Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν φερνουν - ειχαν προβληματα με την αντιπροσωπεια λενε!

Λοιπο, μετα απο αρκετες θεασεις ταιιων 16:9 (μαυρες μπαρες πανω κατω), απεκτησα στην VT30 ισχυρα αποτυπωματα, εντονα μαυρα, των οριων της εικονας (οριζοντια πανω/κατω). Αυτα φαινονται ΜΟΝΟ οταν σβηνει η εικονα και μενει μαυρη η τιβι, ενω σε κανονικη θεαση (που καλυπτει ολη την οθονη) ΔΕΝ φαινεται το παραμικρο ιχνος!
α) Τι μπορω να κανω για να φυγει η ...βρωμα;
β) Υπαρχει περιπτωση να αναγνωρισθει ως βλαβη και να παμε σε αλλαγη;
Για μια ακομη φορα, χθες βραδυ, απολαυσα εικονα ποιοτητας απο κατεβασμενο καλο avi (αρχειο μονον 2,1gb και αναλυσης 1280 χ 584 νομιζω). Ο σκαλερ κανει φοβερη δουλεια!

αν καταλαβαίνω καλά μάλλον πρόκειται για ir οπότε απέφυγε να βλέπεις με μπάρες για κάποιο διάστημα και λογικά θα φύγει. αν είναι ir δεν αναγνωρίζεται ως βλάβη.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εδω και περιπου ενα μηνα σταματησαν τη συνεργασια με Panasonic Ελλαδος

Απο περισυ τουλαχιστον, που ενδιαφερομουν για την 30, εχουν σταματησει καθε συνεργασια!

Όντως το media market δεν συνεργάζεται με την panasonic τουλαχιστον από πέρσι.
Βρε Evam αυτό με τον scaler τι το ηθελες.
Vt30 και scaler αξιώσεων δεν πάνε μαζί

Ανδρεα μπορει να εχεις δικιο για την ποιοτητα του τηλεοπτικου σηματος (αν κι εδω, αν λαβουμε υπ´οψη το ποσο καλα δειχνει την ΕΡΤHD, παλι εχουμε...θεμα!), αλλα ο σκαλερ της 30 οταν διαχειριζεται "χαμηλα" αρχεια ειναι εξαιρετικος. Ιδιαιτερα στα avi μικρου μεγεθους/αναλυσης, που σε αλλη τιβι θα φαινοταν χαλια, εδω ειναι επιπεδου dvd, ta δε αρχεια σχετικα καλης αναλυσης τα αναδεικνυει σε...hd!

Όντως το media market δεν συνεργάζεται με την panasonic τουλαχιστον από πέρσι.
Βρε Evam αυτό με τον scaler τι το ηθελες.
Vt30 και scaler αξιώσεων δεν πάνε μαζί

Εγώ δεν νομίζω ότι φταίει ο scaler αλλά το dynamic false countouring , και φέτος κάνει την παρουσία του αλλά είναι μειωμένο σε σχέση με πέρυσι.

Αυτή η φωτογραφία είναι από VT30 στα δεξιά και αριστερά πως έπρεπε να είναι κανονικά...

296414d1330586940-what-50hz-issue-what-dynamic-false-contouring-what-posterizing-touchstone.jpg

Πεστε με ...τυχερο, αλλα εως τωρα τετοιο δεξι πραγμα δεν εχω δει (εννοειται σε καλα αρχεια)

Ανδρεα μπορει να εχεις δικιο για την ποιοτητα του τηλεοπτικου σηματος (αν κι εδω, αν λαβουμε υπ´οψη το ποσο καλα δειχνει την ΕΡΤHD, παλι εχουμε...θεμα!), αλλα ο σκαλερ της 30 οταν διαχειριζεται "χαμηλα" αρχεια ειναι εξαιρετικος. Ιδιαιτερα στα avi μικρου μεγεθους/αναλυσης, που σε αλλη τιβι θα φαινοταν χαλια, εδω ειναι επιπεδου dvd, ta δε αρχεια σχετικα καλης αναλυσης τα αναδεικνυει σε...hd!
Το erthd δεν ειναι αθλος να το δειξει καλα ( αλοιμονο μιλαμε για σημα hd )
Ακομα και το avi αρχειο που λες 1280 χ 584 χωρις να ξερω το αρχικο αρχειο ,σίγουρα ειναι πιο ευκολη δουλεια απο το τηλεοπτικο σημα.
Το avi που λες το ειδες με τον media player της τηλεορασης η με καποιον εξωτερικο;

Το erthd δεν ειναι αθλος να το δειξει καλα ( αλοιμονο μιλαμε για σημα hd )
Ακομα και το avi αρχειο που λες 1280 χ 584 χωρις να ξερω το αρχικο αρχειο ,σίγουρα ειναι πιο ευκολη δουλεια απο το τηλεοπτικο σημα.
Το avi που λες το ειδες με τον media player της τηλεορασης η με καποιον εξωτερικο;
Με το Boxee box

Εγώ δεν νομίζω ότι φταίει ο scaler αλλά το dynamic false countouring , και φέτος κάνει την παρουσία του αλλά είναι μειωμένο σε σχέση με πέρυσι.

Αυτή η φωτογραφία είναι από VT30 στα δεξιά και αριστερά πως έπρεπε να είναι κανονικά...

296414d1330586940-what-50hz-issue-what-dynamic-false-contouring-what-posterizing-touchstone.jpg
Στην δεξια φωτογραφια λείπουν και αλλα στοιχεια που φυσικα δεν μπορουμε να τα αποδωσουμε false countouring.
Δυστυχώς δεν μπορω να δειξω με φωτογραφιες την εικονα που βλεπω παρα μονο με περιγραφές .

Με το Boxee box
Ε τοτε ουτε να αναφέρεις το scaler της vt30 αφου πλεον με αυτο τον τροπο παιρνει μασημένη τροφη απο τον εξωτερικο player που στέλνει upscale 1080 στην vt30.
Με τον ιδιο τροπο και εγω εχω δει με συμπαθεια καποια dvd μου.

Παρεμπιπτόντως τον πρωτο καιρο στο τσακ ημουν να παρω εξωτερικό tv δεκτη ωστε να κανει αυτος το scaling

Last edited:
Ε τοτε ουτε να αναφέρεις το scaler της vt30 αφου πλεον με αυτο τον τροπο παιρνει μασημένη τροφη απο τον εξωτερικο player που στέλνει upscale 1080 στην vt30.
Με τον ιδιο τροπο και εγω εχω δει με συμπαθεια καποια dvd μου.

Παρεμπιπτόντως τον πρωτο καιρο στο τσακ ημουν να παρω εξωτερικό tv δεκτη ωστε να κανει αυτος το scaling
Aν αντιγραψω mkv σε στικ (fat32 εννοειται) θα το παιξει; ετσι για να κανω τη συγκριση περι σκαλερ

Αυτό δεν είναι απλό contouring;

Aν αντιγραψω mkv σε στικ (fat32 εννοειται) θα το παιξει; ετσι για να κανω τη συγκριση περι σκαλερ
Καλύτερα θα ηταν αν ειχες καποιον εξωτερικό Tv δεκτη ωστε να εκανες σύγκριση στο τηλεοπτικο σημα που ειναι πραγματικά ασθενες .
Οι ματροσκες ειναι πιο ευκολο σημα

Δυστυχώς δεν μπορω να δειξω με φωτογραφιες την εικονα που βλεπω παρα μονο με περιγραφές .

Και πολύ καλά κάνεις!! Διότι αν μέναμε στις φωτογραφίες...πάρε να δεις τι ''ανακάλυψε'' η μηχανή τις προάλλες σε 126 ίντσες από front throw προβολέα!!:D

P1000188a.jpg

Στο avforums γράφουν dynamic , ίσως είναι φωτογραφία από κινούμενη εικόνα.

Άσχετα με το τι γράφουν, αυτό που βλέπω είναι απλό contouring. To dynamic false contouring είναι η εμφάνιση των χρωμάτων στην κατεύθυνση της κίνησης.
Πάντως δεν είναι νέο πρόβλημα, είναι θεματάκι της τεχνολογίας.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και πολύ καλά κάνεις!! Διότι αν μέναμε στις φωτογραφίες...πάρε να δεις τι ''ανακάλυψε'' η μηχανή τις προάλλες σε 126 ίντσες από front throw προβολέα!!:D

View attachment 82036

Τι βλέπουμε εδώ; Ποια ταινία είναι;
(Βλέπω τον κέρσορα στα δεξιά, αλλά τι άλλο δεν βλέπω; )

Άσχετα με το τι γράφουν, αυτό που βλέπω είναι απλό contouring. To dynamic false contouring είναι η εμφάνιση των χρωμάτων στην κατεύθυνση της κίνησης.
Πάντως δεν είναι νέο πρόβλημα, είναι θεματάκι της τεχνολογίας.

Απο οτι καταλαβαινω παντως ειναι πιο αισθητη η εμφάνιση του σε χαμηλής ανάλυσης σηματα ενα αντιθέσει με υλικο σε ανάλυση 720 και 1080

front throw προβολέα. μάλιστα μάλιστα. για κανόνισε γιατί με 4.5 μέτρα στην κρεβατοκάμμαρα και ένα τοίχο μπεζάκι μούρλια 2.5 μέτρα απέναντι δεν μας περισσεύουν λεφτά για πέταμα για 50άρες και 55άρες.

πάντως άμα θές φωτογραφική μηχανή για να κάνουμε κανένα review θάψιμο πες το. έχω μία που πετάει αστέρια και βελτιώνει το ανσι σε τέτοιες σκηνές.

P7040055.jpg