
1. Ο πωλητής μου είπε ότι για να στρωθεί πρέπει να μείνει ένα βράδυ αναμμένη σε ένα κανάλι που να μην εκπέμπει πρόγραμμα αλλά να έχει χιόνι. Αληθεύει κάτι τέτοιο;
2. Επίσης ότι χρειάζεται ένας σταθεροποιητής τάσης για να αποφευχθεί κάψιμο του τροφοδοτικού από σκαμπανεβάσματα της τάσης.
3. Προσπαθώ να βρω το ζουμ για να εξαφανίσω τα λογότυπα που έχουν αναφερθεί σε άλλα posts αλλά δεν το βρίσκω. Μήπως είναι το overscan 16:9;

στο τηλεκοντρόλ πάνω πάνω aspect. κατά την ταπεινη μου γνωμη ότι δεν έχει στατική εικόνα στρωνει μια χαρά την τιβι. ενα καναλι σε ζοομ 3 για σιγουριά.

Σε οποιοδηποτε καναλι που ΔΕΝ εχει λογοτυπο! Γι´αυτο βαλε ζουμ ωσπου να εξαφανισθει απο την οθονη. Δοκιμασες το overscan;

Ενα πολυπριζο ασφαλειας δεν ειναι αραγε καλο;

Ποτε (και απο που) την παρηγγειλες; εγω εκλεισα μηνα αναμονης και παω για αρχες Νοεμβρη (ισως...)

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

στο τηλεκοντρόλ πάνω πάνω aspect. κατά την ταπεινη μου γνωμη ότι δεν έχει στατική εικόνα στρωνει μια χαρά την τιβι. ενα καναλι σε ζοομ 3 για σιγουριά.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Όταν έγραψα το μήνυμα, δεν είχα διαβάσει καθόλου το manual. Λίγο αργότερα το διάβασα και το βρήκα. Μεγέθυνση 2 είναι ικανοποιητική.

Σε οποιοδηποτε καναλι που ΔΕΝ εχει λογοτυπο! Γι´αυτο βαλε ζουμ ωσπου να εξαφανισθει απο την οθονη. Δοκιμασες το overscan;

Ενα πολυπριζο ασφαλειας δεν ειναι αραγε καλο;

Ποτε (και απο που) την παρηγγειλες; εγω εκλεισα μηνα αναμονης και παω για αρχες Νοεμβρη (ισως...)

Πριν βρω το aspect, δοκίμασα με το overscan αλλά δεν είχα αποτέλεσμα. Τελικά, δεν κατάλαβα τι κάνει αυτό αλλά με το διάβασμα πιστεύω να το βρω.

Για την παραλαβή της σήμερα φαίνεται ότι ήμουν πολύ τυχερός γιατί ενώ εγώ έψαχνα για την GT30 μου τηλεφώνησε ο πωλητής την Τρίτη και είπε ότι παραλαμβάνει μία VT την Πέμπτη (την Τετάρτη ήταν κλειστός) και ρώτησε αν τη θέλω. Τόσο απλό ήταν. Πάντως, οι πληροφορίες που είχα τόσο από την Intertech όσο και από πολλούς πωλητές είναι ότι μερικές GT έρχονται την άλλη βδομάδα και μερικές VT στην αρχή του μήνα.

Έχω προβληματιστεί για το πολύπριζο και τη ups. Θέλει ψάξιμο το θέμα.

Δεν απάντησε κανένας, όμως, για το θέμα του καναλιού με χιόνι.

Δεν απάντησε κανένας, όμως, για το θέμα του καναλιού με χιόνι.

Ναι, ισχυει αυτο που σου ειπε ο πωλητης για το χιονι, αλλα ειναι το ιδιο πραγμα με αυτο που ειπαν τα παιδια παραπανω, ενα καναλι δηλαδη σε ζουμ.

Αυτο που δεν ισχυει, ειναι οτι το κανεις για μια νυχτα. Το στρωσιμο διαρκει τουλαχιστον 100 ωρες.;)

Συνεχίζοντας το διάβασμα των 204 κατατοπιστικών σελίδων, και προσπαθώντας να πάρω μια απόφαση σχετικά με το μέλλον που θα έχουν περίπου 1700 ευρώ απο το πορτοφόλι μου,έχω να ρωτήσω τα εξής.
Η τηλεόραση είναι πραγματικά εκπληκτική, απο θέμα εικόνας, αλλά
1. Παίζει MKV απο δίσκο NTFS; άλλοι λένε ναί και άλλοι όχι, μπερδεύτικά, τελικά παίζει ή όχι;
2. Διάβασα περι στρωσίματος για 100-200 ώρες, όλα οκ τα κατάλαβα, αν και αμαθής, όσον αφορά την plasma τεχνολογία (LCD είχα μέχρι τώρα), πάμε στο προκείμενο, μετά το στρώσιμο, θα έχω πρόβλημα αν βλέπω ταινίες με μαύρες μπάρες πάνω κάτω? και αν ναί, τί παθαίνει?
3. Επειδή είμαι και gamer ... χα χα χα τρομάρα μου, η τηλεόραση μπορεί πολλές φορές να παίξει 4-5 ώρες xbox ή ps3, διάβασα σε κάποιο post οτι δέν κάνει να παίζεις πολλές ώρες παιχνίδια σε ps3, τί εννοεί ο φίλος??? Παθαίνει κάτι??

Για τις ταινίες, επειδή έχω αρκετά mkv, ίσως πάρω ένα εξωτερικό player και ξεμπερδέψω, τα υπόλοιπα όμως είναι μεγίστης σημασίας και κυρίως το πολύωρο gaming.

1. Παίζει MKV απο δίσκο NTFS; άλλοι λένε ναί και άλλοι όχι, μπερδεύτικά, τελικά παίζει ή όχι;

Δίνεις την απάντηση μόνος σου παρακάτω:

"Για τις ταινίες, επειδή έχω αρκετά mkv, ίσως πάρω ένα εξωτερικό player και ξεμπερδέψω."

Κάνε ακριβώς αυτό. Μην ασχολείστε με τους ενσωματωμένους player των τηλεοράσεων. Οι δυνατότητές τους είναι πολύ περιορισμένες.

2. Διάβασα περι στρωσίματος για 100-200 ώρες, όλα οκ τα κατάλαβα, αν και αμαθής, όσον αφορά την plasma τεχνολογία (LCD είχα μέχρι τώρα), πάμε στο προκείμενο, μετά το στρώσιμο, θα έχω πρόβλημα αν βλέπω ταινίες με μαύρες μπάρες πάνω κάτω? και αν ναί, τί παθαίνει?

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Ακόμη και αν απ' την 1η ώρα βλέπεις τις ταινίες σου με μαύρες μπάρες. Εκτός αν σκέφτεσαι να δεις την τριλογία του άρχοντα των δακτυλιδιών συνεχόμενα χωρίς διάλειμμα ;)

3. Επειδή είμαι και gamer ... χα χα χα τρομάρα μου, η τηλεόραση μπορεί πολλές φορές να παίξει 4-5 ώρες xbox ή ps3, διάβασα σε κάποιο post οτι δέν κάνει να παίζεις πολλές ώρες παιχνίδια σε ps3, τί εννοεί ο φίλος??? Παθαίνει κάτι??

Πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα σε σημεία της οθόνης όπου εμφανίζονται στατικές εικόνες (π.χ. κάποιες μπάρες απ' το παιχνίδι). Καλό είναι να κάνεις κάποιο διάλειμμα ενδιάμεσα, βλέποντας π.χ. 5 λεπτά τηλεοπτικό σήμα.

Last edited:
Θα μπορούσε να μου απαντήσεις και το 1ο ???

Γιατι ναί είναι λύση ο media player, αλλά αυτή τη στιγμή έχω βολευτεί με εναν δίσκο 1Τ και 350 ταινίες σε mkv που παίζουν απευθείας στην Samsung που έχω, θα με βόλευε να μήν μπλέξω περισσότερο (ποιον mediaplayer, τί παίζει, τι δέν παίζει, παίζει 3D, δεν παίζει 3D κτλπ).

Τελικά τι γίνεται με το ntfs?

Επίσεις έχεις απόλυτο δίκιο στο 2ο ερώτημα, το πολύ να δώ μια ταινία, άρα είμαι ΟΚ, η σύζηγος όμως βλέπει ΤV το πρωί, τα γνωστά πρωινάδικα, θα έχει πρόβλημα με το σήμα των καναλιών?? Η μετά το στρώσιμο δέν έχει πρόβλημα?
Εν τέλει αποκτάς πρόβλημα χονδρικά μετά απο πόσο χρόνο στατικού σήματος 1-2 ώρες ή 5-6 ???

Για το 3ο με κάλυψες,

σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κάνε ακριβώς αυτό. Μην ασχολείστε με τους ενσωματωμένους player των τηλεοράσεων. Οι δυνατότητές τους είναι πολύ περιορισμένες.

Oi Samsung εχουν εξαιρετικους media players και κατ'εμε καλυπτουν το μεγαλυτερο ποσοστο των χρηστων.

Τελικά τι γίνεται με το ntfs?
Λοιπον εγω ειμαι σιγουρος οτι ειχα δοκιμασει NTFS και εβγαζε unknown device.
Γυρω στις 18:00 που θα εχω παει σπιτι θα δοκιμασω και θα σου πω.
Επίσεις έχεις απόλυτο δίκιο στο 2ο ερώτημα, το πολύ να δώ μια ταινία, άρα είμαι ΟΚ, η σύζηγος όμως βλέπει ΤV το πρωί, τα γνωστά πρωινάδικα, θα έχει πρόβλημα με το σήμα των καναλιών?? Η μετά το στρώσιμο δέν έχει πρόβλημα?
Εν τέλει αποκτάς πρόβλημα χονδρικά μετά απο πόσο χρόνο στατικού σήματος 1-2 ώρες ή 5-6 ???
Εξαρταται και απο την ευαισθησια του εκαστοτε panel, απλα να αποφευγεις τα πολυ εντονα/opaque λογοτυπα οπως του ALTER πχ για παρα πολυ ωρα μετα το στρωσιμο και για αρκετη ωρα πριν το στρωσιμο για να εισαι σιγουρος.

Γνωμη μου βαλτην να παιζει καμια 10αρια μερες ~24/7 με συχνοτερες αλλαγες στα καναλια οταν βλεπεις και ζουμ 3 ολο το βραδυ η οταν λειπεις ετσι θα γραψεις 200 ωρες χωρις πολλα πολλα.
Επισης υπαρχουν breakn-in DVDs και images που μπορεις να χηρσιμοποιησεις για την θεωρητικα πιο ομαλο και ομοιομορφο στρωσιμο

Το πολύμπριζο ασφαλείας θα προστατεύσει τη συσκευή από υπερτάση αλλά όχι από διακυμάνσεις που "ταλαιπωρούν" το τροφοδοτικό μακροπρόθεσμα. Ιδανικά διαλέγεις σταθεροποιητή. Αν προτιμάς πολύμπριζο ασφαλείας, φρόντισε να έχει υποδοχή και για το βύσμα κεραίας. Όταν φεύγεις για καιρό από το σπίτι, κλείνεις το πολύμπριζο/σταθεροποιητή και αφαιρείς το καλώδιο κεραίας από την πρίζα.
Ενδεικτικές τιμές σταθεροποιητών εδώ.

Soch τι σταθεροποιητη θα προτεινες για VT30+Ενισχυτη+Ηχεια+BR?
Η πως μπορουμε να υπολογισουμε τον φορτο που χρειαζομαστε?

Last edited:
Τα post που αφορούσαν πληροφορίες για σταθεροποιητή τάσης μεταφέρθηκαν στο θέμα Σταθεροποιητής τάσης όπου μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση. επιστρέφουμε στο θέμα του τίτλου το οποίο είναι η VT30.

Παιζει ntfs θα ορκιζομουν οτι δεν παιζει αλλα προφανως θυμομουν λαθος.