Panasonic PX80: Πρωτη δοκιμη.

βρε παιδιά, διάβασε κανείς τις δοκιμές να μας κάνει τη σούμα στα επίμαχα σημεία για την ποιότητα εικόνας σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα;

Last edited:
Μαυρο , χρωματα βελτιωμενα. Εικονα σε SD βελτιωμενη σε σχεση με PX70 με καλυτερη οξυτητα και λιγοτερο soft.

Γενικα αποδιδει καλυτερα με σηματα 1080p/1080i παρα με 720p απο το HDMI.

Aυτο που ελεγε ο akren για την Px70 δηλαδη ισχυει και τωρα.

κάνα Link για το τι έλεγε ο akren; (τα σκοράρει και τριπλάρει είναι τεράστια για να τα διαβάσει κανείς...)

Ανεμενε στο ακουστικο να μας τα πει ο ιδιος.

Με λιγα λογια ομως για καλυτερη εικονα στα DVD συνισταται χρηση upscaling DVD player με HDMI που ανεβαζει 1080p .

Απάντηση: Re: Panasonic PX80: Πρωτη δοκιμη.

κάνα Link για το τι έλεγε ο akren; (τα σκοράρει και τριπλάρει είναι τεράστια για να τα διαβάσει κανείς...)

παρων!!

ναι,με dv-600 και σε καλογραμμενες ταινιες φυσικα.
σε κακα "divx" μην περιμενεις τιποτα βεβαια

Last edited:
Συγνώμη που γίνομαι κακός , αλλά γιατί πάλι 1024x768;

Νίκο, προφανώς κάτι παραπάνω ξέρει η Panasonic για αυτό. Από εμάς δεν ξέρω εάν μπορεί κάποιος να το απαντήσει. Εκτός κι αν βρούμε κανένα δελτίο τύπου της εταιρίας που να το εξηγεί.

εγω θα γινομουν κακος εαν δεν ηταν Νικο!;)

νομιζω οτι αυτη η αναλυση εχει καλυτερο αποτελεσμα σε τηλεοπτικο σημα καθως ειναι πιο τετραγωνη απο την 1366X768
δεν εχω ομως διαβασει κατι σχετικο απο την panny.

Last edited:
Γιατί ρε παιδιά υπάρχει 42άρα HD Ready πλάσμα με άλλη ανάλυση ? Στις 50'' γίνεται 1366Χ768 για τις HD Ready. Υποθέτω έχει να κάνει με την γεωμετρία των pixel.

Re: Απάντηση: Panasonic PX80: Πρωτη δοκιμη.

δεν ξερω αν υπαρχει ακομα αλλα υπηρχε μια απο την hitachi οπως εχει πει ο Γιαννης.

Oι Ηitachi με το πανελ ALiS (1024x1080) ομως δειχνουν Interlaced και δεν εχουν και καλο μαυρο γιατι εχουμε επωλειες φωτος απο τα διπλανα pixel.

δεν ξερω αν υπαρχει ακομα αλλα υπηρχε μια απο την hitachi οπως εχει πει ο Γιαννης.

Καλά αυτές χρησιμοποιoύσαν(ούν ?) εντελώς διαφορετικής τεχνολογίας panel (ALiS) που στην ουσία δεν είναι progressive αλλά interlaced (όπως οι παλιές καλές CRT) και με αναλύσεις στις 42'' τύπου 1024Χ1080

plasmawork2.jpg
.

Edit: Από την διάταξη του πάνελ στην φωτογραφία φαίνεται καθαρά γιατί υπάρχει περισσότερη διάχυση του φωτός στα γειτονικά pixel σε σχέση με μια κλασική plasma.

Last edited:
Είχα την εντύπωση πως υπάρχουν 720p native plasma στις 42 ίντσες ...
Το πολύ πολύ να περιμένω τις LG PG σειρά ... 1080p θα μου πείτε , αλλά τι να κάνουμε ...

Mην κολατε σε αναλυσεις. Οι πλασμα ειναι "αυτοφωτες" σε αντιθεση με τις LCD που αναγκαστικα εχουν backlight.

Αλλη τεχνολογια η μια και αλλη η αλλη.

Αλλωστε οσο χαμηλοτερη η αναλυση τοσο καλυτερα θα δειχνει το τηλεοπτικο σημα.

Πολλοι αγορασαν Full HD (κυριως φθηνες) και κλαινε τα λεφτα τους αφου σε τηλεοπτικο σημα και DVD κυριολεκτικα δεν βλεπονται.

Οποτε αφηστε τις αναλυσεις και κοιταξτε να παρετε με τα λεφτα που εχετε την καλυτερη ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και οχι το καλυτερο ΜΟΝΙΤΟΡ.

Ελπιζω να καταλαβαινετε την διαφορα του ενος απο το αλλο.

Δεν κολλάω στις αναλύσεις ... στο πλούσιο 720p υλικό που έχω κολλάω ...

να σου πω οτι σε αρχεια τυπου .mkv(1280X720) παιζοντας τα ειτε απο το pc ειτε μετατρεποντας τα σε dvd και με dv-600,δεν ειδα διαφορα,,χμ...καπως καλυτερη ηταν απο το pc πλησιαζοντας ομως πολυ κοντα,διοτι απο αποσταση δυο και μετρων η διαφορα απλα δεν υπηρχε.

να σου πω οτι σε αρχεια τυπου .mkv(1280X720) παιζοντας τα ειτε απο το pc ειτε μετατρεποντας τα σε dvd και με dv-600,δεν ειδα διαφορα,,χμ...καπως καλυτερη ηταν απο το pc πλησιαζοντας ομως πολυ κοντα,διοτι απο αποσταση δυο και μετρων η διαφορα απλα δεν υπηρχε.
φίλε (forum γαρ!) arken τα μετατρέπεις σε DVD 5 ή DVD 9;
η ιδέα ότι θα μπορούσε από το mkv να προκύψει divX-Xvid μεγέθους ~4,4GB (DVD5), πως σου φαίνεται από άποψης ποιότητας εικόνας σε σχέση με την μετατροπή σε DVD;
(όχι μέσα στο topic αλλά "επίκαιρο"!)

φίλε (forum γαρ!) arken τα μετατρέπεις σε DVD 5 ή DVD 9;
η ιδέα ότι θα μπορούσε από το mkv να προκύψει divX-Xvid μεγέθους ~4,4GB (DVD5), πως σου φαίνεται από άποψης ποιότητας εικόνας σε σχέση με την μετατροπή σε DVD;
(όχι μέσα στο topic αλλά "επίκαιρο"!)

σε dvd5 καθως ειναι 1.07GB;),και με την μεγιστη ποιοτητα του convertxtodvd γινονται 2.3GB.

δεν εχω δοκιμασει σε divx να ξερω φιλε μου(απο το φορουμ γαρ):ernaehrung004:

χχχχ.χχχχ.χχχχ.720p.HDTV.x264-CTU για τετοια μιλαω

υ.γαν θεωρειται ....να σβηστει

Last edited:
σε dvd5 καθως ειναι 1.07GB;),και με την μεγιστη ποιοτητα του convertxtodvd γινονται 2.3GB...
επομένως αν μιλήσουμε για ταινία που ξεκινά από mkv των 7-8 GB, η λογική λέει DVD9.
(τελευταίο off topic)