Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οκ, κατάλαβα. το έβαλα σε μεγέθυνση sidecut, ΔΤ HD, κινηματογραφικό προφίλ. ευχαριστώ πολύ!!! η τηλεόραση σκίζει...:2thumb22sup:

Να προσέξεις να μην έχει μπάρες δεξιά αριστερά (να καλύπτει το ζουμ όλη την οθόνη).
Από τα ρυθμιστικά εικόνας, ρυθμίσεις οθόνης, μπορείς να μετακινήσεις το ζουμ πάνω/κάτω. Εκεί μπορείς να βρεις και ίσως καλύτερη λύση στο κόψιμο λογότυπων/υποτίτλων...

Μήπως ξέρει κανείς εάν μπορούμε να πάρουμε 96Hz (24P) από τον ενσωματωμένο Media Player.
Ta MKV 1080p / 24p μου τα αναπαράγει στα 60Hz με αποτέλεσμα να χρειαστεί το IFC να πάει στο min. η και στο mid για να μην έχουμε judder.
Ωστόσο στα blu ray που τα αναπαράγω μέσω του Panasonic DMP-BDT120 στο οποίο έχω επιλέξει στα setting το 1080p / 24p στο ON τα αναπαράγει κανονικά στα 24p (96Hz, Pulldown 4:4) και έτσι ακόμα με το 24p smooth film στο ΟΧΙ δεν έχω καθόλου judder.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

σοβαρά? τοσο ακριβο ειναι? ξερετε λεπτομερειες πχ ποση ωρα παίρνει να γινει τι μηχανιματα φέρνει ο ανθρωπος κτλ?

Το βασικοτερο ειναι οτι εχει την πειρα να ρυθμισει σωστα την τηλεοραση καθως οι πλασμα αυτης της γενιας δυσκολα ρυθμιζονται σωστα.
Πχ στην vt 30 τα γυαλια με το μπλε φιλτρο της thx μου δινουν τιμη για το color 31 ο αισθητηρας στο παραθυρο 1% 100 saturation μου δινει τιμη για το color 29 και σε παραθυρο 75 % saturation 28 σε παραθυρο 10 % 27 .
Δυστυχως δεν εχω την πειρα να επιλεξω αναλογα με αυτο που βλεπω με τα ματια μου και παω ψαχνωντας .

σοβαρά? τοσο ακριβο ειναι? ξερετε λεπτομερειες πχ ποση ωρα παίρνει να γινει τι μηχανιματα φέρνει ο ανθρωπος κτλ?

Να συμπληρωσω οτι χρησιμοποιει σπεκτομετρο i1 pro 2 και χρωμομετρα ολα πιστοποιημενα για την ακριβεια των μετρησεων τους κατα NITS και τις τελευταιες εκδοσεις προγραμματων της calman και της chromapure

Παρέλαβα και εγώ μια 50άρα σήμερα. Και επειδή είμαι επιρρεπής σε "αποτυπώματα", έβαλα την αντίθεση στο 0. Και τον αισθητήρα φωτός στο όχι.

Καλορίζικη! Απο κάθετες γραμμές τί λέει; Παρατηρησες τίποτα; Διορθώθηκε η Panasonic σε αυτο το θεμα;

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Να συμπληρωσω οτι χρησιμοποιει σπεκτομετρο i1 pro 2 και χρωμομετρα ολα πιστοποιημενα για την ακριβεια των μετρησεων τους κατα NITS και τις τελευταιες εκδοσεις προγραμματων της calman και της chromapure

Θεωρείς ότι οι διαφορές που μετράς είναι εκτός των προδιαγραφών των οργάνων που έχεις;
Το πιστοποιητικό από το NIST, τι ανοχές αναφέρει;

To χρωμομετρο μου το d3 οπως εχω αναφερει ξανα μετρα 250 βαθμους πιο ψυχρα σε σχεση με το i1 pro uv cut που εχω και δεν γνωριζω τι προδιαγραφες εχει το d3 για να ξερω ποσο εξω ειναι απο αυτες μου εδωσε ομως διαφορα σε de 76 μεγαλυτερη απο 3 αρα η διαφορα της μετρησης ειναι ορατη .
Το σπεκτρο μου που ειχε αυτην την πιστοποιηση οταν αγοραστηκε γραφει στο πιστοποιητικο του οτι η μεση αποδεκτη αποκλιση ειναι de94 0.4 με μεγιστη αποκλιση de94 1 στους 5000 βαθμους Κελβιν . Η πιστοποιηση του οργανου μου εχει ληξει και ρωτησα στην x-rite ποσο κοστιζει να το στειλω για να πιστοποιηθει εκ νεου και μου απαντησαν 350 ευρω με τα μεταφορικα .
Αποφασισα να μην το στειλω γιατι ειχα την ευκαιρια να το συγκρινω προσφατα στην VT30 μου με ενα αλλο i1 pro χωρις το φιλτρο uv cut και μετρουσαν σχεδον το ιδιο με 50 βαθμους κελβιν διαφορα και μια μικροδιαφορα στην φωτεινοτητα ενω στην lcd μου lg 32lh4000 μετρουσαν ακριβως το ιδιο την θερμοκρασια με μια μικροδαφορα στην φωτεινοτητα τα δυο.
Διαβαζω οτι τα uv cut spectro μετρουν με πιο ακριβεια τις πλασμα γιατι διαβαζουν καλυτερα τα αντανακλαστικα φιλτρα της τηλεορασης .

Last edited:
Για σου φίλε svellinis,

Λοιπόν όσο αφορά τις μετρήσεις με το i1d3.
Όπως και σου είχα αναφέρει ξέρω ότι δεν μετράει σωστά το κόκκινο, το πιο σίγουρο εφόσον δεν έχει κανείς αξιόπιστο spectro, είναι να φορτώσεις τα spectral sample για την εκάστοτε τεχνολογία της τηλεόρασης σου.
Στην δική μας περίπτωση θα ήταν το plasma spectral sample.
Έχω καλιμπράρει και με το spectral sample αλλά και με ένα correction matrix και η εικόνα με το correction matrix μου άρεσε ένα κλικ περισσότερο (στα skintones).

Δυστυχώς δίχως ένα αξιόπιστο σπεκτόμετρο δεν μπορείς να ξέρεις πιο είναι πιο σωστό, άλλα από το default είναι σίγουρα πιο ακριβές είτε με το sample είτε με το matrix.

Οι μετρήσεις είναι η εξής (στο 80IRE):

Καλιμπραρισμένο με correction Matrix
x = 0,312
y = 0,328
Y = 59,40

Μετρημένο με spectral sample για Plasma
x = 0,312
y = 0,322
Y = 55,85

Μετρημένο δίχως τίποτα (default)
x = 0,309
y = 0,325
Y = 56.25

P.s. Το καλύτερο αποτέλεσμα το έχω με τα 4% apl patterns από το Mascior's Calibration Disc, έχω 2072 ώρες λειτουργίας.

Ευχαριστω για την απαντηση χωρις profile εισαι sta 6775 με correction matrix εισαι 6551 και με spectra sample εισαι 6600 εχεις δηλαδη 220 βαθμους διαφορα πολυ κοντα στην διαφορα που αναφερω οτι μετραω στο δικο μου μαλλον μετρας σωστα λοιπον . Σε οτι αφορα την συζητηση για τα οργανα ανοιξα εδω ενα νεο νημα για να μην κουραζουμε οσους δεν ασχολουνται
http://www.avclub.gr/forum/showthre...πλασμα-τηλεορασεις?p=1056988116#post105698811

Χρόνια πολλά καλή χρονιά σε όλους σας!
Να ανεβάσω και εγώ τις ρυθμίσεις της δικιάς μου με φωτόμετρο ένα i1d2 και με πρόγραμμα το HCFR.
Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο post έχω την 65VT60.
Η τηλεόραση έχει 780 ώρες και έχω πειραματιστεί αρκετά με τις ρυθμίσεις με ή χωρίς correction matrix με pattern στο 10% ή στο 2% με ABL ή οχι!
Τα patterns που χρησιμοποίησα είναι από το AVCHD709 και συγκεκριμένα τα HCFR windows αλλά τα καλύτερα αποτελέσματα τουλάχιστον οπτικά και στα δικά μου μάτια τα πήρα με τα Mascior's Pattern! Ήταν η πρώτη φορά που τα δοκίμασα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος από αυτό πού βλέπω!
Θα συμφωνήσω με το φίλο sakisadr ότι οπτικά μου αρέσει το αποτέλεσμα που έχω με τα correction matrix του Larry.
Έκανα 2 καλιμπραρίσματα ένα με gamma στο 2.25 και ένα με gamma στα 2.40.
Και στα δύο η εικόνα είναι άκρως εντυπωσιακή με ένα ελάχιστο προβάδισμα για τα δικά μου γούστα στα 2.25. Μου φαίνεται ότι έχει λίγο περισσότερο "pop" με το 2.40 να μου φαίνεται λίγο πιο "ζεστό" Είναι κάτι που θελω να το συζητήσω και με τους ειδήμονες τις παρέας. Αν όντως είναι έτσι!
Τα αποτελέσμα στο 2.25 με Mascior's 10% pattern και correction matrix ειναι τα παρακάτω:

vt60liarafterhtpc.measures.jpg
vt60liarafterhtpc.luminance.jpg
vt60liarafterhtpc.gamma.jpg
vt60liarafterhtpc.rgb.jpg
vt60liarafterhtpc.temp.jpg
vt60liarafterhtpc.cie.jpg

Μαύρο το i1d2 δεν μπορεί να μετρήσει τόσο χαμηλά αλλά με ένα υποθετικό 0.002 το contrast εκτοξεύεται στο 54574:1
Θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη των πιο έμπειρων και θα χαιρόμουν ιδιαίτερα γιαυτό!

Ένα θαύμα είσαι!! Μην πειράζεις τίποτα και απόλαυσε τις ταινίες σου!!-bye-

Αν θέλεις, μπορείς να ανεβάσεις και την χρωματική ανάλυση του gamma στις δύο επιλογές 2,25 και 2,40 να δούμε πως πάνε και εκεί...αν και δεν φαντάζομαι ότι θα υπάρχει θέμα. Δουλεύεις και το cms σου και είσαι οκ!!

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ένα θαύμα είσαι!! Μην πειράζεις τίποτα και απόλαυσε τις ταινίες σου!!-bye-

Αν θέλεις, μπορείς να ανεβάσεις και την χρωματική ανάλυση του gamma στις δύο επιλογές 2,25 και 2,40 να δούμε πως πάνε και εκεί...αν και δεν φαντάζομαι ότι θα υπάρχει θέμα. Δουλεύεις και το cms σου και είσαι οκ!!

Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ! Όπως πάντα με τον καλό λόγο στο στόμα! :2thumb22sup:

Λοιπόν gamma 2.25 με rgb:

vt60liarafterhtpc.rgbgamma.jpg

και gamma 2.40 με rgb:

vt60liar.gammargb.jpg

Πάρα πολύ καλό φίλε μου.:SFGSFGSF:

Όπως λέει και ο φίλος μας ο Γιάννης, μην πειράζεις τίποτα και απόλαυσε τις ταινίες σου!! :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πάρα πολύ καλό φίλε μου.:SFGSFGSF:

Όπως λέει και ο φίλος μας ο Γιάννης, μην πειράζεις τίποτα και απόλαυσε τις ταινίες σου!! :2thumb22sup:

Αυτό κάνω Σάκη και είναι απόλαυση! :music-smiley-005: Τελικά δοκίμασες εσύ με 2.40 gamma?? Και αν ναι πως σου φάνηκε???

Είσαι τόσο καλά που ό,τι και να πειράξεις αποκλείεται να δεις οποιαδήποτε διαφορά!! Δεν σου κάνω κολακείες...άριστος είσαι!!-bye-

Σταμάτησα Γιάννη και απολαμβάνω! Απλά θα ξανακάνω τσεκ μετά απο άλλες τόσες ώρες να δω διαφορές! Η εικόνα ειδικά τώρα είναι απίστευτη! OLED δεν έχω δει αλλά το μαύρο είναι απίστευτο, και το πιο απίστευτο από όλα είναι το πόσο καλά το αποδίδει εκεί που πρέπει χωρίς να χάνεις την παραμικρή πληροφορία! :ernaehrung004: