Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έχει αναφερθεί κατ' επανάληψη το θέμα αυτό.
Σε ότι αφορά στο ψηφιακό σήμα, η εικόνα είναι ικανοποιητική στις 50" που βλέπω. Στο αναλογικό, είναι επίσης ικανοποιητική αλλά, όπως έχει ήδη αναφερθεί, το σήμα των ελληνικών καναλιών απέχει πάρα πολύ από το να θεωρείται σωστό τηλεοπτικό σήμα.

ΥΓ Έγραφα ταυτόχρονα με τον pitbull ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

1. Για 1080p έχει τέλεια εικόνα και κίνηση. Απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία. Αν την θέλεις για τηλεοπτικά κανάλια τότε προχώρα στην αγορά κάποιας άλλης τηλεόρασης διότι είναι ακρειβή.

2. Πάντα αξίζει να πειμένουμε για το επόμενο μοντέλο το θέμα είναι κατά πόσο μπορούμε και για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Το σίγουρο είναι πως για HD ταινίες, videogames και κυρίως 3D είναι η κορυφαία TV! Σίγουρα δεν θα απογοητευτείς ούτε θα το μετανοιώσεις αν προχωρήσεις στην αγορά της VT30

Δεν εθεσα θεμα χρηματων, γιατι ετσι κι αλλιως, προσανατολιζομουν για vt30, samsung d8000 lcd, sony hx920.
Το ερωτημα μου για τα τηλεοπτικα καναλια δεν εχει να κανει με burn in λογοτυπων, αλλα με την κινηση και την αισθηση της εικονας απο χαμηλης αναλυσης σημα. Αν υστερει απο τις αλλες 2 που ανεφερα.

Λογω βλαβης πανελ στην 46 lcd που εχω (αλλοιωμενα χρωματα, clouding) η αναμονη ειναι επιπονη, ομως αν προκειται να παω σε αυτη την κατηγορια tv καλο θα ηταν να περιμενω οποιες εξελιξεις απο το νεο μοντελο panasonic. (αν και δεν εχει νομιζω ανακοινωθει επισημα νομιζω κατι σε αλλαγες, ισως υπαρξει βελτιωση στα σημεια.)
Διαβαζω τα νηματα για vt30 για οποιες εξελιξεις γραφτουν για το επομενο μοντελο, αλλα προς ωρας, οχι πολλα πραγματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν εθεσα θεμα χρηματων, γιατι ετσι κι αλλιως, προσανατολιζομουν για vt30, samsung d8000 lcd, sony hx920.
Το ερωτημα μου για τα τηλεοπτικα καναλια δεν εχει να κανει με burn in λογοτυπων, αλλα με την κινηση και την αισθηση της εικονας απο χαμηλης αναλυσης σημα. Αν υστερει απο τις αλλες 2 που ανεφερα.

Λογω βλαβης πανελ στην 46 lcd που εχω (αλλοιωμενα χρωματα, clouding) η αναμονη ειναι επιπονη, ομως αν προκειται να παω σε αυτη την κατηγορια tv καλο θα ηταν να περιμενω οποιες εξελιξεις απο το νεο μοντελο panasonic. (αν και δεν εχει νομιζω ανακοινωθει επισημα νομιζω κατι σε αλλαγες, ισως υπαρξει βελτιωση στα σημεια.)
Διαβαζω τα νηματα για vt30 για οποιες εξελιξεις γραφτουν για το επομενο μοντελο, αλλα προς ωρας, οχι πολλα πραγματα.

Την Κυριακή είδα ποδόσφαιρο Man Utd vs Man City (δυστυχώς τον ήπιαμε) στην D8000 και πραγματικά κατάλαβα πόσο ανώτερη σε αυτό που λες είναι η VT30 και το λέω χωρίς καμία εμπάθεια. Μου τη σπάει όταν κολλάει η τηλεόραση κάτι που δεν συμβαίνει στις πλάσμα (σχεδόν όχι πάντα). Στη συνέχεια έβαλα λίγο το Transformers 3 να δω πως φαίνεται. Πολύ καλή εικόνα αλλά το lag ήταν αισθητό αρκετά. Δεν θα άλλαζα τη VT30 για καμία άλλη τηλεόραση της αγοράς.

http://images.televisioninfo.com/im...harts/Panasonic-TC-P50ST30-peakbrightness.jpg

http://content.reviewed.com/products/10326/specs/5662/Panasonic-TC-P55VT30-peakbright.jpg

http://images.televisioninfo.com/im...ST30/charts/Panasonic-TC-P50ST30-contrast.jpg

http://content.reviewed.com/products/10326/specs/5663/Panasonic-TC-P55VT30-contrast.jpg

Δλδ το κορυφαίο μοντέλο έχει χαμηλοτηρη φωτεινοτητα και κοντραστ απο την st? βέβαια η μια είναι 55vt και η άλλη η 50st αλλα τι συμβαίνει ενω η st είναι ισοδυναμη σε επίπεδο μαύρου υπερτερεί σ φωτεινοτητα και κοντραστ?

Ουσιαστικά στα μόνα σημαντικά πεδία που η vt υπερτερεί ξεκάθαρα Είναι

Vt
Motion Smoothness 7.5
Motion Artifacting 6.75

St

Motion Smoothness 6.5
Motion Artifacting. 3.0

Μήπως τελικά το 60% που είναι πιο ακριβή η vt απο την st 50 αν αφαιρέσουμε τα γυαλιά (τελικά η vt έρχεται με ένα η δυο γυαλιά?) δεν δικαιλογειται βάση της εικόνας της?

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μήπως τελικά το 60% που είναι πιο ακριβή η vt απο την st 50 αν αφαιρέσουμε τα γυαλιά (τελικά η vt έρχεται με ένα η δυο γυαλιά?) δεν δικαιλογειται βάση της εικόνας της?

Δύο ζευγάρια γυαλιά περιλαμβάνονται στη συκευασία.

Δλδ το κορυφαίο μοντέλο έχει χαμηλοτηρη φωτεινοτητα και κοντραστ απο την st? βέβαια η μια είναι 55vt και η άλλη η 50st αλλα τι συμβαίνει ενω η st είναι ισοδυναμη σε επίπεδο μαύρου υπερτερεί σ φωτεινοτητα και κοντραστ?

Στη συγκεκριμένη σελίδα, έχουν μία ιδιόμορφη (sic) άποψη ως προς το πώς πρέπει να ρυθμίζονται και να μετρώνται οι τηλεοράσεις... :D

Αν προσέξεις, στην ενότητα "calibration", η VT30 μετρήθηκε με την αντίθεση στο 46/100, ενώ η ST30 με την αντίθεση στο 100/100 (και οι δύο τηλεοράσεις, με το ρυθμιστικό της αντίθεσης στο τέρμα, δίνουν περί τα 100-110 cd/m2 στα Cinema/True Cinema/THX και περί τα 180-200 cd/m2 στα Dynamic/Normal).

Last edited:
Στη συγκεκριμένη σελίδα, έχουν μία ιδιόμορφη (sic) άποψη ως προς το πώς πρέπει να ρυθμίζονται και να μετρώνται οι τηλεοράσεις... :D

Αν προσέξεις, στην ενότητα "calibration", η VT30 μετρήθηκε με την αντίθεση στο 46/100, ενώ η ST30 με την αντίθεση στο 100/100 (και οι δύο τηλεοράσεις, με το ρυθμιστικό της αντίθεσης στο τέρμα, δίνουν περί τα 100-110 cd/m2 στα Cinema/True Cinema/THX και περί τα 180-200 cd/m2 στα Dynamic/Normal).

Ωραιος που το τσακωσες!!

Αν την μια την μετράνε με φουλ αντιθεση και την αλλη με 40/100? Ε τι ακρη να βγει ετσι!!!

παντως και ετσι να ειναι σημαινει οτι σε μαυρο , κοντραστ και φωτεινοτητα δεν υστερει καθολου η st εναντι της hi-end vt.

Last edited by a moderator:
παντως και ετσι να ειναι σημαινει οτι σε μαυρο...δεν υστερει καθολου η st εναντι της hi-end vt.

Bάσει αυτού του review, ναι...

Βάσει διασταύρωσης πολλαπλών reviews και μετρήσεων κατόχων, οι ST30 φαίνεται να βρίσκονται στην περιοχή των ~0,025 cd/m2, ενώ οι VT30 στην περιοχή των ~0,013 cd/m2, με σήματα 24p και το IFC απενεργοποιημένο...

Σαν να πέρασαν λιγο γρηγορα οι πρωτες δεκα μερες με το θηρίο και είναι καιρος να γραψω τις εντυπώσεις μου.

Σε συνέχεια λοιπον των φωτογραφιών με την τεραστια κούτα, στο ανοιγμα της αντίκρισα μια διαφορετική πλασμα από αυτές που ειχα συνηθίσει ως τωρα.
Χωρις να είναι τιποτα κραυγαλέο σχεδιαστικά η λεπτη της γραμμή και ο συντηρητικός σχεδιασμός μου αφησαν θετικές εντυπώσεις.
Αλλωστε επι 2,5 χρονια ιδιοκτήτης της A956 ότι και να έβλεπα μετα από αυτή θα ηταν πρόοδος εμφανισιακα αφου η συγκεκριμένη Tv ισως ηταν ότι πιο ασχημο εχει βγαλει η samsung και μονο plasma θυμιζε παρα led lcd.
Εδώ να σημειώσω και να ζητήσω την κατανόηση των φιλων πως σε ότι γραφω παρακατω για την vt30 είναι αναπόφευκτο να αποφύγω τις συγκρίσεις με την παλια μου τηλεόραση.
Άλλωστε από αυτή την σύγκριση θα βγει στο τελος ο απολογισμός και που υπαρχει αναβάθμιση που υπαρχει στασιμότητα και που υποβάθμιση στην τελικη απόδοση.

Δυστυχώς μετα το ξεπακεταρισμα η ωραια αίσθηση του καινούργιου χαλασε όταν περιτριγυρίζοντας την παρατήρησα πως στην μια πλευρα το πισω καπακι της τηλεόρασης ηταν κουμπωμένο στραβα.
Ο ατιμος ο Τσεχος που την μοντάρισε προφανως δεν ειδε πως το πισω δεξι μερος δεν ειχε αυλακώσει σωστα με την υπόλοιπη τηλεοραση και βιδώθηκε στραβώνοντας ένα σημειο περιπου 10 εκατοστών ετσι για να μου θυμίζει πως καποια πράγματα πρεπει να μένουν καπως ώστε να μην τα πιανει το ματι.

vt3.jpg

Η τηλεόραση εχει τα κιλακια της.
Πραγματικα λυπήθηκα την γυναικα μου αλλα και συγχρόνως έτρεμε το φυλλοκάρδι μου όταν την εβλεπα πως τρεμόπαιζαν τα χερια της από το βαρος την στιγμη που την σηκώναμε για να την κρεμάσουμε.
Ευτυχώς η αγωνια μου κράτησε μολις 5 λεπτα μεχρι που το τερας κούμπωσε πανω στην βαση και μολις λιγα εκατοστά πανω από το κεντρικό ηχειο

vt1.jpg

Το ευτύχημα των ημερων ηταν πως η αγορα μου συνέπεσε με την άφιξη του Μανωλη του Καστρουνη στη Θεσσαλονικη και ετσι δεν εκανα κανενα κόπο να ασχοληθώ με ρυθμίσεις αφου ο ειδικος θα εφτανε σε λιγες ωρες.
Το μονο που εκανα ήταν να την συνδέσω στο Dune στο pc και στο δίκτυο ασυρματα.
Αμεσως κεταβασα την τελευταία αναβάθμιση οπου μου εδωσε προσβαση στα ιντερνικα καναλια και με κάποιες προχειρες ρυθμίσεις ( μονο το 16-235) αρχισα να την παρατηρώ.

Καποιες έννοιες που ειχα σχετικα με το τι θα συναντούσα γρηγορα εφυγαν αφου η συγκεκριμένη τηλεοραση δειχνει να μην υποφερει από τα κλασσικά βασανα των τηλερασεων πλασμα (τουλάχιστον όχι σε όλα και όχι πολυ).
Το πιο ευχάριστο από όλα ηταν η σχεδον μηδαμινή παρουσια προσωρινού αποτυπώματος ( image retention ) .
Μου εχει κανει μεχρι τωρα τρελη εντύπωση το γεγονος πως ακομα και μετα από ωρες με τηλεοπτικό σημα κολλημένο στην γωνια δεν παραμένει ιχνος αποτυπώματος.
Με εξαίρεση την πρωτη μερα που πριν την κλείσω ειδα αχνό και από πολύ κοντα το σημάδι το καναλιού και χτες μετα από τέσσερις ωρες με ταινιες σε 2:35 ( μαυρες μπαρες πανω κατω) από εκει και υστερα δεν ξαναειδα ουτε για πλακα καποιο σημάδι .
Στα καταστήματα βεβαια που την ειχα δει ειχα παρατηρήσει ότι η φετινή τοπ πανασονικ δεν υποφέρει σε αυτό το τομεα ( το ιδιο και η PS D8000 της Samsung) αλλα ακομα και ετσι ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου .
Συνεπώς οσα σχετικα ειπώθηκαν για το στρώσιμο της θα ελεγα να μην ανησυχούν του υποψήφιους αγοραστες της.
Η vt30 δεν ειναι vt20.
To θεμα εχει σχεδον εξαλειφθεί
Επισης το λεγόμενο dithering που ανησυχούσα ότι θα βλεπω έντονα, τελικα χάνεται μετα από 1,5 μετρο απόσταση αν και η εικονα αφήνει μια αίσθηση από film grain .
Τελικώς μπορει μεν οταν πλησιάζω στην οθονη να γυρίζει το ματι μου με το βρασιμο αλλα από τον καναπέ μου και τα τρια μετρα θέασης το αποτελεσμα δεν με ενοχλεί

Αυτά οσον αφορα τα θετικα σε πρωτη φαση γιατι από εκει και υστερα απογοητεύτηκα αρκετα με καποια πραγματα.

Καταρχην η απόδοση της σε τηλεοπτικο σημα είναι θλιβερη.
Δεν μπορω να καταλαβω πως παραμέλησαν τοσο πολύ οι τεχνικοι της panasonic να δωσουν κατι καλύτερο στην αποδοση της σε τηλεοπτικο σημα.
Επίσης δεν μπορω να καταλαβω από πού προέρχονται όλα αυτά που διαβαζω επι χρονια για την καλυτερη αποδοση σε τηλεπτικο σημα των πλασμα εναντι των lcd.
Προφανως και δεν ισχύει αυτο αφου το σημα της Vt30 μου θύμισε την ποιότητα μιας 32αρας lg που ειχα αγορασει πριν από 6 χρονια για την κρεβατοκάμαρα

Που να παρει ευχη… τηλεοραση είναι… και η χρήση της όπως είναι φυσικο θα είναι και για τα τηλεοπτικά καναλια και προφανώς αρκετα από αυτα στον κοσμο δεν εκπέμπουν σε υψηλή αναλυση.
Δεν είναι μονο ο δεκτης της που ασθενεί σε αυτό τον τομεα αλλα καιη επεξεργασία που γίνεται σε χαμηλης ανάλυσης σηματα.
Ενδεικτικά κανοντας ένα πειραμα με τον εξωτερικο Usb δεκτη του dune (που πρόκειται για εναν φθηνό dvb δεκτη) η εικονα ακομα και αυτου του δεκτη ειχε καλύτερα αποτελέσματα από τον ενσωματωμένο της τηλεόρασης .
Το πιξελιασμα και τα σαθρά περιγράμματα πανε σύννεφο ακομα και σε καναλια όπως το Star που κατά γενικη ομολογία εχει βελτιώσει σημαντικά τα επίπεδα εικονας του σε SD.

Εχοντας περιπου 2,5 χρονια την 55αρα A956 της Samsung μια τηλεοραση που κατασκευαστικά ειναι τριων ετων και βαλε η διαφορα στην αποδοση του τηλεοπτικού σηματος είναι τραγικη.
Και αν μαλιστα την συγκρίνω και με την περσινή της samsung C8000 τοτε η αποσταση μεγαλωνει ακομα περισσοτερο.
Αυτό δυστυχώς είναι κατι που θα μου παρει πολύ καιρο να τον συνηθίσω.

Ένα ακομα μειονέκτημα που μεν το περιμενα αλλα όχι σε τοσο μεγαλο βαθμο είναι η αδυναμια της να παιξει ικανοποιητικά σε συνθήκες ημερας.
Εχω γραψει στο παρελθον πως η αισθηση αντίθεσης των πλασμα χάνεται σημαντικά όταν πεφτει φως πανω στο πανελ αλλα αυτό που αντίκρισα στην κορυφαια πλασμα για φετος με στεναχώρησε αρκετα.
Είναι αδυνατον να δεις χωρις να αναγκασθείς να κατεβασεις τα στορια.
Δεν μιλω για αντανακλάσεις αυτό το προβλημα το ειχα και με την προηγούμενη τηλεοραση. Μιλω για την παντελή έλλειψη αισθηση αντίθεσης μολις πέσει φως ημερας πανω στο πανελ.
Αν μιλάγαμε μεχρι τωρα πως στα καταστηματα οι πλασμα αδικούνται λόγω των προβολεων και των φωτων των καταστηματων, που να δειτε πως δειχνει απλως με το φως την ημερας.
Ιδου μερικες φωτο και το αποτέλεσμα της εικονας .

Vt7.jpg

Σε ένα σημειο που με την πρωτη φαίνεται καθαρα η αναβάθμιση είναι η κίνηση του βιντεο σε υλικο HD ( 24P)
H Α 956 σε αυτόν τον τομεα δεν ταίριαξε με το dune και μονο με το pc κατάφερνα να παρω ομαλή ροη.
Βεβαια η συγκεκριμένη Tv ειχε γενικοτερα θεμα με την κίνηση πραγμα που στην vt30 απλως δεν υπάρχει.
Κίνηση βελούδο χωρις σπασιματα σε υλικο των 24 , 25 και 30f και τελος στους λόξυγκες του προσβλητικού Frame Interpolation της Α956.

Καπου εδώ αναλαμβάνει ο Μανωλης
Μετα το καλιμπραρισμα η τηλεοραση έδειξε τα δοντια της και τον λογο που θεωρείται η κορυφαία για φετος.
Μετα από 4,5 ωρες με τον Μανωλη από πανω της οι πρωτες εικονες σε HD ηρθαν να δειξουν το αποτελεσμα της ρύθμισης.
Κοντραστάτες εικονες σε σκοτεινά μεσαια αλλα και φωτεινα πλανα στο χορταστικό μεγεθος των 65 ιντσων .

Παρακάτω παραθετω στοιχεια από τις μετρήσεις σε On off, ansi που όπως θα δειτε βρίσκονται σε πολύ καλο επιπεδο.
Μαλιστα κατά την μετρηση ansi επειδή ετυχε να βρίσκομαι μπροστα στο laptop του Μανωλη όταν αυτος άλλαζε θεση στον αισθητήρα πανω στην σκακιέρα εβλεπα με ενδιαφέρον τιμες της ταξεως του 0,013 και 0,014.
Ιδου σε ansi
PANASONIC65VT30_16_10_11_ONOFFFINALANSI.jpg

και σε on off

PANASONIC65VT30_16_10_11_ONOFFFINAL.jpg

Το gamma λιγο πιο σκοτεινο από το αναφοράς (2,27 – 2.30) δινει στην αρχη την αισθηση καποιων χαμένων πληροφοριων στα σκοτεινά πλανα αλλα η σύγκριση με πιο ανοικτό Gamma πεπλιζει την εικονα και συνεπώς αυτή η ρύθμιση κρίνεται ιδανικότερη .

Πριν
PANASONIC65VT30_16_10_11_GAMMABEFORE.jpg
Μετα
PANASONIC65VT30_16_10_11_GAMMAAFTER.jpg

Πριν
PANASONIC65VT30_16_10_11_RGBBEFORE.jpg
Μετα
PANASONIC65VT30_16_10_11_RGBAFTER.jpg

Η ευκρίνεια της μου αφησε θετικες εντυπώσεις και προσωπικά δεν ενιωσα να χανω κατι σε σχεση με την παλια μου τηλεόραση πραγμα που σημαίνει πως και σε αυτό τον τομεα η πλασμα εχει κανει πρόοδο.

Τελος το χρωματικό τριγωνο μετα την ρύθμιση.

PANASONIC65VT30_16_10_11_CIE1931AFTER.jpg

Στα επιπλεον που αφορουν τον εξοπλισμό της τηλεόρασης θα ελεγα πως κρίνεται ικανοποιητική.
Τα ιντερνικα καναλια εχουν την πλακα τους .Απο την άλλη ο ενσωματωμένος media player είναι δυσκοίλιος ενώ ο τροπος προγραμματισμού εγγραφής τηλεοπτικού σηματος δείχνει πως δεν τον μελέτησαν σωστα.
Η πανασονικ από παλια θυμάμαι πως γενικα δεν ηταν ιδιαίτερα γενναιόδωροι στις επιπλεον παροχες και όταν αποφασιζε να ασχοληθει με αυτές έδειχνε να μη ξερει πώς να τις υλοποιήσει σωστα.
Ετσι και τωρα σε ότι εχει να κανει με τον ενσωματωμένο media player με την ασυρματη δικτύωση και την εγγραφή τηλεοπτικού σήματος δείχνει σαν να εκανε αγγαρεία και όλα αυτά λόγω ανταγωνισμού

Στο φιναλε η νεα μου τηλεόραση εχει τα εξης θετικά.
- Μεγαλο μεγεθος καλη αίσθηση σε 2d αλλα και 3D όταν εχουμε να κανουμε με καδρο 1:85.
Ξεχασα να αναφέρω πως σε 3D η τηλεοραση δεν εχει να ζηλέψει τιποτα από ότι εχει βγει μεχρι τωρα σε 3D.
- Ανύπαρκτο ghosting και καλη κίνηση και σε αυτό.
Το μειονέκτημα είναι πως μολις μπαίνει σε 3D mode η τηλεόραση πουσάρει αυτοματα την φωτεινότητας της και αυτό εχει ως συνέπεια να χαλάει η αποδοση του μαυρου.
Η διαφορα φαίνεται ακομα και με τα γυαλια που ενώ σκοτεινιάζουν σημαντικά την εικονα λογο του πουσαρισματος γκριζάρει το μαυρο της.
- Υψηλότατο ansi
- Ικανοποιητικό on – off αν και θα ηθελα το κατι παραπάνω σε αυτόν το τομεα.
- Ενδιαφέρουσες επιλογές στα ιντερνικα καναλια.
- Σχεδον μηδενική ευαισθησία στο φαινομενο του προσωρινού αποτυπώματος και κατά συνέπεια μάλλον αδύνατη η πιθανοτητα για burn in.
- Καλη κίνηση σε όλα τα framerate

…και αρνητικά.
- Κάκιστο τηλεοπτικό σημα
- Αδύνατη η θέαση σε συνθήκες ημερας .Πολυ κακη αίσθηση αντίθεσης .
- Προβληματικό media player και προγραμματισμός εγγραφης
- Όχι μεγαλο on off ( το απόλυτο μαυρο της είναι στα ορια του γκρίζου)

Last edited by a moderator:
Αντρεα να μην ανησυχεις τοσο στο sd, εχει συνηθισει το ματι σου με την lcd, θα συνηθισεις γρηγορα και την πλασμα σου. Κριμα για το θεμα με τη θεαση την ημερα. Κατα τ αλλα δεν ειναι τυχαιο που ολος ο κοσμος τη θεωρει τη καλυτερη overall tv. Σε κανα μηνα γραψε μας αν σου φαινονται οι 65 ιντσες λιγες ...!!!

Ανδρέα σε ευχαριστούμε για τον χρόνο και τον κόπο σου να μας μεταφέρεις με λεπτομέριες τις εντυπώσεις από το VTοφόρο. Καλοθέατο! Θα εκπλαγείς με το 3D όταν αρχίσεις σιγά σιγά να βλέπεις ταινίες 3D.

Συμφωνώ σε όλα όσα είπες περί θετικών και αρνητικών στοιχείων της VT30, αλλά θα διαφωνίσω μόνο σε ένα. Αν και δε βλέπω συχνά με ανοιχτά παράθυρα τηλεοπτικά προγράμματα (έιδικά ταινίες HD κτλ), εκτιμώ πως η VT30 δεν είναι τόοοοοσο χάλια όσον αφορά τη θέαση σε φως ημέρας. Θυμάμαι σε σπίτια φίλων μου που είχα πάει για άραγμα μεσημέρια και playstation, με ανοιχτές κουρτίνες κτλ η εικόνα των πλάσμα τους, ηταν τραγική! Κάτι τέτοιο δεν ισχύει με την VT30 ΑΝ την συγκρίνουμε με άλλα μοντέλα ανάλογης τεχνολογίας. Εννοώ πως, ναι μεν υστερεί στο φως, αλλά τί να πουν και τα υπόλοιπα μοντέλα. Με λίγα λόγια υπάρχει μια βελτίωση στον τομέα αυτό με το νέο Black Pro 2 panel

Αντρεα να μην ανησυχεις τοσο στο sd, εχει συνηθισει το ματι σου με την lcd, θα συνηθισεις γρηγορα και την πλασμα σου. Κριμα για το θεμα με τη θεαση την ημερα. Κατα τ αλλα δεν ειναι τυχαιο που ολος ο κοσμος τη θεωρει τη καλυτερη overall tv. Σε κανα μηνα γραψε μας αν σου φαινονται οι 65 ιντσες λιγες ...!!!

Ναι καλα σε ενα μηνα..
Ουτε ωρα δεν περασε και αναρωτιωμασταν με την γυναικα μου για τον αν ειναι τελικα 65αρα ( μηπως μας γελασαν ) :rolleyes:

Σχετικα με την συνήθεια δεν συμφωνω.
Επρεπε σε αυτη την κατηγορία τιμης να δωσουν μεγαλυτερη βαση στην επεξεργασία του τηλεοπτικού σηματος, και αυτο δεν εχει σχεση με lcd η plasma.
Και μου κανει ιδιαίτερη εντύπωση πως με εξαίρεση καποια μελη που αναφέρθηκαν σε αυτο το προβλημα κανενα απο τα review που διαβασα δεν ειχα μια αναφορα για την ποιοτητα του τηλεοπτικού σήματος.
Ωραια τα λογια περι κορυφαιας αλλα καλο ειναι να ειμαστε πιο συγκεκριμένοι.

Ανδρέα σε ευχαριστούμε για τον χρόνο και τον κόπο σου να μας μεταφέρεις με λεπτομέριες τις εντυπώσεις από το VTοφόρο. Καλοθέατο! Θα εκπλαγείς με το 3D όταν αρχίσεις σιγά σιγά να βλέπεις ταινίες 3D.

Συμφωνώ σε όλα όσα είπες περί θετικών και αρνητικών στοιχείων της VT30, αλλά θα διαφωνίσω μόνο σε ένα. Αν και δε βλέπω συχνά με ανοιχτά παράθυρα τηλεοπτικά προγράμματα (έιδικά ταινίες HD κτλ), εκτιμώ πως η VT30 δεν είναι τόοοοοσο χάλια όσον αφορά τη θέαση σε φως ημέρας. Θυμάμαι σε σπίτια φίλων μου που είχα πάει για άραγμα μεσημέρια και playstation, με ανοιχτές κουρτίνες κτλ η εικόνα των πλάσμα τους, ηταν τραγική! Κάτι τέτοιο δεν ισχύει με την VT30 ΑΝ την συγκρίνουμε με άλλα μοντέλα ανάλογης τεχνολογίας. Εννοώ πως, ναι μεν υστερεί στο φως, αλλά τί να πουν και τα υπόλοιπα μοντέλα. Με λίγα λόγια υπάρχει μια βελτίωση στον τομέα αυτό με το νέο Black Pro 2 panel
Φιλε μου το να την συγκρίνω με παλιοτερες πλασμα δεν χρυσώνει το χαπι.
Σημερα ολη μερα συννεφιά και έπρεπε να γινει 6 το απογευμα για να εχω αντιθεση.
Οταν εχεις συνηθίσει αλλιως σου ερχετε καπως αυτη η εικονα.

Ανδρέα ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις και τις μετρήσεις...

Κατά τα άλλα έχεις απόλυτο δίκιο για όσα παραπονιέσαι, τα λέμε δυό χρόνια τώρα αυτά...
To upscaling των panasonic δείχνει να υστερεί και υπο συνθήκες μέτριου και άνω φωτός, οι plasma δεν βλέπονται...

Είναι κυρίως για κινηματογραφική χρήση.

Σε συνθήκες φωτισμού "ρουτίνας" στο σαλόνι σου, το ξέπλυμα είναι αντίστοιχο ή υποφέρεται?

+++
Να σου θυμίσω...

Καλορίζικη Ανδρέα!

Περιμένουμε εντυπώσεις!!!

Όταν θα κάνεις τις δοκιμές εστίασε σε παρακαλώ στο θόρυβο του τροφοδοτικού, το μέγεθος των pixels και το βράσιμο (σε ποια απόσταση γίνονται ορατά) και την απόδοση του χρώματος!

Καλοθέατη και σιδερένια εύχομαι!

-bye-

Μας έκανες την καρδιά περιβόλι με το τηλεοπτικό σήμα... Μιλάς τα ψηφιακά κανάλια σωστά? Άραγε η ίδια μετριότητα στο σήμα ισχύει και για την st? ξέρει κάνει?

Ωραιες οι εντυπωσεις σου Ανδρεα με το ...θηριο, αλλα αυτο με το τηλεοπτικο σημα δεν το καταλαβαινω! Εχοντας (μεχρι προ λιγων ημερων) μια 42S20 , η αποδοση της σε αναλογικα αλλα, κυριως, σε ψηφιακα καναλια ηταν ανωτερη και απο dvd! Τι στο καλο, το χειροτερο τσιπακι εβαλαν στο κορυφαιο τους μοντελο. Και μιλωντας για Panasonic, ενα dvdrec (eh65) που εχω την αναλογικη εικονα την αναβαθμιζει σε φοβερο σημειο - δεν μπορουσαν να βαλουν ενα τετοιο ολοκληρωμενο στην τιβι; Μυστηριο! Οσο για τον φωτισμο, αλλο περιεργο κι αυτο! Με την φτωχη S20 δεν υπαρχει προβλημα θεασης σε φωτεινο δωματιο, αρκει βεβαια να μην βλεπεις απο θεση αντανακλασης του π.χ. παραθυρου, γιατι θα βλεπεις αυτο και οχι την τιβι. Αυτο οφειλεται στο ανυπαρκτο αντιανακλαστικο φιλτρο (λες κι εχει καθρεπτη εμπρος!), αλλιως σε αλλη θεση βλεπεις μια χαρα. Και μιλω για καλοκαιριατικο ηλιο!
Θα τα δω ολα αυτα και στην δικη μου 50" που ακομη αναμενω (σε κανα δυο εβδομαδες - λενε!), αλλα...:
-για τα ψηφιακα, εαν ειναι χαλια οπως λες, δεν βαζεις εναν φθηνο δεκτη turboX και θα εισαι μια χαρα; εγω, ετσι θα κανω, εαν ειναι τοοοσο χαλια, αν και την πηρα σχεδον αποκλειστικα για ταινιες και δορυφορικα (ο...Λαζοπουλος θα "παιζει" αλλου!)
- προσωπικα για τον φωτισμο δεν ανησυχω γιατι θα ειναι σε απολυτα ελεγχομενο χωρο απο μενα ;), οποτε...

Περιμενουμε και εντυπωσεις απο θεαση ταινιων!

Last edited:
Να πω την αλήθεια, είναι δύσκολο αν έχεις συνηθίσει σε καλή local dimming να πας σε μαύρο τύπου σύγχρονής πλάσμα.

Σχετικά με τις κορυφές, έχει δίκιο. Πολλές φορές έχω γράψει για αυτά στο φόρουμ. Και δεν είναι εύκολο να γράψεις αρνητικά για πλάσμα, καταλήγεις με χαλασμένη πλάσμα, να κυνηγάς φαντάσματα... :flipout:
Πάντως, το τηλεοπτικό στα ψηφιακά είναι καλύτερο από τα αναλογικά, κάτι δεν είναι και αυτό;

Μια ερώτηση -η οποία σχετίζεται με την VT30 και δεν είναι off topic- που χάθηκε ο imjp1982 ;;; :ppppp:ernaehrung004: