Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

η εικονα στα ψηφιακα ειναι πολυ καλη (σημα 100% λεει ο δεκτης, που λεει ομως...ψεμματα!).
Μηλας για τον δεκτη της τηλεορασης η για εξωτερικο δεκτη;

Ανδρεα, τι θα πει οπως μαθουμε"; λες να μου αρεσουν τα...παρασιτα;

Εννοώ πως εαν εχεις μάθει σε καλύτερης ποιότητας σημα δεν υπάρχει περιπτωση να σου αρέσει της vt30.
Θελω να πω πως εχει σχέση με το προηγούμενο δειγμα εικόνας που εχεις γνωρίσει και συνηθίσει .
Αν αυτο το δειγμα δεν υπήρχε η δεν ηταν καλύτερο απο της vt30 τοτε ειναι φυσικο να μην σε στεναχωρεί

Aνδρεα, δεν ξερω τι ...οπτικες εμπειριες ειχες εως τωρα απο τιβι για τηλεοπτικα προγραμματα, αλλα οι δικες μου ειναι (αναφερω τις καλυτερες που περασαν απο το σπιτι) απο Philips την κορυφαια 32" crt (δεν θυμαμαι τωρα το μοντελο, 9618 ή 9832; η τελευταια και πανακριβη της σειρας, 1800+ την ειχα παρει) με εικονα που καμια "μοντερνα" δεν ξεπερνα ακομη και σημερα (παιζει υγιεστατη στο εξοχικο). Και απο μια ακομη Philips lcd32" hdready (1200 κορυφαια σε εγχωριο τεστ) που παιζει εδω και εχει φοβερη εικονα. Οπτικες ακομη εμπειριες εχω απο Σονυ που δεν...!Βεβαια στη διασταση αυτη (32") χανεται ή κρυβεται καθε ατελεια σηματος και το διαπιστωνω τωρα (αλλα και πριν με την 42"), η οποια στην 50" πολλαπλασιαζεται. Αποψε πχ η ΕΡΤ HD ελαμπε στην 32" ενω στην Πανυ ηταν "απλα' πολυ καλη - αλλα οχι σαν του SKY UK! Γενικα η τιβι μας θελει αριστο σημα (ποιοτικα, οχι μονο εντασης) για να αποδωσει - οπως πχ σε αριστες ματροσκες αρκετων γιγα και σε BR.
Για την ενδειξη σηματος το 100% ηταν στον δεκτη της τβ, ενω σε εναν εξωτερικο δεκτη NECO δεν το πιανει ποτε, στην ιδια κεραια εννοειται!

georgel κατι συμβαινει με τον πλευερ της τιβι!
Σε σκληρο 2TB/NTFS εχω δυο φακελους εναν με "ταινιες 1080ρ' κι εναν με "3d". Τον πρωτο ουτε που τον αναγνωρισε, ενω βρηκε ολους του δευτερου και επαιξε (ξαναδοκιμασα τωρα μολις) σχεδον ολες τις ταινιες και μερικες πανω απο 4gb. Πχ "Χαρυ Ποτερ" των 11,5γβ, Inception 9.5gb κ. α. και ολες κατω απο 4gb. Επαναλαμβανω σε δισκο NTFS οχι FAT32!!! Αυτα προς δοκιμη, αλλα επαιξα τις ματροσκες χθες (φοβερη εικονα) με το WD TV LIVE που σημερα ...απηχθη, και ειμαι σε αναζητηση νεου πλέυερ, αν και υπαρχει το Dune Max μα σε αλλη θεση διπλα στον προβολεα και στο στερεο!

Και κατι ακομη: αλλαζοντας το τηλεοπτικο 2D σε 3D σε μερικα "ΧΧΧ" καναλια υψηλης + πολυ καλης ευκρινειας, βελτιωνοταν φοβερα η ποιοτητα της εικονας (οχι βρε σεις! δεν ημουν επηρεασμενος απο το περιεχομενο!)! Αποτελεσμα επεξεργαστικης ισχυος; μαλλον!

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πότε, με το καλό, την παραλαμβάνεις και ποια είναι;

Την παρελαβα ! Την παρελαβα! 50vt30.. (παντως πρεπει να εκανε παγκοσμιο ρεκορ στις παραδοσεις ο εμπορος.. παραδοση στο σπιτι μετα απο 3 ωρες απο την παραγγελια :music-smiley-005:!!!!)

Δηλαδη τωρα για να την μαθω πρεπει να διαβασω 240 σελιδες ? :laugh:

Τωρα αρχιζει η αγωνια για το στρωσιμο.... Οχι ταινιες με υποτιτλο, τηλεοπτικα στο μεγεθυνση 2 για να μην φαινεται το λογοτυπο, χαμηλα η αντιθεση... (αληθεια ποσο??) τα πρωτα 1000 km μεχρι 3000 στροφες το μοτερ...καλο ζεσταμα στην αρχη..κλπ κλπ
Τα λεω σωστα συν-κατοχοι?? :laugh:

Καλορίζικη και καλές θεάσεις, βάλε την προρύθμιση Cinema, βάλε το ECO στο ΟΧΙ και κάνε ό,τι είχες κάνει με την CRT σου όταν την είχες πάρει, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο, θα στρώσει μια χαρά μόνη της

Συμφωνώ με τις παραπάνω συμβουλές.

Το έχω επαναλάβει πολλές φορές και ίσως γίνομαι κουραστικός.
Στις πρώτες μέρες προσπάθησα και εγώ να βάλω μεγέθυνση κλπ αλλά στη συνέχεια κατάλαβα ότι αυτά είναι περιττά και στο μήνα, που την έχω περίπου, η κατάσταση είναι πολύ καλή, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Καλές θεάσεις και ... εδώ είμαστε για ό,τι χρειαστείς ...

ΥΓ Πράγματι, είναι εκπληκτικό το ότι την παρέλαβες σε τόσο λίγο χρόνο από την παραγγελία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Την παρελαβα ! Την παρελαβα! 50vt30.. (παντως πρεπει να εκανε παγκοσμιο ρεκορ στις παραδοσεις ο εμπορος.. παραδοση στο σπιτι μετα απο 3 ωρες απο την παραγγελια :music-smiley-005:!!!!)

.........
Ω Θεοι, τι...φαρδος!!! Καλοθεατη βρε - λιγη προσοχη στο πρωτο "ψησιμο" και μετα δωσε γκαζια, τι θα παθει; εδω μια 42S20 Πανυ παιζει τελεια χωρις το παραμικρο στρωσιμο, δεν θα παιξει η μοντερνα VT;

Παιδες βοηθεια αιτουμαι:
Προσπαθω να ρυθμισω το 3D (οπως αναφερεται στο μανιουαλ) αλλα δεν τα καταφερνω. Τι θελει;

Last edited:

Ω Θεοι, τι...φαρδος!!! Καλοθεατη βρε - λιγη προσοχη στο πρωτο "ψησιμο" και μετα δωσε γκαζια, τι θα παθει; εδω μια 42S20 Πανυ παιζει τελεια χωρις το παραμικρο στρωσιμο, δεν θα παιξει η μοντερνα VT;

Παιδες βοηθεια αιτουμαι:
Προσπαθω να ρυθμισω το 3D (οπως αναφερεται στο μανιουαλ) αλλα δεν τα καταφερνω. Τι θελει;

Τι ρυθμισεις θελει? Βαλε μια Ταινια 3D μολις την αναγωνρισει και σου βγαλει το μηνυμα πατα το κουμπι 3D μετα απο ρυμισεις εικονας πας στις ρυθμισεις για προχωρημενους και δοκιμαζεισ να αυξησεις το εφφε αν θελεις η να αλλαξεις την φορα τον εικονων αν δεις οτι το 3d δεν ειναι τοσο ξεκουραστο η καθαρο...

Τι ρυθμισεις θελει? Βαλε μια Ταινια 3D μολις την αναγωνρισει και σου βγαλει το μηνυμα πατα το κουμπι 3D μετα απο ρυμισεις εικονας πας στις ρυθμισεις για προχωρημενους και δοκιμαζεισ να αυξησεις το εφφε αν θελεις η να αλλαξεις την φορα τον εικονων αν δεις οτι το 3d δεν ειναι τοσο ξεκουραστο η καθαρο...

Θελει να παιζει ταυτοχρονα και 3D για να κανεις ρυθμισεις; και γιατι δεν το λενε; μιλ μερσι!

Θελει να παιζει ταυτοχρονα και 3D για να κανεις ρυθμισεις; και γιατι δεν το λενε; μιλ μερσι!

ΝΑι φιλε μου! Πρεπει να αναπαραγει 3D προκειμενου να σου βγαλει τις ρυθμισεις αυτες!Οτι θελεις ειμαστε ολοι εδω να σε βοηθησουμε!!

Aνδρεα, δεν ξερω τι ...οπτικες εμπειριες ειχες εως τωρα απο τιβι για τηλεοπτικα προγραμματα, αλλα οι δικες μου ειναι (αναφερω τις καλυτερες που περασαν απο το σπιτι) απο Philips την κορυφαια 32" crt (δεν θυμαμαι τωρα το μοντελο, 9618 ή 9832; η τελευταια και πανακριβη της σειρας, 1800+ την ειχα παρει) με εικονα που καμια "μοντερνα" δεν ξεπερνα ακομη και σημερα (παιζει υγιεστατη στο εξοχικο). Και απο μια ακομη Philips lcd32" hdready (1200 κορυφαια σε εγχωριο τεστ) που παιζει εδω και εχει φοβερη εικονα. Οπτικες ακομη εμπειριες εχω απο Σονυ που δεν...!Βεβαια στη διασταση αυτη (32") χανεται ή κρυβεται καθε ατελεια σηματος και το διαπιστωνω τωρα (αλλα και πριν με την 42"), η οποια στην 50" πολλαπλασιαζεται. Αποψε πχ η ΕΡΤ HD ελαμπε στην 32" ενω στην Πανυ ηταν "απλα' πολυ καλη - αλλα οχι σαν του SKY UK! Γενικα η τιβι μας θελει αριστο σημα (ποιοτικα, οχι μονο εντασης) για να αποδωσει - οπως πχ σε αριστες ματροσκες αρκετων γιγα και σε BR.
Για την ενδειξη σηματος το 100% ηταν στον δεκτη της τβ, ενω σε εναν εξωτερικο δεκτη NECO δεν το πιανει ποτε, στην ιδια κεραια εννοειται!

georgel κατι συμβαινει με τον πλευερ της τιβι!
Σε σκληρο 2TB/NTFS εχω δυο φακελους εναν με "ταινιες 1080ρ' κι εναν με "3d". Τον πρωτο ουτε που τον αναγνωρισε, ενω βρηκε ολους του δευτερου και επαιξε (ξαναδοκιμασα τωρα μολις) σχεδον ολες τις ταινιες και μερικες πανω απο 4gb. Πχ "Χαρυ Ποτερ" των 11,5γβ, Inception 9.5gb κ. α. και ολες κατω απο 4gb. Επαναλαμβανω σε δισκο NTFS οχι FAT32!!! Αυτα προς δοκιμη, αλλα επαιξα τις ματροσκες χθες (φοβερη εικονα) με το WD TV LIVE που σημερα ...απηχθη, και ειμαι σε αναζητηση νεου πλέυερ, αν και υπαρχει το Dune Max μα σε αλλη θεση διπλα στον προβολεα και στο στερεο!

Και κατι ακομη: αλλαζοντας το τηλεοπτικο 2D σε 3D σε μερικα "ΧΧΧ" καναλια υψηλης + πολυ καλης ευκρινειας, βελτιωνοταν φοβερα η ποιοτητα της εικονας (οχι βρε σεις! δεν ημουν επηρεασμενος απο το περιεχομενο!)! Αποτελεσμα επεξεργαστικης ισχυος; μαλλον!
Αμα βρεις κατι καλο σε πλειερ ριξε μια ειδοποιηση.Το 3d θα το δουμε την τεταρτη στη μεταδοση του αγωνα μιλαν - μπαρτσελονα απο τη νοβα.Τωρα για το τηλεοπτικο σημα εχει δικιο ο Ανδρεας.Στη δικια σου ισως να μη φαινεται τοσο πολυ πιθανον λογω διαγωνιου?Μηπως εχεις την 50αρα?Παντως απο στρωσιματα και διαφορα δεν της εχω τιποτα.Παιζει συνεχεια με λογοτυπα και χωρις στο κανονικο.Το μονο που αλλαζω ειναι το overscan στις ταινιες για να τις βλεπω σωστα.

Σκληρο χωρις ξεχωριστή τροφοδοσια ( δηλαδή μονο απο usb) εχει δοκιμάσει κανεις;
Δοκίμασα αλλα δυστυχώς ο δικος μου ενω αναβει το φωτακι οταν επιλεγω καποιο αρχειο κλείνει.

Έχω χρησιμοποιήσει ένα Toshiba 320GB NTFS στις πρώτες προσπάθειες και αναζητήσεις για παίξιμο ταινιών και εγγραφές (pvr), συνειδητοποίησα ότι δεν γίνεται δουλειά με τον mp, βρήκα λύση για τις ταινίες 3D μέσω του pc και καλωδίου HDMI και αποφάσισα να παντρέψω το δίσκο με την TV για pvr και τον φορμάρισα με την TV.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δηλαδη τωρα για να την μαθω πρεπει να διαβασω 240 σελιδες ? :laugh:

Τωρα αρχιζει η αγωνια για το στρωσιμο.... Οχι ταινιες με υποτιτλο, τηλεοπτικα στο μεγεθυνση 2 για να μην φαινεται το λογοτυπο, χαμηλα η αντιθεση... (αληθεια ποσο??) τα πρωτα 1000 km μεχρι 3000 στροφες το μοτερ...καλο ζεσταμα στην αρχη..κλπ κλπ
Τα λεω σωστα συν-κατοχοι?? :laugh:

Καλοθέατη η καλύτερη TV της χρονιάς. Εγώ στις πρώτες 250 ώρες έβλεπα κανάλια σε ZOOM 1, ZOOM 2 και mode CINEMA με ECO, πότε ON πότε OFF. Επαιζα videogames 2-3 ώρες τη μέρα (νύχτα μάλλον) και ταινίες ΚΑΝΟΝΙΚΑ με υπότιτλους. Απροβλημάτιστη!!!! ´Άποψή μου ότι η VT30 έχει την καλύτερη απόδοση σε cinema mode με ECO OFF. Απίστευτα χρώματα. Δεν μου αρέσει η DYNAMIC που θυμίζει τα ψευτοχρώματα των LCD LED :p

Προς τους συντονιστές
Νέα Λίστα (καλά πάμε ...)

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ VT30 (by makfil....)

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011
01. legions...........................TX-P50VT30.........(29.04.2011)
02. xsiv74............................TX-P50VT30.........(30.04.2011)

ΜΑΙΟΣ 2011
03. azdoc............................TX-P50VT30.........(04.05.2011)
04. George T........................TX-P50VT30.........(03.05.2011)
05. poli9999.........................TX-P50VT30.........(09.05.2011).........Πρόβλημα με γραμμή στο πάνελ, εν αναμονή εξελίξεων
06. oDiboom.........................TX-P50VT30.........(09.05.2011).........Παρατηρήθηκαν φαινόμενα brightness flunctuation
07. koliniol...........................TX-P50VT30.........(09.05.2011)
08. sonap70.........................TX-P50VT30.........(16.05.2011)
09. gPaska...........................TX-P50VT30.........(20.05.2011)
10. AdamantiosXRV................TX-P50VT30.........(14.05.2011)

ΙΟΥΝΙΟΣ 2011
11. gergeo............................TX-P50VT30........(18.06.2011).........Πρόβλημα με τις sd κάρτες που διορθώθηκε στο service
12. nafplio............................TX-P55VT30........(10.06.2011)
13. gvenos...........................TX-P50VT30........(??)
14. notisxodos......................TX-P55VT30........(25.06.2011)
15. Sarevock........................TX-P
16. GeorgeFX.......................TX-P50VT30........(24.06.2011)

ΙΟΥΛΙΟΣ 2011
17. Nikos F..........................TX-P50VT30.........(07.07.2011)
18. ducklord........................TX-P50VT30.........(17.07.2011) Την έχει πριν από 1 μήνα

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011
19. pitbull...........................TX-P65VT30..........(31.08.2011)

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011
20. sw1ivr..........................TX-P50VT30..........(01.09.2011)
21. ichaltou........................TX-P50VT30..........(07.09.2011)
22. seaman13.....................TX-P50VT30..........(15.09.2011)
23. Z-130..........................TX-P50VT30..........(23.09.2011)
24. dimitris400....................TX-P50VT30..........(24.09.2011)
25. georgel1980..................TX-P65VT30..........(28.09.2011)
26. Garlic...........................TX-P50VT30..........(

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011
27. cucaratsa76..................TX-P55VT30.........(11.10.2011)
28. profion.........................TX-P50VT30.........(
29. Cinemusic-Ανδρέας.........TX-P65VT30.........(15.10.2011)
30. predatorGR...................TX-P50VT30..........(
31. NAMOU........................TX-P50VT30..........(
32. makfil ..........................TX-P50VT30.........(20.10.2011)
33. stelios26......................TX-P
34. koupa10.......................TX-P πριν από 1 μήνα
35. SpartanGR....................TX-P65VT30

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011
36. FiR3FoX.......................TX-P50VT30..........(08.11.2011)
37. Suncityd7....................TX-P50VT30..........(14.11.2011)
38. evam7.........................TX-P50VT30..........(14.11.2011)
39. kollimenos.....................TX-P50VT30..........(16.11.2011)

Παιδια μην χρησιμοποιείτε zoom στην vt30.
Απλα η συγκεκριμένη δεν το χρειάζεται.
Απο την δεύτερη μερα εβαλα κανονικα την αντίθεση στην τιμη που την εχω και σημερα (48) άφηνα τα καναλια για ωρες και έβλεπα ταινίες με υποτιλους και μαυρες μπαρες πανω κατω για τεσσερις ωρες συνεχόμενα απροβληματιστα.

Με εξαίρεση την πρωτη εβδομαδα που ασχολήθηκα παρατηρώντας ποσο ευαίσθητη ειναι σε αυτο το θεμα απο τοτε δεν εχω ασχοληθεί καθολου αφου το προσωρινό αποτύπωμα πχ στις μαυρες μπαρες η στο tv logo μένει για μολις δυο λεπτα και μετα τέλος.

Κάτι λίγο άκυρο και μπορεί και λάθος.... Ισχύει ότι τα μεγαλύτερα σε ίντσες μοντέλα είναι πιο “προσεγμένα” όσον αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων, με τη λογική ότι για παράδειγμα η VT30 σε 42” κυκλοφόρησε νωρίτερα από την 50άρα. Η 55άρα λίγους μήνες μετά και η 65” πολύ πιο μετά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εταιρείες και συγκεκριμένα η Panasonic μιας και μιλάμε για VT30 να μπορεί να διορθώσει τα όποια προβλήματα λύθηκαν με firmware (f.brightness κτλ) στα μοντέλα των 42 και 50 ιντσών. Άλλωστε απότι είδα και στο φόρουμ, όσο μεγαλύτερες οι ίντσες τόσο λιγότερα τα προβλήματα (χτυπάω και ξύλο βέβαια).

Υ.Γ Παιδιά επειδή έχω την τηλεόραση στο δωμάτιο μου, όταν την κλείνω (από το τηλεχειριστήριο), μετά από λίγα λεπτά κάνει κάτι ήχους (κλακ :p) ΟΚ σε όλες τις τηλεοράσεις συμβαίνει αυτό λόγω της χρήσης αλλά το θέμα είναι ότι μπορεί να κάνει το "κλακ" ακόμα και 30 λεπτά αργότερα ή και 1-2 ώρες (!). Πρέπει να φοβάμαι για κάτι; Μου φαίνεται λίγο περίεργο

Να μην σου φαίνεται περίεργο, είναι εντελώς φυσιολογικό. Η τηλεόραση ψάχνει για νέα κανάλια, οπότε ανοίγει για λίγο (χωρίς να παίζει φυσικά), ψάχνει, και ξανακλείνει... Για αυτό ακούς τα κλικ του ρελέ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδια μην χρησιμοποιείτε zoom στην vt30.
Απλα η συγκεκριμένη δεν το χρειάζεται.
Απο την δεύτερη μερα εβαλα κανονικα την αντίθεση στην τιμη που την εχω και σημερα (48) άφηνα τα καναλια για ωρες και έβλεπα ταινίες με υποτιλους και μαυρες μπαρες πανω κατω για τεσσερις ωρες συνεχόμενα απροβληματιστα.

Με εξαίρεση την πρωτη εβδομαδα που ασχολήθηκα παρατηρώντας ποσο ευαίσθητη ειναι σε αυτο το θεμα απο τοτε δεν εχω ασχοληθεί καθολου αφου το προσωρινό αποτύπωμα πχ στις μαυρες μπαρες η στο tv logo μένει για μολις δυο λεπτα και μετα τέλος.

Εγώ θα έλεγα ότι λίγη προσοχή ποτέ δεν βλάπτει. Υπάρχουν αναφορές για διάφορα λογότυπα, από Fx μέχρι σκαι...

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κάτι λίγο άκυρο και μπορεί και λάθος.... Ισχύει ότι τα μεγαλύτερα σε ίντσες μοντέλα είναι πιο “προσεγμένα” όσον αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων, με τη λογική ότι για παράδειγμα η VT30 σε 42” κυκλοφόρησε νωρίτερα από την 50άρα. Η 55άρα λίγους μήνες μετά και η 65” πολύ πιο μετά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εταιρείες και συγκεκριμένα η Panasonic μιας και μιλάμε για VT30 να μπορεί να διορθώσει τα όποια προβλήματα λύθηκαν με firmware (f.brightness κτλ) στα μοντέλα των 42 και 50 ιντσών. Άλλωστε απότι είδα και στο φόρουμ, όσο μεγαλύτερες οι ίντσες τόσο λιγότερα τα προβλήματα (χτυπάω και ξύλο βέβαια).

Υ.Γ Παιδιά επειδή έχω την τηλεόραση στο δωμάτιο μου, όταν την κλείνω (από το τηλεχειριστήριο), μετά από λίγα λεπτά κάνει κάτι ήχους (κλακ :p) ΟΚ σε όλες τις τηλεοράσεις συμβαίνει αυτό λόγω της χρήσης αλλά το θέμα είναι ότι μπορεί να κάνει το "κλακ" ακόμα και 30 λεπτά αργότερα ή και 1-2 ώρες (!). Πρέπει να φοβάμαι για κάτι; Μου φαίνεται λίγο περίεργο

Τα βασικα ηλεκτρονικα ειναι κοινα, πιθανως με σοφτ κατι να γινεται.
Αυτο με τα κλικκλακ το ακουω κι εγω απο την αρχη, μου θυμιζει το αυτ/το μου (Opel Insignia 1,6T) που κι αυτο ετσι κανει σταματημενο αλλα αναμενο! Σε ερωτηση μου στο σερβις και σε φορουμ, η απαντηση ειναι οτι αυτορυθμιζεται. Μαλλον το ιδιο συμβαινει και στην τιβι. Βρυκολακες!!! Φυσικα κλεινοντας την εντελως...σιωπα! Παντως δε νομιζω να ψαχνει συνεχεια για...θυματα (καναλια)!