Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και στα δύο η εικόνα είναι άκρως εντυπωσιακή με ένα ελάχιστο προβάδισμα για τα δικά μου γούστα στα 2.25. Μου φαίνεται ότι έχει λίγο περισσότερο "pop" με το 2.40 να μου φαίνεται λίγο πιο "ζεστό" Είναι κάτι που θελω να το συζητήσω και με τους ειδήμονες τις παρέας. Αν όντως είναι έτσι!
Οντως τα σχεδιαγραμματα που εχεις ανεβασει δειχνουν ενα αριστο αποτελεσμα. Σε οτι αφορα τα δυο mode που εχεις φτιαξει θα πρεπει λογικα να τα χρησιμοποιεις με διαφορετικες συνθηκες φωτισμου σκοτεινο δωματιο στο 2.40 και ντιμαρισμενο η φωτεινο στο 2.25.
Εαν σε παιρνει δοκιμασε στο mode που ειναι πιο φωτεινο και εχει gamma 2.25 να ανεβασεις την φωτεινοτητα του πανελ στα 140 Nits (εαν δεν εισαι ηδη στην μεγαλυτερη φωτεινοτητα που μπορεις να παρεις.)
Εαν φτασεις στα 140 nits δες ξανα την καμπυλη gamma ισως χρειαστει να κανεις διορθωσεις γιατι στις πλασμα τηλεορασεις οταν ανεβαζεις την φωτεινοτητα του πανελ πανω απο τα 120 με 130 nits ενδεχεται η αποδοση του gamma να μην ειναι σταθερη .

Να επαναλαβω οτι το correction matrix ειναι ενα profile που αφορα την διορθωση που γινεται σε ενα συγκεκριμενο χρωμομετρο για μια συγκεκριμενη τηλεοραση και μονο γι αυτη και με ενα συγκεκριμενο σπεκτομετρο .
Το Colorimeter Calibration Spectral Set ειναι μια γενικη διορθωση που βοηθαει δυο συγκεκριμενους τυπους οργανων το i1d3 και το spyder 4 να μετρησουν wide gamut οθονες δεν διορθωνει ομως τις αποκλισεις στην μετρηση που δινουν τα οργανα .
Εχω την αποψη οτι οταν χρησιμοποιεις το correction matrix που εχει φτιαξει καποιος αλλος με τα οργανα του στην τηλεοραση του ειναι πανω κατω σαν να αντιγραφεις τις τιμες των ρυθμισεων που εκανε στην δικη του τηλεοραση οταν την καλιμπραρισε στην δικη σου και να περιμενεις να εχεις περιπου το ιδιο αποτελεσμα .

Last edited:
Ευχαριστώ svellinis για τις αναλυτικές πληροφορίες! Οσον αφορά την φωτεινότητα στο 2.25 δεν είμαι στα μέγιστα! Ανεβαίνει πολύ ακόμα. Pro με contrast 64. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Μπορω να σου επιβεβαιωσω οτι στο 2.40 με pattern 2% πού η φωτεινότητα αγγίζει στα 126-127 είναι εξαιρετικά σταθερό. Αν σου λέει κατι αυτο!
Ορίστε και η μετρηση απο το 2.40

vt60liar.measures.jpg

Όσον αφορά το correction matrix σαφώς και είναι έτσι άλλα όταν έχεις ένα από κάποιον, ο οποίος έχει 2 VT και στις 2 πάνω κάτω να είναι το ίδιο, και μάλιστα και στις ίδιες ίντσες και βλέποντας και διαβάζοντας ότι το panel δεν έχεις μεγάλες διακυμάνσεις αποφάσισα να το δοκιμάσω! Όπως είχα γράψει και πριν πέρασα πολλές ώρες μπροστά στο panel κάνοντας μετρήσεις και δοκιμές με patterns και με default φωτόμετρο και με correction matrix. Το πιο καλό και το πιο κοντά σε φυσικότητα αποτέλεσμα το πήρα με τα correction matrix του Larry με το default να ακολουθεί! Και σαφώς είναι ανώτερο από οποιαδήποτε αντιγραφή ρυθμίσεων!!
Σαφώς και μόλις μου δοθεί η δυνατότητα να δανειστώ ενα σπεκτρόμετρο θα ξανακάνω μέτρηση και για να δώ ακριβώς! Αν κατέβεις Κρήτη έλα να κεράσω μια ρακί κράτα και το σπεκτρομετρό σου να κανουμε τις δοκιμές!! :ADFADF1:

Ευχαριστώ svellinis για τις αναλυτικές πληροφορίες! Οσον αφορά την φωτεινότητα στο 2.25 δεν είμαι στα μέγιστα! Ανεβαίνει πολύ ακόμα. Pro με contrast 64. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Μπορω να σου επιβεβαιωσω οτι στο 2.40 με pattern 2% πού η φωτεινότητα αγγίζει στα 126-127 είναι εξαιρετικά σταθερό. Αν σου λέει κατι αυτο!
Ορίστε και η μετρηση απο το 2.40

Όσον αφορά το correction matrix σαφώς και είναι έτσι άλλα όταν έχεις ένα από κάποιον, ο οποίος έχει 2 VT και στις 2 πάνω κάτω να είναι το ίδιο, και μάλιστα και στις ίδιες ίντσες και βλέποντας και διαβάζοντας ότι το panel δεν έχεις μεγάλες διακυμάνσεις αποφάσισα να το δοκιμάσω! Όπως είχα γράψει και πριν πέρασα πολλές ώρες μπροστά στο panel κάνοντας μετρήσεις και δοκιμές με patterns και με default φωτόμετρο και με correction matrix. Το πιο καλό και το πιο κοντά σε φυσικότητα αποτέλεσμα το πήρα με τα correction matrix του Larry με το default να ακολουθεί! Και σαφώς είναι ανώτερο από οποιαδήποτε αντιγραφή ρυθμίσεων!!
Σαφώς και μόλις μου δοθεί η δυνατότητα να δανειστώ ενα σπεκτρόμετρο θα ξανακάνω μέτρηση και για να δώ ακριβώς! Αν κατέβεις Κρήτη έλα να κεράσω μια ρακί κράτα και το σπεκτρομετρό σου να κανουμε τις δοκιμές!! :ADFADF1:

Τα νουμερα που σου εγραψα και αυτα που σου ανεφερα για την αποδοση του gamma αφορουν παραθυρο 15 % οπως αυτα απο το δισκακι του avsforum οσο μικραινεις το μεγεθος του παραθυρου ειναι λογικο να παιρνεις μεγαλυτερη φωτεινοτητα καθως το ABL επεμβαινει λιγοτερο . Αλλωστε τις ρυθμισεις σου οπως διαβασα με αυτα τα παραθυρα της εκανες
Γενικα εχω την αποψη οτι ειναι καλυτερο να καλιμπραρεις με 1% παραθυρα την κλιμακα του γκριζου και με apl παραθυρα το gamma
Η μεγαλη αλλαγη της φωτεινοτητας αναλογα με το μεγεθος του παραθυρου ειναι και ο βασικοτερος λογος να μετρας ansi contrast και οχι on off σε πλασμα τηλεορασεις καθως ενω το μαυρο ειναι ιδιο ειτε μετρας 1% παραθυρο ειτε 15 % η φωτεινοτητα μεταβαλλεται δραματικα μεταβαλλοντας δραματικα και την μετρηση on off contrast .
Δωσε λοιπον 140 nits με παραθυρο 15 % στο φωτεινο σου mode με 2.25 gamma και κρατα το καλιμπραρισμενο σου για προβολη ταινιων σε σκοτεινο δωματιο .
Σε οτι αφορα το correction matrix οπως θα δεις και στην δικη σου τηλεοραση η συμπεριφορα της θα αλλαζει συχνα στην κλιμακα του γκριζου . Με αυτο θελω να σου τονισω οτι ιδια δεν θα ειναι ουτε η τηλεοραση σου μετα απο μερικους μηνες οχι δυο πανελ του ιδιου μοντελου
Να σου αναφερω οτι πληκτρολογω αυτην την στιγμη μπροστα σε δυο ιδιες hp lcd hp2275w οθονες με τις ιδιες ωρες λειτουργειας η οποιες εχουν διαφορετικη συμπεριφορα η μια σε σχεση με την αλλη και η μια θελει δεκα κλικ πιο κατω το κοκκινο και δυο κλικ πιο κατω το πρασινο για να δωσει την ιδια θερμοκρασια που δινει η αλλη .
Επιπλεον διαφορες στις μετρησεις θα δεις αναμεσα και σε δυο σπεκτομετρα i1 pro μικρες μεν αλλα υπαρχουν ποσο μαλλον αναμεσα σε δυο χρωμομετρα i1d3 .
Κρητη ειναι που δυσκολο να βρεθω γιατι τα εξοδα ειναι πολλα για μια εξαμελη οικογενεια οπως η δικη μου και ετσι δεν επιλεγουμε νησια για διακοπες .
Οταν ειναι να βρεθεις Αθηνα θα χαρω να σε συναντησω και να δουμε τον αισθητηρα σου στις δικες μου συσκευες

Last edited:
Εξαμελής?? Μπράβο φίλε svellinis!! Να έχετε όλοι την υγειά σας να χαίρεστε ο ένας τον άλλο! Και χαίρομαι ακόμα για άλλη μία φορά που είμαι μέλος αυτής της παρέας και του φόρουμ γενικότερα! Όσον αφορά τώρα τις ρυθμίσεις αυτό δεν το δοκίμασα ούτε καν το ήξερα! Δηλαδή με άλλο pattern το γκρι και με άλλο το gamma! Για τα υπόλοιπα πάνω κάτω τα ξέρω γιατί έχουν περάσει 4 υπέροχα πλάσματα από τα χέρια μου και ξέρω τις "ιδιοτροπίες" τους! Τώρα 140 nits με 15% παράθυρο είναι δύσκολο να πάρω, αν θυμάμαι καλά με το pro mode κάπου εκεί φτάνει, ακριβώς για το abl αλλά θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή με 2% και 15% με μέγιστη αντίθεση και θα σου πω! Αν κατάλαβα σωστά βέβαια ότι αυτό μου προτείνεις!
Και η πρόταση για Κρήτη ισχύει αν ποτέ σε βγάλει ο δρόμος σου προς τα εδώ! Βέβαια για μένα είναι πολύ πιο εύκολο μιας και εργένης, και ανεβαίνω και αρκετά συχνά Αθήνα! Θα το δούμε λοιπόν από κοντά και θα χαιρόμουν ιδιαίτερα!

Εξαμελής?? Μπράβο φίλε svellinis!! Να έχετε όλοι την υγειά σας να χαίρεστε ο ένας τον άλλο! Και χαίρομαι ακόμα για άλλη μία φορά που είμαι μέλος αυτής της παρέας και του φόρουμ γενικότερα! Όσον αφορά τώρα τις ρυθμίσεις αυτό δεν το δοκίμασα ούτε καν το ήξερα! Δηλαδή με άλλο pattern το γκρι και με άλλο το gamma! Για τα υπόλοιπα πάνω κάτω τα ξέρω γιατί έχουν περάσει 4 υπέροχα πλάσματα από τα χέρια μου και ξέρω τις "ιδιοτροπίες" τους! Τώρα 140 nits με 15% παράθυρο είναι δύσκολο να πάρω, αν θυμάμαι καλά με το pro mode κάπου εκεί φτάνει, ακριβώς για το abl αλλά θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή με 2% και 15% με μέγιστη αντίθεση και θα σου πω! Αν κατάλαβα σωστά βέβαια ότι αυτό μου προτείνεις!
Και η πρόταση για Κρήτη ισχύει αν ποτέ σε βγάλει ο δρόμος σου προς τα εδώ! Βέβαια για μένα είναι πολύ πιο εύκολο μιας και εργένης, και ανεβαίνω και αρκετά συχνά Αθήνα! Θα το δούμε λοιπόν από κοντά και θα χαιρόμουν ιδιαίτερα!

Μαλλον σε εχω μπερδεψει ας τα παρουμε λιγο απο την αρχη .
Λογο των περιορισμων που θετει το ABL στην φωτεινοτητα που αποδιδουν οι πλασμα τηλεορασεις πολλοι υποστηριζουν οτι οι πλασμα τηλεορασεις ειναι αδυνατο να καλιμπραριστουν με ακριβεια .
Εαν καλιμπραρεις την τηλεοραση σου με παραθυρα 2 % και αμεσως μετα βαλεις παραθυρα 15 % και μετρησεις θα δεις οτι εχεις 100 με 150 βαθμους διαφορα απο τις αρχικες ρυθμισεις . Ποια πατερνακια πρεπει λοιπον να προτιμησησεις για να παρεις το καλυτερο αποτελεσμα ?
Αρκετοι υποστηριζουν οτι για να καλιμπραρεις σωστα την κλιμακα του γκριζου ειναι προτιμοτερο να χρησιμοποιησεις το μικροτερο δυνατο παραθυρο που μπορει να μετρησει το οργανο σου γιατι ετσι θα εχεις την μικροτερη δυνατη επεμβαση απο το ABL αυτο στην πραξη ειναι το 1 %
Αλλοι υποστηριζουν οτι ειναι καλυτερο να καλιμπραρεις με πατερνακια APL γιατι ετσι εισαι πιο κοντα στην καθημερινη χρηση του πανελ και θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα.
Αλλοι παλι υποστηριζουν αυτο που σου προτεινα να καλιμπραρεις την κλιμακα του γκριζου με παραθυρο 1 % ωστε να εχεις οσο τον δυνατον μικροτερη επεμβαση απο το ABL και αφου τελειωσεις με αυτες τις ρυθμισεις να ρυθμισεις το gamma με παραθυρα 10 % apl καθως με αυτο τον τροπο θα εχεις συνεχως την ιδια συνολικη φωτεινοτητα στο πανελ αναξαρτητα απο το ire που εχεις επιλεξει . Δηλαδη το 10 ire apl 10 % παραθυρο δινει την ιδια συνολικη φωτεινοτητα με το 100 ire apl 10 % παραθυρο .
Εχω την αποψη οτι η τελευταια μεθοδος ειναι πιο λογικη

Υ.Σ δυο κοριτσια 11 και 10,5 και δυο αγορια 9 και 6,5 ετων

Last edited:
Δεν με μπέρδεψες καθόλου! Ακριβώς αυτά έκανα εκτός το τελευταίο που μου πρότεινες με ξεχωριστά patterns για γκρι και gamma! Και θα είναι το επόμενο που θα δοκιμάσω! 1% pattern δεν έχω αν έχεις να μου προτείνεις κάποιο!

Ανάλογα το παράθυρο αλλάζει και το RGB λόγω ABL!!! Βρε, τι καταπληκτικά πράγματα μαθαίνουμε σε αυτό το νήμα!! Δηλαδή αν φτιάξω το RGB σε 1% παράθυρο και μετά βάλω full field καρτέλα λευκή θα την βλέπω κόκκινη και θα μετράω καμμιά 800άρα βαθμούς διαφορά!!

Μάλλον η δική μου η plasma που δεν κάνει τέτοια είναι χαλασμένη!!

Ανάλογα το παράθυρο αλλάζει και το RGB λόγω ABL!!! Βρε, τι καταπληκτικά πράγματα μαθαίνουμε σε αυτό το νήμα!! Δηλαδή αν φτιάξω το RGB σε 1% παράθυρο και μετά βάλω full field καρτέλα λευκή θα την βλέπω κόκκινη και θα μετράω καμμιά 800άρα βαθμούς διαφορά!!

Μάλλον η δική μου η plasma που δεν κάνει τέτοια είναι χαλασμένη!!

Καλησπερα Δεν ειπα οτι θα την βλεπει κοκκινη μιλησα για 100 με 150 βαθμους διαφορα και οχι για 800

Δεν με μπέρδεψες καθόλου! Ακριβώς αυτά έκανα εκτός το τελευταίο που μου πρότεινες με ξεχωριστά patterns για γκρι και gamma! Και θα είναι το επόμενο που θα δοκιμάσω! 1% pattern δεν έχω αν έχεις να μου προτείνεις κάποιο!
http://www.avsforum.com/t/1406352/gcd-gamut-calibration-disk

Καλησπερα Δεν ειπα οτι θα την βλεπει κοκκινη μιλησα για 100 με 150 βαθμους διαφορα και οχι για 800

Θα τσεκαρω και τις μετρησεις που εχω στο αρχειο μου απο την ρυθμιση της τηλεορασης μου να δω τι υπαρχει σχετικα αλλα θυμαμαι οτι τουλαχιστον σε οτι αφορα το gamma οι μετρησεις που ειχα κανει εδειχναν διαφορες αναμεσα στα παραθυρα αναλογα με το μεγεθος.
Σε οτι αφορα την διαφορα της θερμοκρασιας θυμαμαι οτι εβρισκα διαφορες αλλα δεν εδιναν de μεγαλυτερο απο 3 ωστε να ειναι ορατες στο ματι.
Ειχα διαβασει αυτο και πριν ξεκινησω τις ρυθμισεις εκανα μερικες μετρησεις για να δω με τι παραθυρα θα καλιμπραρω .
http://www.tlvexp.ca/2013/05/apl-of-the-covenant-a-transmitter-for-talking-to-plasma-tv-gods/
Οπως θα δειτε η μεση διαφορα που υπαρχει αναμεσα στα παραθυρα 18 % με τα παραθυρα 10 % ειναι 86 βαθμους ενω αναμεσα στα παραθυρα 10 % σε σχεση με τα παραθυρα 10 % apl φτανει μεχρι και 200 βαθμους διαφορα.
Αυτες βεβαια οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες αλλα ειναι υπαρκτες.

οποιος εχει διαθεση για διαβασμα μπορει να το ψαξει και εδω

http://www.avsforum.com/t/1441407/grayscale-variances-different-patterns-plasma-calibration

Last edited:

Εαν καλιμπραρεις την τηλεοραση σου με παραθυρα 2 % και αμεσως μετα βαλεις παραθυρα 15 % και μετρησεις θα δεις οτι εχεις 100 με 150 βαθμους διαφορα απο τις αρχικες ρυθμισεις . Ποια πατερνακια πρεπει λοιπον να προτιμησησεις για να παρεις το καλυτερο αποτελεσμα ?

Και 'γω μίλησα για full field καρτέλα η οποία αναλογικά, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, πρέπει να παρουσιάζει τεράστια απόκλιση.

Ευτυχώς, που κάνει και ο Chen μετρήσεις και επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, ήτοι, ότι οι διαφορές είναι ελάχιστες και όχι άξιες λόγου, γιατί θα πέταγα την PX80 από το παράθυρο.

Last edited:

Και 'γω μίλησα για full field καρτέλα η οποία αναλογικά, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, πρέπει να παρουσιάζει τεράστια απόκλιση.

Ευτυχώς, που κάνει και ο Chen μετρήσεις και επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, ήτοι, ότι οι διαφορές είναι ελάχιστες και όχι άξιες λόγου, γιατί θα πέταγα την PX80 από το παράθυρο.

Ειδες πουθενα να λεω οτι οι διαφορες αυξανονται οταν μεγαλωνει η καρτελα ?
Πουθενα δεν μιλησα για καρτελα full field και πουθενα δεν ανεφερα οτι οι διαφορες μεγαλωνουν οσο μεγαλωνουν τα παραθυρα η υποθεση που εκανες για το πως θα μεγαλωνε η διαφορα απο παραθυρο σε παραθυρο βασιζεται αποκλειστικα και μονον στην δικη σου λογικη .
Η συμπεριφορα της PX80 δεν εχει καμμια σχεση με τις vt30 vt60 καθως οπως γνωριζεις οι προδιαγραφες που εχουν επιβληθει για την μειωση τις καταναλωσης εχουν αλλαξει τελειως τον τροπο που λειτουργει το ABL .
Το θετικο ειναι οτι απο αυτα που εχω γραψει το μονο που βρηκες να σχολιασεις ηταν αυτο .
Δεν σε ειδα να σχολιαζεις για παραδειγμα τις αποψεις μου για το correction matrix που χρησιμοποιουν τα παιδια .
Τελος να επισημανω οτι ποτε δεν διεκδικησα το αλαθητο, το αντιθετο μαλιστα παντα αναφερω οτι δεν εχω πειρα και μαθαινω απο αυτα που διαβαζω και προσπαθω να βελτιωθω. Οι φιλοι εχουν αισθητηρες μπορουν να μετρησουν και μονοι τους και να βγαλουν τα συμπερασματα τους .

Ειδες πουθενα να λεω οτι οι διαφορες αυξανονται οταν μεγαλωνει η καρτελα ?
Πουθενα δεν μιλησα για καρτελα full field και πουθενα δεν ανεφερα οτι οι διαφορες μεγαλωνουν οσο μεγαλωνουν τα παραθυρα η υποθεση που εκανες για το πως θα μεγαλωνε η διαφορα απο παραθυρο σε παραθυρο βασιζεται αποκλειστικα και μονον στην δικη σου λογικη .

Η συμπεριφορα της PX80 δεν εχει καμμια σχεση με τις vt30 vt60 καθως οπως γνωριζεις οι προδιαγραφες που εχουν επιβληθει για την μειωση τις καταναλωσης εχουν αλλαξει τελειως τον τροπο που λειτουργει το ABL .
Το θετικο ειναι οτι απο αυτα που εχω γραψει το μονο που βρηκες να σχολιασεις ηταν αυτο .
Δεν σε ειδα να σχολιαζεις για παραδειγμα τις αποψεις μου για το correction matrix που χρησιμοποιουν τα παιδια .
Τελος να επισημανω οτι ποτε δεν διεκδικησα το αλαθητο, το αντιθετο μαλιστα παντα αναφερω οτι δεν εχω πειρα και μαθαινω απο αυτα που διαβαζω και προσπαθω να βελτιωθω. Οι φιλοι εχουν αισθητηρες μπορουν να μετρησουν και μονοι τους και να βγαλουν τα συμπερασματα τους .

Δεν μου λες? Διαβάζεις τι γράφεις? Ή μάλλον κατανοείς τι γράφεις?

''Εαν καλιμπραρεις την τηλεοραση σου με παραθυρα 2 % και αμεσως μετα βαλεις παραθυρα 15 % και μετρησεις θα δεις οτι εχεις 100 με 150 βαθμους διαφορα απο τις αρχικες ρυθμισεις''

Σε ξαναρωτάω, λοιπόν, μιας που φαίνεται ότι γνωρίζεις τις plasma καλά......τι σχέση έχει το ABL με το RGB και γιατί αυτό αλλάζει αν μετρήσω σε διαφορετικά παράθυρα?

Τα παιδιά δουλεύουν με τους αισθητήρες που έχουν. Δεν ζήτησαν ''μαθήματα'' καλιμπραρίσματος δια αλληλογραφίας, ούτε φυσικά μπορώ να ισχυριστώ ότι το profile που πέρασαν έκανε ή δεν έκανε δουλειά χωρίς να είμαι εκεί να το μετρήσω και να το δω. Μίλησες για διαφορές και έβαλες και λινκ από τις μετρήσεις του Chen. Καταλαβαίνεις ασφαλώς ότι 0,1-0,2 και 0,5 ΔΕ δεν είναι διαφορές άξιες λόγου, το γράφει μάλιστα και ο ίδιος. Αν όντως υπήρχαν, τότε θα είχαν αποσυρθεί τα διάφορα παράθυρα και θα υπήρχε μόνο ένα στάνταρντ. Επομένως, αν μετράς και προσπαθείς να καλιμπράρεις ψάχνοντας τα μηδενικά στο ΔΕ κάθε φορά, μάλλον, κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά σχετικά με τις μετρήσεις, τις ανοχές των οργάνων και την αλλαγή στην συμπεριφορά των συσκευών.

Τέλος, αλάθητα δεν υπάρχουν εδώ μέσα. Αν ψάχνεις για τέτοια μπορείς να απευθυνθείς σε άλλους ιστοχώρους...

Δεν μου λες? Διαβάζεις τι γράφεις? Ή μάλλον κατανοείς τι γράφεις?

''Εαν καλιμπραρεις την τηλεοραση σου με παραθυρα 2 % και αμεσως μετα βαλεις παραθυρα 15 % και μετρησεις θα δεις οτι εχεις 100 με 150 βαθμους διαφορα απο τις αρχικες ρυθμισεις''

Σε ξαναρωτάω, λοιπόν, μιας που φαίνεται ότι γνωρίζεις τις plasma καλά......τι σχέση έχει το ABL με το RGB και γιατί αυτό αλλάζει αν μετρήσω σε διαφορετικά παράθυρα?

Τα παιδιά δουλεύουν με τους αισθητήρες που έχουν. Δεν ζήτησαν ''μαθήματα'' καλιμπραρίσματος δια αλληλογραφίας, ούτε φυσικά μπορώ να ισχυριστώ ότι το profile που πέρασαν έκανε ή δεν έκανε δουλειά χωρίς να είμαι εκεί να το μετρήσω και να το δω. Μίλησες για διαφορές και έβαλες και λινκ από τις μετρήσεις του Chen. Καταλαβαίνεις ασφαλώς ότι 0,1-0,2 και 0,5 ΔΕ δεν είναι διαφορές άξιες λόγου, το γράφει μάλιστα και ο ίδιος. Αν όντως υπήρχαν, τότε θα είχαν αποσυρθεί τα διάφορα παράθυρα και θα υπήρχε μόνο ένα στάνταρντ. Επομένως, αν μετράς και προσπαθείς να καλιμπράρεις ψάχνοντας τα μηδενικά στο ΔΕ κάθε φορά, μάλλον, κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά σχετικά με τις μετρήσεις, τις ανοχές των οργάνων και την αλλαγή στην συμπεριφορά των συσκευών.

Τέλος, αλάθητα δεν υπάρχουν εδώ μέσα. Αν ψάχνεις για τέτοια μπορείς να απευθυνθείς σε άλλους ιστοχώρους...

Που διαβασες οτι γραφω οτι γνωριζω τις πλασμα καλα ?
Εχω γραψει οτι απο πλασμα ειχα πριν απο χρονια μια pχ80 για μερικους μηνες την οποια την πουλησα και πηρα μια pz80 την οποια την κρατησα μερικους μηνες και την πουλησα και πηρα μια LG LH9000 και τωρα την vt 30 την οποια την εχω μερικους μηνες . Αρχισα να διαβαζω για καλιμπραρισμα και ρυθμισεις οταν πηρα την lg και τοτε αγορασα ενα spyder 3 για να την ρυθμισω δεν τα καταφερα ομως και ζητησα να μου την ρυθμισει ο Μανωλης .
Με δυο τηλεορασεις πλασμα ειχα οργανα και ασχοληθηκα με τις ρυθμισεις μια 46vt20 που εχει η αδερφη μου και μια 55vt30 που εχω εγω .
Οσα γνωριζω σωστα η λαθος για τις πλασμα τα εμαθα διαβαζωντας στα διαφορα forum .

Για να κανουμε μια προσπαθεια να δουμε που διαφωνουμε και ποιος δεν καταλαβαινει τι διαβαζει ή τι γραφει πες μου σε παρακαλω

Συμφωνεις με την αποψη μου οτι εχεις καλυτερο αποτελεσμα να καλιμπραρεις το gamma με παραθυρα APL ή οχι και γιατι ?
Συμφωνεις οτι στις μετρησεις στην κλιμακα του γκριζου που εκανε ο Ray και εγραψε γι αυτες ο chen υπαρχουν διαφορες της ταξης των 80 βαθμων σε απλα παρθυρα 18 % και 10 % και 140 βαθμων αναμεσα σε απλα παραθυρα 10 % και apl 22 % παραθυρα μεγεθους 10 %?
Εαν ναι γιατι συμβαινει αυτο για ποιο λογο ενα παραθυρο μεγεθους 10 % διαφερει απο ενα ιδιου μεγεθους παραθυρο με apl 22 % ?
Συμφωνεις η οχι οτι για την κλιμακα του γκριζου ειναι προτιμοτερο να χρησιμοποιεις το μικροτερο δυνατον παραθυρο που μπορει να μετρησει το οργανο σου ?
Τελος ωραια η αναφορα σου για τα αλαθητα αλλα γιατι την εκανες ? που θεωρησες απο τα γραφομενα μου οτι υπηρχε διαφορα αποψεων ? ή την εκανες υπονοωντας κατι αλλο ? εαν ναι γιατι δεν γραφεις ξεκαθαρα οτι σκεπτεσαι δεν ειναι κακο ?

Last edited by a moderator: