Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

φυσικά μιλάω για τιμές εντελώς στο περίπου αλλά αρκετά σημαντικές. Δηλαδή αν βλέπω 1 ώρα αντένα για 10 μέρες θα έχω πρόβλημα.αν βλέπω 2 ώρες συνεχόμενα για 10 μέρες θα έχω πρόβλημα? Αυτό εννοω.

Δεν θα πάρεις απάντηση δυστυχώς! Μακάρι να ξέραμε.

Οι διαφορετικές ρυθμίσεις αντίθεσης και φωτεινότητας του καθενός και η διαφορετική συμπεριφορά του κάθε panel δεν αφήνουν περιθώρια για υπολογισμούς τέτοιου είδους.

Αν δεν ξεπερνάς τις δύο ώρες συνεχόμενα ant1 και κάνεις ένα ξέπλυμα με άλλο κανάλι ή σε zoom ή χιόνι 99% δεν θα έχεις πρόβλημα.
Και οι προφυλάξεις που λέω είναι υπερβολικές για να καταλάβεις.... δεν πιστεύω να το έχει κάνει αυτό κάποιος και τα ποσοστά burn in είναι σχετικά μικρά (τουλάχιστον αυτά που έχουν δηλωθεί απο κατόχους εδώ στο forum)

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αντρέα έχω μια υποψία και θέλω τη γνώμη σου...

Και η δική μου v10 την περίοδο του στρωσίματος συμπεριφέρθηκε σχετικά καλά στο ir αλλά μετά την πήρε ο δι@0λος...
Και τώρα η vt30 ούτε ίχνος ir!!! Σε σημείο να λέω μάλλον τυχερός στάθηκα στο panel...

Βρε συ, μήπως επειδή τις πρώτες ώρες είχες χαμηλές ρυθμίσεις για το στρώσιμο ήταν λογικό να αντέχει στις στατικές εικόνες και μετά έχοντας και την ιδέα ότι πάμε καλά απο αποτύπωμα + το τούρμπισμα της αντίθεσης στο καλιμπρέσιον... απλά δεν άντεξε?
Νικο ποτε δεν ειχα τουρμπισιες ρυθμίσεις...
Ακομα και οταν παραπονιόμουνα για την θέαση με το φως της ημερας που εξακολουθουσα να εχω τις ρυθμίσεις του Μανωλη ακομα και στο τηλεοπτικό σημα.
Η τηλεοραση ρυθμίστηκε την δευτερη μερα λειτουργίας της και οι ρυθμίσεις περαστικαν και στο τηλεοπτικό σημα χωρις να αλλάξουν απο τοτε.
Το γραφω και στο τοπικ για το burn in ...
Αντιθεση 48
Φωτεινοτητα 0
Gamma 2.4
Sharpnees 5

Και η δική μου v10 την περίοδο του στρωσίματος συμπεριφέρθηκε σχετικά καλά στο ir αλλά μετά την πήρε ο δι@0λος...
Και τώρα η vt30 ούτε ίχνος ir!!! Σε σημείο να λέω μάλλον τυχερός στάθηκα στο panel...
Αυτος ηταν ενας απο τους βασικους λογους που την αγορασα ( φυσικα και το μεγεθος) .
Την εβλεπα να παιζει σε καταστηματα για ωρες το ιδιο πραγμα με ξεχασμενα μενου των bluray.
Αλλά, αλλά...

Φιλε Ανδρεα διαβαζω συνεχεια τι γραφεις και ειναι κριμα.Δες αν μπορεις να κανεις κατι με την εγγυηση.
Πανο προς το παρον δεν το τολμώ για να μην συγχυστώ παραπάνω ...
Καποια στιγμή θα το κανω ομως...

Aνδρέα χωρίς να είμαι γνώστης ή ειδικός δεν μου φαίνεται καλή ιδέα στο στρώσιμο αντίθεση 48...

Θα μας πουν και οι πιο ειδικοί βέβαια. Αυτή είναι απλά η γνώμη μου.

Τώρα πως αυτό μπορεί να επηρέασε την tv, μετά τόσες εκατοντάδες ώρες απο το στρώσιμο/γρήγορο κάψιμο... και μένα δεν μου κάθεται καλά... Τι να πω?

Εγώ μετά από διάβασμα άπειρων σχολίων περί στρωσίματος, αποφάσισα....να μην κάνω τπτ από όλα αυτά. Τη δουλεύω σαν να μην τρέχει τπτ. Βλέπω (βασικά η σύζυγος) ότι θέλω και όσο θέλω. Δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα, εκτός από μια φορά που την πήρε ο ύπνος στον καναπέ βλέποντας "Φώτης -Μαρία" που έχουν μόνιμα μια μπάρα στο κάτω μέρος η οποία και άφησε το αποτύπωμά της. Έφυγε μόνο του χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο.

Aνδρέα χωρίς να είμαι γνώστης ή ειδικός δεν μου φαίνεται καλή ιδέα στο στρώσιμο αντίθεση 48...

Θα μας πουν και οι πιο ειδικοί βέβαια. Αυτή είναι απλά η γνώμη μου.

Τώρα πως αυτό μπορεί να επηρέασε την tv, μετά τόσες εκατοντάδες ώρες απο το στρώσιμο/γρήγορο κάψιμο... και μένα δεν μου κάθεται καλά... Τι να πω?
Νίκο η αντθεση στο 48 δεν λεει πολλα πράγματα γιατι οταν ρυθμίζεις μια τηλεοραση ωστε να ρθει χρωματικά οπως και η θερμοκρασία λευκου το αποτέλεσμα καθε αλλο παρα σε υψηλή φωτεινότητα φαντάζει. (για πολλούς μάλλον το αντίθετο)
Και εν πάση περιπτώσει οπως λες οι ειδικοί ξερουν καλυτερα.
Αν υπήρχε θεμα προφανώς δεν θα την αφηνε ο Μανωλης ετσι η τουλάχιστον χωρις να εχει και αυτος κάποια ανησυχία .

Ναι, προς Θεού. Δεν γνωρίζω, απλό ερώτημα ήταν συγκρίνοντας με την αντίθεση 35, φωτεινότητα 1 που χρησιμοποιώ στο στρώσιμο μου φάνηκε κάπως το 48 στις πρώτες ώρες.

Τα παιδιά που γνωρίζουν καλύτερα το θέμα θα μας εξηγήσουν.

Κάτι είχε αναφερθεί,σαν συμβουλή του Μανώλη,πως εάν την έχεις για κάποιες ώρες εκτός πρίζας βοηθά στην αποφόρτιση του πάνελ για τυχόν αποτύπωμα...Το λέω γιατί τελικά ο μπ.....αντ1 δεν έχει φύγει εντελώς όπως νόμιζα!!!!Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει?

Καθώς ακουω πολλες διαμαρτυρίες για αποτυπώματα και στην vt θα ήθελα να δουμε πόσοι τελικά απο τους κατόχους δεν έχουμε κάποιο προσωρινό ή μόνιμο αποτύπωμα. Εγώ είμαι ένας από αυτούς καθώς μετά από 300+ ώρες με προφύλαξη (χαμηλές φωτηνότητες, ζουμ, μπάρες κύλισης, συχνές εναλλάγες καναλιών) δεν έχω οποιοδήποτε θέμα. Ας τοποθετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοχοι που δεν έχουν πρόβλημα κανένα.

Από ότι έχω παρατηρήσει στη συμπεριφορά του panel δείχνει σαν να “στρώνει” ανομοιόμορφα. Λίγο πριν τις 1500 ώρες χρήσης ξεκίνησε να αχνοφαίνεται ένα φωτεινό σύννεφο, σε σκούρο φόντο και πάντα μετά από μια αρκετά φωτεινή σκηνή, στο δεξί μέρος σχήματος “S”. Χωρίζοντας νοητά την οθόνη σε 5 κάθετες λωρίδες το φαινόμενο παρατηρείται, από αριστερά προς τα δεξιά, στην πρώτη την τέταρτη και την πέμπτη χωρίς ευτυχώς να πιάνει τις γωνίες. Τρέχοντας τώρα τα έγχρωμα γνωστά patterns είναι φανερή η ανομοιομορφία στο λευκό όπου πρασινίζει πολύ ελαφρά η πρώτη τέταρτη και πέμπτη ενώ ροζιάζει η δεύτερη και πέμπτη. Στα μέρη που η οθόνη ροζιάζει, που παρεμπιπτόντως έτσι ήταν όλη η οθόνη όταν την αγόρασα, δεν κάνει ούτε ιδέα ir ενώ σε αυτά που πρασινίζουν κάνει ακόμα και με τα menu της. Για να μη φαίνεται ότι τα ισοπεδώνω όλα κατά τα άλλα το εργαλείο τα σπάει πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό.

Δεν έχω και εγώ κανένα πρόβλημα στους 3 περίπου μήνες που τη λειτουργώ, με 775 ώρες μέχρι σήμερα και χωρίς ιδιαίτερη προφύλαξη τις πρώτες ώρες.

Από τα κανάλια, αποφεύγω, βέβαια, την πολύωρη θέαση του ΑΝΤ1 και προτιμώ εκείνα που έχουν διάφανο logo (MEGA, ΣΚΑΙ, Alpha κλπ).

Να έχεις την περιστροφή πιξελ στο ναι και μην φοβάσαι εγώ μάλλον,την πάτησα που είχα το ΤΗΧ και το έχει στο αυτόματα.Με την V10 δεν είχα κανένα πρόβλημα,ούτε και με την VT30 αφού με τόσο Gaming με στατικές εικόνες δεν μασάει τίποτα!!!Αλλά μάλλον λογάριαζα χωρίς τον Αντ1!!!Ελπίζω πως η συμβουλή να την αφήσω εκτός τροφοδοσίας να με βοηθήσει να αποτελειώσω το υπόλοιπο ίχνος,που ξαναλέω ΠΛΕΟΝ είναι σχεδόν ΑΟΡΑΤΟ,εάν δεν σου πουν που και στους 10 πόντους!!Κοινός πλέον ξεψειρίζω την μαϊμού!!
ΥΓ.Η περιστροφή πιξελ δεν αλλάζει τον λόγω πλευρών της εικόνας όπως το γκειμ μοντ(σε ταινία θα ήταν τρελό) απλά χωρίς να γίνετε αντιληπτό μετατοπίζει ολόκληρο το κάδρο ελάχιστα προς διάφορες πλευρές κάθε φορά ώστε να μην κινδυνεύει από αποτύπωμα,κάτι που δεν θα το καταλαβαίνες αν το έκανε χωρίς καν να σου το έχει να το επιλέξεις.Το βλέπεις μόνο εάν παγώσεις την εικόνα και αλλάξεις μοντ που δεν έχεις ενεργή την περιστροφή.Οπότε φίλε προχωρά και ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ η τηλεόραση σπέρνει...

έχω την 50vt30 δύο μήνες περιπου έχει παίξει σχεδον 700 ώρες , γενικά έχω να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος για την απόδοση της εικόνας σε blu - ray και gaming (τόσα χρόνια με lcd ήμουνα τυφλός ), η απόδοση σε σήμα τηλέορασης είναι έτσι και ετσι, αλλα δεν με απασχολεί (δεν φταίει η τηλέοραση τα κάναλια μας που είναι χάλια), δώσε στην τηλέοραση καλή ποιότητας σήμα και θα στο δείξει χωρίς πρόβλημα με την κάθε λεπτομέρεια, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος (έβαλα να δώ το tron ήταν απίστευτο).

Τις πρώτες 250 ώρες στρώσιμο μονο με το burnin dvd και ύστερα για τις υπόλοιπες 250 ώρες σε tv zoom 1 με χαμηλές ρυθμίσεις, gaming σε gaming mode, movies σε ΤΗΧ mode, το μόνο που άλλαξα μόνο είναι να μην βλέπω tv σε zoom 1

η τηλέοραση παίζει περιπου 5-6 ώρες τηλέοραση (βλέπει η γυναικα τη να κάνουμε ?)
2 ώρες σε ταινιες (αν βρω χρονο)
2-3 ώρες σε gaming (xbox360, ps3)

1. Πρέπει να πώ στο gaming μου αφήνει μερικές φορές image retention(αναλόγος το παιχνίδι) που φέυγει την άλλη μέρα με την χρήση της η παίζοντας κανένα 30λέπτο το burnin dvd

2. Ταινίες δεν έχω κανένα πρόβλημα με image retention

3.Στην τηλέοραση το μόνο κανάλι που εμφάνιζεται το logo του είναι to ant1 (αυτά τα τουρκικα σίριαλ μας έχουν κάνει την ζημια) μέχρι και τρεις μέρες να υπάρχει ένα μικρό ιχνος του ant1 (είναι μόνο ορατό στη πρασίνη κάρτα από fullhd αλλά υπάρχει το άτιμο) αλλά μετά φέυγει ΑΤΙΜΟ ANT1

Ημουν ιδιοκτήτης πολλών τηλέοράσεων lcd τα τελευταία 7 χρόνια, τέτοια ποιότητα είκονας σε ταινία δεν έχω δεί, η τηλέοραση αυτή δεν τη απασχολεί να αναδείξει ένα κακό σήμα όπως των ελληνικών καναλίων, αλλά αν της δώσεις ένα δύσκολο high definition υλικο θα στο εμφάνισει με όλη του την μεγαλοπρέπια.

*σε πολλα review γράφουν ότι έχει θέμα αν είναι σε φωτεινο δωμάτιο, δεν την έχω απέναντι απο παραθύρο αλλά μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάτι ενοχλητικό σε περιόδους ηλιοφάνιας

ελπίζω να βοήθησα

Κάτι είχε αναφερθεί,σαν συμβουλή του Μανώλη,πως εάν την έχεις για κάποιες ώρες εκτός πρίζας βοηθά στην αποφόρτιση του πάνελ για τυχόν αποτύπωμα...Το λέω γιατί τελικά ο μπ.....αντ1 δεν έχει φύγει εντελώς όπως νόμιζα!!!!Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει?
Μιλαμε για 24 ωρες χωρις ρευμα αλλα στη περίπτωση μου δεν έφερε αποτελεσμα

Καθώς ακουω πολλες διαμαρτυρίες για αποτυπώματα και στην vt θα ήθελα να δουμε πόσοι τελικά απο τους κατόχους δεν έχουμε κάποιο προσωρινό ή μόνιμο αποτύπωμα. Εγώ είμαι ένας από αυτούς καθώς μετά από 300+ ώρες με προφύλαξη (χαμηλές φωτηνότητες, ζουμ, μπάρες κύλισης, συχνές εναλλάγες καναλιών) δεν έχω οποιοδήποτε θέμα. Ας τοποθετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοχοι που δεν έχουν πρόβλημα κανένα.
Οταν ξεπεράσεις τις 700 ωρες να εισαι πιο προσεκτικός...
Εγω τουλαχιστον μεχρι τις 600 που την τσεκάριζα σχεδον καθε μερα ηταν τέλεια...

!Ελπίζω πως η συμβουλή να την αφήσω εκτός τροφοδοσίας να με βοηθήσει να αποτελειώσω το υπόλοιπο ίχνος,που ξαναλέω ΠΛΕΟΝ είναι σχεδόν ΑΟΡΑΤΟ,εάν δεν σου πουν που και στους 10 πόντους!!Κοινός πλέον ξεψειρίζω την μαϊμού!!
..

Αν δεν το βλεπεις απο τον καναπε σου τοτε αδικα το συζητάς...
Ειναι σαν να μην υπαρχει ...
Το κακο ειναι να το βλέπεις απο την θεση θέασης και να πεφτει συνέχεια το ματι σου εκει.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μήπως μετά από μερικές εκατοντάδες/χιλιάδες ώρες μεταβάλλονται οι ρυθμίσεις του panel (!? δεν ξέρω από αυτά) για να διατηρήσει χαμηλά το μαύρο, και αυτό επηρεάζει και το IR/burn-in?

Πάντως βλέπω το κακό σήμα των Ελληνικών καναλιών παραμένει σταθερή αξία για τους κατόχους πανασόνικ... :smile:

Panasonic TX-P65VT30B 3D Plasma TV Review

Where the Panasonic TX-P65VT30B falls slightly (and we do mean very slightly) short is with 3D and overall value for money. There are many, many positive aspects of its 3-dimensional performance (for example, consistently judder-free motion, and almost-total lack of crosstalk artefacts), but a slight resolution limitation leads to some subtle jaggies being visible in 3D content. This is a little disappointing to see, seeing as Samsung’s cheapest 3D Plasma televisions don’t feature any such limitation, and the Korean company’s competitor to the 65VT30 costs considerably less (although can’t fully match its incredibly deep blacks).

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p65vt30b-p65vt30-201201141611.htm

Διαφωνώ 100% για το 3D. Δεν έχω δει καλύτερο 3D σε καμμία lcd led τηλεόραση μέχρι τώρα τουλάχιστον