Οντως τα σχεδιαγραμματα που εχεις ανεβασει δειχνουν ενα αριστο αποτελεσμα. Σε οτι αφορα τα δυο mode που εχεις φτιαξει θα πρεπει λογικα να τα χρησιμοποιεις με διαφορετικες συνθηκες φωτισμου σκοτεινο δωματιο στο 2.40 και ντιμαρισμενο η φωτεινο στο 2.25.Και στα δύο η εικόνα είναι άκρως εντυπωσιακή με ένα ελάχιστο προβάδισμα για τα δικά μου γούστα στα 2.25. Μου φαίνεται ότι έχει λίγο περισσότερο "pop" με το 2.40 να μου φαίνεται λίγο πιο "ζεστό" Είναι κάτι που θελω να το συζητήσω και με τους ειδήμονες τις παρέας. Αν όντως είναι έτσι!
Ευχαριστώ svellinis για τις αναλυτικές πληροφορίες! Οσον αφορά την φωτεινότητα στο 2.25 δεν είμαι στα μέγιστα! Ανεβαίνει πολύ ακόμα. Pro με contrast 64. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Μπορω να σου επιβεβαιωσω οτι στο 2.40 με pattern 2% πού η φωτεινότητα αγγίζει στα 126-127 είναι εξαιρετικά σταθερό. Αν σου λέει κατι αυτο!
Ορίστε και η μετρηση απο το 2.40
Όσον αφορά το correction matrix σαφώς και είναι έτσι άλλα όταν έχεις ένα από κάποιον, ο οποίος έχει 2 VT και στις 2 πάνω κάτω να είναι το ίδιο, και μάλιστα και στις ίδιες ίντσες και βλέποντας και διαβάζοντας ότι το panel δεν έχεις μεγάλες διακυμάνσεις αποφάσισα να το δοκιμάσω! Όπως είχα γράψει και πριν πέρασα πολλές ώρες μπροστά στο panel κάνοντας μετρήσεις και δοκιμές με patterns και με default φωτόμετρο και με correction matrix. Το πιο καλό και το πιο κοντά σε φυσικότητα αποτέλεσμα το πήρα με τα correction matrix του Larry με το default να ακολουθεί! Και σαφώς είναι ανώτερο από οποιαδήποτε αντιγραφή ρυθμίσεων!!
Σαφώς και μόλις μου δοθεί η δυνατότητα να δανειστώ ενα σπεκτρόμετρο θα ξανακάνω μέτρηση και για να δώ ακριβώς! Αν κατέβεις Κρήτη έλα να κεράσω μια ρακί κράτα και το σπεκτρομετρό σου να κανουμε τις δοκιμές!! :ADFADF1:
38 με 39 Γιάννη και στα δυο modes!
Εξαμελής?? Μπράβο φίλε svellinis!! Να έχετε όλοι την υγειά σας να χαίρεστε ο ένας τον άλλο! Και χαίρομαι ακόμα για άλλη μία φορά που είμαι μέλος αυτής της παρέας και του φόρουμ γενικότερα! Όσον αφορά τώρα τις ρυθμίσεις αυτό δεν το δοκίμασα ούτε καν το ήξερα! Δηλαδή με άλλο pattern το γκρι και με άλλο το gamma! Για τα υπόλοιπα πάνω κάτω τα ξέρω γιατί έχουν περάσει 4 υπέροχα πλάσματα από τα χέρια μου και ξέρω τις "ιδιοτροπίες" τους! Τώρα 140 nits με 15% παράθυρο είναι δύσκολο να πάρω, αν θυμάμαι καλά με το pro mode κάπου εκεί φτάνει, ακριβώς για το abl αλλά θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή με 2% και 15% με μέγιστη αντίθεση και θα σου πω! Αν κατάλαβα σωστά βέβαια ότι αυτό μου προτείνεις!
Και η πρόταση για Κρήτη ισχύει αν ποτέ σε βγάλει ο δρόμος σου προς τα εδώ! Βέβαια για μένα είναι πολύ πιο εύκολο μιας και εργένης, και ανεβαίνω και αρκετά συχνά Αθήνα! Θα το δούμε λοιπόν από κοντά και θα χαιρόμουν ιδιαίτερα!
Ανάλογα το παράθυρο αλλάζει και το RGB λόγω ABL!!! Βρε, τι καταπληκτικά πράγματα μαθαίνουμε σε αυτό το νήμα!! Δηλαδή αν φτιάξω το RGB σε 1% παράθυρο και μετά βάλω full field καρτέλα λευκή θα την βλέπω κόκκινη και θα μετράω καμμιά 800άρα βαθμούς διαφορά!!
Μάλλον η δική μου η plasma που δεν κάνει τέτοια είναι χαλασμένη!!
http://www.avsforum.com/t/1406352/gcd-gamut-calibration-diskΔεν με μπέρδεψες καθόλου! Ακριβώς αυτά έκανα εκτός το τελευταίο που μου πρότεινες με ξεχωριστά patterns για γκρι και gamma! Και θα είναι το επόμενο που θα δοκιμάσω! 1% pattern δεν έχω αν έχεις να μου προτείνεις κάποιο!
Καλησπερα Δεν ειπα οτι θα την βλεπει κοκκινη μιλησα για 100 με 150 βαθμους διαφορα και οχι για 800
Εαν καλιμπραρεις την τηλεοραση σου με παραθυρα 2 % και αμεσως μετα βαλεις παραθυρα 15 % και μετρησεις θα δεις οτι εχεις 100 με 150 βαθμους διαφορα απο τις αρχικες ρυθμισεις . Ποια πατερνακια πρεπει λοιπον να προτιμησησεις για να παρεις το καλυτερο αποτελεσμα ?
Και 'γω μίλησα για full field καρτέλα η οποία αναλογικά, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, πρέπει να παρουσιάζει τεράστια απόκλιση.
Ευτυχώς, που κάνει και ο Chen μετρήσεις και επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, ήτοι, ότι οι διαφορές είναι ελάχιστες και όχι άξιες λόγου, γιατί θα πέταγα την PX80 από το παράθυρο.
Ειδες πουθενα να λεω οτι οι διαφορες αυξανονται οταν μεγαλωνει η καρτελα ?
Πουθενα δεν μιλησα για καρτελα full field και πουθενα δεν ανεφερα οτι οι διαφορες μεγαλωνουν οσο μεγαλωνουν τα παραθυρα η υποθεση που εκανες για το πως θα μεγαλωνε η διαφορα απο παραθυρο σε παραθυρο βασιζεται αποκλειστικα και μονον στην δικη σου λογικη .
Η συμπεριφορα της PX80 δεν εχει καμμια σχεση με τις vt30 vt60 καθως οπως γνωριζεις οι προδιαγραφες που εχουν επιβληθει για την μειωση τις καταναλωσης εχουν αλλαξει τελειως τον τροπο που λειτουργει το ABL .
Το θετικο ειναι οτι απο αυτα που εχω γραψει το μονο που βρηκες να σχολιασεις ηταν αυτο .
Δεν σε ειδα να σχολιαζεις για παραδειγμα τις αποψεις μου για το correction matrix που χρησιμοποιουν τα παιδια .
Τελος να επισημανω οτι ποτε δεν διεκδικησα το αλαθητο, το αντιθετο μαλιστα παντα αναφερω οτι δεν εχω πειρα και μαθαινω απο αυτα που διαβαζω και προσπαθω να βελτιωθω. Οι φιλοι εχουν αισθητηρες μπορουν να μετρησουν και μονοι τους και να βγαλουν τα συμπερασματα τους .
Δεν μου λες? Διαβάζεις τι γράφεις? Ή μάλλον κατανοείς τι γράφεις?
''Εαν καλιμπραρεις την τηλεοραση σου με παραθυρα 2 % και αμεσως μετα βαλεις παραθυρα 15 % και μετρησεις θα δεις οτι εχεις 100 με 150 βαθμους διαφορα απο τις αρχικες ρυθμισεις''
Σε ξαναρωτάω, λοιπόν, μιας που φαίνεται ότι γνωρίζεις τις plasma καλά......τι σχέση έχει το ABL με το RGB και γιατί αυτό αλλάζει αν μετρήσω σε διαφορετικά παράθυρα?
Τα παιδιά δουλεύουν με τους αισθητήρες που έχουν. Δεν ζήτησαν ''μαθήματα'' καλιμπραρίσματος δια αλληλογραφίας, ούτε φυσικά μπορώ να ισχυριστώ ότι το profile που πέρασαν έκανε ή δεν έκανε δουλειά χωρίς να είμαι εκεί να το μετρήσω και να το δω. Μίλησες για διαφορές και έβαλες και λινκ από τις μετρήσεις του Chen. Καταλαβαίνεις ασφαλώς ότι 0,1-0,2 και 0,5 ΔΕ δεν είναι διαφορές άξιες λόγου, το γράφει μάλιστα και ο ίδιος. Αν όντως υπήρχαν, τότε θα είχαν αποσυρθεί τα διάφορα παράθυρα και θα υπήρχε μόνο ένα στάνταρντ. Επομένως, αν μετράς και προσπαθείς να καλιμπράρεις ψάχνοντας τα μηδενικά στο ΔΕ κάθε φορά, μάλλον, κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά σχετικά με τις μετρήσεις, τις ανοχές των οργάνων και την αλλαγή στην συμπεριφορά των συσκευών.
Τέλος, αλάθητα δεν υπάρχουν εδώ μέσα. Αν ψάχνεις για τέτοια μπορείς να απευθυνθείς σε άλλους ιστοχώρους...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.