Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οι μετρησεις ειναι σωστες. Και στο εξωτερικο δινουν περιπου το ιδιο μαυρο 0,002. Οι μικρες αποκλισεις οφειλονται σε διαφορετικα οργανα μετρησης.

Γνωρίζει κανείς αν μπορούμε να παρακολουθούμε 2 επίγεια κανάλια ταυτόχρονα;

Γιατί βλέπω πως από τα τρία tuner , τα δυο είναι για δορυφορική και μόνο το ένα για επίγειο σήμα..

Ναι μπορούμε, εάν θέλουμε μπορούμε είτε να βλέπουμε ταυτόχρονα 2 κανάλια στην TV, είτε 1 στην TV και 1 στο tablet/smartphone, η ταυτόχρονη εγγραφή 2 καναλιών, η παρακολούθηση 1 κανάλι και εγγραφή κάποιο άλλο.

Άρα λογικά η είσοδος της κεραίας διακλαδίζεται εσωτερικά σε 2 επίγειους δέκτες.
Οπότε έχουμε 2 επίγειους + 2 δορυφορικούς.
Πολύ καλό.

Καλησπέρα κι εδώ!
Είμαι έτοιμος να παραγγείλω την 65VT60 και χρειάζομαι κάποιες συμβουλές αγοράς! Όποιος γνωρίζει, ας γράψει κάτι στο σχετικό μου post στο thread με την αγορά νέας τηλεόρασης!
Ευχαριστώ!!

Υ.Γ. Εννοείται, λόγω του ότι έχω μείνει αρκετά πίσω από reviews συν το γεγονός ότι δεν βλέπω και πολλούς κατόχους της, αν κάποιος από τους φίλους/κατόχους εδώ έχει κάτι αρνητικό να μου πει, θα είναι ευπρόσδεκτος! Ούτως ή άλλως η Samsung F8500 για εμένα είναι απλά ένα μόνο κλίκ πίσω.

Ενδιαφέρομαι και εγω για αγορα (55') αλλα το energy save ειναι class c . Ποια είναι ή γνώμη σας στην κατανάλωση ?

Annual Energy Consumption 330 kWh/year θα πει χοντρικά 33-66 ευρώ το χρόνο για 4-8 ώρες ημερησίως. Χωρίς να υπολογίζω στην τιμή χαράτσια , τέλη δικτύου και ότι άλλο προστίθεται στην κατανάλωση.

Τώρα αν αυτό είναι αποτρεπτικό για την αγορά το κρίνεις μόνος σου.

Για σου Νάσο,
Έχω περάσει πλέων της 1000 ώρες και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την TV (50VT60), την οποία και συστήνω ανεπιφύλακτα.
Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς μην διστάσεις να ρωτήσεις.

Καλησπέρα,

Ενημερωτικά, σε 30' θα βλέπω champions league :) Την παρήγγειλα στις 16.00 και την είχα στις 19.00!!

Πρώτη εντύπωση...ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΥΤΙ!!! Πρέπει να είναι πάνω από 2.5μ!

Θα ανατρέξω πίσω στα σχόλια, κάποιος φίλος είχε αναφέρει τις αρχικές ρυθμίσεις. Μέχρι τότε, τη φωτεινότητα την έχω στο 'Κανονική' (btw, η Δυναμική είναι πολύ φωτεινή, απορώ πόσο πιο φωτεινή θα ήταν η Samsung). Επίσης, το HD της ΝΟΝΑ φαίνεται πραγματικά εκπληκτικό, ενώ το Μαύρο, για να μην πω καλύτερο, τουλάχιστον ίδιο με αυτό της Κυρο που μόλις αντικατέστησα (με ανησυχούσε αυτό). Γενικώς άριστες πρώτες εντυπώσεις. Νομίζω ότι το αναλογικό δεν είναι σούπερ (είδα κόκκους), αλλά περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.

Για σας παιδιά,
Πείρα το πρώτο μου φωτόμετρο ένα i1 display pro (retail) και έκανα τα πρώτα βήματα στον κόσμο του calibration με το δωρεάν πρόγραμμα HCFR.
Σαν στόχο είχα με windows pattern, 100ire = c.a. 100cd/m², Gamma = 2.3, panel L= μεσαίο

Τα settings μου:
Contrast: 65
Brightness: 7
Color:50
Sharpness:0
Warm
Rec709
I.F.C.: min.
Gamma: 2.4
panel L= μεσαίο
όλα τα άλλα: off

WHITE BALANCE
Μετρήθηκαν με 100ire windows και 30ire windows (R/G/B)
-9 0 1 / 8 0 -6

10 point WHITE BALANCE
10= -37 -15 40 / 20= -5 -3 33 / 30= 2 -5 8 / 40= 1 -4 1 / 50= 0 0 0 / 60= -4 3 -3 / 70= -6 3 -3 / 80= -8 5 2 / 90= -2 0 2 / 100= -5 5 7

GAMA= 2.4
10 POINT GAMMA
10= -50 / 20= -38 / 30= -21 / 40= -8 / 50= 2 / 60= 5 / 70= 7 / 80= 7 / 90= 1 / 100= 0

average gamma = 2.21 / on off contrast = 34.215:1

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
temp.jpgcie.jpggamma.jpggreyscale.jpgluminace.jpgrgb.jpg

Θα πρέπει να δουλέψω ακόμα το gamma στα 10, 50, 60, 70, 80, 90, IRE, κατά τα άλλα νομίζω ότι είμαι στον σωστό δρόμο (άμα κρίνω και από την εικόνα που είναι πράγματι φοβερή)

Θα ποστάρω τα αποτελέσματα μόλις τελειώσω και τα primaries και secondary’s colors.

Πάντως η πρώτη ευχάριστη έκπληξη ήταν το MLL στα 0,003 (με 0ire windows pattern) θα δω στο τέλος και για ANSI

Κάποιες συμβουλές και υποδείξεις από τους πιο εμπείρους θα μου ήταν πάρα πολύ χρήσιμες.
Ευχαριστώ όλη την παρέα του Forum

Μια χαρούλα συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου :SFGSFGSF:. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να επαναλαμβάνεις τις μετρήσεις αν τακτά χρονικά διαστήματα (ώρες λειτουργίας) να δούμε πως συμπεριφέρεται το πανελ.

Επίσης καλό θα ήταν να μας δώσεις την μέγιστη φωτεινότητα της τηλεόρασης σε διάφορα προκαθορισμένα modes (cinema - normal κλπ).

ΟΚ, θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Η 50VT60 μου έχει περίπου 1.000 ώρες λειτουργίας.

Ωραίος ο sakisadr, χαίρομαι ιδιαιτέρως όταν βλέπω τέτοιες προσπάθειες !!! :SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Προτείνω να δοκιμάσεις να φέρεις το gamma σε 2.4 για θέαση σε σκοτεινό χώρο... ;)

Από patterns χρησιμοποιείς τα στάνταρ του AVS, ε;